Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2018 16:49 - МИСИЯ - НАПРОСТАЧВАНЕ
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 735 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 15.05.2018 17:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Има хора, които наивно вярват, че наличието на простак е единственото условие опростачването на някои от околните да започне и да продължи от самосебе си като естествен самоподдържащ се процес. Ако в това вярване има някаква доза истина, тя пренебрегва факта, че простотията може да се предава ефективно само при наличие на редица условия, съчетани с определена комбинация от обстоятелства. Условията и обстоятелствата за постигане на ефективно опростачване изискват усилена и упорита работа, ръководена или поне вдъхновена от идеала опростачването да добие облъчващата способност на взривен ядрен реактор, за да се затрудни възможността за ограничаване на последствията. Системата за осъществяване на тази мисия не е нито индивидуална, нито конюнктурна, и има своя структура и мисионери в немалко страни по света вече повече от век. Но не на световните дела, а на един от тези бойци на тихо-шумния фронт ми се иска да спра вниманието, защото в момента той е успял да постигне един от върховните успехи на своето хероично посвещение да опростачва с цялата си душа и сърце феновете си, видно от прословутите развълнувани каканижения на какиния Кофичко, прочул се наскоро с незабравимата си изява пред някогашната русенска сладкарница „Тетевен”.

 

Това, че какиния се бил развълнувал не е нищо повече от обстоятелствена адресация към истинския херой, произвел възторга на ощетения от съдбата свой верен фен Кофичко. По-известен като ВВ1951. Кандидат на икономическите науки, който безрезервно вярва, че най-подходящото място на парите е под кацата с кисело зеле. Но не, защото е изучил икономиката, а защото мужиците в Русия си държели парите точно там и по тази причина ги наричали „зеле”. Пропуснал да изучил икономиката не поради слабоумие или забавено умствено развитие, а поради съвсем обективна причина – като АБПФК* по закон му се полагали всевъзможни дипломи и един интерес към икономиката от книгите е щял да бъде  противопоставяне на житейската мъдрост на любимите мужици, което пролетарският морал не разрешавал и дори понякога наказвал с разстрел.

 

По аналогична причина ВВ1951 трябвало да пропусне да научи, че когато един текст съдържа негов цитат, това означава, че написаното има връзка с него и когато пропуснеш собствения си цитат, ти заблуждаваш поне Кофичковците за инициатора на проблема. Казано по друг начин, напростачваш ги срещу неправилния човек.

 

Пак по същата причина ВВ1951 е трябвало да приеме дипломата, но без да научи, че позоваването се прави на първия публикуван текст, а не на по-късни негови копия, както и за какво напростачване на Кофичковците може да бъде използвана обърнатата хронология.

 

Честно казано, описанието на опростачването не ми е много интересно, затова ще свърша с твърдението, че притежанието на дипломи за неща, от които притежателят им си няма хабер, е най-важното условие за успеха на една опростачваща мисия. А от смесването на претенциозно невежество с имена на доказано знаещи и можещи хора, по-голямо опростачване трудно може да се измисли, защото Кофичковците няма как да преценят степента на напростачване, на която са подложени от притежателите на дипломи по линията на АБПФК.   


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




*АБПФК - активни борци против фашизма и капитализма. Категория, притежателите на която която по закон имаха право да следват каквото и където си искат, и на практика имаха нeограничени писани и неписани привилегии. 










Тагове:   абпфк,   напростачване,


Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4092568
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54868
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031