Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2015 09:00 - Как да намерим своя духовен партньор
Автор: bven Категория: Технологии   
Прочетен: 1816 Коментари: 0 Гласове:
2




Да препотвърдим целта си
Тринадесета стъпка:
Искам да срещна своя духовен партньор

Имате ли силното желание да срещнете духовния си партньор, а също и ясното намерение да превърнете срещата си в действителност?
Вярвате ли, че можете да осъществите всичко това?
Желанието, намерението и вярата се намират в тясна взаимовръзка.
Отначало си пожелаваме нещо, после оформяме намерението си, чиято сила пък зависи от интензивността на желанието. Ако успеем и да повярваме в успеха на това, с което се захващаме, ще разполагаме с много енергия за постигане на целта си. Вероятно сте чували поговорката: „Вярата премества планини".
Щом не сме в състояние да се изпълним докрай с вяра в успеха предвид собственото си желание, понеже ни пречат различни представи за нас самите и за живота, намерението ни отслабва и блокира. Резултатът е една частично постигната или непостигната цел, за която повечето хора прехвърлят отговорността на съдбата.
Допускате ли мисълта, че: „Не заслужавам напълно да срещна своя духовен партньор" или: „Сигурно не съм достатъчно добър/добра за него", дотолкова ще отслабите намерението си, че то напълно ще изгуби пробивната си сила. В такъв случай при всяка трудност вие бързо ще се обезкуражавате и примирявате.

Освен това, човек не отдава цялата си енергия на нещо, в чийто успех не вярва докрай, така че вероятно и положените усилия ще са лимитирани.
Обаче всяко нещо, в което държим да успеем нуждае от цялата ни енергия. Много е важно да разберете таите ли у себе си някакви нагласи, които ви пречат да срещнете духовния си партньор.
За целта вземете хартия и молив и си запишете всичко, което ви хрумне в тази връзка. Открийте какво възпрепятства вашето желание и би могло да отклони човека, когото очаквате.
Много са посоките, в които ще се оглеждате, докато се натъкнете на съществуващите пречки.
Следните примери само ще ви послужат за ориентация, но не могат да ви заместят необходимостта размисъл.

Възможни страхове:
„Сигурно никога няма да го намеря." „Може изобщо не ме обича." „Може би никога няма да се измъкна от тази връзка."
Възможни вътрешни духовни нагласи: „Дългичка ми е тази подготовка за духовния партньор." „Ако не е достатъчно красив, не го искам." „Нямам желание да уча нещо с някакъв партньор."
Възможни възгледи за живота: „Още не съм получил/а от живота това, което съм искал/а. „Любов не съществува."

Възможни схващания за самите себе си:
„Защо пък точно аз трябва да го намеря?" Или: „Мен никой никога няма да ме обича."
След като всеки човек е различен, и преградите, ко¬ито си е издигнал, се отличават от тези на другите. За¬това не се придържайте към моите примери, а открий¬те вашите препречващи пътя ви нагласи.
Осигурете си достатъчно свободно време, за да „из¬ровите" всички чувства, които биха могли да ви възпи¬рат да преследвате активно целта си. Най-добре е да си направите подробни записки, за да работите после целенасочено по тях.
Вижте как се самоограничавате и разберете, че сами си поставяте бариери, които в повечето случаи не съществуват в действителност. Например, ако си казвахте: „Сигурно никога няма да намеря духовния си партньор", това означава, че можете да предсказвате бъде¬щето, което по всяка вероятност няма да е случаят. Това е само едно голо твърдение, лишено от всякакво основание и целящо да ви обезкуражи.
Колкото по-голяма готовност развивате за преодо¬ляване на отделните препятствия, толкова по-твърдо ще се оформи намерението ви да срещнете духовния си партньор и да осъществите желанието си.
За онези, които се нуждаят да бъдат подтикнати в търсенето на духовен партньор, ще добавя още нещо: вживейте се в липсата на любов, разбиране, съзвучие, хармония, радост, близост или в каквото още не ви достига и същевременно възкресете дълбокия си копнеж по осъществяване с човека, който ви е предопределен. Силното желание да го намерите ще възникне от само себе си.
Ако не изпитвате нито липса, нито копнеж, възможно е времето за среща още да не е настъпило. Все не забравяйте, че вашият духовен партньор съществува и че ще го намерите, когато достатъчно силно желаете това.
След като подробно разгледахте нещата, които ви пречат, с помощта на следните въпроси бихте могли да проверите силата на намерението си.


Важно е да отговаряте искрено и спонтанно:
Изпитвам ли дълбоко вътрешно желание да срещна духовния си партньор?
Притежавам ли вътрешна вяра и упование, че ще го намеря?
Искам ли наистина да го срещна в реалния свят?
Готов/а ли съм да приема предопределения ми духовен партньор и да живея с него, което ще проличи по наличието на хармония помежду ни.
Ако отговорите с „не" само на един въпрос, това ще бъде знак, че следва да се занимаете още веднъж с вътрешните си бариери.
За да очаквате вашия духовен партньор с радост, трябва да сте готови да го приемете такъв, какъвто е, а също така и задачите, които ще възникнат вследствие на връзката ви. Затова последният въпрос е много важен и изисква категорично поведение.


Четиринадесета стъпка:
Утвърдителни думи по пътя към моя духовен партньор

Готов/а съм веднага да срещна моя духовен партньор.
Готов/а съм да срещна и други партньори и чрез тях да се науча да бъда по-общителен/лна и любвеобилен/лна. Ще се отнеса напълно съзнателно и всеот¬дайно към уроците, които имам да усвоя при тях.
Зная, че всяка успешна стъпка в ученето ме прибли¬жава към моя духовен партньор.
Уповавам се на Бог (или на една по-висока енергия) и се моля от все сърце да насочи към мен моя духо¬вен партньор, когато и двамата сме готови за това.
Тези изречения могат да ви помогнат да възприеме¬те начини на поведение, отличаващи се, например, със спокойствие, доверие и т.н., които ще са ви от полза по пътя към вашия духовен партньор.
Нека съдържанието им проникне дълбоко във вас и разбужда чувствата ви, когато ги четете бавно или ги казвате наизуст.

В нито една връзка шансовете за израства не са толкова големи, колкото в духовното партньорство.


Духовното партньорство
Когато най-накрая срещнете духовния си партньор, вие сте достигнали целта на вашето търсене. Свържете се с него и нека ви изпълни чувството за взаимна принадлежност и пълнота. Сега вече сте „у дома си”.
Образно казано, вие си пасвате като ключът в клю¬чалката - най-сетне вратата се отваря. Другите хора също забелязват тази съгласуваност. Сега ще си дадете сметка за изтощението и притесненията си от последните години и ще започнете да се отпускате. Не искате нищо повече, освен да сте заедно с вашия духовен пар¬тньор, да усещате принадлежността и абсолютното си одобрение един към друг. Ако по-рано на единия от вас или на двамата ви е било по-скоро трудно да се сближите с някого, сега това ви се отдава с лекота, която ви изненадва.. Вие преживявате явен прилив на свобода в живота си. И двамата се чувствате"добре.”
Желанието да сте заедно активизира всичките ви сили. Сега можете да разполагате с енергии, които до този момент са били използвани в други партньорства или в търсене на партньора. Ето защо и двамата отчи¬тате у себе си наличие на значителна енергия, която ще послужи и на съвместното ви развитие.
Тъй като всеки представлява (почти) перфектно огледало за другия, той, естествено, му дава и голям шанс да усвои уроците си. Едва ли чрез някой друг чо¬век е възможно да се видите така ясно отстрани.

И така, вие взаимно се приканвате да погледнете в „огледалото" и да се конфронтирате с отраженията в него. Това най-вече са качества и начини на поведение, които досега сте отричали или не сте искали да признаете докрай у себе си и чието признаване може да бъде ужасно болезнено, но и много освобождаващо.
Готовността да се учат и да решават съществуващите проблеми е голяма и при двамата партньори, значително по-голяма в сравнение с предишните им връзки.
Приемат ли предизвикателствата на това партньорство, те ще успеят да израснат с огромна бързина и да се отърсят от всичко старо.
Голяма помощ за процеса на учене е обикновеното и ефективно разбирателство, което произтича от съзвучието на техните души и прави възможен равномерния обмен помежду им. Това се проявява и при други местни дейности като пътуване, работа, възпитани децата и т.н. Проблемите и конфликтите също се елиминират по-бързо отпреди.
Всеки от партньорите е готов да подкрепи другия в неговото развитие и да направи необходимото и правилното за него. Понятието „ние" придобива несравнимо по-голямо значение. Всеки „носи" всеки, което придава сила и на двамата и ги обогатява.
Те се допълват в живота и се усъвършенстват. Има все повече какво да споделят. Връзката никога не доскучава.



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14913177
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава