Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2016 17:06 - Какво е "Отворено общество" на Сорос и как се измъдри ГЕРБ?
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 16057 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 12.11.2016 20:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Правителството на ГЕРБ е дългосрочен проект на Сорос категория: България  ноември 11, 2016

image  
Фондация ,,отворено общество" на крупния международен спекулант - унгарски евреин с американски паспорт - реално управлява България чрез марионетката си Бойко Борисов. Най-напред бих искал да посоча,че в случая категорично няма да използвам журналистическите клишета за ,,тъмни сенки" и ,,зловеща анонимна ръка" които неясно се движат в зоната на здрача и оттам опъват конците на настоящото българско правителство. Просто, защото в случая никой не си е направил труда да прави конспирация. Всичко в този съвсем обикновен много типичен геополитически сюжет се извършва нагло и цинично ,,на светло" и най-доброто доказателство за това е фактът, че настоящата публикация е изцяло плод на студиен анализ и се базира само и единствено на открити ресурси в български и чуждестранни медии.
  image Кой е Сорос? Джордж Сорос (Дьорд Шорок), роден в семейството на унгарските евреи Шварц, преименувало се през трийсетте години на миналия век на Шорош, прекарва в безопасност войната, защото се представя за ариец. През 1947-ма емигрира в Англия, където след много митарства успява да завърши престижното Лондонско училище по икономика, социални и политически науки, след което се преселва в САЩ.
Комбинацията ум и липсата на всякакви скрупули му позволяват само за по-малко от десетилетие натрупа милиони чрез хедж фонда си. През 1979г. основава фондацията си ,,Отворено общество". Тук няма да се правим на англичани и да търсим витиевати фрази, за да мъдруваме върху несъществуващия конфликт между бруталното му поведение на международен финансов спекулант и хилядократно афишираните му във статии, речи и книги ,,леви", та чак левичарски възгледи. Ще констатираме, че идеите на Сорос и на всички негови институции, институти, фондации, клубове и прочее формации са да се създава максимално възможен хаос в Америка и по света, за да може известният с пристрастията си към всякакъв род малцинства и най-вече към гей-общностите Сорос да лови риба в мътна вода.
Джордж Сорос е от типа финансови хищници, които никога, нищо не са съградили. Никога не са инвестирали и цент в индустрии и иновации. Единственото му занимание е било и продължава да е - атакуване на компании, най-вече национални валути и цели държави, отслабването им, довеждането до ръба без оглед на използваните средства, след това бързи покупки и продажби с реализиране на огромни печалби. Той е разрушителен и циник, който се надсмива над света.
През 90-те години атакува английския паунд и ограби от англичаните над 1 милиард долара. Същото направи в Малайзия, Тайланд, Филипините и куп други азиатски страни. Пробва се в Китай, където го наричат Крокодила, но китайците го препънаха, в Русия, където след пиянската ера на Елцин изтрезняха и го обявиха за персона нон-грата и окончателно се установи задълго в Източна Европа, някои страни от Третия свят, и някои постсъветски републики, откъдето пък се опитва да пакости максимално на Русия. Оранжевата революция в Украйна бе негово дело, режимът на психично болния Саакашвили в Грузия е под директен негов контрол - половината министри са бивши шефове и функционери на грузинското Отворено общество, в т.ч. силовите министри... 
Има обаче и достатъчно факти, които разбиват мита, за това, че е самотен финансов разбойник. Зад него прозира сянката на Ротшилдови и т.нар. ,,островен" кръг около английския кралски двор. За Сорос могат да се разказват безкрайни истории, но ще завършва тези щрихи към портрета му с едно изказване на руския олигарх в изгнание Борис Березовски: ,,Почти припаднах когато разбрах, преди две години, че Джордж Сорос е агент на ЦРУ". Нямаме причини да се съмняваме в думите на Березовски, който последен ще бъде заподозрян в близки отношения с основния враг на соросовите домогвания към Русия - Владимир Путин.

image
  Какво е ,,отворено общество"? Доста непоследователната философска основа за изграждането на идеологическата платформа на отвореното общество Сорос заимства от големия австрийски мислител Карл Попър, който му преподава в Лондон. Иначе, многобройните национални и интернационални версии на института ,,Отворено общество" са изключително гъвкав стратегически инструмент за мощни геополитически влияния в отделните национални държави в Източна Европа и развиващия се свят.
Тук без излишно суетене следва да отметнем завесата на тотални медийни манипулации и да го кажем направо - става дума за разлагащи влияния, разрушаване на традиционната национална култура, образователна и демографска инфраструктура, провеждане на системни и педантични глобализационни ,,активни мероприятия", водещи логично до национален разпад и вкарване на съответните нации в егрека от неоколониален запас на западните метрополии. В чекмеджето с инструменти на ,,Отворено общество" са куп схеми за развитие законодателството на конкретно атакуваната държава (разбирай, ,,методическа помош" за изграждане на външна политика въвличаща съответната държава в съмнителни и рискови действия, които тласкат към национална изолация и загуба на пазари. Не ви ли е познато от българския преход?
,,Отворено общество" - България за двайсетгодишното си съществуване в огромна степен постигна тези си цели. Не са нужни очила за да се види, че за соросовата фондация не е проблем да купува журналисти, икономисти, медии, политици. 
Според някои публикации в медиите фондацията на Сорос е изградила и поддържа в България над 90 организации от неправителствен тип! Значителната част от тях - етнически, както и за защита на най-невероятни права и каузи. Ето ви малка част от всичките:
Асоциация ,,Интегро", Български адвокати за правата на човека, Български хелзинкски комитет, Дружество за изследване на малцинствата ,,Студии Романи", Дружество за турски език и култура, Етническа монархия, Институт за изследване на интеграцията, Институт за политически и правни изследвания, Международен център за изследване на малцинствата и културните взаимодействия, Фондация ,,Джендър проект в България", Фондация ,,Здравни проблеми на малцинствата", Фондация ,,Либерална интеграция", Фондация ,,Междуетническа инициатива за човешки права", Фондация ,,Център на неправителствените организации" - Кърджали, Център за подпомагане на хора, преживели изтезание - АСЕТ, Бюро за самопомощ Столипиново, Еврейски комитет ,,Цион", Еврейски център ,,Хабад", Женска независима ромска организация Кармен - Разград, Женско ромско сдружение ,,Добра Майка" - с. Вардун, Инди-Рома-97.., да ги изредим всички ще отнеме половин страница!

image

Българската нация се топи като ланшен сняг, поне половин милион българи емигрираха за постоянно на запад, още толкова са почти целогодишното на гурбет. Образователната ни система е напълно съсипана, вследствие на системното следване от всички досегашни правителства на указанията на ,,Отворено Общество" за ,,реформи". Практически нямаме културен процес.. Особено катастрофална е намесата на зловещата соросова фондация при подмяната ни история и литература. Под предлог, че подрастващите трябва да се подготвят за един глобализиран свят, всъщност се прави опит за денационализация със замазване на историческите катаклизми, национални победи и поражения.
В инструментариума на Отворено общество, обаче най-ефикасният инструмент са политиките за насърчаване на малцинствата. Проблемът е огромен дори и във високо развитите страни, защото прекомерното толериране на малцинствата в последна сметка се превръща в диктат на медийно агресивни малцинства над мнозинството. Какво да говорим за нации като българската, където самото ,,мнозинство" се дави в собствената си кръв и пот, достигнало пределите на оцеляването. В така нареченото публично пространство, във всички държавни и обществени органи на преден план тотално са извадени къде полуреални, къде имагинерни проблеми на гейове, цигани, притежатели на котки и кучета и каквото още ви дойде на ум - отворете вестниците, включете си телевизора, радиото..
А истината е, че фондацията инсталирала се в Българи, за да ни прави отворено общество се занимава с всичко друго, но не и с нормалните българи и тяхното оцеляване! Български хелзинкски комитет (институт създаден от Отворено общество), разнообразни клубове и асоциации за разни права на разни групички, освен всичко друго съсипват страната от съдебни дела по европейските съдилища.
Тук е невъзможно да изреждаме всичко, но само създадените организации за подкрепа на ромите са десетки и десетки, без по същество нещо при нашенските цигани да се е променило. Само дето ние плащаме прескъп ток, а те въобще не си го плащат...
Върхът на всичко е обаче въпроса за източниците на финансиране. Услужливи медии непрекъснато цитират колко стотин хиляди или колко милиона е дал годишно Сорос чрез Отворено общество на България, но никой не казва, какви пари набира фондацията от местни донори и с какви пари участва държавата. И тук ще ви разкажа накратко
imageКак Хайтов и съмишленици първи дадоха отпор на хищника Нека първо ви насоча вниманието към факта, че само половина година след преврата от 10-ти ноември с ПМС №76/20.07.1990г. българската държава осигуряват немислими благинки за новоучредената соросова фондация - освобождава я от мита, данъци и такси, даренията към фондацията също се освобождават от данъци; предоставя помещения за фондацията в НДК и петстотин хиляди лева за първоначални разходи на фондацията; дава съгласие фондацията да извършва спомагателни стопански дейности, както и към нея да се създадат издателство, печатница и информационно-документационен център като нейни звена, които могат да извършват услуги... Коментарът е излишен.
Гласовете на протестиращите интелектуалци в тези години на социално и политическо безумие са слаби и не се чуват и така нещата вървят до април 1995г. когато проф. Чавдар Добрев, тогава депутат в парламента енергично и изцяло подкрепен от приятеля си Николай Хайтов внася предложение за промяна при обсъждане на бюджета на държавата - фондацията на Сорос да бъде лишена от целевата годишна субсидия в размер на 42,1 млн. лв., включена в параграф от същия бюджет. Бурният дебат се разгаря изцяло около това предложение. Хайтов развълнуван очаква резултатите от разискването. На финала министър-председателят Жан Виденов взема думата и заявява кратко и ясно: ,,приемам да отпадне от разходната част на бюджета сумата 42 милиона и 100 хиляди лева, предвидена за фондация ,,Отворено общество". Проф. Добрев си спомня: ,,Вероятно заради това много по-късно той (Хайтов) спомена с добра дума моя парламентарен акт, а на Жан даде висока историческа оценка тогава, когато цялата ни политическа класа тренираше усилено как по-ефикасно и безскрупулно да сатанизира лидера на социалистическата партия."
В този момент обаче никой от участниците в този акт и идея си няма какво ще му се случи на Виденов съвсем скоро заради отрязаните пари за ,,Отворено общество" и отказът му да се срещне с милиардера.
Да-да, правилно прочетохте - смъкването на Виденов от власт е дело именно на Джордж Сорос. Нещо повече, четох свидетелства в някои интернет-форуми, че Сорос е налял около 6 милиона лева, които заедно с черните каси, осигурени и от други чужди фондации (говори се за още 4 милиона) отиват за ,,насърчаване" на януарското ,,народно недоволство" на наетите за целта футболни хулигански агитки, които потрошиха парламента, както и за денонощното ,,патриотично" предаване на Дарик радио, чрез което методично се координира перфектно организирания пуч срещу законното правителство на България. Ето ви я истинската история на януари 1997-а! Предполагам, немалко парички са постъпили и в другите медии, вследствие на което от това десетилетно промиване на мозъци се получи работещото клише ,,Виденова зима"! Сякаш нямаше Костова зима, Попова зима (,,За бога, не купувайте, братя!") или пък сега не сме в Бойковата зима.
Как всичко се повтаря, или както казваше един герой на Николай Хайтов в ,,Капитан Петко Войвода": ,,Бай Петко, ние живеем в държава, където всеки, от селски кмет нагоре, може да спре действието на закона".
След голямото осиране на Костов и синята агитка на Сорос, запратени с мощен шут от българите в най-отдалечения ъгъл на политическото пространство, откъдето не могат да се измъкнат и до днес, за да се разбърква окончателно българското политическо покер-тесте от нищото се появи царят, който яхна българския политически гняв. Разбира се и той набързо се оака, след което във властта бе монтиран странния политически сурогат ,,тройна коалиция"
Последното е ярка манифестация на отчаяната политическа недостатъчност в страната. И двата политически естаблишмента, независимо от вътрешните си характеристики, сложиха пръв в колелата на ,,Отворено общество" и рязко забавиха изпълнението на плановете на Джордж Сорос. Очевидно бе настъпило време за ,,евристични" действия, защото нито сценарият от януари 97 бе вече възможен, нито напълно дискредитираните субекти от наложената до момента в България фалшива политическа класа имаха потенциал да разчистят оперативен простор за геополитическите планове на Сорос на българска почва. И тогава се роди сюжетът ,,Бойко Борисов".
Това бе един откровен проект-заговор за извършване на преврат срещу политическата система в Република България. Замисълът на Сорос, който няма нищо общо с класическите схеми за въоръжени ударни групи, мълчалива или активна подкрепа на военните и/или полицейските сили, бе базиран изцяло и единствено на авангардните постижения на социалния инженеринг и политическият маркетинг, а преки извършители станаха медиите с най-активна подкрепа и намеса на САЩ и мълчаливото съгласие на ЕС!...

Христоматиен пример за неоколониализма на XXI век в действие бе разигран най-безсрамно в задния двор на Европа от един международен аферист и неговия български слугинаж.

Дневен ред на заговора в дати:
2002 (ноември) - Учредено е сдружението ,,Глобална България"
2005 (ноември) - Регистрирана е фондацията ,,Типинг пойнт"
2008 (май) - Стартира национален телевизионен канал Re:TV
2009 (юли) - Проектът ,,Бойко Борисов" е осъществен

image2002 - ,,Глобална България".
Всичко започва с наполеоновия комплекс на една странна фигура пръкнала се заедно с царя от нищото. Бойко Борисов - неосъществен таен агент на ДС, осъществен пожарникар, охранител, мутрафон, каратист, бодигард, но с впечатляваща лична харизма и невероятна вродена способност за системно изграждане на собственото си ,,лице за публиката", талант, работещ денонощно, вероятно дори и когато спи. И късметлийско съжителство с една жена, за която сп. Тема отбелязва: ,,Там, където има пари, Цветелина Бориславова винаги има готов проект." В този смисъл вероятно има значителна доза истина в твърдението на мнозина коментатори, че Бойко Борисов е проект на Цветелина Бориславова.

Шефката на СиБанк, чиято бурна биография предполагам е добре позната на читателите ни, при първи прочит не показва признаци на обвързаност с ,,Отворено общество". Но само на пръв прочит. След придобиването на СиБанк от костовия ковчежник Славчо Христов, новата собственичка има за председател на УС на банката прословутия Георги Прохаски, шеф на ,,Отворено общество" - България през 90-те. Далеч по-съществен е обаче фактът, че личният й съветник и партньор в банката - Светослав Божилов, е бил член на УС на ,,Отворено общество". Ето я връзката между Сорос и ,,общността от личности", както е обявено пред медиите създаването на сдружението ,,Глобална България". Това е първият етап от разгръщащият се заговор и в него доста еднозначно се идентифицират групите и интересите, които той обслужва. Към банковото лоби, представлявано от хората от СиБанк, трябва да добавим и Левон Хампарцумян - шеф на Булбанк, едно от най-свежите лица на синята агитка, традиционно поддържана от Сорос. Зам. министър на икономиката при Костов, който признава: ,,Никога не губя контрол".

Какво прави Хампарцумян в тая дружина? Можем вероятно да се спрем на шеговития афоризъм, че арменците са другото лице на евреите - заради вроденото си умение да се пласират на точното място, по точното време...

Другото лице от банково лоби липсва:

Франк Бауер - шеф на Българо-американския инвестиционен фонд и доскоро директор на Българо-американската кредитна банка. Ликът му липсва и от нашата диаграма Кой кой е в ,,Глобална България". Въпреки че живее в България и заема ключови позиции от над 15 години, не можахме да намерим нито една негова снимка, дори и в интернет, въпреки че е бил обявяван и за банкер на годината! Дали не е така, защото фондът, който ръководи, респективно банката, са създадени със заповед на президента на САЩ, т.е. представляват в България икономическа резидентура на американски държавни служби? И особено на едни, дето не обичат да се снимат, но пък имат вродено влечение към конспирации...

Тези, които не са изненада в сплотената групичка от личности, са байгънестите от масова популярност неприкритите американски лобисти Иван Кръстев, Красен Станчев и Огнян Шентов - все директори на ,,центрове", прехранващи се без всякакво прикритие на соросовите ясли и тичкащи през месец-два във Вашингтон да рапортуват каква са я свършили.

Последната група в ,,Глобална България" е еднозначно определена - това са четирима представители на най-едрия български бизнес:

Валентин Златев, Сашо Дончев, Красимир Гергов и Иво Прокопиев - които, ако елиминираме конспиративните теории, би могло спокойно да приемем, че са в играта просто заради стратегическите си лични бизнес интереси. Според тиражираните в медиите слухове Златев, който е близък приятел на Цветелина и Бойко, е бил поканен от банкерката да се присъедини, той на свой ред предложил да участва и братовчед му Краси Гергов и приятелят му от газовата индустрия Сашо Дончев. Ами какво пък, склонен съм да го приема това движение по чехли из махалата, поне донякъде и поне отчасти... Колкото до Иво Прокопиев, чиято бизнес кариера е плътно и детайлно свързана със синята агитка на Костов, няма съмнение, че на дневен ред са и други мотивации, а и връзките с ,,Отворено общество" прозират.

И накрая на списъка, така както е даден за публикуване от общността, е кой мислите! Той е, да, вярно е:

Стефан Попов - актуалният шеф на ,,Отворено общество" - България. Скромност, какво да се прави. В такива случаи винаги се сещам за един любим ред в една любима поема на един любим поет- ,,Последните станаха първи!".

И така, щаб квартирата на заговора е дисцолирана, щатовете запълнени, идва ред на инструментариума.

2005 - ,,Типинг пойнт". В края на 2005г. е регистрирано нещо с гъделичкащото заглавие ,,Типинг пойнт". Нещото е фондация, а учредителите му са част от нашите герои от ,,Глобална България" - Цветелина Бориславова, Светослав Божилов, Иван Кръстев плюс Александър Божков, чиято поява в тази компания не е изненадваща, тъй като връзките му с ,,Отворено общество" са обществена тайна, а и той е съвсем официално член на настоятелството на Нов български университет - създаден и функциониращ с помощта на Джордж Сорос и фондация ,,Отворено общество".

Типинг пойнт в превод от английски означава ,,повратна точка" и е добил гражданственост покрай една много хитроумна книга-бестселър на американския журналист Малкълм Гладуел. Тук няма да се занимаваме с детайли с книгата, поради ограничения обем, но който се интересува за повече подробности, може да ги намери в интернет, където включително на български се изписа маса електронно мастило по въпроса.

Накратко, книгата на Гладуел след пространни разсъждения и много примери дава ясна рецепта за модерното социално инженерство и в частност за манипулацията на общественото мнение, при което с изключително ограничени ресурси се постига огромен ефект - примерно как от един Бойко Борисов да се изработи супергерой на една нация (да кажем - българската), след което въпросната нация да го въздигне за свой министър-председател без за целта да се харчат милиарди за PR, реклама и политически маркетинг..

Въобще няма да си правя труда да ви убеждавам, че рецептата на Гладуел работи...

Тук обаче възниква един страничен въпрос, който би възмутил и най-невъзмутимите. Че заговорниците са имали нужда от организация, която да се възползва от въпросния инструментаирум и да проведе нужните последователни стъпки, базирани на трите принципа на Гладуел, за да може без излишно бързане или бавене да изведе проекта си до край, т.е. да издигне на власт Бойко Борисов е несъмнено. Прямият въпрос е защо трябваше въпросната фондация да бъде наречена ,,Типинг пойнт", сиреч да се огласи гръмогласно с каква технология точно ще бъде извършен преврата!? И прямият отговор е, защото на хората от соросовата дружинка не им пука, а още по-неприятният вариант е, че очевидно са изпитвали перверзно удоволствие да се надсмеят над всички нас, демонстрирайки ни, че като като стадо добитък сме набутани в капана и мърдане няма...

2008 – Re:TV. През месец май 2008-ма стартира програмата си цитираната телевизия. Нищо особено – още един национален канал, ако не бе една особеност. Учредители на фондация „Граждански медии“, която е едноличен собственик на Re:TV, са… Светослав Божилов, Иван Кръстев и Иво Прокопиев. С други думи ,,Глобална България" и соросовият проект за директно вземане на властта в България вече са на предизборни обороти. Програмата ,,Типинг пойнт" си действа, но да имаш и една напълно контролирана електронна медия за целта не е излишно. Казвам неслучайно за целта, защото с Re:TV случаят е точно такъв – употребена за целта (т.е. предизборен проект) и веднага след изборите закрита (още няколко месеца влачи жалко съществуване с намален състав и финансиране). Защото вече е минал юли 2009-та и властта с мнозинство е у хората на Сорос.

2009 – Проектът е осъществен. Цветелининият съжител е министър-председател. Най-безцеремонно са назначени за министри бивши програмни директори и вътрешни хора на „Отворено общество”:

Николай Младенов, министър на външните работи – Програмен директор на фондация „Отворено общество“ – София (1996-1998)

Томислав Дончев, министър за еврофондовете – От 2000 до 2004 г. е главен секретар на Клуб “Отворено общество”- Габрово, Програмен директор на фондация „Отворено общество“ (2004 -2007)

Сергей Игнатов, министър на образованието – Ректор на соросовия Нов български университет.

За връзката Сорос – Световна банка – министри, няма да коментирам, сещайте се, не сте деца.

Знам, че не ви се вярва за тази чудовищна манипулация, на която бяхме подложени всички! Знаете и че не ви лъжа, защото го преживяхме заедно. Добре дошли в матрицата!
Източник: desant


Тагове:   Сорос,   ГЕРБ,   боко,


Гласувай:
8


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6473071
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!