Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2014 09:06 - Българите
Автор: bven Категория: Политика   
Прочетен: 2305 Коментари: 2 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

ПРОИЗХОД НА ЧОВЕКА

 

Една мирогледна система не може да бъде завършена, ако няма хипотеза за произхода на човека. В това отношение нашите предци са ни оставили достатъчно информация, над която да се замислим.

Големият проблем е, че ние, съвременните хора не възприемаме на сериозно твърденията на древните и най-вече на шумерите, че боговете са били хора, че са били тук на земята, че са общували с човеците.

Шумерите са наричали “боговете” АНУНАКИ, което в превод означава НЕБЕСНИ ХОРА. В моите разсъждения ще изхождам точно от тази позиция.

Според преданията на волжските българи първият българин е роден от рибата байгала. Тази информация ни препраща към ОАНЕС – “Човекът риба” и към ЕА – “Този чийто дом е във водата”. Но това са синоними на ЕНКИ – богът на земята и водата. Както при шумерите, така и при българите ЕН означава единствен (бог), а КИ означава земя. В съвременния ни език ЕН и КИ се срещат в такива думи като Еньовден, Яньовден, киша и др. На български език ЕН означава още и разум. Символ на Енки е змията, която има важно място в култовете на българите.

Едно от имената на Енки е БУРУ, което означава бог на минното дело. Около това име могат да се направят някои паралели:

Според инж. Серафимов най-древното име на българите е БУР-ГУРИ.

Христо Маджаров подчертава, че арабите наричат българите БУРДЖАНИ, поради уменията им в металургията. 

В Разградско има българи, които се занимават с калайдисване и поправка на метални домакински съдове. Тези хора са наречени БУРГУРДЖАНИ. 

В Пазарджишко тези хора се наричат също БУРГУРДЖАНИ. Те казват за себе си, че са “баш-българи”.

Гербът на Исперих е змия с опашка на риба. Тя символизира рождената му година 633 -та змия – цикъл вода. Но има и едно по-дълбоко значение. Това е символът на богът на земята и водата Енки.

Змията като символ на нещо много древно и изначално намиране в календара на поп Минчо. Тук на нея не й се приписва календарно значение. Ако я възприемем като символ на произход, отново достигаме до Енки.

В Именника на българските канове змията присъства на четири места: 

Авитохол възшества в 165 г. дилом (змия).

Ирник възшества в 465 г. дилом (змия).

Пред написаното за Исперих е поставен неговият герб змия с опашка на риба, която символизира неговата рождена година 633 -та– змия.

  Умор възшества в 765 г. дилом (змия)


Текстът, който следва след Именника, започва с едно изречение, което в свободен превод гласи следното: “Преди тези асирийски князе, които вече посочихме по-горе, във Вавилон царуваше Навуходоносор.” Стова изречение българските канове се самоопределят като наследници на асирийските царе. Тази връзка е много важна защото ни прехвърля към слънчевите царе, които са наследници на бог Енки. Това са така наречените енкиди, които са представени преди всичко от “слънчевите царе” РА, ОЗИРИС, ХОР и МАРДУК. Към тях трябва да прибавим и синът на Ра, богът на водата ШУ (СУ). 

В съвременния български език под една или друга форма се срещат имената на всички тези богове: 

На езика на шумерите УТУ означава слънце. Тази дума виждаме в българскотоУТро. Но думата РАно е синоним на утро. И в двете думи е закодирано името наслънцето и името на богът слънце РА. 

Името на бог Озирис виждаме в българските думи озаряване, заря, заран и др.

Името на Хор е представено в българското хоро. В средата на хорото стои гайдарджията символ на слънцето. Играещите образуват кръг, символизиращ слънчевата планетна система. Хорото се върти надясно, както е нормалното движение на планетите. Това движение се редува с по-късо движение на ляво, символизиращо ретроградното движение на планетите. 

Името на Мардук виждаме в новогодишния празник на волжските българиМАРДУГАН. При нас марна вода означава слънчева вода. 

Името на бог ШУ (СУ) виждаме в нашите думи шо (вода), чучур = шопор (диал.),шуртя, чуркам сутрин и мн. др. Името на шумерите също може да се изведе от биг Шу. Шу-мер може да се преведе като вода-господар. Така шумерите свързват своя произход с бога на водата.

Тъй като българските владетели свързват произхода си с Асирия, ще отбележим че това название също има “слънчев” характер. СУР на езика на волжските българи значи слънце. 

Едно от най-старите наименования на Родопите е Дахан. Оттук произлизат думите  дахлия-родопчанин и познатото ни даалия. Обаче филистимляните имали бог Дагон, който бил риба . От друга страна Даган със значение “зърно” се оказва баща на Баал. Даган – Оанес(зърно) като баща на Слънцето. Но Оанес и Енки са едно и също лице.За Даган много се мълчи, за разлика от Йехова . На юг от град Гоце Делчев се намира планината Боз Даг. Това име не може да се преведе другояче, освен като Бог Даган.

Не на последно място стои въпроса за названието на виното. Историческите извори сочат, че Озирис е богът, който научил траките да правят вино. Но връзката Озирис > Енки не подлежи на съмнение. В българския език тази божествена течност има две имена вино и буран. От второто име произлиза името на съда в който се съхранява виното – буре. Отново е налице връзката с другото име на Енки – Буру, а връзката между вино и буран е същата както при винт и бурма.

Изводът е, че българите извеждат своя произход от бога на земята и водата Енки. Шумерите отнасят тази констатация за човечеството. Така произхода на човека и в частност на българина се сливат в едно.

Появата на човека не е резултат на сляпа еволюция, а на съзнателна и разумна дейност, т.е. на генно инженерство. Всичко това е осъществено от “боговете”, т.е. от небесните хора – АНУНАКИ.

Накрая остава да се даде отговор на въпроса кой е Светителят, който създаде Учението за Великото Единство. От всичко, което вече е казано има само един отговор – това е ЕНКИ.

Така мирогледната система на българите придобива завършен и съвършен вид.

Изводите, които трябва да направим са следните:

Ние живеем в жесток и несправедлив свят, който богомилите биха определили като свят на злото, или самият ад.

На преден план излиза проблемът за рекапитулация на постигнатото в изучаването на нашата история и преосмислянето й.

07.11.2002 г.Монтана 
24.11.2002 г.Варна – Научна конференция

 край
копие от:http://www.rulinski.hit.bg/16R.htm





Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kostas - КОСМОЛОГИЯ НА БЪЛГАРИТЕ
06.06.2014 10:16


Българите са имали хелиоцентрична представа за нашата планетна система.
Българите са знаели, че луната първоначално не е била спътник на Земята. Същото съобщават и шумерските източници. Древнобългарското име на луната е САН. Но в същото време САН означава мястото, на което дадена личност е “поставена” в обществото.
Българите са знаели, че Сириус е тройна звезда. На древните източноирански диалекти името на Сириус е Тиштриа, което означава Три-звезди. Същото е казано и в митовете на африканските догони.
Българите определят Юпитер като Янкул-овчар. Шумерите определят Юпитер като пета спирка при пътуването от десетата планета към земята. На тази спирка “се явила клетвата на овчаря”.
В българския календар се намира информация за три големи периода, отнасящи се за движението на земята:
Прецесия на земната ос > 25920 г.
Прецесия на земния перихелий > 108000 г.
Период на срещите на точката на равноденствие и перихелия на земята > 20160 г.

Това е само малка част от познанията на българите за космоса, но достатъчна за размисъл и преклонение.

цитирай
2. bven - На 1: Да, kostas, нашиге деди са дали достатъчно знания на хората.
07.06.2014 18:32
Само че с вековете са се наслоили грешни понятия и обяснения, сигурно не съвсем без цел. Точно затова и днешното време с извадените на бял свят истини услужливо ни дава правилна насока. Като хора, като българи и като космически същества:)))
Всъщност представите за Вселената на българите е свързана с трите учения - на богомилите, ДАО и Учение за върховното единство (виж предишния постинг).
Има мнение, че и розетата от Плиска с нейните надписи също дава знания за прабългарските богове-планети.
Знанията ни се дават постепенно, дано да свикнем с тях и да повярваме в даденото от дедите!
Намасте!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868719
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава