Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2019 12:14 - ИМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
Автор: mihala Категория: Политика   
Прочетен: 375 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ЧИЧОВИТЕ ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА

ИМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
Не си мислете,че по подобие на "Няма такава държава" ще създавам нова партия. Просто искам да потвърдя,че има такава държава и тази държава е нашата. Някои ще вземат да се опъват и да опонират , но започнах да пиша с презумпцията,че ще цитирам примери от тази т.н. нова, облечена в стари изживявания, държава. Да се завъртим по часовниковата стрелка. Имахме държава на няколко морета, но дали е истина? Запознати с истината ще кажат, че в настоящия момент не се доказва,че е имало такава държава. Някои не дооцениха новостта и се втурнаха в реализирани държави, а тази нашата, стана от 8 млн. население до... според научния потенциал, 5 млн.,не казвам население, защото не се знае какво са броили. Но да речем ,че е население. И това население... ме подсети за "Тримата глупаци " на Доню Донев. Прилича точно на тях -къси крага,малка глава и голям преголям тумбак. Няма да нарисувам байрак на главата,защото се знае от къде са. Излезли от село и тръгнали по жълтите павета,добре,че ги има,че иначе нямаше къде да тръгнат. Та тръгнали те и започнали да си маркират територии по спирки и павета.Първо извадят тръбата с калпака,дали няма да си правят човечета незнам, след което я разклащат и изваждат с принадлежащите им плочки,та никой да не ги закача,че знае ли се какво може да им се случи и ги оставят в изчакване няколко дена, след което изчезват, потъват в дън земя заедно с комплекта за охрана.Така тази маркирана територия се предоставя на следващите работяги и реализатори на нови виждания за нови колчета.Няма да оставят икономиката ни да затъва я, а започват да реализират нов продукт. Така постъпателното напредване в новоизработената цивилизация продължава.
Да вземем друг пример за друга реализация, но не постъпателна , а с един голям бум т.е. скок в ръста на приходите.Дали са за държавата е въпрос с лека трудност.
И в новоизградените детски градини децата могат да кажат. Бум има и при телефонизация на населението. Това вече е въпрос с нелека трудност. Кой и как ,ще си зададем въпросът, успява да сключва договори за доставка на дефектни мобилни телефони,което е показателно за големите играчи на пазара,по конкретно Виваком. Е,сега тези,които не са потърпевши да си траят. Само с налични две обаждания, за няколко седмици се налагат два ремонта в сервиз, като при затворен телефон, с капака, от сервиза ти връщат надута батерия с отворен телефон и ти дават заръка да си купиш батерия ,която липсва на пазара.Е, това ако не е грижа за безработните, здраве му кажи. След това си плащаш т.е. изплащаш апарата без да говориш при два месеца по 30 дни на ремонтите и в перйод... до намиране на батерия, заплатена от собствен джоб при апарат в гаранция. Грижа за собственика или за купувача, ако може някой да ми каже. Не голяма роля за нашата икономика
играе наличието на магазини ,миришещи на новоизпрани чорапи , бельо и т.н. , със стоки второ направление/употреба/. Дали е втора или Х-та степен е съмнително, но нали сме толерантни я приемаме за втора. Но тази втора липсва в други Евро-магазини из чужбината, само така се нарича, а качеството на стоката в тях е за нашата първа категория. До тук за магазините. Ние сме си потърпевши от която и страна да погледнеш. Това се отнася и до хранителните стоки.Няколко дена преди да изтече годността едрите търговци я пласират по евтино на дребните магазини, та който е с диоптър да му мисли, ако не чете дребните буквички. Е, браво на нас .Все още има такава държава. Мога още примери да дам, защото това е само началото,но ще се огранича в чест на новите избори за кметове.
P.S.Да се надяваме,че и автобусите от внос с валута няма да са с продънени ламарини или е добре да са с такива, та когато е горещо да се проветряваме.
17.10.2019 г.

ЗАВЕЩАНИЕ

Ето, че Ганьо отново възкръсна
с одумки, брътвежи и всякаква кал-
незнаещ, неможещ, кахърен, бездушен,
забравил, че тази попара е ял.

От изгрев до залез предрича, гадае.
Мечтае за някакви там чудеса
и иска да бъде това, що не знае,

но трябва да стане, но ей на, така!

И силен, и смел, в тази злостна немара,
желае- дори да е сам на върха,-
А как ли да бъде угоден нефела
щом искаме Ганьо навред по света.

Гадания стигат- човешки брътвежи,
забравили всякакви чувства и свян.
А Ганьо витае наежен глупешки...
Защо ли ?-
Алеко го нам завеща... 






Тагове:   хумор019,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sande - Няма такъв тиквеник !
18.10.2019 12:22
Учиндолски.
цитирай
2. mihala - Благодаря,
18.10.2019 13:26
Не знаех,че в България не се садят тикви.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihala
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1653359
Постинги: 1637
Коментари: 1307
Гласове: 9199
Спечели и ти от своя блог!
Архив