Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01 08:22 - отношението - функция на еволюцията10
Автор: bven Категория: Регионални   
Прочетен: 555 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

В символиката на тези Божии синове, защото те не са на Адам, Авел трябва да си отиде преди Каин. Етерната субстанция трябва да измине своето развитие в еволюционен път за да може Виталът да се прояви в еволюирала субстанция. Етерният син Каин трябва да еволюира в опит, в собствен опит, докато стане годен да понесе познанието в чувствата. И той тръгва по земята защитен от Бога за развитие. Онзи, който не носи мъжкото начало по първородство, наследено от Баща си, вече го няма - Авел трябваше да умре и умря. т.е. откъснатият от божественото битие човек не може да има развитие. Астрално-емоционалното у човека трябва да изгради своята еволюция и да обере плодовете на своя собствен опит, колкото и горчиви да са те.

Човекът е обречен да се върне при Бога - да се реализира един ден като Бог. И това е именно смисълът на неговото битие реализиращо опита като критерий за отношение към света, към космоса. Синът обаче носещ пряко наследствеността на божественото творчество, боравещият с материалните плодове на самата земя трябва да продължи. Той също е обречен, но трябва да продължи докато земята -материята - го погълне и заличи от битието. Тогава Бог произнася знаменателните думи: Върви и аз ще ти сложа знак да не те пипа никой -осигурява пожеланото битие, но чрез божият син от земната жена, защото Каин не е син на Адам, а на Бога и Ева. Етерното тяло не може да се зароди само в материята. Трябва някой да го даде на планетата като субстанция, а определен физически организъм да го развие след това в предаваща се чрез генетиката енергия. Чрез Каин и Авел са внесени критериите за отношението между Етерното и Виталното тела.

В материалния свят вече са били обособените енергийни тела на Земята, която също като хората притежават седем тела, от които само едното е материално -физическото. Човекът е привнесен за живот на Земята, затова няма пригодност да усвоява и да се ползва от енергийните тела на земята. Растения и животни ги твори самата материя, а човека е от Бога и то в Едем, който не е на Земята. Това налага Ева първо да зачене от Бога двама синове, които носят тези енергийни характеристики. Носят обаче и конфликта между тях, който изразява всеобщият Принцип за отношение на всичко към всичко. Принцип космически и затова Земята не може без него.

Отношението или функциониращият сетивен ум се дава от Луцифер, Князът на планетата и се развива в Циклите на еволюцията. Йехова дава на Човека Средният принцип, Душата, но Тя не може да се развива ако няма принципа на отношението приложен чрез сетивния ум - ИН енергиите на планетата, женското начало, опитността на ниво приложен ум (Низш Манас) се нарича инстинкт, а на ниво Висш Манас е идея достигната чрез анализ и синтез. Затова Ева яде плода, но не видя че Адам е гол, не видя и себе си. Инстинкта не анализира, няма идеята за извеждане на синтеза. Но когато Адам яде - веднага видя! Висшият Манас мигновено анализира и синтезира придобитата информация. Принципът Отношение бе приложен незабавно. Човешкият род вече има в себе си БОЖЕСТВЕНИЯТ ПРИНЦИП водещ рано или късно до извеждане на критерий за Добро и Зло. А това уплаши Твореца.

С конфликта между Каин и Авел приключва и конфликта между Етерното и Виталното тяло. Етерното е надделяло и Богът оставя човека да се саморазвива. Каин е символ на това, че когато материята се развива и осъществява своята еволюция, неминуемо е свързана със смъртта. Тя не само се самоубива в този процес-тя и убива, за да може да се развива. Цялото човешко поколение на Земята тръгва от Каин и Сит. Те двамата полагат основите на човешкия род. Не е казано, че Каин няма поколение. Имат и двамата, но Каин е Божият син на земята чрез Ева, а Сит е Човешкият син чрез Адам и Ева, Привнесеното в Ева Етерно тяло (Каин) е наследено от утробата й и тя вече може да го предава на поколенията си. Адам зачева син по свое подобие. Зачева СИТ, в когото са всички еволюционни субстанции наследени от майката. Поколението на Каин вече не е нужно на човечеството, няма значение за еволюцията му, затова Сит дава началото на род станал основоположник на новата раса хора, от които е бащата на бъдещата расата - НОЙ, Ситовият син

. Всички днес сме на Ной и Сит. От Каин няма и следа, защото на божественото земно битие не му трябва. Такава е съдбата и на божествените Синове слезли на Земята и взели земни жени за съпруги, както ни казват началните стихове на Шеста глава от книгата Битие.

Ной и синовете му доказват на чисто материално ниво (в Рупа) единството Баща-Майка и възможността то да се развие. И Бог тогава дава обет, врича се, повече да не унищожава човешкия род. т. е. да не елиминира наследниците от вида носещ Ситовото начало, когато те са в потока на еволюцията и имат стремежа към благоволението на Бога-стремежът за развитие към Твореца. И произлязлото от Сим, Хам и Яфет ново поколение хора понася в себе си божественото присъствие. Това сме ние -хората на /-та коренна раса.

Посоченото развитие в никакъв случай не би могло да се получи, ако я нямаше съблазънта, ако я нямаше мъдростта на змията, че само чрез опит ще се получи богоподобие. И тя не излъга-тя съблазни, но не излъга. Излъгани се оказаха тези, които поискаха да имат своя собствена, божествена проява на творчество, но чрез материята. Тази лъжа в еволюционен план именно позволи човекът да се развива така, че Синът Единосъщен да може да каже на Синът по творчество: Върни се блудни сине и чрез придобитият критерий за Добро и Зло тръгни към Райската градина.
Адам, след Христос, има шансът да тръгне обратно. Адам е вече на този път и трябва да се разбере, че път без идеята, без провокацията да отидеш на по-добро място, не може да се ходи по него. Път се ходи със съблазън, с идеята за новост и със страдания за придобиване на опитност. От върха на този път, от Голгота на Иисус Христос, съдържащ двойният син в себе си, може да се върви обратно към божествените светове.Тагове:   Адам,   Луцифер,   Ева,   рупа,


Гласувай:
5
0Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 8968129
Постинги: 2066
Коментари: 11611
Гласове: 29629
Календар
«  Октомври, 2018  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031