Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2012 10:45 - Текуща поддръжка на двигателите за гаражни врати
Автор: xdominator Категория: Технологии   
Прочетен: 1732 Коментари: 0 Гласове:
0



Както всяка техника и двигателите за гаражни врати изискват редовна поддръжка, което ще им позволи да работят гладко и ефективно за дълги години. Добър вариант е да ги преглеждате средно на 2-3 месеца, след като са изминали 6-8 месеца от инсталирането на вратата на гаража ви. Тук ще ви дадем няколко много полезни съвета, които ще ви помогнат да се справите със поддръжката, която ще ви осигури безпроблемната работа на двигателите:

Първото и най-важно нещо, което всеки домашен майстор трябва да знае е, че двигателя няма да работи правилно и ще се натоварва излишно, ако самата гаражна врата не е регулирана добре и пружините и не са правилно балансирани. Затова, започнете с визуалната проверка на всички панти, скоби, пружини и релси. Ако ролките са прекалено износени, те трябва да бъдат заменени с нови. Ако има огънати скоби, те задължително трябва да се изправят (ако това е възможно), а в случай че не успеете, тогава те също трябва да бъдат подменени.

image

След като сте се уверили, че всички тези неща са наред, преминете към връзките. Проверете дали всички болтове, винтове и гайки са добре затегнати. За винтовете, които държат пантите за вратата е добре да бъдат затегнати, но не прекалено, защото в почти всички случаи вратите са изработени от по-мек материал от самите винтове, което при прилагане на голяма сила може да доведе до превъртане на резбата, а това не е желателно.

 

Добре е редовно да смазвате релсите, ролките и пантите, но не използвайте обикновена грес, това може да доведе до натрупване на мръсотия и прах, които ще попречат на отварянето на вратата, а заедно с това ще накарат двигателя да работи с по-голямо натоварване, съкращаващо живота му. Използвайте течна грес, която съдържа и силикон. Тя има много по-добри проникващи и смазващи свойства. Преди да започнете смазването, почистете релсовите пътища от прах и песъчинки, а също и от старите смазки.

За да проверите дали пружините са регулирани, затворете вратата на гаража (задължително, тъй като ако пружините са слаби, това може да доведе до бързото падане на вратата, а предвид нейната тежест, може да се създаде предпоставка за нараняване) и сред това освободете вратата от захващането и за веригата на двигателя. Това се прави с издърпването на въженцето, което се намира на релсата, за която е закрепен двигателя.

Отворете вратата наполовина и когато я оставите, тя трябва да остане балансирана в това положение. Ако тя тръгне да слиза надолу или се качи нагоре, това означава, че пружините трябва да се регулират, а в случай че сте ги стегнали до крайно положениеи въпреки това вратата не може да се балансира, това означава само едно – нужни са нови пружини. Следвайте точно инструкциите на производителя за регулирането, а ако вашата гаражна врата е с торсионни пружини, тогава задължително се обадете на специалистите, монтирали вратата. Този тип пружини са с огромен въртящ момент, което ги прави изключително опасни, особено ако не знаете как се процедира с тях.

При нужда от помощ се обърнете към специалистите от http://twins3.com/%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B8_%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8/hormann

 

 




Гласувай:
0




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: xdominator
Категория: Технологии
Прочетен: 7612
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031