Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2017 07:59 - БЪДЕЩЕ В МИНАЛОТО
Автор: bven Категория: Технологии   
Прочетен: 1851 Коментари: 4 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

/Социалната философия на българите/
инж. Тодор Целов

Това изследване на Тодор Целов има уникален характер. За първи път е направен опит да се изгради цялостен модел на българската философия и начин на мислене. Представен е също и моделът на българската държава и бит като естествен резултат на тази философия и мислене. Значимостта на разглежданите въпроси е толкова голяма, че надхвърля рамките на настоящето и с право авторът е поставил заглавието “Бъдеще в миналото”.

За първи път трите стълба на българската философия – Учението за Върховното Единство, Учението за ДАО и Учението за Богомилите, са поставени редом един до друг в тяхното единство и взаимно генетическа връзка. С пределна яснота е показано, че на върха доминира учението за върховното единство, а учението за ДАО произхожда директно от него като резултат от дейността на Лао Дзъ, по български Боян. Много по-късно, след насилственото християнизиране на българите, Поп Богомил /Боян Магът/ създава Богомилското учение, наричано от богомилите общиарство. Изрично е подчертано, че в основата на общиарството стоят знанията на древните българи.

Оригиналният подход на автора води до разкриване на истини, които досега не сме подозирали. Ще изброя само някои от тях:
1. Българите са имали цялостна, логически обоснована и непротиворечива теория за произхода и строежа на Вселената.
2. Българите са познавали строежа на слънчевата система и са знаели, че нейният център е слънцето много векове преди Коперник и Нютон.
3. Социалните възгледи на българите обосновават такава структура и организация на държавата и обществото, при която робството и господарството са невъзможни, а ролята на парите като всеобщ бог-господар е изключена. На преден план стои човекът с неговия разум и творческа сила.
4. За първи път е показано, че модерните социални теории на нашето съвремие паразитират върху общиарската идея на богомилите. Но в новите учения, било социалистически, било комунистически, общиарската идея е осакатена и стерилизирана така, че с нищо не наподобява своя първообраз. Този факт дава отговор на въпроса защо комунизмът беше обречен неминуемо да загине още със своето раждане.
Официалната историческа наука сигурно ще оцени този труд като резултат от нихилизма на автора и пониженото му самочувствие като българин. Със сигурност и този автор – неспециалист и нечленуващ в еснафа на учените историци, ще бъде упрекнат, “загдето смята, че от Усури до Мисури са все Оногундури”.

Моето горещо желание е да уверя непредубедения читател, че тези, идващи от миналото знания, имат изключително значение за днешните реалности. Те променят нашия собствен мироглед и ни дават възможности по друг начин да видим съвременния свят, да видим неговите недостатъци и да разберем какви са тъмните сили, които определят съдбата на съвременния човек.
И защо да не сме благодарни на нашите предци, че са прозрели бъдещето и са направили необходимото това прозрение да достигне до нас.
                                                       Инж. Георги Кръстев
 
 
Предговор

Дълги години историята на българите не даваше отговор на много въпроси, свързани с живота им от произхода до наши дни. Изучавайки историята, поднасяна в нашите учебни заведения, не получавахме отговор на въпроса за произхода на българите, като се втълпяваше невярната теза за тюркския, монголския им произход, определяше българите за номадски племена, които са се местили от територия на територия и накрая са се влели в славянската маса на Югоизточна Европа и са останали на Балканския полуостров. Преди Исперих историята не даваше никакви сведения за държавността и военното дело, за празничната система и традициите им, за религията и вярванията и общественото устройство, за мирогледа и философията на българите. Определяха ги като номади езичници.

Тези пропуски историците обясняваха преди всичко с епизодичните сведения, че нашите предци не са оставили писмени и други сведения за себе си. За болшинството хора, в т.ч. и за пишещия тези редове, това беше истина и не се замисляхме, а вземахме написаната история за чиста истина. Не можеше да се пробие официалното становище с никакви доказателства, различаващи се от него.

Историческата истина се оказа съвсем друга. Истината е, че нашите предци са оставили множество исторически паметници и още повече наименования на местности, през които е минал български крак, и те показват, че българите са един от най-старите народности, че произходът им няма нищо общо с тюркските народи, които са се появили на земята далеч по-късно от българите.

Значението на името “българин” подсказва по-горе написаното, а именно – болг – означава силен, могъщ човек, българин значи мъдър, знаещ човек.
Вероизповеданието им също потвърждава, че българите да едни от най-старите народности на Земята. Бог Тангра е основното божество, на което са се кланяли българите. Бог Тангра в превод означава: Тан – Вселена, нак – човек, РА – бог, или Бог Тангра е равно на космически разум.
Време е да се върнем към корена си и да създадем условия малка България да стане притегателен център за голямата диаспора българи, пръснати по света. Изпълнението на горното е възможно, въпреки всички трудности на пътя, само от мислещи по български българи.
Изложеното по-долу не е художествена измислица, а фактологическа истина, взета от историческите паметници, оставени от българите и от изследванията на авторите, посочени в края.
12.III.2003 г.   Авторът
 
 
I. Българите в историята
Въпреки многобройните следи, оставени от българите в Азия и Европа, въпреки сведенията, съобщени от арменски, арабски, византийски и други изследователи, историята не се познава. Историята на България, която се изучава в българските училища, започва от Кубрат. Проучванията показват, че преди Кубрат България е съществувала хилядолетия. Миналото на България не се познава и причините за това са най-малко две: външни – свързани преди всичко със съпътстващите ги врагове, и вътрешни – свързани с повърхностното тълкуване на сведенията, оставени за българите, и умишленото изопачаване на историческите факти и събития.
Ето какво пише по този въпрос г-н Христо Маджаров:

“… Най-онеправдан от този нихилистичен принцип      /разбирай римското правило “Разделяй и владей”/ се оказва българският етнос:
- Дунавските българи бяха разединявани чрез фалшифициране на македонска, тракийска, добруджанска и др. народности, а волжските българи са именувани съответно татари, чуваши, башкири, чеченци;
- Територията ни намалява като шагренова кожа – навсякъде граничим с наши земи;
- Древната ни история бе скрита, а новата – изопачена;
- Това е коварен удар срещу българознанието като цяло…”

Ние бихме казали, че това е коварен удар срещу истината за развитие на човешката цивилизация, отричане огромния принос на българския етнос в този процес, защото истината пречи на някои, които векове наред са ползвали достиженията на българския род за свои цели.
Проучванията на останалите от българите сведения под различни форми показват, че горното съждение е вярно.

1. Българският календар – оказва се, че предците ни са създали най-практичния и точен календар. В наше време се ползва Григорианският календар, който, по изследванията на Йордан Вълчев, също е български. И той, и българският календар, произлизат от древния български зодиак.
2. Държавността на българите е привличала околните племена, които доброволно са се присъединявали към българския род, защото са получавали защита и са намирали:
- уважение на закона;
- равнопоставеност пред закона;
- трудът е бил най-висшата човешка добродетел и ценност;
- всеобщо и задължително обучение и трудово възпитание на децата.
3. Културата на българите, която се изразява и потвърждава от някои характерни черти на техните обичаи:
а/ свято спазване на дадената дума
б/ нетърпимост към лъжците и клеветниците
в/ необикновена човешка чистота и почтеност
г/ силно чувство за ред и справедливост
д/ без аналог празнична система и традиции
Могат да се изброят още качества на българите, които са привличали към тях съседните племена и са посявали семената на човешката цивилизация, но в същото време е създавало и много врагове.
продължава


Тагове:   българи,   Боян,   произход,   болг,   танг ра,


Гласувай:
10



1. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга!
31.05.2017 08:44
Най-сетне истината за българите! Ще се радвам на продължението на това смислено, мъдро изследване на корените и принципите, върху които се базира нашата българска народност.
цитирай
2. bven - Благодаря за оценката,batogo!
31.05.2017 15:31
Книгата ме "грабна" от първите редове и реших да я споделя с всички, които се интересуват от Бълария. Надявам се да съм полезна в момент, когато всеки критикува,но не се и опитва да промни нещо - първо в себе си, а после и у другите.
На ползу роду!
Поздрави и за твоите материали - те също допринасят за сглобяване на истината и за гордост на всички!
цитирай
3. batogo - !!!:))) Благодаря ти, Бвен!
31.05.2017 17:36
Да бъде Светлина и Истина!
цитирай
4. tres1 - Хубавото в заглавието е,
10.06.2017 01:00
че за да прозрем в бъдещето най-напред трябва да се запознаем добре с миналото. А направим ли това с изненада ще открием, че развитието на човеците върви по спирала, както при тирбушона - едно и също, но на нов етап или иначе казано: -"Нищо ново под слънцето". Колкото до името ни би следвало да означава бели арийци. Бол, бал, бул, бел и т.н. означава бял, а арии - арийци. Генетичният модел на тези хора /чието название сме запазили/ е донесъл и дал на света ни толкова, колкото другите взети заедно. Тук трябва да се имат в предвид не само положителните неща, но това е друга тема. За да може всички българи, пръснати по света да намерят пътя към лелеяното съвършенство, трябва да потърсят в миналото ни точката от която е започнало делението ни, както и причината за това някои да са така, други по, а трети най. Изучавайки пътя на дедите ни бихме могли да анализираме грешките им с оглед на това към което се стремим. Колкото до знанията им - те са били колосални в сравнение с нашите. Учени от НАСА са стигнали до извода, че за създаването на толкова точен календар като древнобългарския ще са необходими няколко сателита разположени из слзнчевата система и не за ден-два. Информацията от параметрите на всички орбити на планетите, включително и слънцето като информационен масив дори днес не би било лесно да се обработи без допуски и грешки. Да не забравяме също и за китайската стена - построена не от китайците, а срещу тях и да си представим каква инвестиция би представлявало това днес за изграждането на подобна туристическа атракция. И така - Историята е онази кула от която най-добре се вижда бъдещето ! /не съм го измислил аз/
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14873465
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава