Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2012 08:00 - Честито, СКОРПИОНИ:)))
Автор: bven Категория: Тя и той   
Прочетен: 12271 Коментари: 20 Гласове:
26

Последна промяна: 23.10.2012 11:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 Поздрав за всички, родени през хубавата зодия Скорпион!

imageimage

СКОРПИОН
24 октомври - 22 ноември
КАК ДА РАЗПОЗНАЕМ СКОРПИОНА
„Въпросът е в това - да бъдеш майстор."

Скорпионът е описан в енциклопедията като нощно паякообразно насекомо, което напада и парализира жертвата си с впръскана отрова чрез дългата си извита опашка. Тази опашка служи както за защита, така и за унищожение. Убождането понякога е смъртоносно.

Когато чуят, че някой е роден през ноември, хората много често реагират с многозначително възклицание. „О, вие сте Скорпион!" - продумват те със страхопочитание и нескрита боязън. Случва се някой да се подсмихне двусмислено, явно осведомен за известната похотлива същност на Скорпиона. Може да се каже, че на самите Скорпиони им е дошло до гуша да се отнасят към тях с предубеждение. Но вие мислите, че те са опасни и жестоки, нали?

Не бъдете толкова сигурни. Всичко е относително. За предпочитане е да се научите как трябва да бъде разпознат Скорпионът. Ще ви бъде от полза. Ако се наложи да се защитавате... а може би за да откриете едно по-съвършено човешко същество.
Скорпионът предпочита да се движи инкогнито и обикновено успява, благодарение на добре овладяната си природа. Бихме могли да го разконспирираме и да проникнем под прикритието му, но това може да стане само в полунощ или на обяд.

Вгледайте се внимателно в очите му. Независимо какви са - зелени, сини, кафяви или черни, те пронизват с хипнотична сила. Когато Скорпионът спре очите си върху някого, следва объркване. Фиксираният започва да кокетира или да нервничи. По-добре е в подобен момент първи да отклоните погледа си, защото неговият при всички случаи ще издържи по-дълго от вашия. Всъщност, примерът с очите е и най-елементарният начин да различите плутоновата личност на Скорпиона. Неговите очи ви пронизват безжалостно, прониквайки дълбоко в душата ви. Това е безспорната истина.
След това се вслушайте в говора му. Тембърът на гласа може да бъде мек, дрезгав или рязък, интонацията -спокойна и плавна, насечена или поривиста, но в думите му няма злепоставяне или противоречивост. Скорпионът е завършена личност.

Той знае добре какво е и какво не е, чуждото мнение не може да промени убежденията му. Стрелите на обидите не могат да го поразят, комплиментите не могат да го разнежат. Скорпионът не обича да посочват както пороците, така и добродетелите му. Ако е благоразположен, ще приеме похвалите ви, но ако не е - може да потърси корист в мотивите ви.

Сега вече, ако сте сред повече хора, може да си направите експеримент и да отворите дума за зодиакалните знаци. Вие вече имате опит и чувствате увереност, че можете да разпознаете кой какъв е. И като забележите оня, който ви погледне хипнотично и самоуверено ви каже, че него не можете да го разпознаете, смело му съобщете: „Вие сте Скорпион." Ще забележите мигновеното му стъписване, но веднага след това отново ще върне върху лицето си невъзмутимия израз, който вие си позволихте да предизвикате. Скорпион с блуждаещ поглед и предразположен към бъбривост е някакво астрологическо изключение, рядък вид като птицата додо. Това са нетипични Скорпиони, родени през ноември, но подвластни на други планетарни влияния в хороскопа си. Сега вас ви интересуват типичните Скорпиони. Добре е да знаете, че малцина от тази зодия са невротици. Възможно е природата на някои да се променя от влиянието на планетите и все пак това става само в известен смисъл.

Повечето хора от тази зодия са с впечатляваща физика. Чертите им са подчертано едри, остри, носът - голям, понякога гърбав. Кожата им обикновено е бледа, почти прозрачна. Веждите им са гъсти, сключени. Има нещо напрегнато, наелектризирано в присъствието на Скорпиона - то го издава, колкото и той да не се натрапва. Виталната му сила никога не остава напълно скрита. Ръцете и краката на мъжете Скорпиони са силно окосмени. Тъмната коса и тъмните очи също ги характеризират, но има редица светлоруси представители, чието чудесно олицетворение са Грейс Кели и Били Греъм. Плутоновите хора само външно изглеждат хладни. Те старателно поддържат видимата си улегналост и спокойствие, за да прикрият своята неспокойна духовна природа.

image

Струва си да завиждаме на подобно самообладание. Колкото и да е развълнуван Скорпионът, трудно ще определите чувствата върху неподвижното му лице. Той съзнателно и гордо поддържа каменната си физиономия. Принуждава чертите си да бъдат строги и те се подчиняват. (Дори чертите на лицето не биха могли да се противопоставят на един Скорпион). Трудно бихте срещнали представител на тази зодия, който да се издаде с неконтролируемо изчервяване, смръщване или засмиване.

image
Скорпионът се усмихва рядко, но искрено. Той контролира добре не само лицето, но и тялото си. Едва ли ще му се случи да скочи от мястото си, да се затича или да прибегне до нервни жестикулации. Нито се свива от притеснение, нито се пъчи от гордост. Старае се да скрие реакцията си, защото е надарен с умението да проникне безпогрешно в природата ви, докато е останал за вас неразгадан - в това той няма равен на себе си.
Добре е все пак да запомните, че има и един тип Скорпиони, които говорят и се движат доста бързо и които изглеждат открити и дружелюбни. Обаче внимание! Постарайте се да вникнете по-дълбоко в очите на такъв Скорпион и да си спомните поведението му в предишните ви срещи. Не разиграва ли само един театър с това свое безгрижно бърборене? Знайте, че вътрешно той е корав и решителен толкова, колкото и типичните плутонови личности, в известен смисъл дори е по-опасен от тях, защото подвежда с една умела маскировка. Изглежда безобиден и добродушен, но внимавайте, защото можете да си имате неприятности. Със Скорпионите трябва да се внимава. Не защото са зли, а защото не са мекушави наивници. Имайте предвид, че има Скорпиони, които знаят, че очите им ги издават, поради което дори вечер носят тъмни очила.

Споделете със Скорпиона, че притежава талант, който някога ще бъде признат, и той мимоходом ще ви отвърне: „Знам." Ако го попитате би ли ви направил някаква услуга, ще ви отговори: „Да, разбира се." Или: „Не, не мога."

Ако нямате здрави нерви, не търсете от Скорпиона съвет или мнение. Ще ви каже жестоката истина. Той не прави фалшиви комплименти, за да ви угоди или за да спечели приятелството ви. Ласкателството е под достойнството на Скорпиона. Затова ако чуете от него нещо приятно, имате основание да сте доволни. Ако ви каже, че имате хубав глас, спрете да си тананикате тайно и грабвайте микрофона. Ако пък каже, че гласът ви е прекрасен, направо се явете на прослушване в Ковънт Гардън. Самият той е способен да премести планини, за да ви помогне.

Не вярвайте на онова, което говорят за неговия егоизъм. Не са малко хората, които с благодарност ще ви разкажат как са се възползвали от неговия съвет и щедрост. Скорпионът има както всеотдайни привърженици, така и завистливи врагове. Но даже враговете, макар и с неудоволствие, му отдават нужното уважение, като внимават да не го предизвикат. Онези, които са проявили дързост и са го направили, добре са разбрали, че да нападаш Скорпиона и планетата му Плутон е опасно. Не бива да се забравя, че Плутон управлява ядрената енергия.

И въпреки всичко хората от тази зодия излъчват благодушие и са способни на дълбоко съчувствие към болните и нещастните. Както може да бъде хладно, докосването на Скорпиона може да бъде и нежно, дори горещо-според мястото на Слънцето в неговия хороскоп той може да следва няколко пътища. Може да бъде като нощния скорпион, който пробожда смъртоносно друго същество или дори себе си заради самото удоволствие да умъртвява или пък може да бъде като своя символ орела, който се извисява над земната нищета и използва своето могъщество справедливо и мъдро. Велики генерали като Маккартър. президенти като Теодор Рузвелт и учени като Мария Кюри и Йонас Салк са Орли. Най-много американски президенти са родени под този знак.

Колкото до нощните скорпиони, може би се е случвало да бъдете прободени от някой техен представител. В древната астрология те се наричат змии. Не е трудно да се отгатне към кой вид принадлежи Скорпионът, когото сте срещнали. Някои от подвластните на Плутон се намират между Орела и Пробождащия скорпион и стават жертви на собствената си черна магия. Това са Сивите гущери. Те проявяват невротична загриженост за самите себе си, а въображението им непрекъснато ражда предчувствия за надвиснали злини, които всеки миг могат да се стоварят върху тях. Смелостта им се видоизменя - вместо да се стремят към безжалостно отмъщение като Пробождащите скорпиони или да се извисят над огорчението като Орлите, те се сгърчват на кълбо в омразата си при най-малката обида или нараняване и хранят тайна надежда, че враговете им ще бъдат наказани от съдбата. Те подсъзнателно желаят унищожението на своите врагове, но не смеят да го предизвикат.

image

Сивите гущери не могат да се възползват от мощта, която Плутон е заложил в природата им - мощ, която би могла да им помогне в преодоляването на нещастните обстоятелства. В епицентъра на трагедията те биха могли да си осигурят нов живот на слънчева светлина, ако можеха да се опрат на тази невероятна вътрешна сила. Но те се спотайват в подмолите на мрачните сенки и дремят там, като по този начин нелепо похабяват заложените в тях прекрасни възможности. И въпреки това трябва да се знае, че Скорпионът не може да се предаде на пагубната депресия до такава степен, че да изгуби напълно своята плутонова сила. Никога не е късно за Сивия гущер да се превърне в Орел. Подобно магическо превъплъщение е естествено за всеки, роден под знака на Скорпиона, ако е в състояние да призове магията.

Типичните Орли са безстрашни. Без да трепнат, биха повели своите воини към смъртта. Дори обикновените мъже и жени на Плутон притежават невероятния стоицизъм да понесат всичко - физическа болка и бедност, присмехулно отношение и провал. Те преживяват всички удари на съдбата с гордо презрение и пълна увереност в своите вътрешни сили.

Скорпионът държи на приятелите си. „Няма по-велика обич от тази да жертваш живота си за приятелите." Някои Скорпиони приемат тази максима безрезервно и с готовност се жертват за своите любими, приятели и роднини. Скорпионът войник жертвоготовно прикрива с гърди приятеля си, за да го спаси от куршумите. Скорпионът пожарникар се втурва в пламналата къща и изнася нещастното дете, без да се замисля за живота си. Плутоновите личности са способни понякога несъзнателно да предизвикат злото, за да покажат своята смелост и безстрашие.

Скорпионът никога няма да забрави подаръка, който сте му направили, или добротата, която сте проявили към него. Един ден той щедро се отблагодарява за тези жестове. Естествено, той не забравя обидата и несправедливостта, но в тези случаи реагира по много различни начини. Орелът, например, ще порази така своя враг, че той никога повече да не помисли да го закача. Орелът печели битката и оставя победения на произвола на съдбата. Нощният скорпион е направо ужасен - първо пробожда врага, после обмисля унищожението му и пак го пробожда. Той не се задоволява с равния резултат. Стреми се да разгроми напълно противника и да застане отгоре му. Типичният Пробождащ скорпион няма да спи нощи наред, за да обмисли отмъщението си. Ако съседът одраска калника на колата му, на другия ден той ще надраска цялата му кола и даже за назидание ще сгази със своята грижливо оформения му жив плет. Тези Скорпиони няма да се задоволят с това да те настъпят. Тяхната цел е да те настъпят по мазола. При Сивите гущери пък плутоновото отмъщение е заредено със злоба, таена с години. Тази злоба ги е потопила в дълбока меланхолия или им е докарала някои хронически заболявания. Неукротимото скорпионско негодувание е сигурна отрова, когато е насочено навътре и остава неизразено. Когато бъде насочено навън, то може да предизвика чувство за вина, защото след края на битката Пробождащият скорпион изпитва угризения от това, че е наранил беззащитни същества.
Най-добре е това негодувание да не бъде насочвано навън или навътре, а да бъде надмогнато, победено, забравено. Така прави гордият Орел, който никога не поглежда назад с гняв и отмъстителност.

Здравната картина на Скорпиона отговаря напълно на природата му. Той може да се саморазруши с неразумен живот, меланхолия или непосилен труд. Но той е в състояние и да се възстанови удивително бързо след тежко заболяване. Плутоновата мощ няма граници. Трябва да се знае, че Скорпионите боледуват рядко, но сериозно. Най-доброто лекарство за тях е продължителната почивка и душевната пренагласа - сговорчивостта трябва да смени негодуванието. Скорпионите знаят по-добре от лекарите и сестрите, че не могат да живеят дълго сами. Най-уязвимите им места са половите органи, носът, гърлото, сърцето, гръбнакът, кръвообра- щението, краката и глезените.Разширените вени и спортните злополуки при тях са често явление. Те трябва да избягват огън, взривоопасни вещества, вредни изпарения и радиация. Интересното е, че се намират много хора от тази зодия, които правят точно обратното. Хронични кръвотечения от носа и операции на носа по различни причини са често срещани при Скорпионите.

Скорпионът се отнася с пристрастие към въпросите на религията, живота и смъртта, секса. Проявява непрекъснат стремеж към обновление. Но заедно с това той е предан на семейството и любовта, проявява нежност и покровителства децата и слабите същества. Той може да бъде както светец, така и грешник. Може да си прави експерименти с най-тъмните страни на Чистилището или пък да се нахвърля непримиримо срещу греха и покварата. Той е хипнотично привлекателен когато говори от амвона, в заседателната зала или от сцената, буквално приковава вниманието на аудиторията, преобразява я. Направо да те полазят тръпки!

Огорчението, пиенето и меланхолията могат да доведат един Скорпион до престъпление, но вие можете спокойно да заложите старото си издание на Дантевия „Ад", че дори и тогава другите престъпници ще го гледат с уважение.
Скорпионът винаги брани самоотвержено всичко, което счита, че е негово, в това число и успеха, макар че амбициите му не излизат на повърхността. Когато е подчинен на някого, той търпеливо изчаква да дойде часът, в който ще се докаже, че е достоен за по-високия пост. Той върви към целта си бавно, но сигурно. Постига всичко, което е пожелал. А пожелае ли нещо, то вече не е мечта! Силата на Плутон, съединена с хладния, целенасочен и непреодолим стремеж превръща желанията му в реалност по един магически загадъчен начин.

Въпреки, че в резултат на патологичното си желание да опознае най-болната и покварена част на човечеството Скорпионът може да се превърне в Сив гущер, замесен с наркотици и престъпления, той би могъл да избере и друга съдба, като се отдаде на медицината - за него тя крие особено обаяние с възможностите на медикаментите и скалпела. Много от хирурзите, за които казват, че проявяват садизъм, са Скорпиони. Много от най-способните медици на света са подвластни на Плутон и с негова помощ лекуват душата и тялото по един невероятен, понякога мистичен начин. Скорпионът притежава вроден усет за живота и смъртта, а така също и способност да владее и двете, ако е решил.

Древните тайни завладяват неговия блестящ ум. От способността му да прониква дълбоко в човешката природа се ражда бележитият детектив, великият композитор, световноизвестният писател, неповторимият драматичен актьор. Понякога Скорпионът предпочита да живее сам край морето, да се слива с неговата стихия, безмълвен и мощен. Друг път, надянал хладната маска на спокойствието, той се изправя пред публиката, но прикрива по един удивителен начин желанието си да победи. Той може да бъде политик или телевизионна звезда, менажер или барман, но винаги изпреварва конкурентите си. И го постига без никакви видими усилия, сякаш това е предопределено от съдбата, а не твърдо преследвана цел.
Има една много странна закономерност в астрологията - тя е смъртта на някой роднина в годината преди или след раждането на Скорпиона. А в годината преди или след смъртта на Скорпиона в семейството му се появява нов човек. В деветдесет и пет процента от случаите това правило се потвърждава.
Символът на Плутон е птицата феникс, която се възнася от димящата пепел. По същия начин Скорпионът олицетворява възкресението. Както Сивите гущери, така и Пробождащите скорпиони могат да се превърнат в горди Орли, без да разкрият тайната на своето чудо. Въпросите са излишни - Скорпионът няма да ви отговори. Но той познава тайната на кръга, очертаваш символичната нула.
Цветът на ноемврийския магарешки трън е обвит в безжизнената, но опасна красота на скорпионските орлови нокти. Случвало ли ви се е да вдъхнете неговия опияняващ аромат в притихналата нощ?

image

Тогава сигурно сте разбрали защо някои хора без страх посягат към магарешките тръни, за да почувстват прелестната нежност на Скорпиона. Взривяващата страст на Скорпиона носи наситения виненочервен цвят на минерала хематит. Но стоманата на Скорпиона се закалява в горяща пещ, докато постигне съвършената гладкост и силата да управлява деветте духовни огъня на скорпионовата мъдрост.

МЪЖЪТ СКОРПИОН

И очите й внезапно срещнаха погледа на голяма
синя гъсеница,
която седеше на върха, кръстосала ръце,
и пушеше от дълго наргиле.
Гъсеницата и Алиса мълчаливо се гледаха
.

Ако вие сте влюбена в Скорпион и се плашите от думата страст, най-добре ще бъде да си обуете маратонките и да бягате, сякаш ви е подгонил самият Кинг Конг. Това е положението.Не става дума само за романтичната страст, макар че тя е на първо място. Имам предвид всички видове страсти: към политиката, работата, приятелството, религията, храната, роднините, децата, дрехите, живота, смъртта и независимо какво друго. Ако се страхувате от емоционалната стихия, вие нямате нужда от Скорпион. По-добре бягайте, без да се обръщате назад.

Но след като сте прочели моите думи и току-що сте срещнали мъж, подвластен на Плутон, вие ще си помислите, че аз не съм с всичкия си. Видели сте един толкова спокоен и уравновесен мъж. Как е възможно този човек, който се владее безупречно, да бъде страстен или пък опасно страстен? Как ли? Та той просто ви заблуждава с привидното си спокойствие. Всъщност, страстите в душата му са нажежени до бяло - спомняте ли си печката, на която се опарихте на три годинки, когато е толкова любопитно да пипнеш с ръка забранената вещ?

Внимавайте с този мъж, може да се опарите. Отвън изглежда спокоен, но вътре гори. Не го докосвайте. Добре знаете колко бавно зараства изгореното. Така ли беше? Ръчичката ви болеше седмици след детското ви прегрешение. А от сегашното сърцето ви ще страда месеци и години - за такова опарване няма мехлем. Баба ми казваше: „Един миг предпазливост спестява години лечение." Това важи за печката и за обгарянето на Скорпиона. Първо си направете сметка с кого и къде тръгвате.

Ако благодарение на вашия зодиакален знак вие сте ясена с азбестова, огнеупорна природа, за вас няма опасност. Ще можете да овладеете огъня и тогава той цял живот ще топли сърцето ви. Но ако вие също така гледате на света страстно, тогава всичко зависи от топлинните градуси. Страстта ви трябва да има автоматичен реостат, за да се охлажда, когато вашият Скорпион прегрява. В този случай можете да бъдете спокойна. Нека приемем, че сте в безопасност. Но момичетата, които са застрашени, трябва да бягат колкото се може по-далеч. Един ден те ще се омъжат за благонадежден мъж от зодия Везни или Рак и ще ми бъдат благодарни за предупреждението.

А за вас, които сте решили, че можете да свържете съдбата си със Скорпион, нека се помъчим да отгатнем какво се крие зад хипнотичните, пронизващи плутонови очи. Вече е ясно, че вие не сте безразлична към тях. Скорпионът ви е накарал да повярвате, че е ведър и оптимистичен или обратното - че е порочен и страстен. (Пак тая дума). Работата е там, че той не е нито само едното, нито само другото. По-скоро бих казала, че той съчетава в себе си всичко това. Но така няма да стигнем доникъде. Я да започнем отначало.

Може би с това, че този човек е непобедим. Под хладната външност на неговата уравновесеност се крие огромен котел от страсти, които врят и кипят. Може да извадите късмет и похлупакът на котела цял живот да си остане захлупен, но може да не ви провърви и в един миг тоя капак да изхвръкне, ако направите грешен ход. Отстрани е направо вълнуващо да наблюдаваш кипящите страсти. Но по-добре стойте далеч, за да не се опарите. И внимавайте да не ги насочите към себе си.

Характерът на Скорпиона съчетава страстта и разума. Ръководят го интелектът и чувствата. Той е безспорно интелигентен, но това не е всичко. Той е висше създание, надарено с философска нагласа да проникне в тайните на битието.
Някои Скорпиони са способни да водят спартански живот в празна стая - те се отказват от всички удобства в името на дадена неясна естетическа идея например, но истинската природа на този зодиакален знак е насочена към сетивното в околния свят. Скорпионът по принцип обича разкоша. Обилна храна, опиати, алкохол и... любов. Над всичко обилна любов. Това са неговите слабости. Това е в кръвта му, както се казва. Една любовна история никога не може да го уплаши, да го озадачи или да го изненада. Та той се е стремял към нея, откакто е подкарал велосипед, момент - тротинетка. Нищо чудно да срещнете някой Скорпион, който не ви прилича на коварен съблазнител, а ви изглежда направо като един невинен, мил и неопитен чаровник. Да не вземете да решите, че приказките
за страстта на плутоновите мъже са силно преувеличени. Вашият Скорпион може да е с лунички и да си има шкафче, в което съхранява детските си дрешки и колекция от значки. Но попитайте жена му: „Кажи, мила Еди-коя си, твоят мъж... страстен ли е?" Тя може да се обиди от въпроса ви и да ви отреже, но по-скоро ще прихне двусмислено. И докато се мъчи да сдържи смеха си ще ви разкаже колко разпалено и страстно той е пледирал против замърсяването на въздуха, как се е възмущавал като са откраднали кучето му, ще ви разкаже за гневните му изявления против наркотиците, против дългите коси и противозачатъчните хапчета, ще ви разкаже и за това как много нощи той... да, да, и за нощите му. И бъдете сигурна, че тя не ви лъже, макар че мъжът й може да прилича на Хъкълбери Фин и с нищо не напомня Кинг Конг.

Избухливият нрав на този мъж може да ви остави следи за цял живот. Когато един Скорпион пусне в действие смъртоносната си опашка, той забива жилото си дълбоко. Неговата цел не е само да постигне победата, а непременно да я задържи. Когато му се налага да губи, дори и на дребно, нещо в душата му умира. И сега може да ви изглежда странно, но мъжът Скорпион обикновено проявява великодушие. Нито разочарованието, нито кое да е друго чувство не могат да променят каменното му лице. Той не показва наяве романтичните си стремежи, всичките му реакции са безупречни. Ако е намерил основания да отклони дадена връзка, той ще бъде ледено равнодушен, макар че душата му в момента може да изгаря.

Мъжът Скорпион е способен да измъчва жестоко своята жертва, преди да я сграбчи за плитката и да я завлече в своята прекрасна джунгла. Естествено, има и такива, които падат на колене, когато правят своето предложение - обикновено те са сред родените през ноември. Тяхното благопристойно поведение не бива да ви заблуждава. Не забравяйте, че "Скорпионът на всяка  цена" държи да запази достойнството си. Затова трябва да имате безупречна репутация. Той не позволява да го правят за смях и не търпи леконравно поведение, въпреки своята еротична природа.
Мъжете Скорпиони могат да изпитват монашески ужас от греха или пък, водени от любопитството, да проникват и в най-тъмните кътчета на човешката загадка. Понякога тези две взаимноизключващи се гледни точки се смесват и тогава идва лицемерието или самозаблудата - спомнете си разказа „Дъжд" на Съмърсет Моъм.

Скорпионите не се интересуват от чуждото мнение - те си имат непоклатими принципи и неизменно ги следват. Един Скорпион винаги държи на това да го уважават, но преди всичко държи на своите страстни идеи и цели, в името на които е готов да прати по дяволите клюкарите. Ако е взел някакво важно решение, нито приятели, роднини и съседи, нито врагове могат да го разколебаят. Това важи и за вас, между впрочем - вие също не бихте го разколебали. Това обаче не означава, че ви съветвам да бягате. Нима една личност, която толкова самостоятелно и уверено преследва целта си, която притежава волен дух и не обича да се води по чужди капризи, не може да бъде привлекателна? Нима честността, мъжеството и почтеността не заслужават възхищение? Тези качества може да нямат особено висока цена на днешния пазар, но ако ги позабършете от праха и разкриете блясъка им, те могат да получат неимоверно висока цена. И може да се получи много изгодна сделка.

Да наблюдаваш Скорпион в затруднено положение е истинско преживяване. За разлика от другите, които обикновено хленчат, роптаят и капитулират, той вика на всеоръжие цялата си смелост и сила. Той не обича да се самосъжалява, не обича да завижда на другите и не мисли, че всички са му длъжници. Той пести време по този начин. Вместо да се мръщи и да изпада в гняв, той посреща с гордо вдигната глава предизвикателствата. Ще ги преодолее ли? При всички случаи! Той така е устроен.
В един случай можете да се поизплашите и ще трябва да проявите известна смелост. Знае се, че Скорпионът обича загадките и че всяка загадка, появила се на пътя му, бива разгадана докрай. Знае се и това, че всеизвестната женска тайнственост е най-силното оръжие и защита на всяко момиче. Когато той разгадае вашата тайна, вие може да се почувствате така, сякаш сте останали гола. Помнете: започне ли да ви изучава с горещите си очи и да ви разпитва с проницателните си въпроси, вашата тайна е вече обречена.

Скорпионът има високи критерии и не завързва приятелство просто така. Неговите приятели трябва да отговарят на неговите изисквания. Той е наистина удивителна, нестандартна личност. Би могъл да седи в пияна компания и заедно с другите да подхвърля разгулни шеги от елизабетинската епоха, а след това да надмогне тая тъмна, неразгадана природа и да се превърне в изтънчен любовник като Робърт Браунинг. Какво друго може да иска жената от мъжкото същество? Аз поне не се сещам. Смирение и снизходителност? Неангажираност и предпазливост? Не сте справедлива. Нали от самото начало разбрахте, че тези качества му липсват.
По необясними причини понякога той може да бъде жесток и със садистично остроумие да ви описва пред приятелите си като свадлива дебелана. Такива са шегичките му. Колкото и да сте засегната, усмихнете се. Нали вече знаете, че Скорпионът се стреми да прикрива мотивите си и дори любовта е безсилна да спре този негов стремеж. По-скоро тя може да го засили.
Той никога не разкрива истинските си чувства като влюбен до уши ученик. Имайте търпение, като останете сами той ще ви каже какво всъщност мисли.
Вие вече сте получили известна сигурност, след като работата е опряла до женитба, но ако преди да е надянал халката той ви поднесе някоя плутонова шега, ще ви наскърби до такава степен, че едва ли ще доловите хумора му. Но и в тоя случай не бързайте. Няма смисъл да му казвате, че ви иде да се хвърлите от някой мост заради грубата му самонадеяност и обидното му пренебрежение. Мъжът Скорпион ще ви отговори: „Ами давай, какво чакаш?" Сигурно ще трябва да мине доста време, докато свикнете с нрава му, но накрая ще обръгнете. Ще ви наранява често, ако сте много чувствителна. Избягвайте да го питате какво мисли за новата ви рокля или прическа освен ако не сте готова да изпитате жилата на безсърдечната му оценка. Но поне ще знаете, че одобрението му е искрено, а не фалшиво и подкрепено с измамни ласкателства. За предпочитане е отвреме-навреме храбро да понесете някое откровено и отрезвяващо „Изглеждаш ужасно" и да изпитате все пак задоволството от епизодичното, но искрено „Знаеш ли, ти наистина си красива", отколкото да се задоволявате с диетичните и съмнителни възклицания от рода на „Да, скъпа, прекрасно, сладурче" или „Ммм, ти си самата прелест, гълъбче", които можете да чуете от другите мъже. Мисля, че съм права. Все пак, вие решавате, вие сте си избрали да живеете със Скорпион.

image

Ако работата е стигнала до ревност, трябва да сте много, много предпазлива. Той може да изригне като Везувий, ако случайно, заради прашинка в окото, намигнете на някой мъж. Ако пък му дадете основателен повод за съмнение, то вие наистина сте много смела жена. Що се отнася до вашата собствена ревност, по-добре я напъхайте в куфара си и завъртете ключето. И да го залеете с гневните си сълзи, и да го обвинявате, безсмислено е. Както и да се държи с вас, имате само един изход - да си казвате: „Той ме обича и не би могъл да се откаже от любовта си заради някакво си сексуално увлечение. Всъщност, той е верен на дълбоката си връзка, а в случая само изпробва обаянието си." Повтаряйте си го непрекъснато. Особено преди лягане. Съперниците ви го намират за неудържимо привлекателен, но вие много добре знаете, че ако има човек, който е в състояние да устои на ласкателствата и съблазните, то това е само Скорпионът.
Сега по-добре ли сте? Би трябвало, защото ви казвам истината.

По всяка вероятност той ще бъде строг баща. Да му мислят децата, ако се случат мързеливички или пък своенравни. Той ще ги възпита да уважават себе си и това, което имат. С баща Скорпион децата не биха могли да си изградят фалшиви представи за стойностите. Този баща ще ги обича дълбоко и искрено, но няма да търпи глупости. Ще получават подкрепата му, когато имат нужда, но бързо ще разберат, че той би желал те сами да се справят с трудностите. Възможно е, ако му поискат пари на заем, той да им определи лихва, но това ще бъде за тяхно добро. Приживе може да остане неразбран заради тази своя приумица, но след смъртта му те непременно ще си спомнят урока му. Децата на много Скорпиони протестират против строгата дисциплина и властното му отношение към тях, особено в по-ранна възраст, но като пораснат, разбират, че са успели именно заради неговата здрава ръка. Няма друг баща, който да предаде на децата си повече уроци за истините на живота. Понякога ще им се струва, че е благодушен и забавен, но винаги ще помнят добре кой е господар в къщата. Ще се шегува с тях, ще им позволява много неща, но границата на позволеното ще бъде винаги много добре очертана и те ще знаят, че не бива да я нарушават. Може да не приемат властните му методи, но тайно ще се възхищават на мъжеството му и ще се опитват да му подражават, макар че понякога ще им бъде много трудно да преглътнат суровото му отношение. Чувствителното дете може да преживее стрес и да се затвори в себе си от страх пред гнева му. Тогава ще се наложи вие, майката, да напомните на бащата, че понякога добротата и нежността дават по-добри резултати от хладнокръвното диктаторство. Само че трябва да намерите най-тактичните и почтителни думи. Един Скорпион не може да позволи да му се налагат, особено пък жени. В никакъв случай! Той е мъжът, а вие - жената и ако сте го забравили, ще се наложи да съжалявате. Урокът му няма да закъснее. Но когато е разбрал, че съпругата му го разбира истински, Скорпионът е внимателен, нежен и състрадателен. Тогава той се отблагодарява с любов, за която другите жени само са чували и мечтали.

image

Ако помежду ви искрата е пламнала и той ви пожелае, съпротивата ви е излишна. Той така ще ви хипнотизира, че всякакви благоразумни аргументи ще се изпарят яко дим. Ще усетите неговия магнетизъм със сетивата си. Той сякаш е в състояние да ви премести без физически допир. Възможно е да преживеете изненада и да усетите, че ви възпламенява, ако сте прекалено чувствителна. Ако пък имате воля и търпение, ще почувствате хладината на мрамора. Само една смела жена може да литне с Орела, без да се удари в скалите. Той е способен да се извиси по-нагоре и от своя символ - звездата Антар от съзвездието Скорпион, а след това да се спусне стремглаво надолу, към земните си страсти. Дръжте се здраво за него, разтворете широко очи и ще видите хоризонти, недостъпни за погледа на страхливите. Погледнете натам, към онези високи дървета. Едва ли сте виждали през живота си такъв изгрев. И залезът също ще бъде прекрасен.

image                                                                                                             продължава










Гласувай:
26



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ady - Най- добричките сме
23.10.2012 08:43
:))
цитирай
2. casus - :)
23.10.2012 08:46
За скорпионите с Любов! (сАмо добро!)
цитирай
3. hristo27 - Честито на всички Скорпиони!
23.10.2012 10:07
Честито на всички Скорпиони!
цитирай
4. idealist - Брях!
23.10.2012 10:34
Много дълго, бе - едвам го прочетох! :)))
"Ако помежду ви искрата е пламнала и той ви пожелае, съпротивата ви е излишна." - това е важно да се знае за зодията ни! :)
цитирай
5. mariniki - ех, тези скорпиони...
23.10.2012 14:04
имам две добри приятелки от зодия скорпион...
и двете са милички и добрички... и си ги обичам...
от сърце и душа... топла прегръдка, мила Татяна..
с много обич и за теб...
цитирай
6. tani4ka73 - да
23.10.2012 14:25
така е.Но и жените сме такива - пожелаем ли някого - изгорял е
цитирай
7. kasnaprolet9999 - Скорпиони-строй се преброй се и ...
23.10.2012 15:37
Скорпиони-строй се преброй се и покажете какво можем!!!
Добре че не си описала жената скорпион, че няма да мога да се отърва от обожатели:)))) Поздрави, всичко е много точно, съпругът ми е скорпион, аз също и добре си управляваме вътрешните стихии, просто не прекрачваме линията на личните територии, простичко е.
цитирай
8. inel379 - Съвършенството е постижимо, когато си мислим за тях!:)
23.10.2012 16:09
Блестящ ум!
Когато се използува позитивно, носи големи ползи за обществото!
Държат на своите позиции здраво и до последно!
Чаровници са не само жените!:)
Потайни, с ходове напред в бъдещето!
Трудно могат да бъдат излъгани!
Творчески настроените са способни на чудеса!
Да са ни живи и здрави!:)
Поздрав!:)
цитирай
9. kometapg - Хе-хе, много истина има в написа...
23.10.2012 18:23
Хе-хе, много истина има в написаното! Беше ми много интересно! :)
цитирай
10. bven - Привет на всички отзовали се - скорпиони и ухапани от скорпиони!:)))))))))))))
23.10.2012 20:18
радвам се, приятели, че харесвате и ухажвате скорпиони, малко или много.
Идеалист - запази си силите - следва продължение - също така хубаво и подробно:))
Таничка - хем изгарят привлечените от Скорпион, хем се натискат още повече, нали?:))
Следва и описание не само на Къснатапролет, но и на много Скорпионки - от блога и приятелки и познати. Вие ще кажете Линда Гудман дали е познала или не:)))
А на всички, които смятат, че всичко е 100% точно - приятна и весела вечер и внимавайте - началото на знака е хубаво, топло и щастливо. Да го задържим докрай!
С най-искрени скорпионски пожелания: БВЕН
цитирай
11. kostadin - :))[/quote Самохвалци сте
23.10.2012 23:37
[quote=ady]:))[/quote
Самохвалци сте
цитирай
12. mileidi46 - Istinata i samo istinata..
24.10.2012 04:09
Opasna rabota sme nie skorpionite..samo,koito ne se e dokosnal do nas,ne e razbral ni6to..!!
Koito se e dokosnal..ne moje da zabravi!!!I kakto kazva6e biv6iqt mi suprug(bog da go prosti):-,,ne moga da jiveq s teb..no neznam i kak da jiveq bez teb.."
Pozdravleniq za postinga!!:))Napravo se vuzgordqx,4e sum SKORPIONKA..:))))
Mnogo se zabavlqvax ,dokato 4etox mila priqtelko,SKORPIONKE..:))
Pregrudka..
цитирай
13. makont - Здравей, Бвен!
24.10.2012 10:58
За скорпионите шопът е казал: "Убава зодия, ама апе". Да са живи и здрави!
цитирай
14. stela50 - Хубав постинг ... Поздрави, Бвен !
24.10.2012 19:02
Честито на всички Скорпиони !
цитирай
15. bven - На 11: Скорпионът никога не лъже, kostadin:)))
24.10.2012 20:10
Самохвалци сте...:)
цитирай
16. bven - На 12: Милейди, една от целите да го публикувам - този анализ- е именно
24.10.2012 20:12
ЗАБАВЛЕНИЕТО!! Пък кой както се приема. За зодия Близнаци например, съм се смяла на всяко изречение - 100% съвпадение, представи си!
Да ти е честита зодията и с гордост да празнуваш!
цитирай
17. bven - На 13: Майче, то във всяка зодия ема или рогати, или пернати, а при някои се давиш от вода:))
24.10.2012 20:15
А на шопите им харесвам най-много, че каквото и да им думаш - они па:)))
Благодаря за веселието ! Хубава вечер!
цитирай
18. bven - На 14: Благодаря за оценката ти, Стела. Тя означава много:)
24.10.2012 20:16
Пък няма истина без шега - на здраве да е на всички зодии!
цитирай
19. palesmile - Хе ! :) Благодаря !
28.10.2012 14:59
По - точно и прецизно описание не бях чел досега ! :)))) Като Скорпион ..... започвам да се гордея ! :) Като човек обаче ...... мхмхмхм ...... изхода от тази гордост е ясен .... :) Dust and Ash ! :)))))
цитирай
20. bven - На 19: palesmile, радост за всички скорпиони и техните роднини е това изследване на Линда Гудман,
28.10.2012 18:38
защото прецизно показва силните и слаби страни на всеки слънчев знак:))
Хубави скорпионски дни и нощи ти желая и весело посрещане на рождения ден!
цитирай
21. анонимен - Martin J Potter
06.11.2012 00:16
An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a little analysis on this. And he in fact bought me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If possible, as you become expertise, would you mind updating your blog with more details? It is highly helpful for me. Big thumb up for this blog post!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14866929
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава