Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2016 12:38 - ЛИКЪТ НА ФЕНОМЕНА ЙОРДАН СТОИЛОВ ИВАНОВ Е РИСУВАН В ОБРАЗА НА МЛАДИЯ ИЙСУС ПРЕЗ 1259 Г. В ЗНАМЕНИТАТА БОЯНСКА ЦЪРКВА
Автор: bojanapankov Категория: Технологии   
Прочетен: 1465 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 09.06.2022 03:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  ЛИКЪТ НА ФЕНОМЕНА ЙОРДАН СТОИЛОВ ИВАНОВ Е РИСУВАН В ОБРАЗА НА МЛАДИЯ ИЙСУС ПРЕЗ 1259 Г. В ЗНАМЕНИТАТА БОЯНСКА ЦЪРКВА

Автор: Анна ЗОГРАФОВА
 
image  ЛИКЪТ НА ФЕНОМЕНА ЙОРДАН СТОИЛОВ ИВАНОВ Е РИСУВАН В ОБРАЗА НА МЛАДИЯ ЙИСУС ПРЕЗ  1259 Г. В  ЗНАМЕНИТАТА БОЯНСКА ЦЪРКВА image
  1.  Това, че  ликът на МАГА е “запечатан” върху фреска като Йисус, в знаменитета църква е и си остава голяма загадки на Бояна. В Библията е описано как Синът Божий въздействал на болни с поглед и докосване.По същия начин въздейства днес и българският феномен Йордан Иванов. Затова не би следвало да се очудваме, защо неговият  образ именно като Христос е изписан в храма на Бояна. Според Мага, Йисус е бил голяма, велика личност. Живял и учил, практикувал, без да бъде разбран. Божият син е правел неща, които днес могат да бъдат обяснени. И освен, че е бил ясновидец, синът Божий е знаел всичко. През очите му е излизала информация – чиста биоенергия, която тръгвала от мозъка, като чрез електромаггнитна вълна достигала до мозъка на пациента. Много финес, красота, духовност е имало в жестовете на сина Господен, който лекувал мълчаливо. Така мълчаливо днес продължава да лекува и самият маг – българина Йордан Стоилов Иванов. И ако това “въздействието” с поглед, както и “теледиагностика” и “телевъздействието” наистина са отдавна познати на специалистите, занимаващи се с аномалните явления, за разлика от всичко казано и написано до сега, смело можем да твърдим, че  нито един български екстрасенс не би могъл да се похвали с дарба по рождение. Защото в света днес на пръсти се броят феномените, които са с дарба по рождение. Много малко са тези, които биха могли да се похвалят именно с подобен “бонус” от биоенергийното си досие.
  2. В историята на ортодоксалната ни църква няма друг такъв случай, в който жив феномен като Йордан Стоилов Иванов, да е бил изографисван по канон или дори и без канон като светец - още повече като Йисус. Свидетели сме на невероятните способности на един бългаин, в когото вярват хиляди пациенти, излекувани от него от най-тежките болести. Магът е ликвидирал много проблемни и крайно смъртоносни заболявания. Статистиката в България е регистрирала много случаи на хора, които и днес живеят втори, трети и дори четвърти живот, благодарение на него, на българина народен лечител Йордан Иванов.
  3. Една от най-уникалните фрески на Боянската църква изобразява младия Йисус и представлява точен стенописен портрет на Боянския маг, нарисуван на 16 – годишна възраст. Толкова изумителна е приликата, с фотографията на Мага, че просто е невъзможно да се повярва, че фреската е била рисувана през 1259 г.:От стената на обителта гледат очи на голобрадото, волево мъжко лице на Сина божий Йисус. Погледът му буквално “преследва” влезлия на поклонение в реликвената църква. А една малка снимка от младежките години на Йордан Иванов, експонирана в черно-бяло, сканирана и сравнена със стенописа, доказва поразителната прилика с персонажа от фреската в композицията "Христос сред книжовниците в храма".
  4. Магът Йордан Иванов е потомък на знаменитата фамилия Панкови, които са били едни от ктиторите  на  знаменитата църква, която днес е и един от обектите на Юнеско в България. И ако трябва да бъдем конкретни, от научна гледна точка както твърди един голям български учен, етнопедагог и етнолог проф. Петър Петров, образът на Боянския маг е образът на непромененяем дако-мизийски генотип, датиран от науката на 6900 г., който е и най-старият представител от всичките 134 етноси, населявали някога  земите на България. Данните от антропологичните изследвания на дако-мизийския генотип го представят като най-старото население на Балканския полуостров, и може би именно, в резултат на продължителната си изолация, той запазва характерните си черти и до днес, които виждаме въплатени в образа на българския феномен Йордан Иванов.
  5. Ние бихме искали да обърнем внимание върху композицията "Христос сред книжовниците в храма",  в която зографът е изобразил младия Ийсус, в тъй наречения "златен център". Можем само да предполагаме, че като модел тогава през 1259 г. е позирало лице, което е било член на Асеновата царска династия. Същите непроменени черти ние откриваме и в снимката на Боянския маг, направена преди години, когато той е бил приблизително на възрастта на модела от фреската, за която критиците са написали:
  6. “Създавайки фреската “Христос сред книжовниците в храма”, Боянският майстор се е постарал съзнателно да  изобрази в подходяща форма и по един невероятно непринуден начин стълкновението между двата мирогледа - на Новия и Стария Завет. Първият се поддържа от начина по който е нарисуван портрета на Христос, излъчващ  душевно спокойствие, мъдрост и яснота, а вторият - това са книжовниците, които шумят, нервничат и жестикулират... Художникът внушава идеята за величието и могъществото на божия син, който с поглед върши чудеса, изцелява, вижда всичко...”
  7.                 Тук като примери ще посочим още два текста, дващи ортодоксалното обяснение, как и по какъв начин чудодейците са придобивали своите свръх способности:       
  8. “В Стария завет имало доста праведници, които подобно на св. цар Давид, се намирали под особеното ръководство на Светия Дух. Това били светите пророци. По вдъхновение на Светия Дух те отклонявали хората - било чрез увещания, било чрез изобличения и заплахи - от разни грехове и им предсказвали за насърчение и утешение идването на Христос Спасител... “
  9.                ...    Свети Антоний Велики е казвал на своите ученици: "Аз се молих за Вас да се удостоите и Вие да получите този велик огнен Дух, който получих аз. Ако искате да го получите, тъй че той да пребъде във Вас, пренесете най-напред телесни трудове и сърдечно смирение и, възнасяйки помислите си на небето денем и нощем, търсете със сърдечна правота този огнен Дух, и той ще ви бъде даден завинаги! ...защото този Дух пребъдва в правите сърца. И когато бъде приет, Той ще Ви открие висши тайни: ще прогони от Вас страха от хората и зверовете, и Вие ще изпитвате небесна радост денонощно. И ще се чувствате в това тяло като тия, които се намират в Царството небесно".
  10.                 В случая "Огънят от небето" е библейско понятие.  Понятие, което възприемаме като сила и мощ, която се използва целенасочено, т.е. разумно. Преведено на езика на нашия ХХІ век, това ще рече - овладяната енергия, дадена по волята на Светия Дух.
                Уменията на Йордан Иванов действително включват още и области от всички  живи и неживи материи както и начини на лечение с подръчни материали – храна и всичко останало, което поемат човешките, растителните и животинските организми. Затова той е интересен и е почти непонятно откъде той  черпи своите сили, в изнурителната битка за себедоказване. Често пъти Данчо се отпуска изморен на дивана в своята приемна и в съня си започва буквално да скърца със зъби…Като каменотрошачка! Попитан за тази си слабост, той понякога в просъница отговаря: Знаете ли на този свят колко лоши хора има? В съня си аз съм при тях. Усещам, че някой е намислил злина. Помислите му идват при мене и така се старая да ги неутрализирам като ги прекарвам през зъбите си…”и продължава:   “Учените продължават да разгадават, но не мен, защото с мене са приключили, доказвайки, че мога да работя като народен лечител,  с 8 дяла от всичките 10 на народната психотерапия”.
Анна Зографова


Тагове:   анна зографова,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bojanapankov
Категория: Технологии
Прочетен: 1137793
Постинги: 351
Коментари: 74
Гласове: 450
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031