Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2015 09:00 - Как да намерим своя духовен партньор
Автор: bven Категория: Технологии   
Прочетен: 1581 Коментари: 0 Гласове:
2
Да препотвърдим целта си
Тринадесета стъпка:
Искам да срещна своя духовен партньор

Имате ли силното желание да срещнете духовния си партньор, а също и ясното намерение да превърнете срещата си в действителност?
Вярвате ли, че можете да осъществите всичко това?
Желанието, намерението и вярата се намират в тясна взаимовръзка.
Отначало си пожелаваме нещо, после оформяме намерението си, чиято сила пък зависи от интензивността на желанието. Ако успеем и да повярваме в успеха на това, с което се захващаме, ще разполагаме с много енергия за постигане на целта си. Вероятно сте чували поговорката: „Вярата премества планини".
Щом не сме в състояние да се изпълним докрай с вяра в успеха предвид собственото си желание, понеже ни пречат различни представи за нас самите и за живота, намерението ни отслабва и блокира. Резултатът е една частично постигната или непостигната цел, за която повечето хора прехвърлят отговорността на съдбата.
Допускате ли мисълта, че: „Не заслужавам напълно да срещна своя духовен партньор" или: „Сигурно не съм достатъчно добър/добра за него", дотолкова ще отслабите намерението си, че то напълно ще изгуби пробивната си сила. В такъв случай при всяка трудност вие бързо ще се обезкуражавате и примирявате.

Освен това, човек не отдава цялата си енергия на нещо, в чийто успех не вярва докрай, така че вероятно и положените усилия ще са лимитирани.
Обаче всяко нещо, в което държим да успеем нуждае от цялата ни енергия. Много е важно да разберете таите ли у себе си някакви нагласи, които ви пречат да срещнете духовния си партньор.
За целта вземете хартия и молив и си запишете всичко, което ви хрумне в тази връзка. Открийте какво възпрепятства вашето желание и би могло да отклони човека, когото очаквате.
Много са посоките, в които ще се оглеждате, докато се натъкнете на съществуващите пречки.
Следните примери само ще ви послужат за ориентация, но не могат да ви заместят необходимостта размисъл.

Възможни страхове:
„Сигурно никога няма да го намеря." „Може изобщо не ме обича." „Може би никога няма да се измъкна от тази връзка."
Възможни вътрешни духовни нагласи: „Дългичка ми е тази подготовка за духовния партньор." „Ако не е достатъчно красив, не го искам." „Нямам желание да уча нещо с някакъв партньор."
Възможни възгледи за живота: „Още не съм получил/а от живота това, което съм искал/а. „Любов не съществува."

Възможни схващания за самите себе си:
„Защо пък точно аз трябва да го намеря?" Или: „Мен никой никога няма да ме обича."
След като всеки човек е различен, и преградите, ко¬ито си е издигнал, се отличават от тези на другите. За¬това не се придържайте към моите примери, а открий¬те вашите препречващи пътя ви нагласи.
Осигурете си достатъчно свободно време, за да „из¬ровите" всички чувства, които биха могли да ви възпи¬рат да преследвате активно целта си. Най-добре е да си направите подробни записки, за да работите после целенасочено по тях.
Вижте как се самоограничавате и разберете, че сами си поставяте бариери, които в повечето случаи не съществуват в действителност. Например, ако си казвахте: „Сигурно никога няма да намеря духовния си партньор", това означава, че можете да предсказвате бъде¬щето, което по всяка вероятност няма да е случаят. Това е само едно голо твърдение, лишено от всякакво основание и целящо да ви обезкуражи.
Колкото по-голяма готовност развивате за преодо¬ляване на отделните препятствия, толкова по-твърдо ще се оформи намерението ви да срещнете духовния си партньор и да осъществите желанието си.
За онези, които се нуждаят да бъдат подтикнати в търсенето на духовен партньор, ще добавя още нещо: вживейте се в липсата на любов, разбиране, съзвучие, хармония, радост, близост или в каквото още не ви достига и същевременно възкресете дълбокия си копнеж по осъществяване с човека, който ви е предопределен. Силното желание да го намерите ще възникне от само себе си.
Ако не изпитвате нито липса, нито копнеж, възможно е времето за среща още да не е настъпило. Все не забравяйте, че вашият духовен партньор съществува и че ще го намерите, когато достатъчно силно желаете това.
След като подробно разгледахте нещата, които ви пречат, с помощта на следните въпроси бихте могли да проверите силата на намерението си.


Важно е да отговаряте искрено и спонтанно:
Изпитвам ли дълбоко вътрешно желание да срещна духовния си партньор?
Притежавам ли вътрешна вяра и упование, че ще го намеря?
Искам ли наистина да го срещна в реалния свят?
Готов/а ли съм да приема предопределения ми духовен партньор и да живея с него, което ще проличи по наличието на хармония помежду ни.
Ако отговорите с „не" само на един въпрос, това ще бъде знак, че следва да се занимаете още веднъж с вътрешните си бариери.
За да очаквате вашия духовен партньор с радост, трябва да сте готови да го приемете такъв, какъвто е, а също така и задачите, които ще възникнат вследствие на връзката ви. Затова последният въпрос е много важен и изисква категорично поведение.


Четиринадесета стъпка:
Утвърдителни думи по пътя към моя духовен партньор

Готов/а съм веднага да срещна моя духовен партньор.
Готов/а съм да срещна и други партньори и чрез тях да се науча да бъда по-общителен/лна и любвеобилен/лна. Ще се отнеса напълно съзнателно и всеот¬дайно към уроците, които имам да усвоя при тях.
Зная, че всяка успешна стъпка в ученето ме прибли¬жава към моя духовен партньор.
Уповавам се на Бог (или на една по-висока енергия) и се моля от все сърце да насочи към мен моя духо¬вен партньор, когато и двамата сме готови за това.
Тези изречения могат да ви помогнат да възприеме¬те начини на поведение, отличаващи се, например, със спокойствие, доверие и т.н., които ще са ви от полза по пътя към вашия духовен партньор.
Нека съдържанието им проникне дълбоко във вас и разбужда чувствата ви, когато ги четете бавно или ги казвате наизуст.

В нито една връзка шансовете за израства не са толкова големи, колкото в духовното партньорство.


Духовното партньорство
Когато най-накрая срещнете духовния си партньор, вие сте достигнали целта на вашето търсене. Свържете се с него и нека ви изпълни чувството за взаимна принадлежност и пълнота. Сега вече сте „у дома си”.
Образно казано, вие си пасвате като ключът в клю¬чалката - най-сетне вратата се отваря. Другите хора също забелязват тази съгласуваност. Сега ще си дадете сметка за изтощението и притесненията си от последните години и ще започнете да се отпускате. Не искате нищо повече, освен да сте заедно с вашия духовен пар¬тньор, да усещате принадлежността и абсолютното си одобрение един към друг. Ако по-рано на единия от вас или на двамата ви е било по-скоро трудно да се сближите с някого, сега това ви се отдава с лекота, която ви изненадва.. Вие преживявате явен прилив на свобода в живота си. И двамата се чувствате"добре.”
Желанието да сте заедно активизира всичките ви сили. Сега можете да разполагате с енергии, които до този момент са били използвани в други партньорства или в търсене на партньора. Ето защо и двамата отчи¬тате у себе си наличие на значителна енергия, която ще послужи и на съвместното ви развитие.
Тъй като всеки представлява (почти) перфектно огледало за другия, той, естествено, му дава и голям шанс да усвои уроците си. Едва ли чрез някой друг чо¬век е възможно да се видите така ясно отстрани.

И така, вие взаимно се приканвате да погледнете в „огледалото" и да се конфронтирате с отраженията в него. Това най-вече са качества и начини на поведение, които досега сте отричали или не сте искали да признаете докрай у себе си и чието признаване може да бъде ужасно болезнено, но и много освобождаващо.
Готовността да се учат и да решават съществуващите проблеми е голяма и при двамата партньори, значително по-голяма в сравнение с предишните им връзки.
Приемат ли предизвикателствата на това партньорство, те ще успеят да израснат с огромна бързина и да се отърсят от всичко старо.
Голяма помощ за процеса на учене е обикновеното и ефективно разбирателство, което произтича от съзвучието на техните души и прави възможен равномерния обмен помежду им. Това се проявява и при други местни дейности като пътуване, работа, възпитани децата и т.н. Проблемите и конфликтите също се елиминират по-бързо отпреди.
Всеки от партньорите е готов да подкрепи другия в неговото развитие и да направи необходимото и правилното за него. Понятието „ние" придобива несравнимо по-голямо значение. Всеки „носи" всеки, което придава сила и на двамата и ги обогатява.
Те се допълват в живота и се усъвършенстват. Има все повече какво да споделят. Връзката никога не доскучава.Гласувай:
2
0Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 10586912
Постинги: 2264
Коментари: 12220
Гласове: 32396
Архив
Календар
«  Януари, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031