Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
15.07.2018 14:32 - Празни европейски и институционализирани кратуни. Без захар.
Автор: blagovestie Категория: Регионални   
Прочетен: 2306 Коментари: 20 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 http://glasove.com/categories/istoriqta-na-1-snimka/news/bizonski-cherepi-za-zahar

Някога сред индианците, днес и в България.
Слепци водят други слепци, а искат и други да ослепят, за да не виждат как вървят заедно. Дрипи. Към ямата...

Да, аз съм от баламите, дето наивно страдат за (чуждите даже) овце и кози. Само за тиквоглави не ми е жал. Нито за онези, дето им дърпат конците.

И от наивниците съм, дето още търсят независимост в свят, окован от хомоти, оглавници и капани. Плюя на европейските "ценности". И на бездушието им плюя. Анатема на задкулисните им машинации и комерсиални цели.
Пфу!



Гласувай:
13



1. infinitas - Да, ужасяващо и сърцераздирателна е липсата на капка жал
15.07.2018 16:53
в тия масови убийци на животни. Това направо не е за гледане. Хубавото е, че този свят преминава. Не напразно Исус е казал: "Затова, не се безпокойте за утре, защото утрешният ден ще се безпокои за себе си. Доста е на деня злото, което му се намери."
Приел съм това за моят живот и Му благодаря, че ми дава една друга перспектива и посока, в която да полагам умът си, мислите си, съзнанието си, и тази посока е съвсем реалният бъдещ нов и съвършен свят и Царство. А принадлежащите към настоящият свят, Бог достатъчно е обдарил с безпокойство за всичко, което се случва в него. А за отделените, Бог на пълната утеха ги е обдарил с онзи мир, който човешки ум неможе да схване, мир който вали от онова Царство, което не е от този свят. Слава на Исус!
цитирай
2. blagovestie - Разбрах те.
15.07.2018 18:42
Аз, обаче, не съм за пасивното християнство. Вярвам, че и Господ не е, макар че - истина е, всичко е в Ръката Му.
Все пак: СЪПРОТИВЕТЕ се на дяволът, казва.

А в темата има много повече, отколкото си хванал.
Драмата за животните е една, за потърпевшите животновъди - по-голяма, за животновъдния отрасъл - хептен значителна, за България - включва всичките. В случая всичко е политика. Кървава. В буквален и преносен смисъл. И икономически интереси.
Ставаме зависими за производството на храната ни. От десетилетия. Все повече. Цялото ни селско стопанство и земеделие са съсипани. Както и всеки отрасъл, на който се крепи една държава, за да е силна, за да е суверенна, за да оцелее. Тенденциозно и злоумишлено, стъпка по стъпка, на всички нива. Това е контрол. Икономическа зависимост, водеща България (и не само) до плен, към пропаст. Дребният и средният бизнес са на ръба на оцеляването, и е почти опустошен или едва крета. А монополистите нямат други принципи и критерии, освен печалбата си.

Нали не мислиш, че ТОВА е Божият модел? Или че съучаствайки, сме покорни на Господ? Не мисля, че и примирението е някакво решение..
цитирай
3. predatorkapredatorka - :))...6 плюс...
15.07.2018 22:52
Нали не мислиш, че ТОВА е Божият модел? Или че съучаствайки, сме покорни на Господ? Не мисля, че и примирението е някакво решение..
цитирай
4. blagovestie - Щеше ми се да не съм права, Юлия.
16.07.2018 11:07
Хващайте се за Господ, че май се задава нещо наистина голямо. Много вероятно е всичко да се разклати. Само вкоренените в Него и Небето, и да се поклатят - няма да паднат...
цитирай
5. infinitas - Господ е вседържателят
16.07.2018 23:40
и Той ни държи. Ако чакаше на нас все ние да се хващаме за Него, мале мале...Бог е баща и има силна длан и грабва за ръчичката детето си и направо го отлепя от земята със силната си мускулатура. С грижене неможем и един лакът на ръста си да прибавим, а камо ли за други мераци. Исус беше задрямал и си спеше в ладията която лашкаща се в бурното море очевидно беше пред катастрофално потъване. Бог не се притеснява нито от ужасяващото разклащане на ладията, нито от нищо - дреме си без да Му дреме! Въпросът е в ладията на Господа ли си или в някаква друга ладия, в която трябва да разчиташ на мускули и здраво тяло за да изхвърляш нахлуващата вода. Бог работи по друг начин в своята ладия - със СЛОВО! Каза само две думи "Млъкни, утихни", и настъпи реална промяна. Успех на всички използващи земни средства в разклатените им ладии, дано не потънат...
цитирай
6. blagovestie - Тц тц
17.07.2018 00:00
"Бог е баща и има силна длан и грабва за ръчичката детето си и направо го отлепя от земята със силната си мускулатура. " - шокираш ме. Това някакъв стремеж да звучиш нестандартно ли е...
цитирай
7. radostinalassa - Ако не беше вчерашният протест
19.07.2018 13:17
и нощното бдение щяха отдавна да избият животните. Само народните протести ги спират.Това е истината. А моилитвите също ще помогнат.
цитирай
8. infinitas - Ехее насъбрали са се 12 коментара,
20.07.2018 14:10
а само 6 са публикувани. Значи цензурата e на 50% :))
цитирай
9. blagovestie - Бог да пази България, Радостина!
20.07.2018 14:29
Протеста на животновъдите според мен постигна целите на по-крупните животновъди. Те искаха само да им се увеличи квотата. Това е гилдия, която гони до дупка интересите си. За мен бе ясно, че ще притиснат правителството да изпълни исканията им. От една страна е добре, че подкрепиха малките си колеги, чиито стада бяха унищожени, ала мотивацията им е съвсем лична. От друга страна, веднага щом получиха увеличение на субсидията за животно, се оттеглиха.

Все пак, в световен мащаб, животновъдството е на челните места по значение и концентрирани финанси. Не е случайно и че животновъдството е на първо място по замърсяване на околната среда и застрашаване на живота на земята. Заради него се изсичат и горите, а обезлесяването води до други проблеми, касаещи всички ни. То е и най-големия замърсител на въздуха, водата и почвата. Далеч преди всички други индустрии накуп, барабар с колите и заводите... И съществува. И ще съществува.
Не е случайно също, че само допреди 20 години хората в развитите страни са хапвали месо максимум 2 - 3 пъти седмично, дори по-рядко, а сега месо и храни от животински произход, се ядът ежедневно от почти всеки.

А на хората в пограничните райони, дето гледат животните си като деца, стадата заминаха... Поминъкът им може би ще стане друг. Ако останат там...
цитирай
10. blagovestie - @9 Николай,
20.07.2018 14:34
мнителността ти ми е забавна :)))

Всъщност блогът се разбрица от няколко дни, а вчера цифрите тотално откачиха. Не можеше да се гласува, накъсваше зареждания, изхвърляше. Затова бе и поправянето от страна на програмистите, заради което блогът не функционира немалко часове ;)

В интерес на истината, до този момент съм трила единствено твоите коментари, и то когато са безпредметни (твърде лични или не по темата). И имам един изтрит коментар на Юлия, тъй като в него тя богохулстваше и обиждаше други хора. За което й написах съобщения и се разбрахме на лични.

Така че в този ред на мисли, цензурата е 1%. Твоят.

ПП: Май толкова бе и процентът на хората, родили се хермафродити, борещи се да променят закони и правила, касаещи обществото по принцип. От линка, който бе пратил и не публикувах, защото за мен е неадекватен и манипулативен, нищо не уточнява, камо ли това да било вярната позиция, а още по-малко истината, - ти се почудих на акъла за пореден път. Много изчанчени са ти разбиранията. Извън носът ти или казаното от някой друг, което приемаш за свое, без да е осмислено в перспектива, ми звучат като безпросвеност... От моя гледна точка, разбира се.
цитирай
11. infinitas - Ама чакай малко, то през комунизма беше така:
20.07.2018 17:49
Само партията което приемаше за правилно, само то намираше гласност. Изтривайки коментари, само защото информацията в тях според твоите критерии била неправилна, си е чиста проба репресивен комунизъм. "Само партията каквото каже, че е правилно, само то вижда бял свят." "Само Людмила каквото смята за правилно, само то ще бъде допускано като коментар в блога." Това е не търсенето на мненията на другите а търсене на себе си, да виждаш отново и отново себе си в чуждите коментари. А принципът на демокрацията е: "Може да не съм съгласен с това, което казваш, но няма да ти отнема правото да го кажеш!" Така избирателно като допускаш само коментари, които съвпадат с твоето мнение, създаваш илюзията че всички мислят като теб. Така през комунизма на тоя пинцип се оформяше облика на партията и се стигна до "Слава на БКП".
цитирай
12. blagovestie - Ъхъ, в моят блог цари тоталитарен режим,
20.07.2018 18:03
и аз съм си диктаторът. Демокрацията се издъни. За капитализъм не сме узрели. Тук е социум, клонящ към комуна, като се изключат неприспособимите и нахални елементи, така че... :)))))))

Напусто пишеш коментари по половин том. И въобще спри да ми ровиш из блога и да драскаш. На твое място отдавна да се бях разбрала от дума, да се бях уморила и оттеглила с достойнство и възпитано!
цитирай
13. infinitas - С достойснвто и възпитание не се свалят режими :))
20.07.2018 18:08
И не се правят преврати и не се свалят диктатури. Боря се срещу тоя режим, не виждаш ли :)
цитирай
14. infinitas - Първият принцип на демокрацията беше в Едем.
20.07.2018 18:14
Бог не отне правото на човека да избере забраненият плод, който Бог считаше за неправилен. Бог не отне възможността на човека да избере нещо различно от това, което Той счита за правилно. Демокрацията е взимствана от Библията и затова страните прилагащи я процъвтяват имат висок стандарт и качество на стоки и услуги, докато страните които са на левият бряг тънат в глад, мизерия и нищета и всичко което произвеждат и бълват са разни боклуци.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: blagovestie
Категория: Поезия
Прочетен: 2887938
Постинги: 1061
Коментари: 8676
Гласове: 21459
Блогрол
1. ПРАВОСЛАВЕН ИНТЕРНЕТ КУРС /ПИК/
2. Мултилинеарна Библия с множество преводи, възможност за добавяне на бележки и куп благинки
3. Християнски ресурси (на руски)
4. Речник на Стронг - цялото Писание (на руски)
5. Филмът, променящ гледната точка на "180 градуса"
6. kolibka.com - филмите, които ме ориентират и образоват
7. Още за изучаване на Словото
8. От пиле мляко
9. Християнска литература, много, на руски език
10. Предание.ру
11. Огромна библиотека (руски език)
12. Линк към Православна енциклопедия (руски език)
13. Патристика (български език) Rado76-блог
14. Православно помагало - книги на български
15. Богословие - материали на български език
16. Тълкуване на Библията - Стар и Нов Завет от Лопухин (на руски език)
17. Пермакултура - Божият начин
18. Още ресурси за изучаване на Писанията (на руски език). Библията на иврит. Есхатология, тълкувания, препратки
19. Тора и изследване (на руски език)
20. Тора и коментари, библиотека (на руски език)
21. Иврит
22. Наследството от избрания народ за всички ни (Толдот.ру)
23. ! Мултипреводна Библия само през Windows
24. Тора с различни коментари, руски
25. Другият ми блог
26. Лекции ПИК и проповеди