Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2019 15:49 - Хипер-Физиката на Русия срещу US-Географията - от в-к "Строго секретно"
Автор: hadzapi Категория: Политика   
Прочетен: 1138 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Със съкращинея, подбрано е най-важното -

Само за няколко дни през февруари – март Русия прекрачи поредния Рубикон.

Това беше направено с няколко изявления на Путин – Лавров – Шойгу.

Към тях бих добавил и началника на Генералния щаб на Русия – Герасимов.

На първо място, беше обръщението на Путин към Федералното събрание, което имаше, както вътрешен, така и международен контекст, като в разглежданата тема международният беше по-важен.

Какво гласеше той – отстъплението на Русия след 1990 г. приключи. В света критичната маса на проблемите е натрупана и преминаването в друго качество е неизбежно. То вече е започнало.

Светът навлиза в нов етап. Русия не може да бъде Русия, ако не е суверенна. И такава ще остане.

Онези, които слушаха Путин, трябваше да разберат тази истина. Друга не съществува.

С една дума, Путин прекрачи Рубикона.

Последва го външният министър на Русия Сергей Лавров в Мюнхен, на 55-ата конференция по въпросите на сигурността.

...

И сега, на 55-ата конференция в Мюнхен Лавров отново беше в епицентъра на събитията и демонстрираше висш пилотаж в напълно новите условия в световната политика след речта на Путин, от 2007 г. /също така в Мюнхен/.

Тъй като стигам до оръжията веднага ще спомена министъра на отбраната на Русия Сергей Шойгу, който по същото време направи изявления за най-съвременните оръжия на Русия – хиперзвуковите.

...

Когато на 6 ноември 2012 г. Шойгу беше назначен за министър на отбраната на Русия, армията й беше в много сложно положение и това не се укриваше. Но само за 6 години Русия направи невъзможното – изпълзя от "окопа", извърши невероятен "марш на скока" при всички свои въоръжения и преди всичко при хиперзвуковите.

Резултатът е налице. САЩ и НАТО са втрещени. САЩ изостават от своя основен противник Русия най-малко с 30 години, което според сегашните и бъдещите тенденции, означава завинаги.

Повтаряме – САЩ изостанаха от Русия в оръжейната област завинаги.

Именно за това предупреди Путин в речта пред Федералното събрание – че се надява, че в САЩ все още има военни, които могат да изчисляват скоростта на ракетите. И, за да им бъде обяснено по-добре, изпрати началника на Генералния щаб Герасимов във Виена, за да се срещне с неговия колега от САЩ и да си поговорят с каква скорост летят руските ракети. И да му обясни, че не става дума за блъф или "за грешка в превода", че не става дума за опитни образци, а за ново фантастично оръжие – хиперзвуково, на сушата, водата и въздуха, което вече е "в серия" и е влязло на въоръжение във въоръжените сили на Русия.

Това беше наистина гръмотевичен успех на Русия и крах за САЩ.

Предупреждението към САЩ е ясно – внимавайте, ще ви умножим, както се казва, по нула още преди вашите ракети да са излезли от техните пускови установки.

Това е същността на момента – всичко друго е важно, но не чак толкова. Русия не само възстанови стратегическия баланс със САЩ, но ги изпревари с десетилетия.

Край. Играта завърши. На този въпрос може да се постави точка. Поне за следващите 30 години, т.е. завинаги.

Светът наистина се промени и това се случи през февруари – март 2019 г. С това ще остане в историята.

...

"Осветените" преди една година от Путин авангарди, сармати, кинжали, буревестници, посейдони, пересвети само за 12 месеца успяха да се материализират от демонстративните филмчета в реални опитни образци, повечето от които влязоха "в серия".

Кинжал, Авангард, Посейдон вече са доставяни на армията.

Западът още не беше успял да се възстанови от шока, осъзнавайки, че това не е блъф, а жестока истина, когато Путин, като бонус, им поднесе и хиперзвуковата ракета Циркон, летяща до 1000 км, със скорост 9 пъти скоростта на звука, която вече е на въоръжение. Това априорно унищожава всички самолетоносачни групировки на САЩ, които са гръбнакът на американската военна доктрина и няма да им позволи да се приближат до Русия по-близо от 1000 км.

Последва и ново "случайно" изтичане именно с Циркон. Държавната телевизия "Русия 1" представи списък от 5 центъра на САЩ, които ще станат цели на руските хиперзвукови Циркон. Пентагонът ще бъде една от началните цели, тъй като там се намира висшето военно командване на САЩ, както и комитетът на началник-щабовете.

Следващата цел ще бъде Кемп Дейвид, президентският пункт за управление на САЩ, намиращ се на около 100 км от Вашингтон. Мястото е оборудвано с бункер и комуникационен център, наричан Site R.

Друга цел на Циркон ще е Форт Ричи в Мериленд, който е помощен за Site R.

Друга цел на руските ракети може да е базата МакКлелан, пункт за управление на стратегическите сили на САЩ.

Последната съобщена цел беше базата Джим Крийк, поддържаща връзката с американските подводници, използвайки радиосигнали на ниска честота.

Под удар на руските хиперзвукови Циркони могат да се окажат и основните пунктове на управление на въоръжените сили на САЩ в Европа.

На първо място, това е пунктът за управление на глобалната система ПРО на САЩ в Реджиково /Полша/, както и базата Девеселу в Румъния.

Според данните една руска подводница може да изстреля в един залп около 40 Циркона.

Защо в Генщаба избраха именно Циркон? Няма нищо случайно. Повечето хора не могат да си представят цялото значение и парадоксалност на този момент.

За тях Циркон, Кинжал, Буревестник са просто най-нови ракети, които летят по-бързо и по-далече от техните предшественици.

Но това не са само ракети. Това са ракети, които достигнаха революционен рубеж в развитието на науката и техниката.

Такова нещо се случи за първи път в историята на две водещи държави, които до вчера бяха на едно и също техническо равнище, а на сутринта се оказаха разделени от бездънна пропаст.

Образно казано вчера страните използваха лъкове и стрели, а днес едните продължават да тичат с лъковете, а другите вече имат картечница, т.е. 9-махов Циркон.

Внезапната поява на супертехнологията предизвика огромни въпроси, защото все още никой не може да обясни как това стана възможно.

...

Авиационният хиперзвуков Кинжал се основава на комплекса Искандер, а балистичните хиперзвукови ракети с въздушно базиране са развитие на съветската ракета Х-15.

Така стигаме до 9-маховия Циркон, който е абсолютно изключение.

Проектът за хиперзвукова крилата ракета започна скокообразно – от първоначалните 5-6 Маха, до 8 Маха, и сега – 9 Маха.

Малко хора разбират какви различия се крият зад тези скорости на полет в атмосферата. Апарат за скорост 9 Маха трябва кардинално да се отличава по конструкция и енергетика от първоначалната 5-махова ракета.

Нито една от известните технологии няма да позволи поне минимално приближаване до характеристиките на Циркон – скорост 9 Маха и далечина до 1000 км, при ограничени габарити, позволяващи разполагането на Циркон във вертикални шахти на корабните комплекси за Калибър или Оникс или в шахтите на подводниците.

Това напълно обяснява липсата на каквито и да било подробности за Циркон, няма сведения за неговия външен облик, за разлика от Кинжал, Пересвет и т.н.

Значи, да се обясни Циркон със съществуващите технологии е невъзможно. Това трябва да е хиперзвуково НЛО на някакви съвършено нови физически принципи.

Едновременно се появиха подробности за "торпедото на апокалипсиса" Посейдон и за С-500, което ще е най-опасното оръжие на света, като зад нея вече наднича и С-700. Подводницата майка ще носи 6 посейдона и, което е още по-важно, те ще бъдат стотици пъти по-евтини от ПРО на САЩ и американските самолетоносни групировки.

Влязлата на въоръжение далекобойна система С-500 ще защищава Русия поне 25 години.

Ако сегашната С-400 открива целите на противника на 600 км и ги сваля на 400 км, С-500 ги открива на 800 км и ги сваля на 600.

Но това не е всичко... В С-400 са заредени еднотипни ракети. В С-500 има ракети с различно предназначение, както за сваляне на хеликоптери, така и на балистични ракети, спътници и т.н.

Както неведнъж сме писали, разположението и природните фактори на САЩ са такива, че на Русия не е нужно да нанася бърз глобален удар по цялата територия на САЩ.

Ето например три фактора, чието точково използване ще унищожат САЩ като държава, но и като територия, годна за живот.

1. Склонът на вулкана Кумбре Виейха, който е смъртна опасност за САЩ и Англия. Един от вулканите в Атлантика в случай на изригване ще унищожи Карибите и огромни територии на САЩ. Ако вулканът се срине в океана ще вдигне вълна от 600 метра, която ще пресече Атлантика със скорост 720 км/час.

2. Разломът Сан Андреас в Калифорния е смъртна опасност за САЩ и Канада.

Разломът се е проточил от югоизток на северозапад на 1300 км, от мексиканската граница до Сан Франциско. Той разцепва цялата дебелина на земната кора от 25 км. Това е най-активният разлом на планетата, където земетресенията със сила 8 бала се случват поне веднъж на столетие.

3. Супервулканът Йелоустоун е смъртна заплаха за САЩ и цяла Западна Европа.

Най-оптимистичният сценарий на събуждането на вулкана е, че това ще е взрив, сравним с взрива на 1000 атомни бомби. Наземната част на вулкана ще пропадне в яма с диаметър 50 км. На Земята ще настъпи катастрофа, която ще унищожи САЩ и Западна Европа. Но Русия и Китай ще продължат своята история. За САЩ изригването на вулкана ще е край на съществуването им. В момента Йелоустоун е крайно нестабилен.

Това са основните щрихи в началото на 2019 г., която ще бъде решаваща за това столетие.

Но още по-печално за САЩ не е онова, за което Путин и Шойгу съобщиха, а онова, за което не съобщиха. В най-страшния си сън в САЩ само могат да си представят какво руснаците държат в запас, както се прави в такива случаи и какво още могат да имат.

Още по-печално е, че САЩ до 2030 г. няма да удържат и второто си място след Русия, тъй като и Китай вече ги изпреварва.

През последните 6 години войната се свеждаше до скоростта на доставка на смъртоносния товар до потенциалния противник. Такива са реалностите на Третата световна .

САЩ избраха варианта да разполагат своите ракети по-близо до Русия. На Русия не оставаше друго, освен, срещу Географията на САЩ да противопостави собствена Физика - хиперзвукова.

Резултатът беше зашеметяващ и още не може да бъде осъзнат – "ако можете, изчислявайте кой ще е по-бърз".

Путин работеше на своето равнище.

Лавров на своето.

Дойде ред и на Сергей Шойгу...

===

На теория САЩ могат да воюват срещу Русия и с неядрени средства. Тяхната авиация е силна.

Освен това могат да работят по Русия от безопасно разстояние с техните самолетоносачи.

Флотът на Русия е по-малък, подводниците ще имат проблем да се приближат до бреговете на САЩ.

Тук обаче се намесва Циркон, която е хиперзвукова ракета, изравняваща шансовете. След старта тя рязко излита нагоре на 40-50 км, където съпротивлението на въздуха е минимално. Там ракетата преодолява разстоянието на целта за броени минути и пада върху нея отгоре. За сметка на огромната си скорост – до 9 пъти скоростта на звука, прехващането й е невъзможно. Освен това преди началото на падането активната радиолокационна глава за самонасочване точно определя положението на корабите и избира сред тях най-важния от цялата групировка, а именно самолетоносача, и нанася удар именно по него.

В самолетоносачната ударна групировка има и по-малко кораби.

Обикновените противокорабни ракети от типа на Калибър, които достигат до самолетоносача в хоризонтална плоскост най-напред ще унищожат неголемите кораби за охрана, които с корпусите си прикриват самолетоносача. И само ако Калибрите се окажат достатъчно много, част от тях ще достигне до целта № 1.

Ударът отгоре с Циркон ще позволи да бъде унищожен основният кораб – самолетоносач с много малки разходи. Освен това в света няма ракета, която да може да прехване успешно апарат на скорост 9 Маха, която е заявената скорост на Циркон.

Околната среда поставя пред Циркон сурови ограничения, както за конструкцията, така и за агрегатите. На хиперзвукови скорости съпротивлението на въздуха е такова, че върху ракетата действат не само ударни сили, но и високо температурен поток, нагряващ отделни участъци от конструкцията до няколко хиляди градуса. И колкото по-ниска е височината на полета, толкова по-големи са натоварванията върху ракетата.

Освен това Циркон не само трябва да долети до определения район, но и да открие целта, да преодолее въздушната отбрана на противника и радиоелектронните смущения, да се ориентира към нужния обект и да го порази. Заради това изискванията към системата за управление и насочване на най-новата ракета също са много високи.

На крайния участък на траекторията тя открива и идентифицира целта с радиолокационната самонасочваща се глава.

Първите данни за ракетния комплекс на хиперзвуковата противокорабна ракета Циркон 3К22 се появиха в края на 2011 г. В края на 2012 г. беше изготвена конструкторската документация, и започна изработката на технологията на производството на лазерните и оптикоелектронни системи за приемно-предаващото устройство. Но изведнъж Циркон изчезна от откритите източници. През лятото на 2012 г. бяха извършени изпитания на хиперзвуковата крилата ракета с въздушно базиране от бомбардировача Ту22М3. През септември 2013 г. беше съобщено, че в Русия вървят работи по хиперзвукови апарати, изпълняващи полет в атмосферата, които развиват скорост от 4,5 Маха.

След 2013 г. ракетата отново изчезна от откритите източници, но есента на 2015 г. неочаквано се появи в проекта за модернизиране на ракетния крайцер "Адмирал Нахимов", който получи десет универсални пускови установки, всяка от които е за осем ракети калибър П800 Оникс и 3К22, т.е. Циркон.

Един от носителите на Циркон ще стане и подводницата от пето поколение Хаски. Новата подводница се проектира на една базова платформа в два варианта – многоцелева, за борба с подводниците на противника, и противосамолетоносачна, въоръжена с крилати ракети, в това число и с Циркон.

Хиперзвуковите ракети, влизащи в състава на комплекса 3К22 Циркон ще бъдат предназначени за модернизираните тежки атомни ракетни крайцери "Адмирал Нахимов" и "Петър Велики".

Модернизираните крайцери ще имат до десет пускови системи ЗС14, които освен Циркон могат да изстрелват Оникс и Калибър, чиято скорост в момента надвишава два пъти скоростта на звука.

Циркон със своите тактико-технически характеристики ще превъзхожда Калибър и Оникс. По-просто казано Циркон прави най-новият американски самолетоносач "Джералд Форд" куп желязо.

"Джералд Форд" е най-скъпият в историята на САЩ и трябва да замени "Ентърпрайс". В САЩ ще строят 10 сестри на "Форд" с темпо по един на всеки пет години. "Форд" ще струва 15 милиарда долара, но според експертите възможно е да се превърне в най-скъпия морски гроб, тъй като Русия и Китай със своите нови ракетни системи с голям радиус ще могат да нанасят удари от хиляди километри.

С Циркон Русия ще покрие световен океан, като американските самолетоносачи ще си стоят в пристанищата, но и там няма да са в безопасност.

С Циркон руските инженери са успели да решат минимум три сложни задачи:

  • намерили са начин да преодолеят разрушението на корпуса на ракетата от прекомерното нагряване заради съпротивлението на въздуха;
  • успели са да неутрализират плазмения облак, появяващ се около този толкова бърз обект, което води до загуба на контрола над ракетата;
  • успели са да създадат специално за хиперзвуковите ракети нов вид гориво Децилин-М.

Хипервойната навлезе в нов етап. На сцената е едноличен лидер – хиперзвуковата Русия, която скоро ще бъде единствената страна в света, която може в течение на половин час да унищожи всяка точка на планетата даже без да използва ядрено оръжие.

По-просто казано новото хиперзвуково оръжие обърка всички планове на Пентагона. САЩ и НАТО са в шах, защото тази и други подобни ракети, които се разработват в неядрения си вариант са именно онова оръжие на "мигновения глобален удар", с което САЩ отдавна плашеха целия свят.

image image
https://strogosekretno.com/index.php?p=issue&id=285&aid=1



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3782649
Постинги: 2350
Коментари: 744
Гласове: 1915
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия