Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2018 09:00 - отношението - функция на еволюцията16
Автор: bven Категория: Регионални   
Прочетен: 677 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Нека се опитаме да бъдем логично справедливи: кой предложи на Човека трудният път за личностна еволюция? Луцифер, според религията. Но Луцифер е планетарният Ангел на планетата Земя. Луцифер е трябвало да осигури развитието, еволюцията на материята, включително и на нейните умствени потенции. В замяна обеща безсмъртие - критерий за богоподобие - знанието за Добро и Зло! А не беше ли по принципа на сътворението Адам подобие на Създателя си?! Тогава къде е грехът?! Може би в нашите критерии, защото ние и днес уверяваме децата си колко са вредни цигарите и алкохола, например, но консумираме ненаситно и двете! Така Луцифер, приемайки образа на Астралната енергия (Виталното тяло) , даде и подчини човека на три важни неща:

ПЪРВО: Развитие и усъвършенствуване на функцията ОТНОШЕНИЕ до превръщането й в БАЗА за всички критерии нужни на ума за да изгради познание за материалния свят, което ще му даде идеята за нематериалните и така ще стане равен на боговете - да познава Добро и Зло - универсалният критерий. Които са всъщност едно и също, защото в натрупването на опит доброто и злото са израз само на позицията на ума, а не са същност или съдържание на деянието. Да живееш, да създаваш битие, означава да ОСЪЗНАВАШ, затова, а и от поведението на Адам и Ева след изяждането на плода на познанието, става ясно, че умът им извършва оценка, осъзнаване на приетата зрителна инсрормация (сетивната информация). Така осъзнаването става постоянен фундамент за функциониращият в непрекъснато отношение към света ум. Осъзнаването още в този първи миг на проявата си протича с качествата: динамичност, сила и трайност. Динамичността е различна при Адам и Ева, а силата е изразена категорично от незабавното поведение на Адам за прикриване на голотата им със смокинови листа. Трайността се оказва не по - малко солидна, защото продължава и до днес.
Осъзнаването, чрез споменатите по - горе първи две качества поразява Адам (ЯН, космосът), с констатацията за непълнотата на индивидуалността поляризирана чрез пола. Прикриването не е само срам, то е и скриване на непълнотата. Тук половото отношение е само код за тоталното осъзнаване на себе си, осъзнаване на собствената същност и място.

Настъпва и още един съществен момент, свързан с осъзнаването и самосъзнанието - Адам моментално импровизира дреха - смокиновият лист. Така натрупаната вече зрителна информация задействува и творческите му способности, заложени в подобието с Отеца, но непроявени до този момент самостоятелно. Импровизацията е творчески акт, но е и регресивен по отношение на висотата на творчеството, защото имаме имитация и губене на илюзиите на освободеният от материалното творчество ум, какъвто е неговият преди изяждането на плода на познанието. Ето причината Адам да изпадне в паника - от творец по подобие, той се превръща в творец по импровизация. Той съзнава своята безпомощност в непълнотата на проявената си самостоятелност и веднага иска да я скрие от Бога. Никакъв модел не е имал Адам преди това, за да наподобява дреха, нито е знаел какво е това срам, но той е осъзнал и изразил отношение, чрез импровизацията на прикритието си.


Тагове:   Адам,   Луцифер,   Ян,   Ева,


Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14899822
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39056
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава