Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2018 00:00 - отношението - функция на еволюцията8
Автор: bven Категория: Регионални   
Прочетен: 867 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Бог пита: Адаме где си?!, не защото не го вижда, а защото предусеща раздялата, която е очаквал, но не е желал. Богът търси Адам в божествения свят на Райската градина, но Адам мисловно вече не е там. Ако все още можем да говорим за грехопадение, то именно в този аспект на пропадане дълбоко във веществения свят е употребено това понятие и определение на действието. Кодовото понятие за езотериците е заложено в думите на Бога, както и в действията Му, когато ги облича в кожени дрехи.

Какъв находчив код! Адам и Ева - съществата от божествен произход, като пряко творение и подобие на НЕГО, са облечени сега в кожата на животното. Алегорията е по - ясна от всичко друго, което може да хрумне на човешкия ум. У тях надделява животинското - те символично са показани като животни, тоест връщат се в същността на това Царство (Третото), където духовността е подчинена на материалното, на страстите. На този етап от развитието си Адам и Ева имат функциониращо Дясно полукълбо, където е съсредоточена дейността на древните дялове и подсъзнанието и току-що започнало да функционира Ляво полукълбо. Връзката между тях става опасна за космичните хора, защото в информацията, дадена от Бога като знание при сътворението, са вложени космичните принципи и възможности. Адам и Ева
"ЩЕ СТАНАТ КАТО НАС!" и в това е опасността. Не че ще осъществят еволюция в божественост, а защото ще придобият безсмъртие. Без личен опит те не биха могли никога да прилагат правилно знанието. Липсват им критерии за сложността на света, поляризиран като Добро и Зло. Прилагането на знанието в материалния свят без личен опит и духовност е опасно, дори фатално. Господарят на планетата, творен като Надзирател, може да се изроди в космичен деспот, който в своето безсмъртие ще стане проблем за Астралното ниво.

Подарявайки на хората функцията на техните полукълба (чрез отношението), Луцифер осъществява две неща: Обезпечава материалния свят със същество от божествен произход, което ще осъществи собствен път към боговете, но ще поведе със себе си и земните хора - материалния свят, който не е творен по"подобие". Адам е космичният елемент - енергията, огънят, силите на небесния магнетизъм и най - общо казано - цялата потенция на космоса - неукротима и всеоплождаща. Слязлата в материята енергия не може да стои безучастна. Образът й е една физика, една образност на материята, тя е Рупа на божеството. Затова е велика. Така най - сетне се изяснява същността на човека ,завоалирана в теологичните и езотерични книги. Адам бе изваден от низините на битието му, където духовният му свят бе свален от религии и догми.

Христос в пълнотата на подобието си освети пътя на човешкото бъдеще. Той разкри Бога
вътре в човека и му посочи път за завръщане в богоподобното на своята синовност. Ваклуш Толев доразви тази теза, като елиминира основната разграничителна бариера на божественото съзнание - мъдростта, че злото е не еволюирало добро и така отстрани отношението като съществена база за оценка на поведението. Защото "Няма зло - има не еволюирало добро!" е мъдростта на критерия за отношението между божествената същност на еволюиралото съзнание (Адам) и човешкият му материален аспект Ева. Не е изричана по-значима мисъл в християнския свят от тази и не е давана по-добра интерпретация на Христовото дело от тази идея. Подобието се утвърждава в дела и опит, а опит трябва да трупа материята - Виталното тяло на човешкия род - Ева. Животът е виталността на енергията, овладяна от материята, която притежава сетивност. Това тяло - Виталното (Емоци­оналното), наричано още и Астрално тяло, е плодоносното, плодотворческото тяло на единството между материя и енергия. Второто следствие е Плодът- като действие в материалната структура. В космически план това е зараждането на Човечеството, неговата двуполюсна същност, които са в постоянна борба.

Всъщност това е борбата между Бащата и Майката, между проявената им същност, между единството на реализираната в материята двуполюсност. Съзиждащите енергии и обречената на проява материя, която става в последствие убиец на проявената идея - ето това е заложено в Библията като символ. В земен символичен план това са първородният Каин и брат му Авел.




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14932008
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39061
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава