Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2018 09:21 - отношението - функция на еволюцията23
Автор: bven Категория: Тя и той   
Прочетен: 519 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Това е само Адам, мъжът, ЯН енергията, във Физическото тяло. ИН енергията я няма, защото тя е вече приносителят на Етерния принцип, съживяващ тялото на бъдещото бебе. Виталното тяло на човека и Азовото Ментално поле на страстите стават пълен господар над Физическото и Етерното. Тази егоистична връзка, провокирана от Луцифер, прави човека лесно податлив на емоции и внушения. От този момент Човекът е безпомощен към съблазните на Луциферичните сили.

Същността на Виталното тяло са чувствата и емоциите. Аз-ът е идеалният подстрекател на чувства и емоции, които Физическото тяло може да изпитва чрез сетивата. Така се ражда и развива въображението. Процесът, когато не е подчинен на строги норми и закони, води до вид енергийна наркомания. Основни прояви на човек с надделели Витално и Аз-ово тела са гордост, егоизъм, раздразнение, силни страсти, апатия, бруталност, ненаситен глад за удоволствия, като тяхното разнообразие се захранва постоянно от изобретателното въображение на динамичния и неуморен ум.

Целият процес, е абсолютно невъзможен за контрол, ако човекът не е в покой (сън) през определена част от денонощието -от 22 до 05 часа. При системно безсъние се натрупват липса на енергия и захранване на Менталното тяло, което води до тежки психоотклонения, най-тежкото от които е епилепсията. Огнената енергия на Водолея ще засилва многократно тези процеси в организма и неуспелите да коригират себе си и да захранват системно умственото сетиво, ще се окажат рано или късно под ударите й. Нека не забравяме, че това е епохата на огнения мечоносец Архангел Михаил - Сефиротьт пазител на Дървото на Живота и Едем. Архангел Михаил е Вождът - воин на епохата на Огъня и предвожда армията на светоносните същества (Ангелите), които ще воюват за отделянето на достигналите развитие хора от тежките материални полета на този свят. Тези са избраниците, които са се самоизбрали и ще имат честта да продължат, защото не са опасни за еволюиралите същества на идващите Шеста и Седма Коренни Раси.

Змията, цикличността, определи СЕДЕМ големи цикъла, наречени Седем Коренни Раси. Всяка от тях идва и си отива, когато критериите на Расата достигнат развитие в цялост и пълнота. И когато деградацията им навлезе в хаоса на личностната еволюция, заличаваща границите между Добро и Зло.

Духовността прераства в Мъдрост, а еволюцията достига своя край. Този път, към хармонизираната личност, преминава през завещаният ни от Христос критерий - Любовта. Всеопрощаващата любов, която се предшествува от Вярата, че единственият път е устременият дух към Бога. Когато Духът, подложен от Душата на изпитания (чрез Сатана), надвие сетивността и установи трайно критерият на знанието над познанието, но знанието, придобито в опит, ще настъпи очакваното завръщане.

"Дерзайте, АЗ победих света!" - така Христос даде последният критерий и личният пример на нашата Пета Коренна Раса, извеждаща духовността над материалното. Всички колебания и грешки на променливата и неустойчива функция на ума бяха изкупени. Дойде времето на Волята за Живот в Духовността.

 




Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14833342
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39032
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава