Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2018 08:56 - Не сме славяни, по-велики сме!
Автор: bven Категория: Политика   
Прочетен: 5214 Коментари: 19 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

http://www.bradva.bg/bg/article/article-147625#.XAQx-dszbIU

 Изследване на ДНК на българите преобръща всичко за нашия произход!
Aug 08, 2018


Едно научно изследване на генетичния код на българите е на път да заличи дълбоко вкореняваната у нас вяра за тюркско-алтайския ни произход.


Неотдавна български и италиански учени се заеха да установят какво се крие в гените на съвременните българи и стигнаха до смайващи резултати.


Но и до един риторичен въпрос – дали точната наука генетика със своите необременени от емоциите данни ще успее да пребори идеологическите наслоения в историята, пише БНР.

За да съставят генетичната карта, според която сме наследници на траките и прабългарите, учените се връщат пет хилядолетия назад. Най-напред те вземат кости и зъби, намерени в тракийските некрополи. От нашето летоброене (VIII-X в.) пък датира генетичният материал от прабългарите. И след като сравняват пробите от миналото с тези на 900 съвременни българи, полученият резултат лhttps://e-postbank.bg/page/default.aspx?xml_id=/bg-BG/лаконично гласи:

европейска популация, най-близка до унгарци, хървати и италианци.


В мащабното проследяване на произхода на българите участват Катедрата по медицинска генетика на Медицинския университет в София, Институтът по микробиология, Институтът по антропология, Националният археологически институт с музей при БАН и Флорентинският университет, чиято лаборатория изследва генетичния материал.

Ако погледнем генетичната карта, ще видим, че траките са по-отдалечени от съвременните българи и от прабългарите, докато прабългарите и съвременните българи са много по-близо разположени – казва Десислава Нешева, генетик-специалист в Катедрата по медицинска генетика на МУ. – Това се обяснява с голямата времева разлика при изследваните проби – траките са обитавали хилядолетието пр.Хр. и в новата ера данните за тях стават все по-оскъдни. Но все пак се вижда, че те са близки до съвременните българи и до прабългарите, а интересното е, че от гърците са по-отдалечени.

Установихме, че нямаме генетична връзка с тюркските и с алтайските популации. Нямаме генетична връзка и със съвременните турци, макар да се е смятало, че заради турското робство е имало смесване на генетичния материал. Дори прабългарите нямат генетична връзка с турците, както и с тюркско-алтайските популации. За съжаление, не успяхме да изследваме древни славяни, защото нямахме достъп до техен генетичен материал (прилагали са трупоизгаряне). Сравнявайки обаче съвременните славяни в световен мащаб, се вижда, че не сме близки с тях.

Теорията, че основно сме славяни, плод на политическа конюнктура ли е или резултат от липсата на научни инструменти?

Може би и в двете насоки има някаква истина – предполага Десислава Нешева. – Знаете, че историята се пренаписва в зависимост от интересите. От друга страна, генетиката в последните десетилетия много напредна – ние използвахме най-добрата методология и тя даде прекрасни резултати. Така че може да се обсъжда, че по някакъв начин историята е била манипулирана и изопачена, докато генетиката е точна наука и дава точна информация.

И тъй като вече е доказано, че носим у себе си нещо и от траките, добре е да знаем кои са били те – древна цивилизация, оставила богато културно-историческо наследство на Балканите. А виждаме, че и генетичното им наследство оказва влияние във формирането на съвременните българи, добавя Десислава Нешева.

Очаква се резултатите от генетичното изследване да бъдат публикувани в авторитетно научно списание. А сега учените си мечтаят да намерят пари, за да се върнат този път в осмото хилядолетие пр.Хр. и да проучат още по-древните народи, населявали нашите земи.




Гласувай:
8



1. lexparsy - Благодаря за тази информация
30.12.2018 12:16
Наистина има нужда от гласност на независими изследователи и не само в тази област.
Защото както относно историята, от това което съм прочел в официалните статистики за генетичната история ми лъсват някои удобни манипулации.
Освен това и самите „учени“ си признават че не са още съвсем на ясно какво представляват гените.
Весели новогодишни празници да имаш.
цитирай
2. barin - Правилно, Татяна. Няма древни с...
30.12.2018 17:33
Правилно, Татяна. Няма древни славяни. Терминът е измислен много по-късно и обхваща група народи от източна и централна Европа.
Весело посрещане на Нова година!
цитирай
3. bven - На 1:Благодаря, lex.
30.12.2018 19:30
Борбата за нашата истинска история се води доста време но и има много противници.
Все пак, всеки агресор първо променя историята на един народ - после е лесно. Това го знаем. А учените просто си траят, защото са на щат и чакат пенсии.
Да е живот и здраве - Нова Година - Нов късмет!!
Весело да е и в твоя дом!
цитирай
4. bven - Благодаря за мнението , barin.
30.12.2018 19:33
Аз даже си мисля, че терминът е изкуствено създаден, само за да има подчинени на руския имперски двор. Склавените са роби. Пък може и това да е повлияло на психиката ни:)))
Весело и празнично настроение желая!
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Таня!
30.12.2018 20:54
Доколкото знам,най- близо сме до италианците ,според изследванията на италианския генетик от световна класа-проф Карамелли..... Има обяснение-защо?
Иначе за унгарци и за хървати не е изненадващо-хърватите твърдят ,че са клон от Кубратовите Българи и на него Ховрат или Коврат, дължат името си
С унгарците имаме много общ живот, от великото преселение до настаняването им на съвременното им място от Симеон Велики Били са ни федерати и дълго време ,според договора, са изпълнявали задълженията си!
Разликата от траките идва от дългата миграция на Балканското носеление на изток, близо хиляда години......
Интересен материал и както винаги, за наука пари няма!?

Хубава и щастлива Нова Година!
цитирай
6. batogo - !!!:))) Съгласен съм с теб, Бвен!
31.12.2018 07:27
Житейските факти потвърждават мнението ти за измислянето на славянството като помощно средство на руската имперска политика за овладяване на балканите и проливите...
Светла и благодатна 2019 година!
цитирай
7. bven - На 5: Ние сме дали много и българска кръв и ген има навсякъде, където и да погледнем!
31.12.2018 10:14
Нека науката догонва казаното от екстрасенси и историци. Всеки чувства със сърцето си откъде е кои са му роднини, нали така?
Преди години на една сбирка изказах мнение, че сме роднини с унгарците и всички се посмяха..Те са едни от малкото арии в името на държавата и том първи от поредицата „Тангра“, автор Токораз Исто, разказва точно тази история, покрита с лекия воал на забравата у нас.
Но да оставим нещата да следват своя естествен ход.
Весело посрещане на новата година и здраве и живот!:))
цитирай
8. bven - На 6:batogo, ние искаме нещата да стават бързо, както ни харесва, но дали ние се променяме?
31.12.2018 10:21
Нека погледнем себе си - поведението, мислите, изразните средства - тогава да изискваме и очакваме от околните.Когато искаш промяна - започваш от себе си. Колко пъти на ден благодарим на Земята, че ни е приела и задържа в прегръдката си, че ни дава природа, която рушим, на Луната и другите планети- че ни каляват и помагат в животите тук, на Слънцето ... Приемаме всичко на готово, не се замисляме от колко много неща зависим и как се отблагодаряваме..
Затова са Коледните пости на духа и тялото, а после, чисти и обновени - да посрещнем и Новата Година, подарена от звездите и Нашите създатели.
Хубави и весели празници ти желая!
цитирай
9. 1997 - И не сме близки със сърби, словаци и чехи?
31.12.2018 10:56
Това е невероятно. Явно генетиката също е политизирана. Какви са тия "славяни в световен мащаб"? Да не би да взимат материал от славяните в Чикаго, Чукотка и от лужишки сорби? Некоректното псевдонаучно изследване е по- лъжливо от разказ на древен грък.
цитирай
10. 1997 - Не може да сми по- велики от украинците
31.12.2018 16:52
Те са създали всичко.
Евреите само нещо от библията, а далекоизточните народи се хвалят с един барут. НИЕ СМЕ НА ВЪРХА НА .... абе като украинците- велики сме докато се настроим срещу Русия.
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей, Таня!
31.12.2018 21:43
Когато цар Симеон разбива унгарците, които с нападенията си осуетяват на няколко пъти атаките му срещу ИРИ, той взел решение да ги изсели от земите северно от Дунава Да са далече от столицата
И ги изпраща в най-западната част на Българските земи Срещу договор за съюзници-федуси Те го спазват стриктно дълги години!
Тези земи се наричат Онгурия и държавата взема това име Въпреки ,че унгарците се наричат магьяр!
Имного имена са останали с Български произход-Печ, Будапеща, Балатон-блато
Така ,че най-малкото сме кръстници на унгарците

Честита Нова тодина!
Желая ти здраве и късмет!
цитирай
12. batogo - !!!:))) Истинският ход на живота е от вътре навън, Бвен!
01.01.2019 08:24
Подкрепям изцяло мнението ти, че промяната винаги неизбежно започва от вътрешната промяна, от самоосъзнаването като уникална, неделима част от Цялото, което води до осъзнаването на даденостите и благодарност към щедростта на Природата и Вселената към нас...
Пожелавам ти здрава, мъдра и добротворна година в светлина и радост!
цитирай
13. bven - на 9 и 10: 1997 ,имаш право на собствено мнение. Пък и научните работници не са облагодетелствани с големи субсидии -
01.01.2019 10:37
все пак строителството е приоритетно в нашето правителство. Колкото до евреи, украинци и др. - евреите доста послъгват и владеят човечеството по един начин - лихварство, който е бил забранен дори от техния бог и се е наказвал със смърт. Украинците са българи и носят българска кръв от вековете на Велика България.
Няма да е лошо да си гледаме собствените интереси - да знаем миналото си и да се грижим да го предадем на деца и внуци . Дали се настройваме срещу някого или някой има интерес да нямаме добри отношения - е друг въпрос. Време за преоценка на фактите и жизнено важни решения, затова е Коледата.
Честита да ти е Новата 2019! Здраве и живот!
цитирай
14. bven - На 11: Честита и благоденстваща нова година, Леоне!
01.01.2019 10:49
http://bven.blog/poezia/2018/07/19/da-napishem-istinskata-si-istoriia.1618140 - тук е дадено много подробно наименованията на селищата в Унгария , Румъния и Сърбия.
Просто казано - български и основа за следващите имена във времето.
Кръвта ни е една и дано и животът ни да е добър - за сега и в бъдеще с добри и мирни отношения, защото всички и всичко сме едно!
Поздрави!
цитирай
15. bven - 12:Истинският ход на живота е от вътре навън. Така е, но каквото е в макроВселената , това е и в микровселената -всеки един човек на земята!
01.01.2019 10:55
Радвам се, че мислим по един и същи начин - че промяната започва от нас.За това е необходимо пълна мобилизация на целия ни капацитет на съвременни хора, за да има промяна и Вселената да отговори на нашите молби, Батого!
Мъдри и благоденстващи дни желая за просперитета ни като етнос и държава Тук и Сега!
Честита и щастлива да е новата година за теб и близките ти!
цитирай
16. shtaparov - Знам, че резултатите от тези изс...
02.01.2019 15:53
Знам,че резултатите от тези изследвания са точни и решаващи но мисля,че това няма да промени нито една запетая в нашата история,докато Русия не се съгласи това да се случи. Тя обаче не е съгласна- нейните политически планове се объркват от тези резултати. Затова "нашата" история ще си остане същата дори след 100 години,ако някой енергичен държавник с твърда ръка не се заеме да разчисти корумпираните кадри,които са окупирали нейните върхове.
цитирай
17. bven - на 16: Кой знае,shtaparov, кой знае освен Създателят на Вселените:)))
04.01.2019 14:38
Времето и промените са в ускорен ход, народите се променят, хората се осъзнават. Вече нищо не е както преди. Г-н Путин също носи българско име и кръв.
Поздрави!
цитирай
18. krumbelosvet - От десетилетия се знае, че не сме тюрки
23.04.2019 08:10
Авторът пише:
"генетиката е точна наука и дава точна информация."
Само дето матриалите които ползва, не се отнасят към точните науки, а към археологията, смесена с предпочитанията на изследователя.
Но shtaparov вади заключение, което би извадил и ако гледа Мики Маус:
"Знам,че резултатите от тези изследвания са точни и решаващи но мисля,че това няма да промени нито една запетая в нашата история,докато Русия не се съгласи това да се случи. Тя обаче не е съгласна- нейните политически планове се объркват от тези резултати. Затова "нашата" история ще си остане същата дори след 100 години,ако някой енергичен държавник с твърда ръка не се заеме да разчисти корумпираните кадри,които са окупирали нейните върхове."
Такива работи с "точната наука".
Само не е ясно защо в Унгария говорят един език, в Италия друг, а ние трети. Как се налага един език? Или от господарите, или с множество, или с престиж. Никой не е отговорил как сме "избрали" "славянски", който най-вероятно е... ТРАКИЙСКИ...
А "енергичен държавник с твърда ръка" за какъвто мечтае sihtaparov (и по-твърда глава) е Стамболов. Авторът на първите политически побоища и убийства в България, само 9 години след Освобождението, автор и на двете национални катастрофи... Дерзай Щапаров!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14869214
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава