Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2018 09:11 - Откъс от “Шифърът на Мойсей” , Джеймс Туайман
Автор: bven Категория: Тя и той   
Прочетен: 2785 Коментари: 4 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


 Напоследък се говори много за Закона за привличането и за това как можем да го използваме, за да осъществим мечтите си. По-просто казано този закон означава: „Как мога да привлека всички неща, които в момента не притежавам и които ще ме направят щастлив?“

Веднага бързам да кажа, че това е първата важна стъпка – трябва наистина да искаш, а и да се попиташ и да узнаеш „как“.

Шифърът на Мойсей предлага нещо друго.

Дали да задоволиш глада на егото е истинската цел, или вътре в нас има нещо много по-значимо, чието удовлетворение се постига по съвсем различен начин от задоволяването на егото?

Шифърът на Мойсей се отнася до една следваща стъпка, а именно как да удовлетворим копнежа на душата си. Ако имаме свещени инструменти, за да получаваме лични облаги, то имаме ли по-висша цел от тази, която да отговаря на първоначалния замисъл, а именно този дар да бъде предложен на човечеството?

Егото постоянно иска да получи онова, което смята, че не притежава, докато душата се стреми да даде всичко, от което се нуждае.
Шифърът на Мойсей може да помогне да се освободите от оковите на вашето его. Няма значение къде живеете, ако съзнанието и душата ви са потиснати. Кой е истинският инструмент за постигане на свобода? А какво е истинска свобода? Не е ли това да осъзнавате, че вие сте творецът на Вселената, която изживявате? Егото се стреми да заробва, а душата копнее, подобно на Мойсей, да ви освободи.

По-дълбокото послание

Вероятно сте чували историята за Мойсей, извел израилтяните от Египет – величаво дело, започнало, когато той застанал пред един пламтящ храст и чул гласа на Бога. Но дали някога сме вниквали в по-дълбокото послание, предадено не само от Мойсей, но и от всеки един от нас? Възможно ли е в тази история да се крие шифър – тайна, която ни дава способността да привличаме в живота си всичко, което пожелаем? Може ли това да е най-могъщия дар на света, който Вселената е дала на света?

Дали Мойсей е получил това закодирано послание от Бога (Вселената) и дали Бог (Вселената) е целял ние също да открием ключа към лесно и автоматично осъществяване на мечтите ни, като привличаме в живота си всичко, което никога не сме пожелавали?

Ако е така, възможно ли е вие да използвате същата тайна и днес и до края на живота си, за да достигнете онова, което останалата част на света нарича „чудо“?

Добре дошли в Шифъра на Мойсей!

Историята на Мойсей

Казват, че Мойсей е бил роден като израилтянски роб в Египет, но благодарение на забележителен късмет или божествена намеса, бил отгледан като принц от потисниците си. Според закона на фараона всяко мъжко отроче сред израилтянските роби трябвало да бъде удавено в река Нил. Йохаведа – съпруга на левита Амрам – родила син и го крила три месеца. Когато разбрала, че ще го открият и убият, тя положила сина си в малка тръстикова кошница, намазана със смола и я пуснала по Нил. Малко по-надолу по реката дъщерята на фараона намерила детето. Нарекла го Мойсей – „намерения от водата“.

Мойсей израснал. Един ден се случило нещо, което завинаги променило живота му. Застанал пред група роби, Мойсей видял египетски надзирател да бие един от тях. Вбесен, Мойсей убил надзирателя и заровил трупа му в пясъка, надявайки се никой да не узнае за убийството. Случката се разчула. Уплашен да не би фараонът да разбере за деянието му и да го накаже със смърт, Мойсей избягал в полуостров Синай и се укрил при Йотор – мадиамски свещеник. По-късно се оженил за дъщеря му Сепфора и останал при Йотор четиридесет години.

Стигаме до повратния момент – разговорът на Мойсей с Бога.

Мойсей водел стадото си към планината Хорив. Видял къпинов храст, който пламтял в ярък огън, но не изгарял. Отишъл да види чудната гледка и тогава Бог (Вселената) му проговорил.

Тези думи са споделяни и обичани от милиарди хора по цял свят повече от 3500 години. Дали някой някога е разбрал, че това е един от най-богатите дарове, които Бог (Вселената) е дал на човечеството, защото е разкрил тайната на сътворяването на чудеса?

Този разговор според книгата „Изход“ е следният:

„И извика към него Бог изсред къпината и рече: Мойсее, Мойсее! Той отговори: Ето ме.

Не се приближавай насам, събуй си обувките от нозете, защото мястото, на което стъпваш, е земя свята.“

Бог му казва, че той е този, който ще поведе израилтяните от робство към Обетованата земя и там ще имат всичко, от което се нуждаят, защото те са избраните деца, достойни за тези блага. Мойсей се решава, още повече, че Бог му разкрива кой е той („Аз съм вечно Съществуващият“). Мойсей повярва и извършва чудеса, превеждайки народа си през различни препятствия до Обетованата земя. Успява да превърне тоягата си в змия, да преобрази Нил в река от кръв, да сътвори напаст от жаби, мухи, мор, скакалци, за да спаси бягащите хора от египетската армия, да раздели Червено море и да унищожи армията на египтяните, която преследвала евреите.

(Т. Христова. Израилтяните не са били подготвени да изпълняват заповедите на Бога Яхве, а освен това били слабо подготвени и в областта на военното дело. Много от тях копнеели да се върнат обратно в Египет, независимо, че там са били роби. Затова Мойсей не въвел евреите в Ханаан – Обетованата земя, а ги принудил да странстват 40 години, за да добият самочувствието на народ-завоевател и да почитат Яхве).

Важни характеристики на егото и душата, които имат отношение към Шифъра на Мойсей

Егото вярва, че човек е отделен от всичко останало, което възприема. Или с други думи, вие сте отделен от човека до себе си, от къщата, в която живеете, от света, който осигурява вашето съществуване, от Вселената, която е вместилището на живота.

Тъй като сте изолирани и сами, вие трябва да намерите начин да защитавате живота си от всички други неща, които могат да ви нападнат и те вероятно ще го направят. Не го ли сторите в един или друг момент, нещо може да ви повали. Егото нарича това смърт.

Смъртта е единственото нещо, в което егото е напълно сигурно. Затова живее в страх. То се бои от почти всичко, защото няма как да знае коя част от „отделената“ от самото его Вселена ще се опита да го повали.

Един от начините да отблъскваме смъртта поне за известно време е като трупаме колкото се може повече неща. Върши работа всичко, което изглежда ценно, но егото предпочита големите неща. Колкото по-голяма е къщата, толкова по-удобно се чувства егото, до този момент, в който не осъзнае, че нищо не може да гарантира сигурността на живота му. Но продължава да търси, надявайки се да намери друго голямо нещо, което може да го държи живо. В крайна сметка обаче, нищо колкото и да е грандиозно то, не успява и егото умира, както всичко останало, което то е създало и приело.

А сега да разгледаме характеристиките на душата.

Душата никога не се стреми да получи каквото и да било, тъй като знае, че притежава всичко стойностно и не обръща внимание на лишеното от ценност. Защо? Защото душата знае, че всичко тече леко и естествено към нея, стига тя да е в единение с божествения източник. Изобилието, идеалните взаимоотношения и сигурността не са нейната цел, а нещо, което тя може да постигне без всякакви усилия.

Ако егото се стреми да получава, убедено че по този начин ще притежава онова, което му е нужно, то душата се стреми да дава, понеже съзнава, че нуждите й вече са удовлетворени.

Душата разбира, че смъртта е реална, но и че нищо истинско не може да бъде наранено и застрашено по какъвто и да е начин. Така преодолява страха. Душата знае, че е неуязвима и съвършено защитена от привидни заплахи и грешки. Излишно е да казвам, че егото с всичките си предпазни мерки и желания не е реално и в най-добрия случай е сянка на реалността. Въпреки това сме изградили цялостното си съществуване върху вярата в тази илюзия, вложили сме всичките си усилия в нейното утвърждаване и сме й предоставили собствен свят, в който да може да завладява и управлява./продължава/



Гласувай:
11



1. predatorkapredatorka - Вондерке, яко си се надрусаала
12.04.2018 12:09
с Ню-ейдж балализми..
само и само, защото те е страх от Смъртта
затова, копираш, и тракаш, като побъркана..
белким ,забравиш..твоята Самота..
а, нали уж беше добротворка?
кога и къде ги вършиш тези..богоугодни дела, Дела?
само се чудя..на твоята нагла измамна Природа!
срамота..
цитирай
2. bezistena - Поздрави за проникновената душевна духовна снимка, bven!
17.04.2018 21:42
Ще трансформираме черната болестотворна и смъртна енергетика на скверния коментар в положителна и живототворяща :

СМЪРТ без=С МЪТР без=без Иса и Матара

САМОТА без=без Иса и Ма (Майка) Диана

ИЗМАМНА ПРИРОДА без=без Иза и Богиня Мадара Мария

СРАМОТА за хулителите на=за хулителите на Иса и Матара

За нисшите паднали духове и усмъртените и в живота души не плювай дори, презри ги, заобиколи и продължи нататък, и не им позволявай да ти мърсят сакралния ареал!

Ето и тайната на Шифърът на Мойсей и на Българския произход на поредния феноменен Български имплант сред другите племена Джеймс Твайман:

ШИФЪРЪТ НА МОЙСЕЙ=Исуш и Богиня Матара

ДЖЕЙМС ТВАЙМАН=Исуж и Богиня Диана МаМа (Мария Магдалена)

Повече информация за Българският първожрец Мойсей виж, Приятелко, в блога ни с парола на търсачката на Гугъл "безистена и Мойсей"

А мърсуващите по Българските сакралии благославяме дано проумеят тия Божии превенции и дано с добро да познаят Българските Всесилни и Всемогъщи Богове Демиурзи Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена, Родоначалниците на новоепохалната генерация на Българския жречески род Дуло, защото тия безумци и всички човеци ще ги познаят доброволно и с добро или принудително и насила, пък втория начин не препоръчваме на никой!

МЪРСУВАЩИ срещу=МЪРСУВАШТИ срещу=срещу Исуш и Богиня Матара –
ще мърсувате срещу Боговете ни и срещу Техните читави и праведни генетични потомци!
Безумци и самоубийци...
цитирай
3. krumbelosvet - Значи не Исус
19.04.2018 06:47
Значи не Исус, а Мойсей. Диверсия, да ,ДИВЕРСИЯ срещу християнството.
цитирай
4. bezistena - С благодарност и благословение на Татяна!
19.04.2018 20:58
Разсекретени документи от и със Шифърът на Мойсей за светоустройството и тайните на живота и водещата се трета световна война
http://bezistena.blog/history/2018/04/19/.1604545
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14833251
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39032
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава