Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2017 14:37 - ние и съседите ни
Автор: bven Категория: Политика   
Прочетен: 4057 Коментари: 15 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 Учили сме в училище, че нашият народ - а и съседите ни - сме пришълци в тази част на света. Това е официалната версия на държавните историци от Освобождението насам.

В действителност нещата стоят другояче:

- Версията, че сме пришълци в собствената си страна е една нова версия, наложена през последните 100-150 години.

- Допреди 150-200 години - столетия и хилядолетия назад - се е учила съвсем друга история. И историците от древността до 18-19 век разказват друга история...

Името "българи" започва да се използва на Балканите  от 4 век. С него старите историци наричат същото местно население, което по-рано  е известно с имената мизи, "траки", пеласги и пр.

Многобройни примери и от фолклора, етнографията, обичаите, бита, традициите, езика - свидетелстват, че българите сме местен народ.


ШКОЛАТА НА ФАЛШИФИКАТОРИТЕ

- От Освобождението у нас е на власт една историческа школа - "Златарската" - по името на Васил Златарски, обявен за "Баща на българската история". Тя се е срастнала с държавата и е една и съща при всички управления. Налагането й не е резултат на научно превъзходство, а на политически интриги и чиновнически кариеризъм. Основателите й са изобличавани във фалшификации - и от наши и от чужди учени - а "кариерата" й е изпълнена със скандали.

- Почти всичко, което сме учили в училище е резултат на едностранчивите съчинения и историческото инженерство на тази школа. Доказателствата на нейните историци - за версията, че сме пришълци - всъщност са малко, изворите им също са бедни, но смелостта и творческия им размах са големи.

Историята, че българите сме доведени на Балканите отдалеч от Аспарух е една недоказана легенда - мит, който се налага у нас след Освобождението. Няма сериозни доказателства за такова далечно преселение. Нито за тюркски, ирански, памирски и пр. чужд произход на нашия народ.

- Безпътицата на привържениците на чуждия ни произход, може да се види в обзори като този: "Теории за произхода на древните българи". Защо тези историци като побъркани търсят произхода ни по Земята - и никъде не го намират - те си знаят. А данните за балканския ни произход са внушителни и многобройни. Точно тях търсачите на митичната "прародина" винаги заобикалят и никога не виждат.

 


  

КОРЕННИТЕ ЖИТЕЛИ НА БАЛКАНИТЕ И АНАТОЛИЯ

Местните жители на Южните Балкани са "пеласгите" - коренното, пред-гръцко население. Пеласгите живеят тук преди идването на гърците - за това няма спор сред днешните историци. Херодот-І-57: "атическият (предгръцки) народ бил пеласгийски".

"Според Херодот, по-раншното име на Гърция било Пелазгия.”
Христо М. Данов - „Христоматия по история на стария свят” (ДИ „ Наука и изкуство", София, 1976 г.). 
Херодот-ІІ-56

Нямало е спор и сред древногръцките автори - те разказват, че когато гръцкото племе пристига тук, то заварва "пеласгите" и попада в техния свят. Това е един свят от родствени народи на Балканите и Анатолия, с развита цивилизация и култура, които очароват и грабват гръцките пришълци. До такава степен, че гърците пожелават повече от всичко да ги притежават - и да направят местната култура своя. Те добиват фикс-идея - да усвоят тази цивилизация и буквално да я откраднат от местните жители.
Започват с възхищение от "пеласгите" и 
ги наричат "богоподобни", заради всичко което виждат у тях. Дори в гръцката митология им "дават" най-благородния произход - от "Пеласг - син на самия Зевс". Но когато усвояват местната култура, те вече искат да я направят само своя и да заличат всеки спомен, че някога не е била тяхна. Ревността им срещу местното население стига до там, че тези, на които по-рано са казвали "богоподобни", по-късно започват да наричат "траки" - в гръцкия език обидна дума - буквално "варвари", "диваци", "чужденци", "неелини". И им отричат правото да имат каквото и да е общо с т.нар. "елинска култура":

Географът Страбон: „Пелопонес преди да дойдат елините бил населяван от варвари. Но също цяла Гърция била някога населена с варвари, ако човек сам съди по преданията."

Многобройни са свидетелствата, че тези родствени пред-гръцки народи, са същите, които обитават Балканите и Мала Азия и днес и се наричат българи (и "македонци"), сърби, хървати, а също и "румънци", дори "турци" (в голямата им част). Това се опитват да скрият още от древността гръцките пришълци - като отричат правото на местните народи над културата им, те стигат дотам да им отричат и правото върху собствената им земя. Тази гръцка идея - да се преправи историята - достига пълната си сила в Ромейската империя, когато в нея се налагат гърците.

ВИЗАНТИЙСКА ПРЕРАБОТКА НА БАЛКАНСКАТА ИСТОРИЯ

Придворните официални византийски летописци след 7 век провеждат мащабна и продължителна кампания за прокарване на идеята, че местните са чужденци, а пришълците (гърци) са местни хора.

Тази отдавна разработена версия преди 100-200 години приемат наготово за свой шаблон и налагат повечето официални историци на Великите сили - до днешната епоха. Чуждите историци, когато се отнася за българската история обикновено се доверяват на българските историци. А те поддържат гъркоманска линия.

Цикълът на някогашната гръцка фикс-идея е завършен и тя е извървяла своя пълен кръговрат: "Културата и цивилизацията са изобретени от гърците, подети са от римляните и са завършени от Западна Европа."

А историята извън тази версия? Историята, която се е знаела допреди 100-200 години и за която има всякакви примери от историци и писатели от изток и запад, български и чужди, средновековни и древни?

СВИДЕТЕЛСТВА

За общоприетата стара история - отпреди 19-20 век - свидетелстват дори и самите привърженици на чуждия ни произход - например:

Йордан Табов: "На специалистите е добре известно, че в средните векове българите са считани за старо местно население на Балканския полуостров. Например Константин Иречек (един от основателите на Златарската школа) пише буквално:
 
В средните векове южните славяни често са смятани за аборигени (коренни жители); но това е недоразумение, произлязло при четене на древните писатели поради  незнание на историята.”
 
И така оказва се, че четейки древните писатели, нашите средновековни прадеди са грешали. Такива неща са възможни. Но все пак е интересно да разберем: какво са писали древните писатели и как трябва да се тълкуват “правилно” техните сведения?"

Петър Добрев -  най-известният популяризатор на "памирската теза" за произхода на българите:
Съгласно една доста разпространена във Византия традиция на българите се е гледало като на народ, произлизащ от древното тракийско племе бриги или фриги. Преки сведения за това е оставил Димитрий Хоматиан.”
Петър Добрев - “Необясненото и необяснимото в ранната българска история” - стр. 145 - 148" 
http://n-dimitar.hit.bg/kniga/kniga4.html

При по-старите историци това е всеобщо мнение:

 

 

  


ВЪНШНИЯТ ВИД НА МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ



image

Древно изображение на борци от остров Тера с чубмаси и перчеми. Типичен пример за "прабългарска" прическа - обръсната глава, перчем и плитки

 

image

Глава с чумбас от неолитно селище в Невали Кори, днешна източна Турция. Близки родственици на пелазгите са населявали и Мала Азия. (Виж Българите в Мала Азия от древността)

 

image

Жени от остров Тера със същата прическа

image

 

 

image

Изображение на Александър Македонски с чумбасВърху короната на българските царе е изобразен Александър Велики. Те го смятат за български цар, а себе си - за негови наследници.

 

Тази прическа е една отличителна черта на негръцкото (предгръцкото) население на Балканите.

Древногръцкият историк от 1 век Плутарх обяснява, че това е обичай на абанти (пеласгийско племе) и на мизи (тракийци).

Плутарх

 image

Ромейският историк Прокопий Цезарейски от 6 век описва, че тази "хунска прическа" навлязла на мода и в Цариград.

 

image 

Ние сме носели перчеми до преди 100 години по селата. От криворазбрана цивилизация, даскалите /"европейски" възпитаници/ са карали българските деца да си остригват перчемите.

(Райко Сефтерски. Принос към проучването на "перчема" или "чомбаса" у старите българи. Авитохол. 2002, кн. 21, с. 38-48)

 

Прическа чембас при българин от епохата на Възраждането(Павлович, 1872)


 

 

 

КОИ СА ПЕЛАСГИТЕ


Георги Раковски - един от най-големите наши историци пише:

 image

"Това племе или голям род, познато в елинската стара повестност под общото и обширно народно име пеласги, не е друго освен българи, изкривено от гръцките описатели поради недостатката на езика им. (Че гръцките описатели много странни речи писани с "б" са писали с "п" върху това можеме наведе много примери. Отечеството Александра Македонскаго, кое се е съхранило и до днес в правото си наименование Бела или Белица, тии са го писали в старост Пелла а днес Мпелитса. Тъй и множество други.)"http://ziezi.net/trakite2.html
БЪЛГАРСКА СТАРИНА, МЕСЕЦ ЧЕРВЕН (ЮЛИЕ) 1-И. БУКУРЕЩ, 1865

image

 

Пела (Бела)

 


Наистина да се изговори име като "Мпелитса" е ... трудно. Раковски днес е грубо отричан като историк. И не без причина - най-забележителното при него е, че той е съвременник на появата на новата версия за историята ни - че сме пришълци отнякъде. И я посреща с убийствен присмех. 
Раковски пръв развенчава "историята" от днешните ни учебници. По-старите историци и летописци преди него изобщо не са я коментирали - по простата причина, че не са я познавали и не им е хрумвало, че ще дойде ден историците да обявят, че българите са късни пришълци в България.

 

ИМЕТО ПЕЛАСГИ, ПЕЛАРГИ ИЛИ ПЕЛГАРИ

"Гърците наричат дедите ни пеларги – щъркели ( Страбон, География, V-2-4), защото както и щъркелите дедите ни са били в движение в зависимост от сезоните." Или защото името им е подобно.

 

Името пелгари

 

Народът, който гърците заварват тук, записват като "пеларг" или като "пелгар" ("пелгарой") - въпрос на съвременен прочит.

 

 

Изследователят Йордан Табов дава примери, че то е звучало близко до името българи, а грешката в прочитането на името на пред-гръцките жители като "пеласг" е на някои съвременни историци:

image

 

image 

За пестене на място старите автори записват думите съкратено. Това може да породи разместване на буквите при четене.

И така – пелАРГ или пелГАР? Според византолога Гардхаузен, когато в стар гръцки текст имаме букви една над друга, правилото е: първо се чете горната буква, а след това долната. Затова името трябва да се чете "пелгар".

Интересен момент - древните са записвали и ударенията - в името "пелгари" ударението пада на първата сричка - също както в "българи".

Примери:

Акрополът в Атина се намира до античния квартал Пеларгик - това е "пеласгийският" квартал - един местен "анклав" в погърчения град.

image

Самият хълм Акропол - според древногръцки автори (Херодот) - е застроен от "пеласгийски" архитекти.

Една героиня от гръцката митология носи името Пиларга или Пеларга. Колебанието между "е" и "и" показва, че гърците се опитват да предадат звук, който не могат да изговорят.

Името пелгари според д-р Йордан Табов е равнозначно на "българи" - понеже гръцките пришълци не могат да изговорят "Б" и "Ъ".

 


  

ПЕЛАСГИ, ТРАКИ И МАКЕДОНЦИ - ЕДИН И СЪЩ НАРОД

Древните гърци наричат местните жители отначало пелгари, а по-късно - "траки".

Че пеласгите и траките са един и същ народ е мнение на редица наши и чужди учени - Ал. Фол, Вл. Георгиев, В. Дюруй и др.

 

В своя труд за старите цивилизации "Светът на легендарна Гърция" френския изследовател Виктор Дюруй посочва, че в античността траки, пеласги и илири са били считани за три клона на една и съща общност. image

 

image Академик Владимир Георгиев смята, че трако-пеласгийския език е говоренв Юго-Източна Европа още от Неолита.

...

Българо-канадският езиковед Георги Сотиров - ELEMENTA NOVA PRO HISTORIA MACEDONO - BULGARICA:

В стари времена държавата на македонците се е наричала Ематия, а населението й – пеласги, казва през 1 век римския историк Помпей Трог.

През 2 век пр.Хр. гръцкия пълководец и историк Полибий нарича траките и македонците omogenes т.е. хора от един и същи народ, род или раса.

...

ЕДИНСТВОТО НА ЖИТЕЛИТЕ НА БАЛКАНИТЕ И АНАТОЛИЯ

В древността те са единен общ свят, а местните хора са близки родственици. Техните "народи" и "племена" нерядко се разделят и една част се преселва от Балканите в Мала Азия - и обратното. Дошлите от Анатолия без проблем се смесват с жителите на някоя балканска област, а дошлите в Мала Азия - с малоазийските жители. Понякога леко променят името си, за да се отличават от непреселилите се свои сънародници. Част от бригите стават фриги, част от меонците - пеонци, гетите - хети и пр. - според това в коя посока са пресекли Босфора. Така има две Мизии - едната е на Балканите, другата е в Анатолия. А проблемите започват с появяването на гърците и не са престанали до ден днешен...

image

Това е описвано често от старите автори:

Г. Сотиров: Плиний Стари говори за мизо-македонци в Мала Азия, които са се обединили в Ефес. Йоан Цеца през 11 век, също говори за тези "мизомакедонци".




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. 1997 - Вълнуват ме два нерешени въпроса
10.04.2017 20:32
Къде изчезват през Първото българско царство боговете, погребалните могили и военните титли на пеласгите?
Как се появяват в Задкавказието народи, които се смятат за българи?
цитирай
2. barin - Здравей, bven. Напълно съм съгл...
11.04.2017 06:33
Здравей, bven. Напълно съм съгласен с написаното, че пеласги е името на българите. За Раковски и аз написах тема, защото него не го броят за историк. Той е неудобен за много хора. Поздрави!
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Таня!
11.04.2017 22:05
Чудесен постинг
А в него се крие и отговорът на 1997
Откъде се появяват в Задкавказието народи, считащи се за Българи?
Ами те са свързани с Александровата империя С масовото преселение от Балканите в Посока днешни Афганистан и Пакистан Със създаването на Согдийската империя и по късно -Кушанската, доминирана от Българи Дошли от Балканите при двувековното преселение
С разпадането на Кушанската империя започва обратния път на преселниците-известното велико преселение По обратния път към родните места, те имат опит в държавничеството и създават по пътя си държави Някои ги броят седем-до Стара или Велика България Минават и през Кавказ по обратния път
Та този народ, нашият, не се е зародил в Афганистан, просто там е създал държава
И както Таня каззва името е изчистено от гръцко влияние, не пелгари , а Българи!
Твърди се, че в унищожена плоча е имало надпис, в който се казва ,че Аспарух идва при свои Този надпис обяснява всичко в историята ни И защо е унищожен- също!

Хубави празници, таня!
цитирай
4. 1997 - Сигурно е така
12.04.2017 00:17
leonleonovpom2 написа:
Чудесен постинг
А в него се крие и отговорът на 1997

Сигурно е така, но види се, след Александър забравили бързо елинската култура и станали чергари, живели в аули и имали канове.
Айде, стига, бе.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, 1997!
12.04.2017 11:56
Точно в аула се проявява противоречието
Аул в латинският е смисъл на дворец, в съвременният ни език има смисъл на тържествена зала
Става дума за царски дворец
когато са в движение, той може и да е палатков но това не означава ,че те са примитиви
И Калоян умира в" аула" край Солун, което не е за учудване, че е палатков, след като е на поход!
Правят държави, когато те в Европа, след Рим са бледо копие на държава Строят градове!
Какви номади са това?
Това си е изопачение
цитирай
6. 1997 - Защо съмненията остават
12.04.2017 14:23
leonleonovpom2 написа:
Точно в аула се проявява противоречието
Аул в латинският е смисъл на дворец, в съвременният ни език има смисъл на тържествена зала

Ако римската дума аула придобива значението си на дворец при императорите, а преди това е била ползвана за вътрешен двор, то тя е привнесена късно на Балканите.
В същото време чергарите тюрки, монголи, башкири, хуни ползват едновременно думите хан, аул(в см. стан, а когато уседнали същото започнало да изразява селище) и Тенгри.
По- добре обяснява нещата "аул" в смисъла на азиатските народи, отколкото на римския.

(Ако Омир беше споменал за Троя, а Вергилий за Еней, че е живял в аул, може би щеше да е по- достоверно.) ;)
цитирай
7. leonleonovpom2 - Е, има обмен!нашият език е евр...
12.04.2017 16:15
Е, има обмен!
нашият език е европейскиІБългарският
Ако ние сме чергарски народ или номадски, трудно може да се обясни взаимодействието с латинския
би трябвало да вземаме от гръцкия- в ИРИ тогава той е основен защо ще вземаме от латинския?
Хубаво намекна за Еней Ами впочти всички имена на Приамовите деца и той включително / Подарк/ имат смисъл на съвременен Български език-Хромий- куц, Милий, изброявял съм и другите в постинг...
Също Еней-Еньо- Еньовден, явно свързан с него!
Българите са местен народ, който все пак се е придвижвал в различни посоки и се е връщал тук
Не е случайно идването на Аспарух тук!
цитирай
8. 1997 - Несъгласие
13.04.2017 22:43
leonleonovpom2 написа:
Е, има обмен!
нашият език е европейскиІБългарският
Ако ние сме чергарски народ или номадски, трудно може да се обясни взаимодействието с латинския
би трябвало да вземаме от гръцкия- в ИРИ тогава той е основен защо ще вземаме от латинския?
Хубаво намекна за Еней Ами впочти всички имена на Приамовите деца и той включително / Подарк/ имат смисъл на съвременен Български език-Хромий- куц, Милий, изброявял съм и другите в постинг...
Също Еней-Еньо- Еньовден, явно свързан с него!
Българите са местен народ, който все пак се е придвижвал в различни посоки и се е връщал тук
Не е случайно идването на Аспарух тук!


Не съм съгласен, че думата аул в писмените паметници от времето на Първата Българска държава е латинска заемка.
Не съм съгласен да се интерпретират древни имена със съвременния език без да се познава съдържанието, което онези хора са влагали в тях.
Не съм съгласен да говорим за връщане на Аспарух в прародината, игнорирайки похода на Алцек при Дагоберта.

За домашно: верни ли са връзките, интерпретирайки със съвременен български език имената:
Путко Мафани, Набил Еженави и държавите Гана, Я-п(а)-ония! ;), библейските герои Голем и Сила?
цитирай
9. leonleonovpom2 - Е и аз съм несъгласен!
14.04.2017 21:13
Къде съм казвал ,че аул е латинска заемка? Казвал съм, че го има в латинския!Защо аул, аула го има и в Български и в латински? Защо 4 000 хиляди думи в латински се припокриват с Българския? При това основни Като спомагателен глагол съм!
Сядам ,виждам, око , уста, кост, муле, куче, овца, агне И са стари думи Като видело и виделина...
Имаш ли някакво обяснение?
Алцек също не е отищъл на чуждо място Българите по генетични изследвания са най-близко до италианците!
Мога да ти кажа отговора на въпроса!
Защото имаме обща прародина- Фригия
Толкова!
А иначе имаш право
По тази логика съвременните гърци не могат да се интерпретират за древни ,заради това ,че езикът им съвпада в значителна степен с техния
Нали така!?
цитирай
10. 1997 - ?
14.04.2017 21:41
leonleonovpom2 написа:

По тази логика съвременните гърци не могат да се интерпретират за древни ,затова ,че езикът им съвпада в значителна степен с техния
Нали така!?

цитирай
11. leonleonovpom2 - Няма място за чудене!По твоят ...
14.04.2017 22:41
Няма място за чудене!
По твоят коментар:
За домашно-Верни ли са връзките на днешните гърци с античните, интерпретирайки ги с днешния гръцки език?!..............
Знаеш ли, интересува ме какво ти е мнението- какви са Българите според тебе?
Спокойно и коректно и аз ще бъда такъв
Държава в онези времена се създава много трудно Номадските формирования са временни, бързо се разпадат-авари, хазари и обикновено остават без следа, изчезва и народът с тях
Империите в древността имат живот до 1000 години-двете Римски империи например
А нашата държава е най- старата в Европа
Не може да е номадска, не е империя, не присъединява чужди народи към себе си, значи е нещо много сериозно, с дълбоки основи Тези, описвани славянски основи може да са такива , само ако са много близки с Българските!
Но този въпрос за Българската държавност съм го развивал в десетки постинги

Та как виждаш Българската държавност?
И как си обясняваш наличието на аул в Български и латински? При това в близък смисъл-дворец, а не барака!? Разбираш нали, в Българския под аул се разбира дворец, а не барака-също като в латинския!
цитирай
12. 1997 - Чукундурът е с един корен, дъбът с много
16.04.2017 22:13
leonleonovpom2 написа:

По тази логика съвременните гърци не могат да се интерпретират за древни ,заради това ,че езикът им съвпада в значителна степен с техния
Нали така!?

??? Връзката между гърците и елините е по- очевидна отколкото между румънците и римляните. ;)

Смятам, че българският народ е съчетание от тракийски, славянски и прабългарски корен. Приемам, че върху траките са оказвали влияние елини и римляни, върху славяните- германите, върху прабългарите перси, тюрки и може би монголи.

Смятам, че думите хан, аул, сигор елем, са от един език, а аула, индиктион от друг. Омуртаг прави разлика между двата езика: "по (пра)български сигор елем, а по гръцки 15-и индиктион".
цитирай
13. leonleonovpom2 - Дълга тема е приятелю!
17.04.2017 21:15
Общо взето се придържаш към конвенционалната ни история

Ако отвориш протоколите на Прусия от сездемнадесети век, ще останеш с впечатление, че династията е френска Всичко е на френски, дори когато умира кралят Слънце, кайзерът съобщава на придворни веста на френски
Управляващите говорят един език, които е приет за водещ, народът друт
Затова и бъркат Александър Велики с грък
Едно е сигурно-Българите на Аспарух и славяните тук не са чужди етносно и езиково едни на други
Иначе няма как да създадат обща държава
Водещ етнос не се отказва от езика си, а го налага Отказ от езика е сигнал и за отказ от властта
Всички империи налагат своя език, а не приемат чужд за основен
Специално за аул ,думата според мен е обща Идва от общите корени на езика
Има два базисни глагола във всеки език Върху тях се гради езика И единият от тях съвпадав Български и латински-съм!
В италианския има една дума- Имано-имане Обяснението е, че е с много стар произход Явно има фригийски произход
Какво излиза, че не имане произлиза от има, а има от имано!
Ето и другия глагол показва близост с много стар език!
Не, такива съвпадения не може да са случайни и независими, както коментирах и за аул

Такива смеси приятелю стават във физиката и химията-траки-славяни- прабългари На пръв поглед взимаш три неша и ги разбъркваш И получаваш хомогенна смес
Но често тази смес се разслоява
Има условия за тази смес-да се получи и да се задържи
Смесваните продукти трябва да са близки По състав, строеж!
Иначе не се получава смес
ОАвстро-Унгария-300 години това не е станало-да се получи един народ
При българи, славяни траки се е получило Как така е станало? Че да не може никой сега да каже нещо друго сериозно , освен ,че е Българин
Тази смес се е получила, защото съставките и са максимално близки-Българи-славяни, траки
Това е причината!

Хубава вечер!
цитирай
14. zaw12929 - Поздрави за интересната нужна и...
17.04.2017 21:29
Поздрави за интересната нужна информация
цитирай
15. 1997 - С уважение за коректната беседа
17.04.2017 23:24
leonleonovpom2 написа:
Общо взето се придържаш към конвенционалната ни история

Едно е сигурно-Българите на Аспарух и славяните тук не са чужди етносно и езиково едни на други.Иначе няма как да създадат обща държава

Водещ етнос не се отказва от езика си, а го налага Отказ от езика е сигнал и за отказ от властта

В италианския има една дума-

Смесваните продукти трябва да са близки По състав, строеж! Иначе не се получава смес
Хубава вечер!

Привързаност към конвенциалното често е признак за здрав разум. Това се отнася и за медицината, и за религията, и за историята.

Това, което смятате за "сигурно", подлежи на доказване. Не се паля да твърдя, че са противоположни, но във всички случаи българи и славяни се различават, щом Омуртаг ги отделя като ОБЕКТ на договор в Сюлейманкьойския надпис...

Това за "водещия етнос" подлежи също на обсъждане. Може да се допусне, че след клането на прабългарските родове те престават да са водещ етнос и езикът им отпада от употреба.

Това, че в италианския има "една дума" не е критерий. От детство помня, че селища Брест има в България, Белорусия и ... Франция. Една дума теория не прави.

Това, че смесите са нетрайни е едно предизвикателство към САЩ. Те създават държава не само от различни нации, но и от различни раси. Нека приемем "експеримента" им за критичен. Вече съществуват 200 години, нека го обсъдим след още 100. Мисля, че ще остават задружни докато това им е от полза. (Ето, шопите по софийско, макар, че като пра- пра внуци на печенеги имат монголоидни черти, са по- българи от много други. По- им е хубаво в България- българи са. Да не говорим за юдеите, които без проблем си сменят религия и народност щом им е добре)

Та, хубава вечер и ... пак ще се срещнем, след 10 години.... ;)
цитирай
16. leonleonovpom2 - Благодаря и на тебе за добрия тон, 1997!
18.04.2017 15:21
Е, никога не твърдя че съм само аз прав, а другите грешат
САЩ са постимперска държава- каквито са Франция, Англия, Германия, Италия
Империите генерират държави Актуален пример са Югославия и СССР Родиха маса нови държави
САЩ са по - специален пример
Подвластните на Англия щати ,в битка с нея извоюват независимост Няма да влизам в подробности, но тези щати служат като притегателно ядро към подвластните на Франция и току що освободените от Испания Тексас например за кратко е бил самостоятелна държава Калифорния е отнета от Мексико
В САЩ също има центробежни сили и няма да е изненада, ако един Тексас например даде заявка за отделяне
Мисълта ми беше друга-В България никой не може да се отдели фракция например от славяни, Българи или траки, особено пък по език
В щатите езиковото разнообразие е налице
В СССР не успя да се създаде съветски народ, В Австро-Унгария също Няма и югославски народ, въпреки ,че там различията са предимно религиозни
Затова казвам, че трябва да са много близки славяни, Българи и траки, за да създадат хомогенен народ
Що се отнася до италиански дал съм примери с два глагола, които са базисни съм и има
Но общите думи, с нюанси са над 4 хиляди И общото е далече назад, не е от времето на Гарибалди Дори сядам и виждам са с общ произход Уста, око , кост Ами ряпа, нима Българите не са познавали ряпата?! Съвпадение, звуково ?
Може, но единични случаи, като шестица от тотото!
Ами дедите ни са се занимавали със скотовъдство-агне ,муле , овца..., защо няма да имат собствени названия за тях и защо , ако са имали, ще се отказват от тях?

Желая ти здраве и успех!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14875265
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава