Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2014 09:00 - Езотеричната астрология или Подвизите на тракиеца Херакъл
Автор: bven Категория: Тя и той   
Прочетен: 921 Коментари: 0 Гласове:
4



Спас Мавров

Астрологичната карта е ахилесовата пета на класическата астрология, защото от нея тя започва да интерпретира по принцип в грешна посока.
Пълната зависимост от движението на небесните тела над състоянието и поведението на личността става единствената платформа за интерпретации. Подходът е принципно грешен, защото душата често изживява кризи и преобръщения, от които целият й живот се променя. Така се лишава душата от повратни моменти в целите и стремежите й. Лишава се от възможността, която Добрият разбойник има, когато душата му прозира невинността на Иисус и изразява съпричастност към страданията на невинния осъден. И това ангажира Този, който може “съдби да променя”.

Личният рожден код (цифрата на Съдбата) прави всяка душа коренно различна от всички други, родени под същия знак и асцендент.

5. Семейната среда, която включва в себе си народност (етнос), род и коляно, даващи информация за дълбока езотерична тайна, закодирана под символа 14. Четиринайсетте къса на тялото на Озирис, четиринайсетте части от тялото на Орфей, четиринайсетте години на половата зрялост, четиринайсетте дни на зреене на яйцеклетката и т.н. Трябва да навлезем в знанията на тракийските жреци и българските колобри, за да схванем тайните на двете крила на Вселенната информационно-полева структура.
Известни са религиозните системи, които ги интерпретират: Звездната религия на Египет (Шумер), Слънчевата на Орфей (траките) и тангризмът (българите).

Посочените пет момента са база за езотеричните анализи и изводи. Няма да се спираме на последните два, защото те, както казахме вече, са строго
индивидуални. Ще обърнем вниманието на читателя към две допълнителни специфики. Първата от тях е изразена чрез определенията активни и пасивни знаци. Може би ви прави впечатление, че всички активни знаци се намират на хоризонталните рамена на кръстовете, а всички пасивни на вертикалите. Изводът, който можем да направим е, че активните знаци регистрират състоянието на душите, намиращи се дълбоко в материята и податливи на еволюционни промени чрез самата нея - чрез материята. В Подвижния и Кардиналния кръст те са огнените и въздушните знаци, а в Неподвижния - земният (Телец) и водният (Скорпион).

Неподвижният кръст обръща посоките. Това е кръстът на преобръщението, на промените. Нека отново си припомним преобръщението на разбойникаи как посветеният Син Божи и Син човешки откликна на тази внезапна пробуда.
Преди да опишем същностите на Трите кръста на Голгота, ще разгледаме и втората допълнителна символика - знаците под всеки кръст.

        image
 
      Под Подвижния кръст стои знакът свастика. Това е знак за движението на Земята около своята ос и движението на енергиите в нея. Можем да ги
конкретизираме така:
1. планета Земя, с околоосно въртене - обратно на часовниковата стрелка;
2. полюс Юд (север). Геомагнитно движение на енергиите Юд-Юг и Изток-Запад;
3. четирите енергии са динамични - в движение. Цикъл на натрупване на опит чрез лични дела, синтезиране на опита и избиране на качества на ума и душата, които ще станат база за бъдещите прераждания. Отработване на причинно-следстве - ните зависимости, възникнали по време на натрупването на опита.

Под Неподвижния кръст виждаме знака кръст в кръг. Това е символът на свастично-сувастичното движение на опита, придобит в Подвижния кръст и подложен на активното му анализиране от ума на Неподвижния. Четирите енергии са в покой, за да може умът да анализира, а душата да взема решения. На този кръст душата отваря психотрон   ното си око и започва да подава на ума други гледни точки, различни от придобитите на Подвижния кръст. Тук пробудената душа взема окончателно решение да върви по трънливия път на духовността. На този кръст са изпитанията, породени от острия сблъсък на силата на ума и мощта на Душата в битката им за надмощие. Тук победилата душа осмисля главния завет на Танг-Ра: Душа - душа да не поробва и Дух - Дух
да не подвежда!, както разбира и личната си роля в синовността - Син на Бога може да бъде само служителят на своите братя и сестри. И душата
става служител.

Под Кардиналния кръст имаме сложен символ. Това е знакът за Трите цикъла (на кръстовете) с отработените четири енергии (огън, вода, земя и въздух) и превръщането на духовната душа в
пълноценен служител на човечеството до еволюирането й в Жар птица –“да умрат за живота,  за да спечелят Живот Вечен”. На този кръст са “Вратата на Живота” и “Вратата на Смъртта”. Едната я отваря Князът на планетата, а другата Синът на Бога. Знакът описва единст- вото на Светата Троица, изразена чрез триъгълника и слезлият в материята двоен Син (чертичката), който е равновесното, хармонично дело между Св. Дух (майката) и Сина (единосъщен като Дух). На върха е Бащата - Отецът Небесен (Иже си на небесех).

Описаните седем идеи изчерпват всички основни характеристики на движението, промените и придобивките на душите, решили да вървят по
Пътя на духа, чрез Истината на Словото (Сина), за да получат Царството Небесно. Привеждаме примери от словото и живота на Христос, за да се
улесни читателя в проследяването на огромното движение на еволюционния път на душата от Херакъл до Христос - един невъобразим период от време, когато се отработва цикъла Алфа - Омега.

Напомняме също, че говорим и ще говорим единствено за душите, извършили своето преобръщение и готови да следват пътя на ученичеството в Духа, а не на задоволяването на материалните желания.

следва



Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14907465
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39057
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава