Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2009 07:40 - Ной е новото чудо на Варна - люлката на западната цивилизация е по нашите брегове
Автор: sensation Категория: Технологии   
Прочетен: 10965 Коментари: 9 Гласове:
7

Последна промяна: 08.07.2009 11:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Намереното злато в некропола е 3000 г. по-старо от пирамидите Ной е новото чудо на Варна Професори доказват, че люлката на западната цивилизация е по нашите брегове
image
Така е изглеждало Черно море преди потопа Сензационна хипотеза на наш професор и американски учен е на път да превърне родното Черноморие в световна атракция.
Според огласената версия древната цивилизация на кимерийците, развила се по бреговете до Варна, е в основата на шумерската култура на Изток след библейския потоп, настъпил около 8000 г. пр. н. е. Населението, което остава по нашите земи, пък е в основата на създаването на  тракийската култура. Твърденията са подкрепени със солидни проучвания и факти.
Хипотезата е на проф. Петко Димитров, ръководител на "Морска геология и археология" в Института по океанология към БАН във Варна и световноизвестния американски учен Уилям Райън от лабораторията "Ламон Дохърти" на Колумбийския университет. Двамата са подкрепени от друго светило - Уолтър Питман.
Тримата са убедени, че библейският потоп всъщност е бил в Черно море. Проф. Димитров доразработва идеята в книгата си "Черно море - Потопът и древните митове".
Твърденията на учените са на базата на сравнителен анализ на неолитните находки, открити край Варна и Дуранкулак, както и от подводните проучвания в устието на Провадийската река. Там бяха открити потънли праисторически селища. Всички тези данни говорят, че по нашите брегове е била люлката на цивилизацията, която е колонизирала през неолита европейската част на Средиземноморието и е излязла до бреговете на Атлантическия океан. Данните са от сравнителен анализ на открити следи и находки по нашите земи и по бреговете на Португалия. Те свидетелстват, че преселението е осъществено по море с огромни салове и кораби. Ако си припомним мита за Ной и библейсикя потоп, ще открием, че той на практика преразказва точно тази история, твърдят океанолозите.
Наскоро и варненски инженери, които работят съвместно с археолози, излязоха с позиция, че Първата цивилизация се родила край Варна. Металографските анализи показали, че тук са изработени първите сечива, които са извадили човека от пещерното му битие. Намерените оръдия на труда предхождат със столетия египетските и близкоизточните, смятат инженерите и археолозите, които с доказателствата си оборват отдавна наложените теории за произхода на цивилизацията. То се подкрепя и от прословутата "чиния на Ной", която проф. Петко Димитров открива при експедиция в Черно море на 6 юли 1985 година. Най-ценни са откритите по нея 27 писмени знаци, които според специалистите може да се окажат най-древната писменост на човечеството. Съпоставка с писмените находки на шумерите показва сходството и близостта между двете цивилизации. Оттогава до днес учените търсят друго подобно доказателство за люлката на цивилизацията в Черно море, а чинията стои заключена в сейф.
Учените изследвали и златните находки от Варненския халколитен некропол, открит през 1972 г. край Варненското езеро. Това злато предхожда с близо 3000 години египетските пирамиди и е белег на най-ранната цивилизация, развивана по нашите земи. Металографски анализи и тук доказват идентичността на златните съкровища от Североизточна България със суровините и помощните материали, с които са създадени. А от всичко това следва, че и първата металообработка в света се е състояла по нашите земи, е заключението на специалистите.
Досега се смяташе, че леенето и коването на метали в сложни форми е станало в т. нар. плодороден Полумесец - от делтата на Нил през Палестина и Анадолските хълмове до планините между Иран и Каспийско море. Но намереният по тези места метал от онова време може да се събере в 2 шепи. А металните предмети, открити в праисторически обекти по нашите земи, не биха се побрали и в камион. Освен това предметите от Полумесеца са били от самороден метал, за чиято дообработка не са били нужни особени умения. Така не може да се създадат мотики, брадви и ножове, каквито не са намерени в плодородния полумесец. Докато металните сечива, открити у нас, са продукт на развити технологични умения, прилагащи коване на метали леене в сложни закрити форми. Освен това земите по крайбрежието на Черно море са били плодородни, тук се развивали първите занаяти и може би първата търговия. И само потопът е причината населението да тръгне на път към чужди земи, категорични са експертите.
Ако хипотезата, че библейската история с Ной се е случила край Варна, се популяризира, това ще доведе поток от туристи, убедени са родните туроператори.
Добромир Радушев

Израелци искат чинията на Ной Пазят я в банков сейф, четвърт век учените не признават най-сензационната находка Откривателят й Петко Димитров отказал офертата за 60 000 долара за безценното откритие image Вместо да привлича хиляди туристи от цял свят, може би най-сензационната археологическа находка, откривана от български изследовател, позната като чинията на Ной, се пази в банков сейф във Варна, разкри пред „Народно дело“ откривателят й проф. Петко Димитров от Института по океанология. Израелци са му предложили да купят находката за 60 000 долара. „Разбира се, че отказах. Това е безценна находка“, посочи изследователят.
24 години след като проф. Димитров открива странния предмет на около 90 м дълбочина край варненския бряг, учените не искат да признаят автентичността й. Това е основна причина чинията на Ной да не заеме достойно място в нито един музей. Сега проф. Димитров се води неин собственик. „Готов съм винаги да я покажа пред обществеността, ако има интерес“, обеща той.
Предметът е открит по време на българо-руска експедиция с подводница. Още тогава руснаците предявяват претенции към чинията, но проф. Димитров отказва да им я предостави с мотива, че е намерена по българския шелф. По идеално кръглия предмет са открити знаци, които според чужди изследователи са може би най-старата писменост в света. Чинията е сочена като едно от доказателствата на теорията, че библейският потоп се е случил в Черно море преди около 8000 години. Времето, от когато се предполага, че е чинията.
Какво търсиха проф. Петко Димитров и американският му колега Бил Райън на последната експедиция с кораба „Академик“, очаквайте в поредицата на „Народно дело“ за потопа и културата на Варна.
02.07.2009

Съкровището е вносно

  Проф. Васил Николов
В момента два екипа работят по темата за черноморската цивилизация - български и международен. Нека изчакаме резултатите им. Но все пак не мога да разбера защо океанолози се месят в археологията. Хипотезата, която защитаваше американският учен Ричард Балард, че библейският потоп се е случил в Черно море, е отхвърлена от науката на международна конференция в Германия още преди четвърт век. Интересно е защо проф. Петко Димитров държи прословутата "чиния на Ной" заключена в сейф и не я показва на никого.
Що се отнася до Варненското златно съкровище, то определено е вносно. Това действително говори за развита и богата култура във Варненско от тази епоха, щом си е позволявала такъв лукс. Само че нейното богатство е било на базата на провадийската сол, а не на златния пясък в Провадийската река и Камчия.
Най-древното тръгва от Балканите
Проф. Николай Овчаров
Не мога да коментирам тезата на колегите Петко Димитров и Уилям Райън от геологическа гледна точка. Но ако датировката на т. нар. потоп е вярна, то тя действително съвпада с епохата на късния неолит - времето, което учените наричат неолитна революция. Тогава обработката на каменните сечива достига своята върхова степен. Това прави земеделието все по-устойчив поминък, което на свой ред довежда до демографски бум. И хората от неолита започват да усвояват все нови и нови територии. Всички досегашни открития показват, че действително най-древната цивилизация на Европа и Близкия изток е тръгнала от Балканите. А дали от това може да се направи културно-исторически туризъм, е въпрос на предприемчивост и пропаганда.

Тук>Българите - оцелелите след потопа.


Тагове:   мистерии,   библия,


Гласувай:
7



1. eien - Тази версия я чух за първи път, когато бях 15 годишна, след това се повтори в живота ми,
08.07.2009 09:15
сега я чувам за трети път. Имената са други.
цитирай
2. pulsar - Интересно
08.07.2009 11:08
звучи така събрано на едно място...
цитирай
3. kosara2008 - !!!
08.07.2009 12:07
и едното НО на този друг проф. Васил Николов...кой е този, че да отрича!!! и какво значи"вносно" може пък ние да сме "изнесли като износ" за другите територии...евала за откритията!!! и СЕГА...трябва да се популяризират защото ТОВА ни е ИСТОРИЯТА!!!ние СМЕ №1! и колокот да го отрича Ефропа:(...НИЕ СМЕ!!!

браво за постингът!!!и тенкс!
цитирай
4. pilcho - хехехе
08.07.2009 12:24
много весело :)
цитирай
5. compassion - По Discovery гледах филм за Черно море
08.07.2009 13:34
и там обсъждаха хипотезата Ноевия ковчег да е бил в Черно море. Много убедително звучеше. Вижте го. Филма е американски и беше голяма сензация. За съжаление никакви данни не мога да ви кажа сега. Гледах го случайно и тогава не ми беше до Ноой, та не си записах нищо.
цитирай
6. анонимен - Нона Йотова работи в тази посока
08.07.2009 15:32
, но и откраднаха предаването.
Тя показа как от Черно море до Ирландия е разпространено металообработването.
---
Благодаря ви !
цитирай
7. pilcho - Брех!
08.07.2009 17:27
Наистина ли по Discovery са говорили за Ноевия ковчег?! Сигурно са споменали и Крали Марко или поне Супермен :)
Според мен такива хипотези са много интересни и занимателни, но са по-скоро за канал с име Fantasy ;)
Наздраве!
цитирай
8. compassion - bogoizbrania също е видял филма
12.07.2009 10:27
Преди малко гледах филм на ББС за тези изследвания на англичанин, американец, които показаха и този професор. Във филма се изкара револщционер на когото не вярват, а всъщност като гледам е обикновенно пиянде което се мъчи да надуе акциите на имотите. Но признавам гмурканията с подводница наистина показват професионални доказателства за вдигане на морското ниво. Другите неща като; злато, грънци и "джънк" теории за история не бяха споменати във филма на ББС.[/quote]
Сигурно говорим за същия филм, но това за професор-пиенде и "да надуе акциите на имотите" е байганьовско възприемане на информацията, т.е. с предубеждение, пречупено през собствените си очаквания (трябва да има изгодица, иначе защо ще го прави). Не ставаше дума за никакви имоти, пари, "великите българи", чинии и т.н., а за Ноевия ковчег. Дадохте пример как можем да слушаме, да гледаме едно и също и да виждаме различни неща. Благодаря ви!
цитирай
9. анонимен - Браво!
02.12.2010 10:03
Браво! Един достоен българин- и за 60 000 не продава българската история, а един професор от БАН в България далеч не получава висока заплата. Това не е поведение на "пианде". Дай Боже повече такива българи!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sensation
Категория: Технологии
Прочетен: 3491103
Постинги: 708
Коментари: 1446
Гласове: 25963
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031