Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2011 21:07 - Кемал Ататюрк и младотурците – евреи! Тайното еврейство, наречено "дьонме"! автор: Натанаел Капнер, американски евреин
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 16742 Коментари: 5 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Евреинът Шабатаи Цви се обявил за еврейски месия 1680 г. в Солун. Той повел хиляди последователи евреи към Палестина. По пътя Цви (уж) става мюсулманин. Последователите му, също стават (фалшиви) мюсулмани, с цел подмолно да овладеят Турция.


image
Над тази снимака на "Ататюрк", в еврейски вестник, пише: Мустафа Кемал: "АЗ СЪМ ЕВРЕИН"


Историческа справка за евреите младотурци:

1716 г.
в Солун се сформира група, наричана Донме, водена от приемника на Шабатаи Цви, – Баручия Русо.

1900 г. Дьонмех наброява над 100 000 души. Известни като "скрити евреи или крипто евреи", те са се представяли за мюсулмани, но са си били евреи.

1891 г. една политическа група от Донмех, формира, т.н. "Комитет за обединение и прогрес", наречен по-късно – Младотурци. Групата се оглавява от масона евреин, Емануел Карузо, подкрепян от Ротшилдови.
Конгресът на Младотурците: 1902 и 1907 се провеждат два конгреса на младотурците, в Париж, където заплануват да проникнат в султанската турска войска, което довежда до военния преврат от 1908г.

Детрониране на Султана: 1908 г. Младотурците, с преврат, принуждават султан Абдул Хамид, да се оттегли.

Предизвикване на Първата световна война: 1914 г. еврейските младотурци подпомагат платения убиец Гаврило Принцип, който подпалва Първата световна война.

1915 г., в планирания и проведен от малдотурците Арменски геноцид, са избити милион и половина арменски християни. 1918 г. евреинът Мустафа Кемал "Ататюрк", взема властта.

Евреите болшевики снадбявали младотурците!

1920 г. еврейските болшевики дават на Ататюрк 10 милиона златни рубли, 45 000 пушки и 300 картечници.

1921 г. Ататюрк окупира пристанището Баку, отстъпвайки го 5 г. по-късно на еврейските болшевики. И Ротшилдови вече имат "Баку оил къмпани", на болшевишка, еврейска територия.

Кои бяха евреите малдотурци?

Талаат Паша: Вътрешен министър на Турция, по време на Първата световна война. Главен архитект на Арменския геноцид.

Рефик Бей: Издател на младотурския вестник "Революционна преса". Министър председател на Турция в 1939 г.

Джавид Бей: Финансов министър при Талаат.
Емануел Красов: Еврейски пропагандист на младотурците.

Владимир Жаботински: Руски болшевик - евреин, преминал в Турция 1908 г. Издател на вестника "Млада Турция".

Александър Хелпханд: Свръзка на Ротшилд. Издател на в. "Турска родина".

Мустафа Кемал Ататюрк: Евреин от Сефаридско потекло. Ататюрк е учил в еврейското училище, наричано Шемси Ефенди, ръководено от евреина Шимон Цви...

автор: брат Натанаел Капнер, американски евреин, сега - православен монах - проповедник!

от сайт: http://www.realjewnews.com/?p=95

превод от английски Г.С.
Който се интересува, нека проследи за кой вестник става въпрос, от коя дата е и какво пише в статията!


И любопитно допълнение, от една наивна публикация:

"НАШИ ИСТОРИЦИ СПАСЯВАТ ЦЕННИ ОСМАНСКИ РЪКОПИСИ"

(Добавките в червено са от Григор Симов!)

Всички (еврейски) революции искат да обърнат нещата с главата надолу и да започнат летоброенето от нулата. Когато в южната ни съседка в началото на ХХ век
побеждава Младотурската революция, водачът й Кемал Ататюрк също иска радикално да скъса със султанското минало (да унищожи всички налични документи) на страната си. В
Турция възприемат латиницата, арабицата е забранена ...
Стига се до глупавото (всъщност - коварното) решение да се унищожат и писмените паметници на Османската империя. Властите искат да се отърват от огромните султански архиви, пазени в подземията на внушителната византийска базилика /ползвана като джамия/ "Света
София" в Истанбул. Кемалистите буквално изриват и изхвърлят в чували архивния фонд на хилядолетната империя.
От ситуацията се възползват практични хора. А султанските архиви са писани не на днешната малотрайна и чуплива хартия, а на материал, направен от памук, кажи-речи с вечен живот. За цариградските "вторични суровини" чува тогавашният собственик на хартиената фабрика в Костенец, швейцарецът (евреинът) Шнеебергер и съвсем законно купува два вагона от султанските архиви. Ръкописите, събрани в чували, потеглят с влака към Костенец, където щели да ги претопят и от тях да се добие нова хартия.
По това време /1912-1914 г./ на работа в консулството ни в
Истанбул е дипломатът Панчо Дорев, един от първите български османисти. Консулът дълго години сам се рови из занданите на "Света София", преписва на ръка някои от арабските плетеници и ги изпраща в Комисията по исторически извори, която работи в БАН. Особено много дипломатът прави за и издирването на турски архиви, свързани в Българското възраждане. Панчо Дорев добре знае цената на султанските архиви, които тръгнали към фабриката на Шнеебергер и решава да ги спаси за българската история. Обажда се на нашето правителство и подканя властите в София да изкупят от швейцарския фабрикант османските ръкописи. От днешна гледна точка става почти чудо: правителството се бръкнало и изкупило от Шнеебергер безценните архиви. Сиромашка България дава няколко милиона суха пара, за да притежава реликви, свързани пряко с историята й. Тогавашните български историци са направо на седмото небе от радост. България се сдобива с най-големия в Европа староосмански архив такъв, какъвто няма и в старите европейски библиотеки. Особено голяма роля в това начинание изиграва бащата на известната наша ориенталистка и писателка, акад. Вера Мутафчиева, професор Петър Мутафчиев. Той подчертава нееднократано, че без османска документация не може добре да се осветли българската история.
Междувременно турската държава усеща, че глупаво е продала част от историческите си архиви. По дипломатически път комшиите ни тръгват да търсят дивото след като са изпуснали питомното.
Турция официално иска да й върнат ръкописните документи, пазени векове наред в "Света София". Макар, че България вече е съвсем законен собственик на султанските архиви, в София, за да не развалят отношенията с южната ни съседка, се съгласяват на преговори. В Анкара и Истанбул власатите се ядосват, че архивите им отиват на север не като вторични суровини за претопяване, а като историески извори(!) В играта се включват тайните служби на двете страни. Детективи, дипломати и висши чиновници от двете съседни страни искат да сложат ръка на безценните султански фермани.
Турското разузнаване вече знае, че архивът се съхранява в казармите на Школата за запасни офицери в Княжево. Нашите тайни служби усещат, че хора от посолството на южната ни съседка се навъртат из района и усилват охраната на казармите.
Първоначално нашите власти се опитват да убедят турците, че султанските фермани вече са претопени в Костенец, но шпионите на
Анкара донасят, че архивът не е докоснат. Междувременно натискът от юг към София расте - през границата хвърчат дипломатически ноти, депеши, шпионски донесения. Европа е в навечерието на Световната война, международното положение не е на наша страна. Турция заплашва и с намесата на Англия и Франция. Българските власти вземат мъдро решение - няколко специалисти по османска история на смени ден и нощ изчитат и подреждат безбройните ръкописи на арабица. Отделят десетина чувала с ненужни от историческа гледна точка документи и ги връщат на турците. Казват им, че това е останало, другото е претопено във фабриката в Костенец.
Междувременно започва войната. Старите ръкописи потъват в хранилищата на ориенталския отдел на Народната библиотека, където десетилетия след това са разчитани от специалистите по османска история...

..............................

Допълнение от Григор Симов:
Но нещо май нямаме много сведения за турската и за нашата история от тези архиви, което значи, че тези документи все пак са били унищожени, понеже и в България са властвали, и властват евреи - сатанисти, които са, и банкери, и дипломати, и "учени - историци" - началници в "нашата" Българска Академия на Науките!
Не се учудвайте за отношението на скритите (крипто) евреи - дьонме, нарекли себе си - Младотурци, към неоценимите архиви от миналото, защото в един от 24-те тайни ционистки протоколи е записано и това:
"Ще заличим всички спомени за миналите векове и ще оставим само тези, които са в наш интерес"!

Освен това,
ВСИЧКИ РЕВОЛЮЦИИ СА ЕВРЕЙСКИ, и всичките им революции целят масово избиване на максимален брой неевреи, и на първо място - най способните, най умните, най добрите!
И всичко това е записано в протоколите им! Потърсете ги в интернет, защото не е добре всеко изречение да се цитира поотделно, извадено от контекста.

.............................

копирано от Автор:
dalida

източник:http://www.teenproblem.net/school/s/15858.html

публикувано от Албена, на 07.10.2010 г.




Гласувай:
7



1. balkanec - Интересен разказ
11.11.2011 13:21
А ето и още нещо:

"Турция" е изкуствена държава на Младотурския режим, който управлява Анатолия до днес. "Турската нация" е създадена от този режим и се състои от различни народи на Анатолия.


ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ
http://bgsviat.narod.ru/drevnobulgarskaistoria/turci.htm

Всъщност няма "турски етнос". Понятието "турци" става събирателно за различните народности, които живеят на територията на бившата Османска империя. То не е по-различно от понятието "американци" или "съветски хора".

Името "турци" се появява векове, след като е създадена Османската държава. През 16 в. то е обидна дума, с която западноевропейците наричат жителите на Османската империя, а не име с което самите жители на Османската империя наричат себе си. По-късно то навлиза и става популярно. Отначало никой не смята, че "турци" означава някаква определена народност.

ТУРЦИТЕ НЕ СА ТЮРКИ
Основната част от жителите на Турция са от бялата раса - над 70%.

"Ггрупата TURANID има много силно представителство сред унгарците - 25%, по-голямо дори от това на турците - 20%." /инж. Емил Живков (Зиези)/

Прочутият "турски тип" - който е едно малцинство - всъщност съвпада с ... арабския тип. В Османската империя живеят немалко араби.

За произхода на турците официалната историография дава поразително оскъдни сведения.
Има ли данни за голямо тюркско нашествие в Анатолия през средновековието? Не определени.

"Османци" не е народ, нито етнос. Това е една династия - една фамилия. Интересно е, че името означава европейската дума "атаман" - предводител (в украински и български).

Същото е със Селджуките, на които официалната история се осланя, за да даде пример за азиатско нашествие в Мала Азия. И те са един владетелски род, а не цял народ.
цитирай
2. balkanec - МИТЪТ ЗА "ТЮРКИТЕ"
11.11.2011 13:25
http://bgsviat.narod.ru/drevnobulgarskaistoria/turci.htm

Етническа група "тюрки" не съществува. "Тюрки" не е етнос, а езикова категория - народи, които говорят на сходни езици, но са съвсем различни по произход и кръв. Фактът е, че голяма част от тях са от бялата раса, а други са монголоиди. Но междинен или смесен етнос между двете раси няма. Подобно на романските езици, които се говорят от съвсем различни народи.

И за тюрките в генетичните изследвания е изобретена група "туранид", както и за славяните. Тук официалната наука влиза в абсурдно противоречие. Група туранид не би трябвало изобщо да съществува. Очевидно тя е създадена по различни политически причини, както и славянската. И в двата случая това са изкуствени класификации - по езиков признак, а не по етнически.
Все едно да се търси родство между румънци и португалци, понеже говорят романски езици.

В миналото в Азия е имало племенни обединения, които са се наричали "гьок-тюрк" и др. и са били монголоиди. Има и огромен Тюркски хаганат в Азия (не и в Мала Азия) от 6 в. Но връзка между тях и днешните народи обявени за "тюркски" никой не е посочил.

ЧИИ ПОТОМЦИ СА ТУРЦИТЕ?

Щом няма ясни данни населението на Анатолия да се е променило коренно - остава да приемем, че то е местно население, смесено с малобройни азиатски пришълци.

Тезата за тюркския квас сред по-многобройно друго население много повече приляга за Турция, отколкото за Аспарухова България.


КЪДЕ ИЗЧЕЗВАТ ВИЗАНТИЙЦИТЕ И ОТКЪДЕ СЕ ВЗИМАТ ТУРЦИТЕ

Простият отговор би трябвало да е: никъде и отникъде. Османската държава наследява Византийската империя - с нейните държавни традиции, имперски претенции и ... нейното население.

Има ли ясни данни народите на Византия да са изчезнали през Средновековието? Отново не.
цитирай
3. balkanec - НАСЕЛЕНИЕТО НА АНАТОЛИЯ В ДРЕВНОСТТА
11.11.2011 13:29
Това са народите, които в миналото са наричани хети, пеласги, траки... Древни народи, които населяват Балканите и Анатолия от древността - отпреди нахлуването на гърците - и които са родствени и близки по-между си. Тези народи, които през Средновековието се управляват от Византия и имат за държавна религия православието, а по-късно - от Османската династия и имат за държавна религия исляма.

От същото население през 20 в. Младотурската партия създава "турски народ". От 1920 г. до днес в Мала Азия е на власт Младотурския режим, който поддържа тази идеология.
Турция е държава на една политическа партия - Младотурската. Правителството в Турция не признава самоопределението на малцинствата и ги определя като турци.

Османлиите са смес от множество народи сред които българи, караманци, лази, гърци, арменци, араби и т.н - всички, които са живеели в Османската империя.

До края на Османската империя в началото на 20 век, Мала Азия остава мултиетническа.

КАК СЕМЕЙСТВАТА СЕЛДЖУК И ОСМАН УСПЯВАТ ДА ПРЕВЗЕМАТ ВИЗАНТИЯ

Каквото и да се говори, причините за големите обществени промени винаги са социални.

Византия започва да заема феодалните порядки на Западна Европа и в края си е една феодализирана държава. Тя е почти единственото изключение - феодална държава в Източна Европа. Бремето върху населението става все по-тежко. Селджуките и Османците отначало предлагат алтернатива - много по-приемлив икономически и социален ред.

РЕЛИГИЯТА

Особеното при Византийската и Османската империя е осланянето на държавата върху една държавна религия, която да обедини разнородното население. Тази религия обаче е твърде формална, външна и показна. Това до голяма степен обяснява бързата смяна на религията на анатолийското население.
цитирай
4. balkanec - ИЗКУСТВЕНОТО СЪЗДАВАНЕ НА ТУРСКИЯ ЕЗИК
11.11.2011 13:31
Днешният турски език е създаден от Ататюрк през 20 в. Той въвежда тюрксия говор.

Османският език - официалнен в Османската империя - е с лескиска, която се е състояла от около 70 % арабски и персийски заемки.
Ататюрк учредява Турската езикова фондация, която имала за задача да замени арабските и персийски заемки с нови турски еквиваленти.
Т.е. Ататюрк е въвел нови думи от тюркските езици. Когато днес казваме, че езиците на някои от бившите съветски републики приличат на турския, всъщност е обратното - той прилича на тях.

Днес някои турски историци се връщат към корените си. Те казват, че турците са наследници на троянците и това съвсем не е далеч от истината. Eдно от прозвищата на пеласгите в античността е "турчи", "турки", което означава просто "троянци".
цитирай
5. doktora757 - Има сериозни пропуски в изложен...
11.11.2011 18:24
Има сериозни пропуски в изложеното , а именно в частта за българския геноцид, който предхожда арменския и е проведен от същите криптоюдеи (както са ги наричали гърците). Става въпрос за избиването на тракийските българи и разграбване на имуществата им основно през 1913 г., а и след това в Източна Тракия. Избити са не по-малко от 350 000 българи и още толкова са принудени да емигрират в България! Според Ангорския договор (относно разграбените имущества; без кръвнината!) към днешна дата заедно с лихвите Турция дължи на България около 20 милиарда евро! Тъй като явно има проблеми със съседите си (България, Гърция, Кипър, Ирак, Армения) Турция никога не трябва да влиза като член в Европейския Съюз! Това не е европейска държава и там не изповядват европейските ценности!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312750
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031