Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2015 09:00 - Езотеричната астрология или Подвизите на тракиеца Херакъл
Автор: bven Категория: Рецепти   
Прочетен: 3056 Коментари: 2 Гласове:
4




Чрез знака на водата Трите кръста имат своя воден символ и енергиен поток. Когато душата тръгне по Духовното колело, водата отстъпва място на огъня. Рама завърши своето дело, като премахна кръвната жертва и въведе водното очистване за човечеството в Новата епоха на Овена. От тогава огненото кръщение непрекъснато очиства готовите души. Движението на огъня по направлението на знаците Овен - Стрелец - Лъв дава направлението на символите в Библията: “Огън в горящата къпина”, “Мед, пречистена в огън” и “Злато, пречистено в огън”.
Душата-Лъв носи в себе си много сила и това е голямата опасност за личността, защото себелюбието нараства лавиноподобно. Тогава умът се замъглява от себесъзнанието и не вижда нищо друго, освен личния си път и придобивките в него. Себичността издига претенциите на висок пилон, от където умът наблюдава другите като през обърнат бинокъл - там хората, страданието, истината и реалностите изчезват, за да ги замени единството от висок професионализъм и лично себедоволство. Непросветлената душа е точно такава. Отличителен белег за нейното дълбоко духовно пропадане е наличието на някаква мистична способност, създаваща й впечатлението, че е избраница. Проявява се главно чрез ясновиждане, ясночуване и т.н. Всъщност става въпрос за обсебване, от което може да бъде освободена единствено от посветен, владеещ вибрациите и знанието.
За просветления ум на преобърнатия Лъв истината се изразява чрез смирената гордост и непрекъснатото вникване в живота на другите, за
да ги подпомогне и подкрепи. Този Лъв все повече и повече започва да разбира мотивите на хората, техните грешки и страдания, но не ги кори, а ги подпомага да се променят. Шумер и Египет ваят символите на Човека-Лъв. В Мадара българите имат победения Лъв, който смирен под копието
на Волята, радостно приветства възвисената душа на Човека-конник (просветлен), а Кучето (Сириус) игриво скача край тях - да си припомним
символиката на Пентаграма.
Стремежът на нашия Аз е да растем, да доминираме и се извисяваме над другите. Стремежът на просветлената Душа е да се извисява, но без да доминира над хората. За целта тази възвишена душа подпомага събратята си, за да растат и те с нея. Така духовното у нас се хармонизира с другите, вместо да властва над тях.
Да убием, означава преди всичко да смирим лъва в себе си. Такава е истинската символика на древния египетски Сфинкс: осъществяване на единството между Дева и Лъв, което дава качествата на космичния Човек.
Цялата символика на лутанията и движението на душата към себе си е дадена в гениалното произведение на Ницше - “Тъй рече Заратустра”.
Борещата се със света душа и победата на смирението над гордостта и себелюбието.Този страшен капан за душата Лъв много рядко бива овладяван от душите, защото хората не си дават сметка какво е да си съзнателен Лъв и да имаш съзнание, подчинено на желанията. Най-често погрешно се смята, че постигнатите интелектуални върхове са истинското изявяване на душата. Всъщност това е крахът за духовността. Умът трябва да подчинява желанието да насища себе си и да впрегне собствения си интелект в служба на духовните стремежи на интуицията.
     



Гласувай:
4



1. metlichina - интересни неща...
17.02.2015 10:33
публикуваш, Татяна... всеки може да открие нещо специално и незнайно
за себе си... благодаря ти, приятелко..
цитирай
2. bven - На 1 - Метличина и всички, които намират нещо интересно тук:
21.02.2015 18:37
Благодаря ви, приятели, че не губим връзката едни с други и с духоността, към която се стремим! Нямам възможност да отговарям редовно на вашите коментари, но винаги съм с вас и ви изпращам много Светлина и Любов!
Намасте!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14875429
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава