Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2019 09:01 - Проф. Крум Балтаджиев: "Отрежете на едно дърво корените и то ще изсъхне!"
Автор: bven Категория: Тя и той   
Прочетен: 1003 Коментари: 4 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

тюрко-славянския произход на Българите е изобретен от чешкия евреин Константин Иречек и неговия ученик - БългароФОБА Васил Златарски ;

Тези Двама "гении" изобретяват днешната ни официална "История";

Първият евреин - външен министър на България не е Соломон Паси, а Бащата на тюрко-славяните в България.



Тази брутално фалшификаторска тюрко-славянска версия е изобретена (по-точно обобщена) от чешкия евреин Константин Иречек на 26 годишна възраст, на базата на мнения на късни западни и руски учени - мнения, които са напълно неадекватни и са осмени още от Георги Раковски, който пръв доказва, че българите са арийски народ. Продължител на евреина Иречек е неговият български ученик Масона БългароФОБ - Васил Златарски - бащата на фалшификаторската историческа школа, която все още пише учебниците по история у нас, но предвид глобалните промени, които скоро ще стигнат и до България, едва ли още дълго ще успее да остане на власт.

Основателят на тази АНТИБългарска "История" - Васил Златарски - ще запомним най-вече със зловещата му роля в Ньойския договор, когато нашият премиер Стамболийски протестира срещу разкъсването на България и в отговор гръцките и западните дипломати цинично му препоръчват картите на "бащата на Българ-ската История" В. Златарски (и сътрудниците му), според които ... Тракия и Македония не са български земи ...


Златарски е заложил един мит в основите на българската история (т.е. в основите на неговия, учебникарския й вариант). Той ни изпързаля за десетилетия и нито ние, нито английските историци не се усетихме...до време, защото всеки мит си има край. Той е имал особено чувство за хумор и наистина е доказал, че е велик комбинатор и може да пробута една невероятна шега на цял народ. Изпълнението е не по -малко находчиво от замисъла, но не е било просто. Златарски е трябвало да намери подходящи текстове от историческите извори за българите, който да напасне към своята легенда, така че всички да са убедени, че тя е достоверна. И той ги е намерил.

Ето как е основал Българската държава през 7 век, след като Аспарух се бил появил от някъде си (според Златарски). Намерил е два текста - у двама византийски хронисти - Никифор и Теофан, които описват една победа на българите над византийците по време, което се предполага, че трябва да съвпада с управлението на Аспарух. Текстовете не се отнасят за пристигане на някакъв народ, нито в тях се споменава нещо за Аспарух, но всички екстри няма как да има. При това Златарски е напаснал изворите с минимални фалшификации, така че останалите му колеги историци все пак да не се усетят, че текстовете са леко попроменени, а и да им направи нещо впечатление, то да мине за въпрос на превод.

Златарски явно е знаел нивото на грамотност на колегите си в България и извън нея, за да рискува с някои ключови корекции на двата текста. Той е избрал битка, за която едното описание (на Теофан) е истерично хулително и обидно за българите. Всъщност върху него е построил цялата история, защото само Теофан си позволява в този истеричен текст да обвини българите, че са "новопоявил се" народ, като че ли преди това ги е нямало по тези земи. Друг въпрос, че и самият Теофан в неистеричните си текстове не смята така, но тях Златарски,  разбира се не разглежда. Всъщност случаят е, че в тази битка византийците нападат България, а тя ги отблъсква и понеже губят, те плащат репарации - данък.

С комбинацията си Златарски е постигнал блестящо и точно определени ключови политически цели. С един удар той е подкрепил две тези. Тезата, че сме пришълци и завоеватели на византийска земя, която директно отваря вратите за всякакви претенции на съседите ни към България и изиграва роля за разкъсването на земите ни. Вторият е, че забърква славяните и подкрепя легендата, че България произлязла от съюз на пришълци и славяни. Тази легенда залага идеята, че българите не сме еднороден народ, а някаква случайна смесица от племена. Всъщност Златарски избира битка, в която българи и т.нар. "славянски племена" са водели общи бойни действия. От съюз за една определена война, Златарски изковава съюз за вечни времена. Въпрос на контекст. Очевидно дейността на Златарски е част от определена кампания срещу българите...

Първият, който се е усетил, е д-р Ганчо Ценов, макар че и той не е стигнал до английската легенда. д-р Ганчо Ценов освен всичко ОСЪЖДА В. Златарски за ЛЪЖИТЕ съчинени от него !

Ето двата текста на двамата византийци, преведени от д-р Ценов и коментара му, за това, което е сътворил ИДИОТА Златарски от тях: д-р Ганчо Ценов тук => http://ziezi.net/cenov/bulgarite/15.htm

ЧУЖДИЯТ ПРОИЗХОД НА ОФИЦИАЛНАТА ИСТОРИЧЕСКА ШКОЛА В БЪЛГАРИЯ

                     Патрона на "научната" АНТИбългаристика - Шльоцер

На него дължим шизофренната дефиниция за настоящите “псевдобългари” и някогашните “българи”:

Днешните българи СА БЕЗ СЪМНЕНИЕ "СЛАВЯНИ", но старите, които дойдоха от Волга ?, без съмнение НЕ СА СЛАВЯНИ, а твърде вероятно турски народ ?
руско- немски историк А. Шльоцер (18 в.) е титулован за "баща на източноевропеистиката".


Българското Възраждане е накарало Виенската и Руската исторически школи да създадат мита за тюркския произход на българите. След Освобождението Българската историческа наука и Българската археология се създават и управляват половин столетие от австроунгарци и руснаци. Българите, които са допуснати да се занимават с история са или виенски или руски възпитаници.                                                                                                                           Емил Живков

Митовете, които в последствие се превръщат в наша официална история, водят началото си от Август Людвиг Шльоцер, който в своята история от 1771 г. пише, че българите сме турци, дошли на Балканите от поречието на Волга. Това е един от най-старите известни автори, защитаващи такава теза. В българските научни среди митът се налага от Константин Йосиф Иречек (племенник на Павел Йосиф Шафарик) с дейното участие на Васил Златарски.

Чужди учени разработват мита, който с помощта на наши "историци" се налага като история на България. За доказването на тази теория се правят куп фалшификации - както изкривявания на преводи от латински и гръцки исторически извори, така и игнориране на извори, които противоречат на тази теория.

От Освобождението до днес официалната българска историография върви по пътя на своя на основател Васил Златарски, наричан "Баща на българската история".


Васил Златарски (1866-1935)
От 1897 до смъртта си преподава българска история в Софийския университет. През 1913–1914 и 1924–1925 е ректор на Университета. Председател (1921–1926) на Историко-филологическия клон на БАН. От 1921 до смъртта си е заместник-председател на БАН.

                  Как се създава еврейската Златарска школа у нас


Началото на школата полагат един унгарски евреин и един чешки евреин. Двамата са роднини.
Павел Йосиф Шафарик - унгарски евреин, дядо на Иречек, министър на просвещението в Сърбия
Константин Йосиф Иречек - чешки евреин, внук на Шафарик, министър на просвещението в България


"Нещастие за България е, че 25-годишният току-що проходил чешки историк Иречек й написа историята http://www.vidinonline.com/1old/istoria/i...ntinirachek.php И то така, че я смаза. От огромна и величава, я направи незначителна! А българския народ представи като дребна чергарска орда, дошла през 681 г. по тези земи. За траките - този най-древен народ не само на Балканите, но и в света - нито дума. Иречек се задоволи да препише безкритично византийските хронисти, които не бяха историци, а интенданти на военачалниците, и бяха на другата страна на барикадата в хилядолетния двубой между България и Византия."

                                                                                                               Здравко Даскалов

Първият евреин - външен министър на България - не е Соломон Паси, а бай Иречек.

Тюрко-славянската версия за българската история е обобщена от чешкия евреин Константин Иречек на 26 годишна възраст, на базата на мнения на късни западни и руски учени.Дейността на двамата чужденци е продължена от българския ученик на Иречек - Васил Златарски.
Всички действия на тази школа винаги са се водели - както ясно се вижда от резултатите - от една пътеводна светлина - враждебност към българския народ. Целите й вече над век са едни и същи - да изкара българите колкото може по-диви и презряни.

                                     Започва се с Шафарик:

"Няма диво племе по света, което да не е посочвано от тогова или оногова като прадядо на българите. Според Шафарик, българите са уралски чуди или фини, които са живели покрай Уралските планини..." - пише още през 1937 г. д-р Г. Ценов.

Нататък продължава описанието на цялата грозна комедия, на която са резултат днешните ни учебници... Не е виц, но като етноним сред изброяваните ни "прадеди" от историците на Великите сили и гениите-основатели на българската история, наред с вотяки, удмури, ненци, угри, тохари, усуни фигурира и името ... "самоеди" - каквото и да означава това... Който не вярва да проследи връзката - за самоедите.

Шафарик, пише: "НАХЛУВАНИЯТА, които са били ужас за Европа, СА БИЛИ НАХЛУВАНИЯ НА БЪЛГАРИТЕ, хуните, аварите, хазарите, унгарците и печенегите, които са прииждали на орди от Азия... ТОВА БЯХА НАРОДИ С МОНГОЛСКО-ТЮРКСКО-ФИНСКО ПОТЕКЛО.”

"Внукът на Шафарик - Иречек, заемайки поста на министър на българската просвета, въвежда като "научна" догма казаното от дядо му." Петко Перинов

                                                           ДРУГИ ЩУРОТИИ

Рьослер "доказва", че българите сме самоеди (людоеди) от Сибир. Краковският проф. Коперницки обявява за български един череп, намерен в Букурещ (на някой си Никола Насиу). След различни проучвания на черепа, екипът от антрополози на Вирхов стигнал до извода, че българите сме сродни с австралийските аборигени. Още по-интересни са заключенията на професор Obedenare - от формата на черепа заключил, че българите сме говорили едно наречие, близко до това на самоедите и тунгузите.


                                                ПОДВИЗИТЕ НА ЗЛАТАРСКАТА ШКОЛА

Тя е натрупала доста актив. Ето някои от тях:

- Тя налага идеята, че сме пришълци в собствената си земя
  Така дава права на съседите ни за териториални претенции към нас. И те ги използват.
- Тя измисля митичното племе "прабългари" - дивашко монголско чергарско племе с неизяснен произход от кой знае кои диви и миризливи орди с криви крака и дръпнати очи.
Така ни сродява с турците и им дава право за претенции към нас. Изключва ни от семеството на белите народи. Дава на македонистите богат материал.
- Тя налага у нас идеята за "славянско море" в миналото ни и в жилите ни. Така дава право за претенции на Русия към земите ни..

                                     Върхово постижение:

РАЗКЪСВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В НЬОЙ И КАРТИТЕ НА ЗЛАТАРСКИ

Школата участва фатално (макар и задочно) в разкъсването на България и разпъването на българския народ в Ньой. Васил Златарски и учениците му, които оглавяват научните учреждения в България, дават в ръцете (не лично, разбира се) на дипломатите на Великите сили и Гърция карти, според които Тракия и Македония не са български земи.
С тях в Ньой формално се оправдава разкъсването на България и хвърлянето на стотици хиляди българи под робство.

Картите излизат в чуждоезични трудове на Златарски и сътрудниците му. На български не посмяват да ги публикуват.

Резултатът от Ньой е, че и днес повечето българи в България сме потомци на бежанци...

Това е главното престъпление на историческата наука в България към българския народ - че докато той се бореше за национално обединение, тя работеше срещу него.

С картите на Златарски и неговите сътрудници, дипломатите на Гърция и Великите сили аргументираха разкъсването на България пред българската делегация и с тези карти се изгавриха над българския народ. Васил Златарски години работи, за да им ги даде в ръцете. http://www.imadrugpat.org/krovatova.pdf

За да преподава своите лъжовни схващания, че Тракия и Македония не са български земи, схващания, които се оказаха катастрофални за съдбата на българския народ при определяне границите на неговата държава в Neulli (Ньой), Златарски е получил от държавата заплата около седем милиона лева.

                 "Материали от съдебното дело на д-р Ганчо Ценов"

...
Подписването на Ньойския договор.Тежкото задължение се пада на Ал. Стамболийски. Веднага след това той демонстративно счупва писалката, с която е заставен да подпише. В Ньой българските делегати са третирани по-скоро като безгласни арестанти, отколкото като дипломати

...
Масонът Васил Златарски: “заслуга” на мастития професор е, че докато българските войници с жертви и лишения защитаваха целостта на Отечеството през Първата световна война, в удобната си канцелария той изготви една карта на Второто българско царство, от която бяха изключени българските земи в Беломорска Тракия. Възползувайки се от това, около подписването на Ньойския договор гръцкият пълномощен министър Венизелос представи тази карта, за да оправдае териториалните претенции на Гърция към България."
 "Произходът на българите – схващания, теории и доктрини" - Шегор Расате - http://www.kanatangra.wallst.ru/proizhod.htm



Демонстрация срещу Ньойския договор десет години след подписването му


        ЗАЩО КАЗВАМЕ, ЧЕ ЗЛАТАРСКАТА ШКОЛА Е НА ВЛАСТ И ДНЕС

Тази школа и днес държи научните учреждения у нас. Тези учреждения продъл- жават да провеждат линията й - по същия начин вече цял век. И досега не са се отказали от нейните постулати (митовете за тюрко-славянския произход на българския народ, за късното ни появяване в нашата земя, за нискокултурните "пра" българи номади, нихилизма и омаловажаването на всичко българско и т.н.) Заради тази историческа наука, българския народ и до днес търси прародината си някъде из Азия и никой не може да му я намери. Учебник след учебник си противоречат.

За безкрайните гаври, на които подложиха "пра" българите златарските шамани, няма да стигнат томове. Кой знае дали има друга страна, където паметниците на героите да са по-грозни от живите хора. Навсякъде те са величествени и внушават гордост. Само ние, като застанем срещу паметника на Крум Страшни, насреща ни гледа един натурален циганин, а от юбилейните марки на Българската държава - такива индивиди, каквито не бяхме видяли и във виетнамските общежития.

Този път не са грозни комунистически паметници - това е школата на Златарски и при всички режими резултатите от нея са все такива. След 100 годишни експерименти и издевателства, българинът вече не знае какъв е, откъде е и закъде е.

Княжеско, царско, комунистическо, демократическо - без значение - тази каста антибългарски шамани е същата.

Има една страна, където шльоцерианството е на пиедестала на държавна политика - нашата.

И днес историческите факултети у нас продължават да произвеждат шльоцерианци.

И днес в осакатена България има улици с името на Ньойския българоубиец.

...
Павел Серафимов:  Благодарение на туранската теория за произхода ни, ние загубихме Егейска Тракия и Македония – изконни Български земи. Днес заместници на Златарски подготвят ново бедствие за Родината като твърдят, че българите са дошли от Азия памирци. С такива безотговори и необосновани изказвания се отнема наследственото ни право върху страната, в която живеем. За поредната национална катастрофа е достатъчно някой чужд изследовател да представи “доказателства”, че неговите деди са обитавали България преди “идването” на българите. Исторически факти и политика не винаги вървят ръка за ръка. Такива като П. Добрев и поддръжниците му поднасят всичко на тепсия.

...
ОЦЕНКАТА НА СЪВРЕМЕННИКА


Георги Раковски - един от най-големите изследователи на българската история и един от истинските й бащи

Раковски е жив съвременник и наблюдател на разпространението на новата модерна версия за историята ни. Той посреща и нея и първите й български апостоли с убийствен примех.

"Европейски някои си учени даром мъдруват, че тии българи (дошавши уж чак в 502 год. подир Христа в днешна България) били татаро-унгарскаго племени, но като дошли в България, найшли тамо седем народа славяни, смесили се с тях и се пославянчили до шуш за твърде малко време! Но тии учени не ни показват отде и кога са били дошли тии седем народа славянски в България и някаква си най-мъничка татаро-унгорска остатка в езика ни?! Нам е познат коренно татаро-турский език и със сичките старания, които сме положили няколко години да открийме такова нещо, за святата истина повестности, нищичко не сме найшли.
Чудни са европейските някои си учени, които тъй даром се впущат в работи, които не познават!"

/БЪЛГАРСКА СТАРИНА, МЕСЕЦ ЧЕРВЕН (ЮЛИЕ) 1-И. БУКУРЕЩ, 1865 г./

“Колко смешни са историците и любословците, между коим и много славяни зовими, а в очи коим тая реч е била като трън татарщина, и от того заключавали и решили, че дошавший ... от Волжанските страни Кубрат с едно отделение бил татарин... А от мечтаний татарски язик никаква остатка не е останала, но слял се уж и се изгубил в мечтаний от тях славянский. Чудно приключение и хубава легенда.”                  /Георги Раковски. Съчинения Т.4 – С., 1988, 265 с./

“Както старите гърци са ни хвърляли в скитская яма, тии днешни европейски учени ни съпричисляват с фински и черменски и не знам йоще какви племена и качват ни по уралските диви и пусти гори!”       /Г. С. Раковски, Ключ българскаго язика, Съчинения, том IV, София, 1988, с.194/


И до ден днешен Раковски е омразен за официалната ни историческа школа - тя всячески се стреми да омаловажи трудовете му и изобщо отрича, че той е историк. А неговите исторически трудове са пропускани даже и в "събраните му съчинения" (т.е. буквално цензурирани). Бюрократи в учреждения отричат дейността на изследователя...

...
Унгарският евреин Геза Фехер е нанесъл непоправими щети на българската историография


                   Известни са две основни негови престъпления:

1. Унищова и фалшифицира надписите около Мадарския конник.

2. Унищожава каменна плоча с надпис, открита при разкопки , които той ръководи на така наречената Омуртакова могила до Исперих.


                                     Братя Шкорпил - чешки евреи

Според едни - основатели на българската археология, според други - основатели на организираното криминално иманярство в България и австро-унгарски агенти.

Хермин Шкорпил (1858-1923)

Карел Шкорпил (1859-1944)

                              ОБРАЗЪТ НА АСПАРУХ. MADE IN ШКОРПИЛ


Паметникът на Аспарух във Варна - и всички познати ни рисунки, правени по негово подобие - е по "отломка от статуетка, която бил намерил Карел Шкорпил":

"През май 1935 г. на въпроса на в. "Варненска поща" бр. 5364 - дали каменният образ, намерен от г-н Шкорпил и използван за прототип за бюста на хан Аспарух е автентичен, г-н Карел Шкорпил, който по това време бил директор на Археоло- гическия музей и чехословашки почетен консул във Варна, отговорил: "Образът, според който е направен бюстът на цар Аспаруха върху Аспаруховия вал край Варна, е намерен на в. "Джанавар тепе" и е даден на г. Георгиев като образ на Аспаруха. От кого е той и кого точно изобразява, не можем да потвърдим с положителност."

Местността Джанавара - http://www.pravoslavieto.com/hramove/varna/djanavara.htm

На същия този връх в тази местност Джанавара, където ровел Шкорпил, има "манастирски комплекс", датиран в 4-6 век (всички антични християнски сгради у нас археолозите имат обичай да датират винаги в 4-6 в.).

Създател на пан-тюркизма е Армин Вамбери с рождено име Херман Бамбергер - той произхожда "от бедно еврейско семейство" в Унгария. Действа на английска служба.

Още => Малко известна и малко призната е ролята на чуждестранни не-турски сили в манипулирането на турците http://www.rozanehmagazine.com /Nove Dec05/AzarbayeganPart1.html, за да обслужват по-широки геополитически интереси.

Наистина е ирония, че идеята за Пантюркска империя никога не e произхождала от османските турци, а от човек с европейски произход. Името му беше Херман Вамбери, унгарски професор, който е съветник на султана между 1857-1863 г. Вамбери е на служба при лорд Палмерсън в Британското външно министерство - и продължава да е английски агент по време на мандата си в двора на султана, когато за пръв път предлага на своите домакини в Истанбул фикцията за Пан-туранска супердържава.


                          Прабългари“ и „славяни“ – кое не е вярно от двете

Цитат
Трудно покрай сухото, което трябва да изгори, ще изгори и мокрото...Щото научния термин "прабългари" е наистина с антибългарска семантика, понеже под "прабългари" се разбира нещо различно от българите, които сме днес.

Понятието е въведено още през 1842 г. от руския учен Чертков в книгата му «О переводе Манассииной летописи на славянский язык, с очерком истории болгар, доведенной до XII века» (М., 1842). В нея Чертков, който се опитва да изкара траки и славяни едно и също, твърди, че българите на Аспарух били една „орда хора“ и независимо, че създали някак държава на юг от Дунав през 680 г., били претопени от славяните. Според Чертков, средновековна България била „могущественное царство Словен южных…”            bghistory-letopisec.blogspot.bg/2015/05/1842.html

Издавайки старобългарския превод на Манасиевата хроника, в която български преводач от ХІV в. пише, че българите на Аспарух са "многочислени", Чертков си позволява да пренебрегне извора и директно пише, че са били "малочислени" и затова са асимилирани от славяните, според него.

Няма значение, че са минали столетия оттогава, тази лъжа си се повтаря и повтаря дори днес.

Няма значение, че именно българите на Тервел спират през 718 г. халифата на Балканите, нещо, което войнствените визиготи през 711 г. не успяват в Испания, която е завоювана....

Лъжата си се повтаря и повтаря...Ордата на Аспарух...

При това именно волжките българи през ІХ в. се отюречват, а българския език, не е славянски, понеже няма как само той от славянските да е аналитичен... Лексиката е обща, индоевропейска...

И така, ако трябва да изгори понятието "прабългари", нека не се лъжем, че няма славяни...Има ги, едва от VІ в., те не са траки...Няма нищо общо между славяни и траки...Склави, словени, славяни, словаки и т.н. са все форми на историческите склавини. Появили се за първи път в изворите през VІ век...Не са древни, не са траки...


     Склавини, славяни, словени, словаки, словини са различни форми на        историческите склавини, известни в изворите от VІ в. от н.е. http://letopisec.blog. bg/history/2015/09/25/prabylgari-i-slaviani-koe-ne-e-viarno-ot-dvete.1394247


                              Безродници позорят българската историческа наука

                                                    Огнян СТАМБОЛИЕВ

Ще започна с лично признание. Произхождам от два стари рода. За единия имам родословие от началото на 14 век. И в двамата е имало много възрожденци, книжовници / сред тях е и предшественикът на Паисий Йосиф Брадати 1682 - 1759/, книжовници, поборници, революционери. Но като роден в европейския Русе, като преводач на значими автори от Европа, доскоро бях настроен повече космополитно, отколкото възрожденски. Но от десетина години, като видях какви позорни, безродни процеси започнаха в родината ми, изпитах същинско потре-сение. Всичко това ме развълнува дълбоко и ме разтревожи, за да споделя тези редове.

Няма сега да говоря за пълзящата турцизация, за настъплението на агресивния ислямски фундаментализъм, за никнещите като гъби след дъжд стотици джамии и медресета /дори и в районите без турци/, за „ползата” от турските „театри” за кючеци и маанета, за чалгата, за замърсяването на езика ни с турцизмите, за все още неизчистената от напомнящите ни за робството турски топоними карта на европейска България /дори най-високият ни връх носи турско- арабското име Мусала, нещо като „близо или прослава на..Алаха”!/, за превръщането на български народни читалища в пропагандни центрове на Анкара, стремяща се да ни зароби не само икономически, но вече и културно под равнодушните погледи на правителството и парламента...

Писах неведнъж по тези проблеми и непредубедените издания, колкото и малко да са те, публикуваха с охота моите писания. Получих и много положителни отзиви, а също и ругатни не само от турци, но и от българи - безродници. А някои от редакторите не се засрамиха да ги отхвърлят. За съжаление, у нас има немалко журналисти и редактори – безродници.

Но думата ми сега е за българските кириакстефчовци в науката днес. За наследниците на Иванчо Хаджи Пенчевич /един от съдиите, изпратили на бесилото Левски!, Георги Пашов и др, но мисля, че в миналото те не са били чак толкова много, колкото са днешните. Имено за тях искам да напиша по няколко думи. За да се знаят и помнят и техните „заслуги”:

Проф. ГЕОРГИ ПЛЕТНЬОВ, писател и историк от Търновския университет.

Написал е редица трудове, сред които и една голяма монография „Мидхат паша и управлението на Дунавския вилает”, в която не само, че изкривява историческата истина, но дори и обявява турския управник от Русе за: „бележит реформатор”, „високообразован”, „честен държавник”, „строител”. Сравнява го с Петър Велики!
Докато истината за Мидхат е съвсем друга. Първо: той е бил без образование, назначен е от Високата порта, която тогава е искала да въведе модела на вилаетите, бил е само за три години в Русе, второ: „реформите” му са целели само едно – задържането на робството в България чрез козметични промени и някакъв негов неуспешен проект за конституция, според която всички граждани на Империята са...османци, четвърто: приписваните на Мидхат строежи, всъщност са дело на българи, с български пари и български робски труд. Опитал се да създаде дунавски флот за Турция, но се провалил. Българи са основали този флот през 1862 г. Истината е, че е построил голям затвор, няколко шивашки работилници за униформи на турските заптиета/ с подобна униформа е ходил и той!/, един жалък хотел и турска баня...

Всичко останало са лъжи, преувеличения, легенди, за съжаление, поради незнание, вкоренили се в съзнанието на поколения българи. А и градът, 19-вековният Секстагинта Приста/ Русе, като център на Дунавския вилает по негово време, съвсем не е бил европейски и благоустроен, това става след Освобожде-нието от ретроградното турско робство, когато се превръща в нашата първа и главна врата към цивилизована Европа, за да бъде любим град и на първия ни княз Александър Батенберг. Напротив, по времето на Мидхат, Русе е бил малък, мръсен, ориенталски град /като повечето в империята/ с 22 джамии и с много малко българско население – то е било прогонено главно в селата, за да оре, сее и жъне и да храни омразната империя, осакатила ни за векове. А и първата жепе линия Русе- Варна е всъщност, втора, и не е построена от него. А за настилката й са използвани камъните от стените на варварските разрушените стари български столици Плиска, Преслав и Велико Търново.

И тази фалшива, протурска книга тиражира мита за „държавника - реформатор” сред поколения студенти - историци, сред непознаващи историята ни наши журналисти и така се създаде един фалшив ореол около убиеца на десетки и стотици български революционери, сред които четниците на Филип Тотю, Хаджи Димитър, Стефан Караджа и др.

Негова „ученичка” и последователка е русенската османистка и преводачка от турски език ТЕОДОРА БАКЪРДЖИЕВА, която по ирония на съдбата работи във възрожденската къща- музей, носеща името на революционера и културния деец Тома Кърджиев, сформирал чета, в която е бил и моят прадядо, Тодор Стамболиев.

Тази работлива и упорита дама открита туркофилка, която често прескача до Цариград и Анкара, е истински Кириак Стефчов в рокля. Пише, изнася лекции и доклади, дори уроци в училища/!/, изцяло в услуга на пантюркистката идея у нас. Работи активно за турското дружество към ДПС „Гюнеш”. Наскоро издаде една наистина скандална, безродна книга, красноречиво озаглавена „На крачка пред времето” или За държавника- реформатор Мидхат паша”, същия този турски главорез, когото сравни, представете си с...Петър Велики. Няма да се спирам на лъжите и неистините в тази, написана без всякакво чувство за мярка, срам и морал, похвална ода, която е до голяма степен реплика на труда на Плетньов. Щедро заплатена от мощната турска банка „Зираат” тя е недопустимо, срамно, обидно явление в нашата историческа наука и книгоиздаване.

Тази книга е просто един венец, апотеоз на протурската пропаганда на Анкара у нас. В предговора си развълнуваната „българска историчка”, благодари на: посланика на Турция у нас, на турския консул в Бургас/ и двамата, вече известни с наглата си, безцеремонна намеса в нашите вътрешни дела!/, на турските си колеги, дали й безценни документи, за да възвеличи българоубиеца, на щедрата анадолска банка и накрая на Съдбата, като е пропуснала само да благодари и на Аллаха! А в този срамен пасквил няма нито дума за българофоба Мидхат, за това как садистично е измъчвал и убивал българските борци за свобода, как е обесил Караджата, какви пъклени и коварни планове е кроил, за да ни турцизира и претопи завинаги по мирен път, уж, като „дуалистична монархия” / ?!/, защото е виждал накъде отива Европа и е искал да продължи робството ни. За щастие, той не е успял да убеди по-консервативно настроените си шефове от Високата порта. Иначе, представяте ли си какво щеше да стане?

През 2004 година излезе книгата „Вести от Русчук”/ това беше турския вариант на древното име на Русе!/ от друг наш историк. Останах много изненадан от постъпката на уважавания от мен русенец, земеделският лидер и историк ЙОРДАН БОРИСОВ. В тази малка книжка поробителят Мидхат е отново възвеличен. Тук той е ...„завършил Сорбоната в Париж” - само за един месец, през които е бил във френската столица!, при това 36 - годишен. Отново четем хвалби и небивалици за „строителя и реформатора”, и нито един ред за българофоба и българоубиеца Мидхат. Същият автор, като областен управител, преди няколко години предложи да се организирало мащабно национално честване „125 години Дунавски вилает в България, съвместно с Република Турция”. Представяте ли си какво безумие – все едно поляците да честват с руснаците двойното си поробване, испанците с арабите или пък италианците да честват „австрийското робство”, което съвсем не е било така варварско и дивашко, като турското, защото тогава са имали Верди и Ла Скала, а ние?

Писателката ВЕРА МУТАФЧИЕВА / известна и с агентурното си име... „агент Атанас”/?!/, беше сред изтъкнатите наши османисти- туркофили. В този дух е и част от литературното й творчество, особено претенциозния й, откровено протурски роман „Случаят Джем”. Автор на много трудове по темата „турско робство”, тя упорито го нарича „османско присъствие”. Наистина, колко недостойна, жалка позиция: да си чел толкова много, да разполагаш с архивите, и да налагаш подобна невярна, обидна, срамна формула? Да казваш, че: „българското село процъфтявало при турските спахии”, „че българските селяни живеели сравнително спокойно под турско” и други подобни нелепости и абсурди. Да интерпретираш този фатален, ужасяващ период от нашата история /осакатил ни за векове!/ по такъв недостоен и угоден за Турция начин е равносилно на национално предателство. Всъщност, самата Вера Мутафчиева предава – в известен смисъл- и родния си баща, големия наш историк проф. Петър Мутафчиев в автобиографичната си книга „Семейна сага”. Тя определено се дразни и срамува, че баща й като достоен защитник на българската национал-на кауза, го определяха като „великобългарски шовинист”.

Наскоро в интервю за „24 часа” един социален антрополог ХАРАЛАН АЛЕКСАНДРОВ направо „научно” обобщи, че българската култура и цивилизация произхождала от...османската. Всичко у нас било вторично, а по време на робството българите много обичали да носят турски фесове, считали за своя столица и любим град Цариград, а пък Мусала / в български превод „слава на Алаха”, представете си и това позорно название още не е променено!/ било изконното име на върха. На най- високия връх на България! Но защо да се чудим, след като въпросният учен е на ясла при Сорос и съветник на политици. А експремиерът, под натиска на турския посланик реши турските топоними да останат. Нещо, което никоя уважаваща се страна в света, не би допуснала. Дори бившите колонии промениха държавното си име: Цейлон стана Шри Ланка, а Сиам – Тайланд.

Не друг, а един бивш български ексдепутат и ексминистър на образованието , при това историк, ВЕСЕЛИН МЕТОДИЕВ, предложи абсурдната идея да се напише „ОБЩА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ И ТУРЦИЯ”, представете си – съвместно с турски историци- османисти!, в която формулата „турско робство” да се зачеркне и замени с евфемизма „османско присъствие”. Все едно евреите да напишат историята си под диктата на германците и да отрекат Холокоста, а арменците - от Геноцида от 1913, защото всъщност и нашето петвековно робство е било геноцид, при това най-страшният и най- мащабният в човешката история! Затова, нека да не се учудваме, че и във властта и сега имаме подобни безродници, които застанаха на страната на развилнелите се „молещи се мюсюлмани”, част от тях доведени нарочно с автобуси чак от Косово с ножове и железа пред софийската джамия. Друг историк заяви: „Геноцид у нас изобщо не е имало, да се говори за това е „газиран национализъм”, „Геноцид е имало само за индианците в Америка...” и други подобни нелепости, които предизвикаха вълна от негодувание сред нашата общественост. Прочетете само коментарите в Интернет. Жалко и срамно!

Друг учен от Софийския университет, проф ХРИСТО МАТАНОВ, написа и издаде пак с турски пари книга за – забележете: „славното” „ културно” наследство на Турция в България от времето на робството...
Наистина, голямо наследство: джамии и минарета, грозна примитивна ориенталска архитектура, кючеци, маанета и нищо друго... Нещастна е нашата историческа съдба! Както писа забележителният български драматург Станислав Стратиев: "Ние сме без късмет, дори на поробител не случихме!".

Нашето петвековно робство е без аналог в културна Европа. Повечето от европейските народи са били за по-дълго или за по-кратко време под нечие чуждо робство. Но когато Италия е била под австрийско робство, е имала Доницети и Верди, а Полша под руско - Мицкевич и Шопен, Чехия - Дворжак и Сметана. Толкова жестоко, примитивно, безпросветно и варварско беше единствено нашето иго. То ни осакати за векове - промени съдбата ни, националния ни характер, замърси хубавия ни и звучен славянски език с некрасиви турцизми, забави културното ни и икономическото ни развитие, нанесе непоправими поражения върху генофонда ни. Тук ще отворя една скоба за неинформираните: при падането на България под робство българите са наброявали 2, 2 милиона, англичаните 3,3 милиона. През 1879 сме били едва 3,3 милиона, докато Англия е нараснала до 33 милиона. А сега колко щяхме да бъдем? Направете сами тази сметка, уважаеми читатели.

А демографите твърдят, че ако не бе то, щяхме да сме от големите нации и сили на континента, с близо 60-милионно население. Да, нашата трагедия е била в това, че сме били поробени в един кризисен момент в историята ни от една силно военизирана държава с по-ниска степен на цивилизационно развитие, която е упражнявала цели пет века истински геноцид у нас. Геноцид, за който още не сме получили извинение от Анкара.

А ето какво казва великият Юрий Венелин по този повод:

„Ако тоя народ не бе претърпял значителни загуби от дълготрайното желязно и опустошително турско иго, от убийствената политика на Високата порта; ако тоя народ останеше и досега да господствува във всички земи, обитавани от него, то сигурно може да се предположи, че сега би могъл да бъде тъй многоброен, тъй колосален, колкото е и руския...”

В един от сайтовете – „Гласове” прочетох интервю със социолога от Пловдив ИВО ХРИСТОВ. Бил „на гости” на една от турските фондации / напоследък те започнаха да купуват нашите гладни „интелектуалци”/ и останал във възторг от турците като народ, манталитет, морал, култура, нрави. И заключава, че те са... много по-европейци от нас и на много по-високо цивилизационно равнище. Видяхме ги сега на огромните митинги. Това признание на българина, считащ се за интелектуалец,  направо ме порази. Направо ми стана мъчно, че не съм се родил...анадолец! Не знаех, че те, османците, били много по-културни, по- възпитани, по- издигнати и по-добри от нас?!... Да, може би въпросният социолог от Пловдив е попаднал в някой лукс кварталите на Цариград и Анкара, или пък в снимачните павилиони за долнопробните турски сапунки, които облъчват и промиват мозъците на някои категории наши телезрителки ? /Жалко, че вече имаме и телевизии, които работят срещу България. / Е, такава безродност още не бяхме виждали!

Но целият текст е просто поръчка, защото няма безплатен обяд, нали? Бих препоръчал на г-н Христов да отиде в Анадола, истинската Турция, където всяка година убиват по „морални” и „цивилизационни” мотиви повече от 100 млади момичета и жени с камъни, при това бащите и братята им, а някои дори ги заравят живи в земята и ги държат така, докато издъхнат заради „греха”, че са искали свободно да се омъжат, без намесата на родителите си. Това може да се види навсякъде в Интернет. Да види колко жестоко се отнасят там към кюрдите, един многоброен народ, все още без права и държава.

Така че нито германците, нито французите, нито австрийците, нито датчаните и повечето европейци са толкова глупави, че да величаят Турция и да я искат с нейните едва 2 или 3% европейска територия/ а това е бивша наша земя!/ в Европа. Те просто не знаят какво е „турско робство” като нас, нито какво е това турска експанзия и турцизация, на които сме подложени сега, ежедневно.

И не им пожелавам да узнаят...

https://www.fakel.bg/
« Последна редакция: Септември 17, 2018, 07:21:




Гласувай:
10



1. lexparsy - Пак благодарим и за тази част от това изследване,
18.05.2019 11:18
което аз събрах и озаглавих „Фалшификации и манипулации на българската история“.
Чара му е точно в спонтанните, но и аргументирани цитати и препратки за размисъл и разследване, които аз ще се опитам да систематизирам и редактирам, и стилистично, за да има цялост.
Правя го за мой си повторен прочит, но и ще изпратя линк към облака с файла на приятели, ако позволиш и кажеш с какъв подпис на автор да бъде в края.
Моите почитания! И имай релаксираш, слънчев и споделен уикенд!

П.П. Не знам дали „случайно“ сутринта попаднах на статия за годишнина от Баташкото клане:
http://www.bradva/bg/article/article-163773#.XN-80xCEaM8
Завършва със стихотворението на Вазов „От Батак съм, чичо. Знаеш ли Батак?“. Дългичко е... А го бях научил наизуст. И дълго се замислих, защо! Със сигурност учителката не ме е накарала на сила! А учехме през Соца! Но по това време децата на моята възраст бяха прочели толкова книжки, колкото един днешен ученик няма и намерение до края на живота си, докато се учи от краткословния нелитературен и пълен с лъжи и грешни тълкувания, даже и на прости понятия интернет.
Та... фалшификацията на образованието, не само на историята ни, е в пълен ход и сила, и е част от един всеобщ геноцид към нацията ни!
Какво ли се очаква от нас?
цитирай
2. bven - lexparsy, ще започна отзад напред /без "е"/:
19.05.2019 08:44
Дънов е казал каква е ролята на българския народ/етнос, за Земята и КОСМОСА.
Индийците също бяха позволили геноцид, както и много други народи, но сега са световна сила. Пък и там има 300 млн., които се самоопределят като българи. Значи, не сме малко и няма да ни затрият.
За образованието в момента няма да коментирам - то се вижда отдалече.
За нашата история постоянно излизат нови факти и аргументи. Въпросът е, че сегашните правителства се чудят как да подминават истините , а от това се възползват всички, за които българите са неудобни. Единственото, което ни остава е да се обединим всички и да направим необходимото. Събуждането е факт!
Благодаря за положителното мнение за тези материали и се надявам всички, които имат възможност, да ги популяризират.
Хубав и спокоен неделен ден желая на теб и семейството ти!
Намасте!
цитирай
3. emelika - Благодаря за този материал, bven
20.05.2019 19:50
Прочитам трите части наведнъж. И си признавам, че на моменти не си намирах място. Трябва да знаем и нямаме право да оставаме безразлични. И най-вече децата ни. И аз като ,Лекс си ги съхраних и ще предоставя на моите. Надявам се, дори съм убедена, че ще има "Предай нататък!" . Прочети! Разбери! Осъзнай! Действай! По моему това са стъпките. Кой както и доколкото може. Но нямаме право на безразличие и бездействие. Инерцията все някога свършва. Без събуждането на вътрешната си сила ще си стоим в калната локва, дето са ни търкулнали. И срещам много млади и умни хора, които искат да вървят по чисти пътища...
цитирай
4. bven - emelika, радвам се, че постът е постигнал целта си - да се разпространява и да стига до сърцата!
20.05.2019 23:06
Благодаря и бъдете благословени всички - прочели, повярвали и гордеещи се с нашата история!
Светлина и Любов!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14872537
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава