Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2012 08:00 - Духът на рейки - част 3
Автор: bven Категория: Тя и той   
Прочетен: 5050 Коментари: 12 Гласове:
16

Последна промяна: 27.04.2012 09:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     
Поглаждане на аурата в края на лечението
 
Поглаждането на аурата в края на рейки сеанса наред с останалите, има и следните ефекти:

- Разтваря енергиите, които са изтекли от вътрешната система в аурата и са се застояли там. Когато аурата бъде стимулирана, енергиите, които не са благоприятни за тялото, могат да бъдат освободени в земята.
- Приключване на процеса на лечение на емоционално ниво и хармонично разделяне на партньорите.
         - Общ благоприятен ефект върху функциите на аурата, която поддържа значително вътрешната енергийна система в нейните задачи.

Някои съвети относно практиката:

а. Ако е много трудно да накарате аурата да пропуска енергията навън, може да сложите малка купа със сол на две длани разстояние от стъпалата на пациента. Солта притежава изключително силен очистващ ефект. Солта трябва да се използва само няколко минути преди, по време и след приглаждането на аурата. Солта свързва всички видове фина енергия. Когато е изтеглила разтворените, неподходящи енергии в една жива система, тя ще започне да свързва жизнените сили. В състоянието на отвореност, в което се намира човек по време на интензивното лечение с рейки, той много лесно може да даде част от собствената си енергия. Но ако спазвате посочените инструкции, не трябва да се тревожите за последствията. В случай на съмнение незабавно махнете солта, ако пациентът ви има усещането, че отслабва или че му се въздейства нехармонично по някакъв друг начин. След сеанса солта трябва да бъде изхвърлена в тоалетната. В никакъв случай не трябва да се използва като храна за хора или животни или да се излива върху растения!

б. В редица случаи ефективността от лечението може да се увеличи значително, ако по време на сеанса поглаждате аурата и след това продължите с позициите. По този начин ще помогнете на своя пациент да се освободи по-лесно от енергиите, които му създават проблеми.
Освен това поглаждането на аурата ще помогне на пациента по-лесно да се отвори към рейки, защото неговата аура ще добие възможността да приема по-свободно благотворните въздействия от външния свят. Аурата може да бъде погладена над ръцете и дланите или над краката и стъпалата.
 
      След сеанса  
След интензивен сеанс с рейки от голяма полза е леката дрямка за 15-30 минути - тя усилва и задълбочава ефекта от сеанса. По време на дрямката човек не бива да настива.

Тялото познава два начина за фундаментално разпределение на енергията. Когато е важно да работи, да действа или по някакъв начин да контактува с външния свят, жизнената енергия се събира в мускулатурата и кожата. В тези области се усилва и циркулацията.

Когато има нужда от възстановяване, храносмилане, релаксиране и лечение, жизнената енергия се насочва към вътрешните органи и храносмилателния тракт. Следователно, по време на втората фаза тялото лесно се охлажда и е важно да се поддържа топло, така че скъпоценното време за възстановяване и лечение да не свършва прекалено бързо и да не се стига до настинка или напрежение.

Разговорите относно преживяванията по време на лечението, освен ако не изглеждат абсолютно наложителни, трябва да се провеждат след края на сеанса и дрямката, така че да не бъде засегнат процесът, който произтича от тях.

С изключение на някои остри случаи успехът на лечението с рейки не може да се наблюдава непосредствено по време или веднага след сеанса, а се проявява в една по-дълготрайна, постоянна и неизменна промяна по посока на по-добро здраве и повишена жизненост в ежедневието на пациента.
Този процес наподобява реакцията на едно ориентирано към тялото хомеопатично лечение или когато се приемат есенциите от плажни цветя или от калифорнийски цветя в качеството им на средство, оказващо хармонизиращо въздействие върху онези наши навици, които създават проблеми и притеснения.

Отсъствието на енергийни преживявания, слабите или много силни преживявания не говорят абсолютно нищо за ефикасността на лечението. С други думи, ако по време на лечебния сеанс пациентът не забележи абсолютно никакъв признак за рейки, това съвсем не означава, че рейки не е била ефективна. В този случай тя работи извън перцептивните възможности на пациента.





Тагове:   сол,   лечение,   аура,   сеанс,   поглаждане,


Гласувай:
16



1. stela50 - Добро утро , Бвен ... С Духа на Рейки - хубав ден ...
27.04.2012 08:55
Благодаря за добрите и полезни съвети .
Приятен петък !
цитирай
2. mariniki - такова едно четиво...със всяка дума
27.04.2012 11:28
неминуемо докосва осезанието...дори
без да правиш нищо друго..
Бвен, зареждащо е...
цитирай
3. malchaniaotnadejda7 - :) Здравей, Bven!
27.04.2012 11:32
Като в онази приказка, в която принцесата казала: "Обичам те като сол"... :)
Приказките и легендите, всъщност са истински. А това, за "поглаждане на аурата" - странно е, но човек може и да достигне сам до това, "без да иска". Би ли могъл да го приложи на себе си или фантазирам?:)

Светъл и радостен ден, поздрави на Пловдив!:)
цитирай
4. bven - На 1: Здравей , Таня.
27.04.2012 19:06
За съжаление, не мога сутрин да отговарям, а вече наближава вечерта - и очертаващи се хубави празнични дни. Нека само хубави неща мислим и мечтаем, за да се сбъдвает. Тази година силата на мислите става голяма, затова нека се обединяваме за добри и полезни за всички неща.
Светла петъчна вечер и се надявам утре да се видим ...на едно място - в 21 часа ще разбереш!:)))
цитирай
5. bven - На 2: Мария, радвам се, че мисълта за рейки влияе така...
27.04.2012 19:08
Може би вече мнозинството от нас усешат всички светли енергии, с които ни облива космосът? При всеки случай - нека да е добре за нас и за всички!
Усмивки и радости в празничните дни!
цитирай
6. bven - На 3: Можеш да направиш всичко, което пожелаеш, Надежда!
27.04.2012 19:16
Специално като рейки техника това е започване и завършване на сеанса, с цел аурата ни да е събудена и възприемаща енергията. Но смятам, лично мнение, че всяко физическо упражнение, като приглаждане на косата, чесане ушите, дори миене на очите , разтриване на ръцете и тялото - това е поглаждане на аурата. След тези упражнения човек е свеж и се чувства като "зареден", а това е станало всъщност. Има много неща , които могат да се правят, но тук говорим за рейки като метод за лечение и самолечение и инициирането (посвещаването) в рейки става само със съгласие на човек.
Нека Ваше Височество се заинтересува по-сериозно за това и лампичката ще "светне":)))
Хубави радостни дни ти желая и слънце над България!
цитирай
7. daan - :)
27.04.2012 21:00
интересно:)
поздрави
цитирай
8. bven - На 7: Здравей, Даан!
27.04.2012 21:31
Рейки наистина е интересна и полезна енергия, с която всеки може да се самолекува. В този смисъл сега ние хората, сме превилегировани сега с метод, универсален и даващ възможност за избавяне от много болести и дискомфорт.
Благодаря, че се включи с коментар.
Желая хубав петък и много щастливи дни с твоята принцеса:)))
цитирай
9. malchaniaotnadejda7 - 6. bven - На 3: Можеш да направиш всичко, което пожелаеш, Надежда!
28.04.2012 11:54
bven написа:
Специално като рейки техника това е започване и завършване на сеанса, с цел аурата ни да е събудена и възприемаща енергията. Но смятам, лично мнение, че всяко физическо упражнение, като приглаждане на косата, чесане ушите, дори миене на очите , разтриване на ръцете и тялото - това е поглаждане на аурата. След тези упражнения човек е свеж и се чувства като "зареден", а това е станало всъщност. Има много неща , които могат да се правят, но тук говорим за рейки като метод за лечение и самолечение и инициирането (посвещаването) в рейки става само със съгласие на човек.
Нека Ваше Височество се заинтересува по-сериозно за това и лампичката ще "светне":)))
Хубави радостни дни ти желая и слънце над България!

:) Мое "Височество" - благодаря ти, за обръщението, знае това. Но не приемам друг човек да ме "инициира", "посвещава", да ми е учител или наставник. Дълбокото ми убеждение е, че човек сам трябва да намери пътя към себе си и че старите практики на лечение са ни много добре известни, но не стигнем ли до тях сами, нищо няма да ни помогне.:) Мога да греша, разбира се. За това в кой кръг на ада се отиваше?:) Не приемам друг човек да ми прави лечебен масаж, до степен, че не ходя на маникюристка. Приемам го за "навлизане в биополето ми.:) Та, добре си ме хванала - с Височеството, но височествата обичат да ги обслужват. Аз не допускам.:) Което не е похвално, разбира се - просто една особеност. Попитах те, защото преди да заспя, внезапно, силно "измих" лицето си, както казваш "на сухо", с длани - вертикално. Повторих това движение десетина пъти и щастлива заспах.:) Стана ми леко, светло.. Това е положението. Беше ми интересно, дали във вашите практики на рейки е част от рейки лечението. Явно е. Благодаря ти, мила Bven! Късно е да се променям, но винаги ми е интересно да те чета. Светли и радостни почивни дни!:)
цитирай
10. bven - На 9: Надежда, днес съм с приповдигнато настроение, все пак съм била на фест за здравето:))
28.04.2012 20:55
Ще се постарая да отговоря за всичко, което коментираш. Всеки човек е уникален и като такъв спокойно може да бъде наречен Височество или да казва Аз или Ние (няма лошо!) - важното е да се чувства или да се постарае да бъде такъв. Всеки също така има учител в този живот - желае или не съзнава, но това е начинът да еволюираме. Всеки се учи и всеки учи другите. С живота си, постъпките и с всеки поглед и дума! Друг е въпросът, че някои хора искат напълно самостоятелно да се учат и това е право на Душата. Е, биополето ти достатъчно взаимодейства с другите - да го кажа направо, защото както ти им влияеш с твоето, така и те ти влияят с техните. На ниво мисли, желания, думи - всичко е енергообмен. Може би трябва да си припомниш филма "Селестинското пророчество"?
Специално за "измиването на лицето" - просто си направила една практика за почистване след деня. Едно време нашите баби са си сваляли дългите поли (които метат и обират енергиите около тях) , като са ги вдигали през глава - така се пречиства аурата. Сега ние ги сваляме надолу - затова вечер се препоръчва това енергийно изчистване(изчеткване). За рейкистите - също.
Както си разбрала - ефектът е отличен.
Това, което искам да ти кажа, е че всеки рейки лечител интуитивно или не - прави най-добрия сеанс за себе си или другите. Така че няма нищо лошо, който когато реши - да опита и да прецени как му се е отразил рейки-сеансът. И накрая в твой стил - никога не е късно и винаги има време да научиш нещо ново. Кой знае!?
Радвам се , мила приятелко, че текстът те провокира да мислиш и се интересуваш от енергийното лечение. Това е пътят на Пробудената Душа:)))
Светли и щастливи дни ти желая!
цитирай
11. malchaniaotnadejda7 - :)
29.04.2012 09:57
Да, разбира се, ние се влияем от една тревичка или птиче, от смяната на светлината във въздуха.:) Естествено и слава Богу - това, което казваш, е така. Но за навлизане отвъд биополето, мога да се доверя на човек, на когото аз вярвам.:) А за рейки практиките - да, безкрайно интересно е. И освен "интересно" и важно за здравето. Вместо да откривам "топлата вода", да попрочета. Да, имах човек, който признавам за мой учител, но не е вече тук, на земята и след него не мога да приема друг. Всъщност, той никога не е претендирал да ми бъде учител.:) Просто беше. Благодаря ти, мила Bven! Ако ми препоръчаш книга - ще я прочета внимателно. Сърдечни поздрави на теб и милото ти семейство! И на Пловдив, разбира се. Колкото до дългите поли на нашите баби - цял живот ходя повече в панталони и сега разбирам, защо обичам толкова дълги поли.:))) И то шумолящи, копринени, много дълги, до земята поли! Да, баба ми имаше този ритуал, за който говориш. Но тя имаше и дълги до кръста коси и ушите й не стърчаха като на момче.:))) Е, колкото, толкова, както казва Мечо Пух!:) Прегръдка и до скоро!:) Хубави и радостни празници!:) И да разказваш за вчера!:)
цитирай
12. bven - На 11: Наде, Мечо Пух казва: Колкото повече, толков повече!
29.04.2012 15:48
Значи няма никакви прегради пред някой, който иска да учи и знае:)))
За Учител - когато си готова, той ще дойде и ти ще го познаеш. Може би още не е дошло това време? За книги - не зная какво те вълнува, за да ти препоръчам нещо, а и в момента има изобилие от литератури всякакви. Но сега са празници и нека се веселим!
Много хубаво , че си спомни за полите на бабите някога - романтиката и практиката винаги малко ни липсват! Може би след години и за други неща ще си спомняме...Вече и файтони няма, и вежливост - мъжът да вземе шапка в ръка, когато се срещне и разговаря с жена, целуването на ръка явно съвсем не е на място тук, почистването на тротоара пред къщата - съвсем. Но нека да гледаме с надежда и радост към близките дни и да се веселим!
За вчерашното преживяване и радости аз написах в послепис в постинга с обявата - само цветът е оранжев - за радост и веселие.
Благодаря ти, че намираш време да се отбиеш и коментираш - рейки заслужава голям интерес.
Нека ти е весело и приятно тези дни и до нови разговори!:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867097
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава