Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2014 08:00 - ангелската сила на сезоните (тед андрюс)
Автор: bven Категория: Рецепти   
Прочетен: 1649 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ОБРЕДЪТ НА ЛЯТНОТО СЛЪНЦЕСТОЕНЕ

"Най-прекрасното нещо, което можем да преживеем, е тайнственото. То е изворът на всяко истинско изкуство и наука. Онзи, на когото това чувство е чуждо, който не може повече да се учудва и да занемява в страхопочитание, е по-скоро мъртъв; очите му са затворени..."
Алберт Айнщайн


Лятното слънцестоене е най-високата точка на Годината на Душата. Това е тази точка в годината, в която енергиите на Природата достигат своята кулминация. Времето, в което Христовите енергии докосват тялото, ума и душата на всички живи твари. Това е времето на Мистичния Брак, на съединяването на мъжкото и женското, за да дадат живот на Божественото дете в нас.

Това е време на годината, в което да свържем нашата Воля с Христовата сила в Земята и върху нея, както и с всички, които са съзвучни с нея. Това е времето за пробуждане на духовното въодушевление. Време, в което връзката с ангелската йерархия може да се осъществи по-лесно и да стане много по-задушевна. Изисква се по-голяма съсредоточеност, тъй като често активността навън в света е твърде голяма и би могла да отвлече вниманието ви. Но това е времето, през което по-пълното съзвучие на физическото с по-фините нива на живота осигурява по-голям достъп.
Най-висшите и най-езотеричните учения на Христовите тайнства са предадени в Проповедта на Планината, която вече разгледахме. Според езотеричното учение това е станало именно по това време на годината.
Това време на годината е свързано също и с Възнесението в Христовите тайнства. Възнесението обаче не е възнасяне на Христос в небесата далеч от Земята. То е разширяване и активизиране на цялата Христова етерна енергия, за да се помогне на всички хора на Земята да хвърлят мост към духовното царство. Окултното значение на Възнесението е импулсът на свобода, изпълващ цялата енергийна система за човека, който се съгласува и синхронизира с него. Това разкъсва връзките на зависимост. Осъществява се обединение на ново, по-високо духовно ниво. От времето на Възнесението Христовата енергия изпълва Земята и се простира до духовните царства, като ги прави завинаги достъпни за човечеството. Това е и смисълът на фразата: "Аз съм в Отца, и Той в мен и Аз във вас."

Физическото, етерното, астралното, менталното и духовното ниво се синхронизират магнитно три дни преди лятното слънцестоене и в самия ден. Физическите и фините тела на човечеството също влизат в съзвучие по това време. Хората, които работят с тези енергии, може да установят нова и по-стабилна съгласуваност, а това ще разкрие възможност за дори по-голям растеж през следващата Година на Душата.
За онези, които станат съзвучни с ритмите на сезоните и на Христовите тайнства, лятното слънцестоене може да разкрие време за постигането на много неща:

1. То пробужда голям духовен импулс и може да стимулира развитието на съзнателно етерно проникновение за вътрешните нива.
2. Пробужда се голяма сила за преобразяване на нисшето.
    3. Възникват големи възможности за свързване с другите, които са включени в Христовите тайнства.
4. Ще се появят възможности за създаване на хармония и обединение в различни области на живота ви.
5. Може да бъде разкрит пътя, който води до по-висше "извисяване" на вашите способности през предстоящата година.
     6. Разкриват се по-големи възможности за връзка и за работа с Природното царство и с онези същества, които работят за това с човечеството. В нощта на лятното слънцестоене годишната работа на природните духове е завършена. Това е време, в което се отваря "Царството на природните духове" за онези, които са готови да го видят.
 7. Това време освобождава енергии, които създават възможности за доверие, сила и надежда.
    8. То създава възможности за балансиране на всички елементи на Земята и на физическото тяло.
      9. Свещеният Интервал (три дни преди лятно- то слънцестоене и самия ден) е мощно време за пречистване и синхронизация. То може да се използва за пречистване от отрицателни навици и мисли, така че да не се повтарят същите грешки.
10. Осъществява се всеобщо разширение на способностите и на интуитивните енергии.
      11. Може да възникне възможност за призоваване на по-голяма енергия във вашите чакри и за използването им по по-пряк начин.
      12. Това е идеално време за обновяване на ума и за синхронизиране с най-висшите царства чрез сливането на теменната и челната чакра - мъжките и женските сили. Накрая това ще пробуди възможността да станете канал на Светлината.

Този сезон е под властта на Уриел. Уриел понякога се смята за най-високия от архангелите, надарен с очи, които могат да виждат през вечността. Понякога е наричан Син на Звездата. Това е свързано с името, с което са били известни ранните Христови посветени. Уриел носи с лятото красота и пробуждане на проникновението. Онзи, който се отвори през сезона за помощта на Уриел, може да съзре пропиващите цялата планета потоци от живот.
                                   продължава



Гласувай:
8



1. metlichina - вслушвам се в думите...
19.06.2014 09:53
усещам хармония, успокоение и надежда в мислите си...
благодаря ти, мила Татьяна... дъждовен поздрав
и топла усмивка за теб..
цитирай
2. bven - На 1: Маги сподели: усещам хармония, успокоение и надежда в мислите си...
26.06.2014 19:38
Всеки сезон и равноденствие ни носят нещо ново. Добро за нас и за цялата земя:))
Лека лятна вечер и хубави емоции от сърце от мен, metlichina!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14869214
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава