Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2018 08:12 - лимфна система
Автор: bven Категория: Тя и той   
Прочетен: 1232 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                                             ОЧИСТВАНЕ НА ЛИМФАТА

                                                     Олга Бутакова

http://www.youtube.com/watch?v=lpdSR0dqQQI

Главата се дели на три части - две части, които мислят и една - която се съпротивлява. :)

Лимфната система е една от най-хитро устроените систе ми. Преди време преминах професионална специализация по лимфология и оттогава съм и лекар-лимфолог. Това беше вторият ми стрес в живота вече като лекар. (Първият беше, когато преминах специализация по японска терапия - аз съм професионален мануален терапевт.) Тоест аз разбрах доколко ние нищо не знаем не само на ниво участъкови лекари, а на ниво лекари, които имат общо със смъртта на болния.

Лимфната система е наистина много важна - това е система за извеждане на отровите, особено бактериал ни, гъбични, паразитарни - най-простите отрови. Практи чески от тази система зависи имунитета на човека, а имунитетът - това е живота. Ние към лимфната система изобщо не се обръщаме така, както трябва, а към нея изобщо не трябва да се обръщаме никак - само на „Вие”.

Лимфната система върви отдолу нагоре и никога обратно - отдолу нагоре - от пръстите на краката до гръдния лимфен поток; а масажа ни го правят отгоре надолу, което означава, че рушат лимфните потоци. Лимфната система има клапани - обратни - лимфата се издига и клапанът се затваря. Ако масажирате хубавичко в обратна посока, всички клапани ще се разрушат. Има професионални масажистки, които владеят системата за лимфодренаж; има 50% от тези служители, които може би още не са получили тези знания, има такива, които изобщо не знаят, че лимфата върви отдолу нагоре. В нашата група се обучаваха хирурзи, половината от които никога не зашиват лимфните съдове. Има лекари, които не знаят, че в главата няма лимфни съдове - има много проблеми, защото никой от нас, лекарите, в института не е получавал безплатна специализация по клинична лимфология. Има институт по лимфология, навярно там знаят много, но това няма никакво отношение към нашата участъкова служба, а ние се обръщаме за помощ именно там. Науката се откъсна и избяга - нашата цел е да догоним медицинската наука.

И така - ето кръвоносният съд, по който вървят еритроцити, левкоцити 8, 15, 12; клетките - които получават от тях храна; от всяка тъкан излизат лимфни съдове, които започват направо в тъканта и които филтрират през себе си огромни потоци излишни течности - течността влиза тук заедно с хранителните вещества, малка част от нея се всмуква назад, но основната течност, промивайки тези тъкани, промивайки това блато, отива в лимфата. Тук живеят бактериите, тук живеят гъбичките, свързани помежду си като вериги, тук живеят паразитите - направо в тъканите - описторхи, ламблии; всяка минута се промива с водата от съдовете и отива в лимфата - осъществява се изпразване; както в задача та - в басейна по една тръба се излива вода, а по тръба с друг диаметър .. сметнете след колко време водата в басейна ще се смени - никога не можех да изчисля; :) Тук е същото - по едната тръба влиза, а по другата - излиза, а пространството трябва да бъде идеално чисто. Митницата - лимфен възел - първи, с малък мащаб; ако е поразен - казват „рак първа степен” - метастазирането върви по лимфните възли - притегля цялата вода тук - десет входа - един изход. Тук е ферментната база на лимфоцитите и микрофагите - те там живеят. Лимфният възел е кутийка, в която живеят живи макрофаги, лимфоцити Т, Б и т.н. и т.н. Филтрирайки тази течност те унищожават тези бактерии, вируси, гъбички и др. Относително чистата лимфа отива понататък, а към нея се присъединяват по-широки територии и вече има следващ възел - от втори порядък - и ако той е задръстен, говорят за рак втора степен и т.н. - десет входа - един изход, десет входа - един изход - и всичко отдолу нагоре. Това се нарича работа на лимфната система.

Кое е важното? Важното е, че лимфната система - освен бъбреците и стомашно-чревния тракт, е единствената система, която изхвърля - посредством слизестите обвивки, навън. Уникално нещо - през кожата ние не можем да изплюем нищо. Ако лимфата е увредена, ще плюем през кожата. Теоретически понятно ли е? Изхвърлянето на отровите може да стане само през слизестите обвивки, защото те нямат мъртвата защитна бариера епителий, епидермис.

И така - първият плацдарм на лимфната евакуация - първото място за извеждане на труповете на бактериите навън - влагалището при жените, уретера - при мъжете. Щом в организма попадне нещо - лекарят го намира там - или започва отделяне, или болки и др. - това означава, че там е попаднало нещо. При това не нещо, а някой - гъбичка, бактерия, вирус, паразит, най-простите - хламидия, а ние се борим с какво? - С отделянето. А с кого трябва да се борите? - С паразитите - с бактериите, вирусите, гъбичките. А при нас главният проблем е да няма отделяне - кашлица, хрема и т.н. - слагате една таблетка във влагалището и отделяне няма да има. А къде ще се денат от една таблетка тези километри гъбични колонии, които живеят във всички тъкани, в черния дроб, в бъбреците, в червата - къде да се денат те, ако сложим във влагали щето противогъбична таблет ка? Тя може да е толкова силна, че и черният ви дроб да бъде засегнат, и бъбреците. Но като правило всичко се развива нормално - три дни няма, а след това - отново - например млечницата. Какво е млечница и отделяне при млечницата? Това са труповете на гъбичките, които са били унищожени от левкоцитите. Не с тях трябва да се борим - какво да се борим с тях, та те са вече трупове - трябва да се борим с живите гъбички, което може да се направи само по един начин - повишавайки имунитета, защото в организма не можеш да убиеш всичко живо./продължава/





Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. erato7 - Благодаря ти, bven, беше полезно да ...
09.06.2018 20:28
Благодаря ти, bven, беше полезно да прочета!
цитирай
2. gessos - Много полезна статия! Поздрав!
11.06.2018 01:45
Много полезна статия!
Поздрав!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14915688
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава