Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2018 08:11 - отношението - функция на еволюцията15
Автор: bven Категория: Регионални   
Прочетен: 804 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Никой не води борба с проституцията и хомосексуализма, напротив - защитаваме ги като право на свободен, демократичен избор на личността. Коя личност - тази, която днес сее хомосексуализъм или проституция - главни разпространители на СПИН - основни резервоари на тези болести? Демократичното общество обаче си има демократични закони и заради тях демократично събира средства, за да лекува заразените от извратените ни схващания за морал и свобода на личността!
Може би, за да могат другите членове на обществото ни да проявят своята загриженост и милосърдие! Общество, което не протестира и държава, която перверзно създава и защитава социални организации, а се прави на сляпа за деформиращите причинители, може ли да бъде друго, освен фактор за престъпност?!

Цели народи унищожи Йахве, когато разчистваше терен за избраниците. Дали космосът ще бъде по - недалновиден от него?!
Днес нарастващият динамизъм във вътрешния живот на обществата се активизира в конфронтиране на етническа основа.
Започва ново самоопределение на народите и националното самосъзнание. Този нов подем води до нов психодинамичен модел за поведение на личността в живота. Основни форми на този модел, елеминиращ нарастващият страх от действителността и рухналата илюзия за стабилност в живота, се проявява в тотална модност, показност, кумирство, рекламност, динамично ежедне­вие, контролирано от рекламата и краткотрайни модни течения. Едно от най - ужасяващите проявления на неудържимата динамичност, по-властна дори от тоталитарните режими е модата. Това е процес на цялостно завладяване и моделиране на човека. Общественото съзнание се превръща в колективно, в стадно.

Но Човекът започна своя път на Земята като индиви­дуалност. Ако съзирането на собствената голота, осъзнаването на вида, както и презирането на белези, току - що придобили съдържателност, се оказва първата функция на нашия мозък, първото разсъждение, придобито от моменталното прилагане на анализиращият ум, чрез действието анализ - синтез на информацията, то крайният продукт от тази безконечно развива­ща се дейност е способността умът да извежда идеи и да ги реализира, прилагайки синтеза като основен метод на качеството, което от своя страна е ценностният продукт на еволюцията на същия ум.

Излизането навън, бихме казали още - напред, преминаването от бездействуващ в деен ум, но канонично предопределен (до оформянето му като саморазвиващ се), освобождава личната предопределеност на човека. Умът, Разумът е демонстрирал придобивката си - високата организация на елементите на опознавателния процес в личен одухотворен синтез. Именно това е божественото подобие,отнесено към умствените способности, към разумната дейност и към следващите ги прояви на нивата на идейния свят. Тази способност на Ума е станала Причина, чието Следствие е погрешно като метод за развитието на Висшия ум. Този грях изравнява Човека с Бога по възможност на действието на ума, но не и на способнос­тите, според законите на космичното развитие, контролирани от Карма (съдбата). Но беше ли предложен на Човека друг алтернативен път за личностно развитие в еволюция?! Човекът слиза в материята, за да отработи на практика процесът анализ-синтез и да изгради критерии за материалния свят, загърбвайки вложените в паметта му програмни критерии за духовния свят. Труден и дълъг процес. Но тогава Адам и Ева не са знаели, че змията е ръководител и символ на цикличността. Не им е било казано. Посветеният в тайните на Египет Мойсей премълчава това знание, защото трябва все пак да намери начин да покаже на хората пътя, който са решили да ходят и неговата несъвмести­мост с нивата на духовните полета, което веднага поражда следствието - напуснете ЕДЕМ!



Тагове:   змия,   Мойсей,   Адам,   разум,   яхве,


Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14899911
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39056
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава