Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2017 09:48 - завръщане на свещеното.....
Автор: bven Категория: Политика   
Прочетен: 2961 Коментари: 1 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
Около всеки човек съществуват редица енергийни щитове, които имат формата на дискове около тялото. Всеки щит притежава функции на обработване и изпращане на определена енергия в различни измерения. На основата на тези щитове се проявява и материалното физическо тяло и се наблюдават физиологичните закономерности в него.

Съществуват Телурик щит, който кореспондира с енергии от 1-во, 2-ро и 3-то измерение; Дорадик щит - 4-то, 5-то и 6-то измерение; Теурик щит - 7-мо, 8-мо, 9-то измерение, Махарик щит -10-то, 11-то и 12-то измерение и Ришеик щит от 13-то, 14-то и 15-то измерение.

Всяка космогония, религия или учение предоставя на човек специфичен мироглед, който е определящ за изграждането на отношението му към самия него, към заобикалящия го свят и връзката помежду им.

Един от най-важните аспекти на мирогледа, който се дава в катара, е познание, уважение, любов към физическото ни тяло и разбирането за неговата връзка с целия космос. Тази връзка е посредством катара мрежата.

В различни водещи религиозни течения на съвременната християнска доктрина, както и други религиозни традиции, физическото тяло се представя като греховно, животинско и като пречка пред духовното развитие на човек. На него се приписват егоистични инстинкти и то се противопоставя на духа. Възприемането на подобно ценностно убеждение води до неразбиране и дори отричане на живота във физическо тяло. Човек, който следва тази линия на мислене е логично да си задава въпроси защо е на духа и душата да се свързват във физическо тяло, ако то е греховно? Нима духът и душата са решили да страдат самоцелно и да наказват себе си, или може би нямат възможност да се освободят от тялото си? Ако хората възприемат телата си като греховни и мръсни, те не намират позитивен смисъл в съществуването си във физическо тяло, животът се превръща в наказание и затвор, а това води до път на саморазрушение и издевателство първоначално към самия себе си, а след това и към другите.

В катара се разяснява подробно ролята на физическото тяло като важно духовно средство за подпомагане възстановяване христовите потенциали на човек, но и на планетата. То е средство за достъп до различни измерения. Важно е да се отбележи, че тези познания са конкретни, подробни, систематични и приложими.

В настоящето са станали популярни картините с мандали, които са присъща отличителна черта за тибетския будизъм. Но какво всъщност са тези мандали? Защо монасите са обучавани с години как да ги създават от пясък или да ги рисуват и имат ли някакво специфично приложение, освен естетическата наслада да ги наблюдаваме?

Ученията за свободата разясняват какво е духовното значение на мандалите и други цветни геометрични изображения. Това са кодове, които се използват с определени звуци и служат за активиране на различни части на фините тела на човек, раса, планета или друго същество. В първо и второ ниво на катара се изучават века и ека кодовете, които са мощни програми за работа с личните биополета на човек. Чрез тяхното безопасно използване се отварят кристалните печати и се активират катара центровете в тялото. Дори обикновеното гледане на тези кодове се явява лека форма на контакт с тях и взаимодействие със заложените им програми, които влияят на фино ниво.

Конкретният отговор на въпроса какво е мандала ни позволява да навлезем по-дълбоко в практиките на една духовна традиция като тибетската, да си обясним на разбираем език функцията на отделни изображения и да направим съзнателен избор дали да си взаимодействаме с тях или не. Тогава имаме практическо духовно познание, което не е обвито в неясни мистични символи, а се състои от конкретни инструменти за творчество с Абсолютa. Този вид познание ни дава свободата да изберем как да се развиваме, което прави катара безценна дисциплина за самопознание.

Какво определя седемте базисни физически чакри да се намират на позициите, които са вече широко популярни и да се означават със съответен цвят и поредност?

Отговорът на този въпрос е, че седемте чакри във физическото тяло се обособяват от пресичането на 11-та и 12-та аксиатонални линии в тялото по централния вертикален поток.  Централният вертикален поток се състои от двете меркаба спирали, които изпращат и приемат енергия. Вторичните чакри се обособяват на места, където се пресичат други аксиатонални линии, с по-ниска поредност, съответно с по-ниска честота на енергия.

След като се пресекат 11-та и 12-та аксиатонални линии, те образуват спирала, която преминава вертикално през центъра на тялото и, от която се обособяват 7-те основни и 8-те морфогенетични чакри. Тази спирала има златист цвят и в древните Източни езотерични системи за лекуване се нарича хара линия.

Continue reading this ebook at Smashwords.
Purchase this book or download sample versions for your ebook reader.
(Pages 1-46 show above.)
Copyright © 2017 Smashwords, Inc. All rights reserved.
Home | About | How to List Your Books Here





Гласувай:
10



1. inel379 - В самопознанието е пътя безкраен...
04.02.2017 12:54
Физическото не може да е мръсно.
То е духовно средство за хармония на Земята.
За чистата любов никога не е късно -
в нея е космическата сила
със щитовете щедри на добротата.
Човешка и Вселенска!
Благодаря ти!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14873230
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава