Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2015 09:00 - Как да намерим своя духовен партньор
Автор: bven Категория: Технологии   
Прочетен: 1744 Коментари: 0 Гласове:
1



Десета стъпка:
Да не потискаме копнежа по своя духовен партньор

Като следваща стъпка се настройте отново да доло¬вите ясно и да разпалите по-силно досегашния си неу¬толен и може би подсъзнателен копнеж по човека, който най-много би ви подхождал и за когото вече зна¬ете, че е вашият духовен партньор.
Този копнеж трябва наистина да ви изпълни. Оста¬вете го да се разрасне дотолкова, че да го усетите фи¬зически. Бъдете открити и за всички останали чувства, които ще се надигнат заедно с него. Навярно ще си припомните и някои предишни разочарования и стра¬дания. Навярно ще ви обхване радостно очакване или страх от срещата с този толкова жадуван човек, страх - да не би пак нещо „да не се получи" и да се раздели¬те. Дайте воля на чувствата и мислите си такива, как¬вито са, без да се самоупреквате. Просто се оставете да ви носят. Възможно е на това място да бъдете принуде¬ни да си признаете, че от години сте потискали усеща¬нето си за неосъщественост във връзка с липсата на ис-тински близък човек. После си кажете, че занапред ще задържите копнежа у себе си, тъй като той е движеща¬та сила, приближаваща ви към него.
Особено ако се нуждаете от кураж по пътя на своето развитие или ако сте загубили надежда да намерите ду¬ховния си партньор, възкресяването на копнежа по него ще ви подейства целебно. Той е пътеводна светлина.

От дълбините на душата си се стремя към своя духовен партньор.
Единадесета стъпка:
Да се свържем със своя духовен партньор

Подобно на радиопредавател, ние сме в състояние да изпращаме нашите отличаващи се с определени вибрации мисли на други хора, дори и разстоянието помежду ни да е голямо. В зависимост от чувствител¬ността на приемника тези мисли (а също - и чувства) се улавят от него съзнателно или несъзнателно.
Възползвайте се от силата им, за да се свържете със своя духовен партньор.Той ще приеме посланието ви не със съзнанието, а с душата си. Можете да му изпра¬щате всякакъв род мисли, да разговаряте с него и да го помолите да дойде възможно по-скоро. Можете да му разказвате за себе си, да му задавате каквито си искате въпроси.
Представяйте си как приема посланията ви, как у него се разкрива нещо ново, което го кара да усеща липсата ви и как поема към вас или към едно опреде¬лено място.
Той ще забележи, че сте тук и желаете да се срещ¬нете! Естествено, за да установите връзка с него, след¬ва да се упражнявате. С течение на времето контактът ви ще стане така осезателен, че вашият духовен парт¬ньор ще започне да ви отговаря. Освен това внимавай¬те какво ви се присънва. Не е изключено да го срещне¬те насън и той да ви каже нещо. Всичко е възможно.
Всяка енергия, която ви свързва с вашия духовен партньор, подготвя срещата помежду ви.

Дванадесета стъпка:
Визията за духовния партньор

Всеки човек съхранява у себе си образа на своя духовен партньор. В зависимост от това в състояние ли сте да използвате вътрешното си зрение и готови ли сте към дадения момент да видите този образ, вие можете мигновено да го извикате в съзнанието си.
За случая съставих едно упражнение, което бихте могли да изпълнявате сами или заедно с други хора. Ще го намерите в края на тази глава.
Не е задължително да възпроизведете визията си за своя духовен партньор, за да се срещнете, но това би мотивирало силно придвижването ви към него. Една от вероятните грешки би била да вложите цялата си енергия в намирането му, вместо в собственото си развитие. Същевременно можете да изгубите вярата си, че духовният ви партньор ще се появи в подходящия момент.
Няма да сбъркате, ако правите упражнението със силното вътрешно желание да се свържете с необходимия ви човек, а не защото искате да „получите" неговия образ.
Важно е също така да сте честни пред себе си. Оставете картините наистина да се надигат като че ли от утробата ви и не си измисляйте нищо. Не си правете никакви изводи от видяното. Не се дразнете, ако не до¬лавяте нищо съществено. Бъдете сигурни, че виждате точно толкова, колкото сте готови да възприемете.
Нека всички свързани с визията за вашия духовен партньор усещания и картини да ви изпълнят и нека доловите неговата енергия, мирис, чуете гласа му, ви¬дите мястото, където се намира или нещата, които са важни за него.
Обърнете особено внимание на това как се чувствате с него. Защото когато в действителност се срещнете, ще изпитате същото. Това е един сигурен различителен знак.
Радвайте се на всяко възприятие, което доосветява походката, лицето, характерните черти на човека от вашата визия.
Би трябвало да правите упражнението колкото е възможно по-често през един по-дълъг период от вре¬ме, за да установите и изградите връзка със своя духо¬вен партньор. Представяйте си това по следния начин: всяко подновяване на връзката е все едно почукване на неговата врата - един ден той ще ви чуе и ще е готов да излезе.
Прочетете цялото обяснение преди да започнете с упражнението. Можете да си помогнете като за¬пишете един бавен прочит на текста на касета и после всеки път го прослушвате, отдавайки се изцяло на вътрешните си образи. Намерете си тихо кътче, където няма да бъдете обезпокоявани през следващия половин час. Създайте си колкото е възможно по-уютна атмосфера. Настройте се вътрешно да отделите време за себе си.
Сега произнесете няколко пъти следните утвърдителни изречения и им позволете да проникнат дълбоко във вас:

Готов/а съм да те видя, независимо как изглеждаш и какъв/каква си.
Аз се разтварям, за да те видя и да доловя твоя образ.
Разрешавам си да усетя и почувствам всичко, което изплува у мен.

Когато се настроите положително, остава само постигнете пълно отпускане. Разположете се удобно легнало положение можете да се отпуснете по-добре, но и опасността да заспите е по-голяма. Ако вече ви е случвало, по-добре останете седнали.
Съсредоточете се за няколко минути върху дишането си. Следете дъха си. В коя част на тялото си го чувствате и в коя - не? После вдишайте дълбоко и издишайте съвсем бавно. Отърсете се от всичко, което обременява в момента: това може да са различни ми ли, чувства или напрежения в тялото. Продължавай да дишате, докато те напълно ви изоставят. Същевременно си повтаряйте на ум: „Пускам ви на свобода."
Щом се усетите разтоварени, отправете се във въображението си към някое прекрасно място, което познавате (планина, езеро, море). Насладете се на красотата му, на неговата хармония и тишина. Възприемете го всичките си сетива, почувствайте вятъра в косите си слънчевите лъчи - с кожата си. И все повече и по-дълбоко потъвайте в спокойствие.

Кажете си няколко пъти:
Сега съм в едно по-дълбоко ниво на съзнанието.
Докато си повтаряте това изречение, наблюдавайте въздействието му върху себе си.
Щом се почувствате напълно отпуснат, позволете а да се „отворите" докрай.
Аз отварям сърцето и разума си, всяка пора по тяло¬то ми е отворена.
Отварям се за образа на моя духовен партньор.
Сега скритият дълбоко в мен образ на моя духовен партньор полека изплува.
Останете будни, но не насилвайте нещата!
Представете си, че вашият духовен партньор се появява на екран или че идва към вас от далечината и колкото повече приближава, толкова по-добре можете да го огледате. Ако решите, „използвайте” далекоглед или кинокамера - както ви е по-удобно. Щом го съзре те, кажете си:
Ето, това е моят мъж/моята жена.
Каквото виждате - виждате, не доизмисляйте нищо. Напрегнете сетивата си и се опитайте да уловите всеки детайл от настоящата картина. Някои хора усещат само енергията на партньора си. Приемете по вьзможност всичко, което успеете да забележите.
Така вие се приближихте с още една крачка към своя духовен партньор.

Там, където желанието на сърцето се слее със силно намерение, е възможно (почти) всичко.




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867820
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава