Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2018 08:56 - Не сме славяни, по-велики сме!
Автор: bven Категория: Политика   
Прочетен: 3462 Коментари: 19 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

http://www.bradva.bg/bg/article/article-147625#.XAQx-dszbIU

 Изследване на ДНК на българите преобръща всичко за нашия произход!
Aug 08, 2018


Едно научно изследване на генетичния код на българите е на път да заличи дълбоко вкореняваната у нас вяра за тюркско-алтайския ни произход.


Неотдавна български и италиански учени се заеха да установят какво се крие в гените на съвременните българи и стигнаха до смайващи резултати.


Но и до един риторичен въпрос – дали точната наука генетика със своите необременени от емоциите данни ще успее да пребори идеологическите наслоения в историята, пише БНР.

За да съставят генетичната карта, според която сме наследници на траките и прабългарите, учените се връщат пет хилядолетия назад. Най-напред те вземат кости и зъби, намерени в тракийските некрополи. От нашето летоброене (VIII-X в.) пък датира генетичният материал от прабългарите. И след като сравняват пробите от миналото с тези на 900 съвременни българи, полученият резултат лhttps://e-postbank.bg/page/default.aspx?xml_id=/bg-BG/лаконично гласи:

европейска популация, най-близка до унгарци, хървати и италианци.


В мащабното проследяване на произхода на българите участват Катедрата по медицинска генетика на Медицинския университет в София, Институтът по микробиология, Институтът по антропология, Националният археологически институт с музей при БАН и Флорентинският университет, чиято лаборатория изследва генетичния материал.

Ако погледнем генетичната карта, ще видим, че траките са по-отдалечени от съвременните българи и от прабългарите, докато прабългарите и съвременните българи са много по-близо разположени – казва Десислава Нешева, генетик-специалист в Катедрата по медицинска генетика на МУ. – Това се обяснява с голямата времева разлика при изследваните проби – траките са обитавали хилядолетието пр.Хр. и в новата ера данните за тях стават все по-оскъдни. Но все пак се вижда, че те са близки до съвременните българи и до прабългарите, а интересното е, че от гърците са по-отдалечени.

Установихме, че нямаме генетична връзка с тюркските и с алтайските популации. Нямаме генетична връзка и със съвременните турци, макар да се е смятало, че заради турското робство е имало смесване на генетичния материал. Дори прабългарите нямат генетична връзка с турците, както и с тюркско-алтайските популации. За съжаление, не успяхме да изследваме древни славяни, защото нямахме достъп до техен генетичен материал (прилагали са трупоизгаряне). Сравнявайки обаче съвременните славяни в световен мащаб, се вижда, че не сме близки с тях.

Теорията, че основно сме славяни, плод на политическа конюнктура ли е или резултат от липсата на научни инструменти?

Може би и в двете насоки има някаква истина – предполага Десислава Нешева. – Знаете, че историята се пренаписва в зависимост от интересите. От друга страна, генетиката в последните десетилетия много напредна – ние използвахме най-добрата методология и тя даде прекрасни резултати. Така че може да се обсъжда, че по някакъв начин историята е била манипулирана и изопачена, докато генетиката е точна наука и дава точна информация.

И тъй като вече е доказано, че носим у себе си нещо и от траките, добре е да знаем кои са били те – древна цивилизация, оставила богато културно-историческо наследство на Балканите. А виждаме, че и генетичното им наследство оказва влияние във формирането на съвременните българи, добавя Десислава Нешева.

Очаква се резултатите от генетичното изследване да бъдат публикувани в авторитетно научно списание. А сега учените си мечтаят да намерят пари, за да се върнат този път в осмото хилядолетие пр.Хр. и да проучат още по-древните народи, населявали нашите земи.
Гласувай:
8
01. lexparsy - Благодаря за тази информация
30.12.2018 12:16
Наистина има нужда от гласност на независими изследователи и не само в тази област.
Защото както относно историята, от това което съм прочел в официалните статистики за генетичната история ми лъсват някои удобни манипулации.
Освен това и самите „учени“ си признават че не са още съвсем на ясно какво представляват гените.
Весели новогодишни празници да имаш.
цитирай
2. barin - Правилно, Татяна. Няма древни с...
30.12.2018 17:33
Правилно, Татяна. Няма древни славяни. Терминът е измислен много по-късно и обхваща група народи от източна и централна Европа.
Весело посрещане на Нова година!
цитирай
3. bven - На 1:Благодаря, lex.
30.12.2018 19:30
Борбата за нашата истинска история се води доста време но и има много противници.
Все пак, всеки агресор първо променя историята на един народ - после е лесно. Това го знаем. А учените просто си траят, защото са на щат и чакат пенсии.
Да е живот и здраве - Нова Година - Нов късмет!!
Весело да е и в твоя дом!
цитирай
4. bven - Благодаря за мнението , barin.
30.12.2018 19:33
Аз даже си мисля, че терминът е изкуствено създаден, само за да има подчинени на руския имперски двор. Склавените са роби. Пък може и това да е повлияло на психиката ни:)))
Весело и празнично настроение желая!
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Таня!
30.12.2018 20:54
Доколкото знам,най- близо сме до италианците ,според изследванията на италианския генетик от световна класа-проф Карамелли..... Има обяснение-защо?
Иначе за унгарци и за хървати не е изненадващо-хърватите твърдят ,че са клон от Кубратовите Българи и на него Ховрат или Коврат, дължат името си
С унгарците имаме много общ живот, от великото преселение до настаняването им на съвременното им място от Симеон Велики Били са ни федерати и дълго време ,според договора, са изпълнявали задълженията си!
Разликата от траките идва от дългата миграция на Балканското носеление на изток, близо хиляда години......
Интересен материал и както винаги, за наука пари няма!?

Хубава и щастлива Нова Година!
цитирай
6. batogo - !!!:))) Съгласен съм с теб, Бвен!
31.12.2018 07:27
Житейските факти потвърждават мнението ти за измислянето на славянството като помощно средство на руската имперска политика за овладяване на балканите и проливите...
Светла и благодатна 2019 година!
цитирай
7. bven - На 5: Ние сме дали много и българска кръв и ген има навсякъде, където и да погледнем!
31.12.2018 10:14
Нека науката догонва казаното от екстрасенси и историци. Всеки чувства със сърцето си откъде е кои са му роднини, нали така?
Преди години на една сбирка изказах мнение, че сме роднини с унгарците и всички се посмяха..Те са едни от малкото арии в името на държавата и том първи от поредицата „Тангра“, автор Токораз Исто, разказва точно тази история, покрита с лекия воал на забравата у нас.
Но да оставим нещата да следват своя естествен ход.
Весело посрещане на новата година и здраве и живот!:))
цитирай
8. bven - На 6:batogo, ние искаме нещата да стават бързо, както ни харесва, но дали ние се променяме?
31.12.2018 10:21
Нека погледнем себе си - поведението, мислите, изразните средства - тогава да изискваме и очакваме от околните.Когато искаш промяна - започваш от себе си. Колко пъти на ден благодарим на Земята, че ни е приела и задържа в прегръдката си, че ни дава природа, която рушим, на Луната и другите планети- че ни каляват и помагат в животите тук, на Слънцето ... Приемаме всичко на готово, не се замисляме от колко много неща зависим и как се отблагодаряваме..
Затова са Коледните пости на духа и тялото, а после, чисти и обновени - да посрещнем и Новата Година, подарена от звездите и Нашите създатели.
Хубави и весели празници ти желая!
цитирай
9. 1997 - И не сме близки със сърби, словаци и чехи?
31.12.2018 10:56
Това е невероятно. Явно генетиката също е политизирана. Какви са тия "славяни в световен мащаб"? Да не би да взимат материал от славяните в Чикаго, Чукотка и от лужишки сорби? Некоректното псевдонаучно изследване е по- лъжливо от разказ на древен грък.
цитирай
10. 1997 - Не може да сми по- велики от украинците
31.12.2018 16:52
Те са създали всичко.
Евреите само нещо от библията, а далекоизточните народи се хвалят с един барут. НИЕ СМЕ НА ВЪРХА НА .... абе като украинците- велики сме докато се настроим срещу Русия.
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей, Таня!
31.12.2018 21:43
Когато цар Симеон разбива унгарците, които с нападенията си осуетяват на няколко пъти атаките му срещу ИРИ, той взел решение да ги изсели от земите северно от Дунава Да са далече от столицата
И ги изпраща в най-западната част на Българските земи Срещу договор за съюзници-федуси Те го спазват стриктно дълги години!
Тези земи се наричат Онгурия и държавата взема това име Въпреки ,че унгарците се наричат магьяр!
Имного имена са останали с Български произход-Печ, Будапеща, Балатон-блато
Така ,че най-малкото сме кръстници на унгарците

Честита Нова тодина!
Желая ти здраве и късмет!
цитирай
12. batogo - !!!:))) Истинският ход на живота е от вътре навън, Бвен!
01.01.2019 08:24
Подкрепям изцяло мнението ти, че промяната винаги неизбежно започва от вътрешната промяна, от самоосъзнаването като уникална, неделима част от Цялото, което води до осъзнаването на даденостите и благодарност към щедростта на Природата и Вселената към нас...
Пожелавам ти здрава, мъдра и добротворна година в светлина и радост!
цитирай
13. bven - на 9 и 10: 1997 ,имаш право на собствено мнение. Пък и научните работници не са облагодетелствани с големи субсидии -
01.01.2019 10:37
все пак строителството е приоритетно в нашето правителство. Колкото до евреи, украинци и др. - евреите доста послъгват и владеят човечеството по един начин - лихварство, който е бил забранен дори от техния бог и се е наказвал със смърт. Украинците са българи и носят българска кръв от вековете на Велика България.
Няма да е лошо да си гледаме собствените интереси - да знаем миналото си и да се грижим да го предадем на деца и внуци . Дали се настройваме срещу някого или някой има интерес да нямаме добри отношения - е друг въпрос. Време за преоценка на фактите и жизнено важни решения, затова е Коледата.
Честита да ти е Новата 2019! Здраве и живот!
цитирай
14. bven - На 11: Честита и благоденстваща нова година, Леоне!
01.01.2019 10:49
http://bven.blog/poezia/2018/07/19/da-napishem-istinskata-si-istoriia.1618140 - тук е дадено много подробно наименованията на селищата в Унгария , Румъния и Сърбия.
Просто казано - български и основа за следващите имена във времето.
Кръвта ни е една и дано и животът ни да е добър - за сега и в бъдеще с добри и мирни отношения, защото всички и всичко сме едно!
Поздрави!
цитирай
15. bven - 12:Истинският ход на живота е от вътре навън. Така е, но каквото е в макроВселената , това е и в микровселената -всеки един човек на земята!
01.01.2019 10:55
Радвам се, че мислим по един и същи начин - че промяната започва от нас.За това е необходимо пълна мобилизация на целия ни капацитет на съвременни хора, за да има промяна и Вселената да отговори на нашите молби, Батого!
Мъдри и благоденстващи дни желая за просперитета ни като етнос и държава Тук и Сега!
Честита и щастлива да е новата година за теб и близките ти!
цитирай
16. shtaparov - Знам, че резултатите от тези изс...
02.01.2019 15:53
Знам,че резултатите от тези изследвания са точни и решаващи но мисля,че това няма да промени нито една запетая в нашата история,докато Русия не се съгласи това да се случи. Тя обаче не е съгласна- нейните политически планове се объркват от тези резултати. Затова "нашата" история ще си остане същата дори след 100 години,ако някой енергичен държавник с твърда ръка не се заеме да разчисти корумпираните кадри,които са окупирали нейните върхове.
цитирай
17. bven - на 16: Кой знае,shtaparov, кой знае освен Създателят на Вселените:)))
04.01.2019 14:38
Времето и промените са в ускорен ход, народите се променят, хората се осъзнават. Вече нищо не е както преди. Г-н Путин също носи българско име и кръв.
Поздрави!
цитирай
18. krumbelosvet - От десетилетия се знае, че не сме тюрки
23.04.2019 08:10
Авторът пише:
"генетиката е точна наука и дава точна информация."
Само дето матриалите които ползва, не се отнасят към точните науки, а към археологията, смесена с предпочитанията на изследователя.
Но shtaparov вади заключение, което би извадил и ако гледа Мики Маус:
"Знам,че резултатите от тези изследвания са точни и решаващи но мисля,че това няма да промени нито една запетая в нашата история,докато Русия не се съгласи това да се случи. Тя обаче не е съгласна- нейните политически планове се объркват от тези резултати. Затова "нашата" история ще си остане същата дори след 100 години,ако някой енергичен държавник с твърда ръка не се заеме да разчисти корумпираните кадри,които са окупирали нейните върхове."
Такива работи с "точната наука".
Само не е ясно защо в Унгария говорят един език, в Италия друг, а ние трети. Как се налага един език? Или от господарите, или с множество, или с престиж. Никой не е отговорил как сме "избрали" "славянски", който най-вероятно е... ТРАКИЙСКИ...
А "енергичен държавник с твърда ръка" за какъвто мечтае sihtaparov (и по-твърда глава) е Стамболов. Авторът на първите политически побоища и убийства в България, само 9 години след Освобождението, автор и на двете национални катастрофи... Дерзай Щапаров!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 10598764
Постинги: 2266
Коментари: 12221
Гласове: 32410
Архив
Календар
«  Януари, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031