Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2014 23:32 - Турците идат - спете спокойно деца!
Автор: bgman13 Категория: Политика   
Прочетен: 2985 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
През 1990 година пак продължихме да "вървим вървим вървим вървим ната-атък", но сменихме посоката така:   

www.youtube.com/watch


Редно е сега да направим ретроспекция, защотo мисля че скоро ще стигнем, там където тръгнахме още тогава. За въпросния период е много характерно кардиналното разминаване между думи и дела, между заявени намерения, дадени обещания и реалност. В самото начало еуфорията беше голяма - бих казал, че наистина бяха славни времена. Митинги, интересни нечувани публични излявления. А междувременно, много скоро взеха да никнат нови заведения, магазини и магазинчета, които приличаха на старите корекоми. По улиците се появиха какви ли не западни коли и т.н. Май съм чел някъде, че в тоя период българите са открили един милион фирми, което си е страшно много. Повечето от тия фирми, май бяха за търговия. Мислехме че много скоро ще заживеем прекрасно. Почти веднага обаче, след тия грешни помисли получихме удар, какъвто през комунизма не бяхме изобщо виждали. По улиците тръгнаха полувоенни отряди, които колеха и бесеха - бандитите се разхождаха по улиците, а полицията се правеше, че не ги вижда. Те наистина ни биха, така както през комунизма и в милицията не ни биха. Ако се случваше понякога по погрешка да ги спипа, съдията ги пускаше. Хранителните стоки периодично изчезваха от магазините, цените стремглаво тръгнаха нагоре. Спестяванията на гражданите бяха ограбени.

Тогава ни казаха че ни трябва само една бърза шокова терапия, защото наследството на комунизма било лошо и с такова лошо наследство се налага да направим необходимата жертва. Организираната престъпност, понеже не можеше да мине за наследство от комунизма, ни я обясниха, като една от особеностите на демокрацията. Понеже тоталитарната държава потискала гражданските свободи, а покрай това потискала и престъпността. Обаче кризите следваха една след друга. Нещата ставаха все по-лоши и дори грандиозните успехи на пропагандата се превъщаха много скоро от все по-боязливи надежди във все по-грандиозни разочарования. Влязохме в НАТО с фанфари. После в ЕС... А къде е сега едновремешната народна еуфория - вавилонската слава е кратка. И освен това не се състоя.

Реалността обаче следваше една неотклонна посока - ние наистина вървяхме ната-атък. Докато ни говореха за икономически просперитет, унищожиха икономиката ни. Затриха селското стопанство, промишленост, АЕЦ. Докато ни говореха за права на човека ни превърнаха в добитък, с който си правят каквото се прави с добитък. Докато ни говореха за демократични принципи внедриха една етническа партия, която налагаше турските интереси в България. Потурчиха учебниците по история. Потурчиха и телевизията. Чалгата която взеха да пропагандират още от самото начало, беше петдесет процента турски кючек. Докато ни говореха, за модернизиране на армията и влизането в НАТО, ни разоръжиха напълно. Всъщност закриваха постепенно и систематично българската държава.

Натам вървяхме - посоката по която тръгнахме още тогава, преди двадесет и пет години не е мръднала! А какво като дойдат и танковете - сега вече може. Сега трябва да дойдат в България и турците. Ма то вече няма България. Е, но поне комунизмът си отиде, заедно с нея. Спете спокойно деца!







 



Гласувай:
5



1. shtirlic - хм
04.12.2014 09:32
Комунизъм в България никога не е имало - не знам какво си е отишло. Никой не ни е виновен за нищо, сами затрихме всичко с бездействието си.
цитирай
2. анонимен - Много, много добър постинг. Това е ...
04.12.2014 09:40
Много, много добър постинг. Това е една реална история, която трябва да се изучава в учебниците. Все повече става ясно, че на България и е отредено масто като турска провинция. Фактите неоспоримо водят натам.
цитирай
3. bgman13 - Комунизъм в България никога не е ...
04.12.2014 11:35
shtirlic написа:
Комунизъм в България никога не е имало - не знам какво си е отишло. Никой не ни е виновен за нищо, сами затрихме всичко с бездействието си.


Отиде си това което беше - некои му викат реален социализъм, други - комунизъм ... "и певци песни за него пеят". Ако за тебе има чак такова значение, дали някой конкретен човек се е кръстил Драган или Петкан, кръсти го и тоя, както ти харесва - ама пак за него става въпрос.

А кой ни е виновен няма значение. Конкретно в тоя пост май никой не съм обвинявал. Мисля си че ние сме потерпевши все пак. Но може и да греша. Кво ни пука, че ни биха и че пак ще ни бият - тоя път пак турците. Щом не ги мързи, нека ни бият. Като ни затрият напълно няма да има кого да бият. И пак те ще бъдат прецакани, щото ще останат да се мъчат на тоя свят, а ние ще се спасим от тоя гаден живот.
цитирай
4. bgman13 - Все повече става ясно, че на Бълг...
04.12.2014 12:55
kushel написа:
Все повече става ясно, че на България и е отредено масто като турска провинция. Фактите неоспоримо водят натам.


Фактите, Уотсън, а те са в такова драстично противоречие с пропагандата!
89та, преди да падне онова, дето беше до тогава, по всички учреждения беше закачен лозунга "45 години неспирен възход!" Колкото и някои да кажат, че това не е било истина, ако не е било поне на 50% щеше ли някой да се осмели да го закачи! Айде сега да ни закачат лозунга "25 години неспирен възход!"

Оня ден минавам през центъра на Берковица. От общината откриват коледната елха. Една женица декламира възхвла на коледната елха, понеже през демокрацията развиха навици само с празници да ни залъгват. И казва на присъстващите "Виждам, че сте малко повече от миналата година." Е - очевидно е че няма как да са много повече от миналата година - пред нея имаше по-малко от трийсе човека. Но въпросът е че те са по-малко от миналата година. О, общината би искала да издемагогства повече, би искала, да каже че са много повече, би искала да сложи лозунга "25 години неспирен възход." Но не може - няма и половин процент истина. Не може, но пропагандната машина продължава все още да ни облъчва с твърдението, колко зле е било през комунизма, а сега е добре или поне е малко по-добре. Чрез платените си агенти! Да издигне тогава лозунга "25 години неспирен възход" И без друго освен да демагогстват друго не им остана. Тия дето ни управляват и ни агитират знаят, че единственият им шанс да се спасят от народното възмездие е да не остане народ български. За тях е по-добре турците да дойдат, но не и България да се съвземе. Когато падна комунизма, танкове не дойдоха. Сега обаче може. Те много искат танковете по-бързо да дойдат. Иво Инджев, всяка вечер се моли на Господ "Дай Боже танкове". Спокойно - ще дойдат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bgman13
Категория: Политика
Прочетен: 639774
Постинги: 308
Коментари: 336
Гласове: 294
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031