Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2019 21:08 - Американските дронове заснемат кадри на протурски сили, замесени в шокиращи военни престъпления
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 701 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 16.11.2019 21:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Американските дронове заснемат кадри на протурски сили, замесени в шокиращи военни престъпления

image от Тайлър Дърдън  Ср., 11/13/2019 - 04:15
   

https://www.zerohedge.com/geopolitical/us-drones-capture-footage-turkish-forces-engaged-shocking-war-crimes-syria?fbclid=IwAR0UMftQOaS1-rXJ5_1NXdidvEkTAGrpyX1tVUQi0Atckz2-J-JpHHxuAYw

Съвсем очаквано, нов доклад в  The Wall Street Journal  установява, че подкрепяните от Турция сирийски сили, които понастоящем се борят с подкрепяните от САЩ кюрдски групировки като част от „Операция„ Мирна пролет “, са виновни за военни престъпления, включително кратки екзекуции на кюрдски цивилни граждани . 

"Американските военни служители гледаха на живо безпилотни емисии през миналия месец, които изглеждаха, че показват арабски оръжейници, подкрепяни от Турция, насочени срещу цивилни граждани по време на нападението над кюрдските изтребители в Североизточна Сирия, нападенията на американците, докладвани на техните командири като възможни военни престъпления", според настоящи и бивши американски служители запознат с инцидентите “, съобщава WSJ. 

Това, което докладът не споменава, обаче е очевидно очевидната и актуална история наскоро, че ислямистките бойци, извършващи подобни зверства, са същите бойци, които преди няколко години бяха финансирани, въоръжени и обучени от ЦРУ и Пентагона .

imageВоенновъздушните сили Global Hawk изображение на разузнавателни безпилотни летателни апарати           US Air Force planes fly low over the North Sea  

Силите за наземно нахлуване на Ердоган, известни като подкрепяната от турската Свободна сирийска армия ( TFSA ), по-често наричана Сирийската национална армия, дори наскоро бяха заснети, използвайки снабдени от ЦРУ ракети TOW срещу ръководените от кюрдските Сирийски демократични сили (SDF), тъй като ние преди това е описано подробно .

Също така е  добре документирано,  че силите за нахлуване в Турция на Сирийската национална армия са натрупани с бивши джихадисти от ИСИС, Нусра и FSA ..., които ясно са донесли със себе си своите  играчки  от ЦРУ .

И о, Пентагонът сега иска да знаете, че американските служители внезапно са осъзнали своите военни престъпления , въпреки същите групи, които са извършвали подобни престъпления срещу сирийски цивилни от години, докато са се борили срещу проасадските сили. 

imageЗапознайте се с бившата подкрепена от САЩ FSA, сега подкрепена от Турция FSA, които извършват същите военни престъпления в Сирия, каквито са от години. 

Вашингтон "няма да издържа" сега, когато джихадистите от FSA вече не играят за "Team America" според доклада на WSJ :

"САЩ няма да се издържат и ние изяснихме тази позиция много ясно на турците", каза той.

Някои от американските военни, които видяха кадри с американски безпилотник, заявиха, че видеоклипът, комбиниран с първоначални вътрешни военни доклади, предизвиква сериозна загриженост относно очевидните военни престъпления, според няколко американски военни служители.

Американските военни служители съобщиха за предполагаемите военни престъпления нагоре по командната верига , както се изисква от правилата на Пентагона, заявиха служители. Докладите бяха посрещнати скептично.

„Те бяха поставени под знаме от операторите за веригата на командване на възможно военно престъпление, които не бяха определени като окончателно доказателство за военни престъпления и изглеждаха неубедителни при по-нататъшен преглед“, заяви един американски военен служител.

Сред кадрите с дроновете е включен „ясен случай на затворници със завързани ръце” , а друг включва убийството на кюрдски политик на магистрала.

Самите групи, които в момента извършват военни престъпления, бяха наблюдавани с доставено от ЦРУ противотанково оръжие през последните седмици:

image Cᴀʟɪʙʀᴇ Oʙsᴄᴜʀᴀimage@CalibreObscura    

TFSA hitting a YPG/SDF vehicle (Humvee?) with a likely originally US-supplied BGM-71 TOW ATGM.

Rather rare to get footage from this side.

  image   323 9:24 PM - Nov 2, 2019 Twitter Ads info and privacy   191 people are talking about this      

Министърът на отбраната Марк Еспер заяви, че повдигна въпроса с турските си колеги. Това след множество видеоклипове в социалните медии, започнали преди седмици, разкриха ясни военни престъпления и екзекуции на кюрдски затворници от групи, подкрепяни от Турция. 

От новите кадри на дронове WSJ описва още един инцидент, както следва :

На видеото се вижда как SUV се движи по магистралата и се придвижва близо до микробус, паркиран покрай пътя, казаха военни служители, които са видели видеото и са описали кадрите. Освен това показва, че един човек излиза от всъдехода и влиза в микробуса. Някои американски военни служители заявиха, че кадрите с дрон показват подкрепяни от Турция сили, убиващи кюрдски цивилен.

„Един ден, когато е написана дипломатическата история, хората ще се чудят какво се е случило тук и защо служителите не направиха повече, за да го спрат“, заяви Уилям Робък, върховният дипломат на Държавния департамент в Сирия, в гнусна  вътрешна бележка,  която беше изтекла пресата. 

Но на въпроса „какво се случи тук“ е лесно да се отговори : години наред САЩ работиха в тясно сътрудничество със съюзника на НАТО Турция и други регионални сили като Саудитска Арабия, Катар и ОАЕ за сваляне на сирийското правителство. Съюзниците против Асад използваха закалените за битка джихадисти, за да водят война срещу Сирия, която извърши безброй цивилни зверства и които сега просто промениха ивици, за да работят директно под Ердоган. 

Пентагонът и масовите медии едва сега със закъснение „откриват“ колко ужасяващи са тези пълномощници на джихадистите, като същевременно удобно забравят ролята на САЩ в създаването на тези Frankenstein чудовища . 




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39758594
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031