Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2019 08:46 - за планетата Земя
Автор: bven Категория: Тя и той   
Прочетен: 839 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Човекът първоначално не е имал нужда от животинска храна. Всичко необходимо той е получавал чрез разнообразната балансирана растителна среда. Не е съществувала необходимост от отглеждане на домашни животни. Говорихме за причините, които са довели до деградацията на човека и встъпването в технократичния път на развитие. С нарушаването на екологията се е стигнало до месоядството. Понижената вибрация на човека вече го е лишила от възможността да подчинява животните. Те започнали да се страхуват от него и да се защитават. Така са станали „диви зверове“, както ги наричате сега. Разбира се, това е един много продължителен период, в който процесите постепенно са нарушавани и Земята вече не е била в състояние да възстановява необходимото равновесие .

Ние говорим за вашата цивилизация, на която също е била предоставена една изцелена и напълно възстановена планета. През цялостното сложно развитие на тази цивилизация са внедрени множество помощни механизми за поддържане на планетата и на хората, за да не настъпи пълно унищожение. Сега вие бавно се връщате назад към истинското разбиране за смисъла на всичко в природата и зависимостта си от нея. Опитвате се да спасите изчезващите растителни и животински видове, осъзнавате необходимостта от хуманно отношение към животните. Все повече хора разбират необходимостта от общуването с природата и конкретно с животните. Болните и самотни хора осмислят и удължават живота си, като отглеждат домашен любимец. Животните ви дават любов и чрез енергиите си ви лекуват. Те неутрализират негативните енергии в жилището ви, лежат върху болното ви място, избавят ви от скуката и сивотата на всекидневието. Те са ретранслатори на космическата енергия и съобщителни станции както за вас, така и за по-висшите светове. Те приеха жертвата да живеят неестествен живот, затворени в домовете ви, за да ви помагат да оцелеете. Животните предизвикват отключването на добрите ви мисли и енергии и са съпричастни към вашите горчивини. Стараят се да ви разсеят и да ви освободят от тежките ви мисли. Енергията на любовта, с която ви обграждат, ви спасява от сривове на нервната и на имунната система. Домашните животни ви осигуряват храна и вълна и вършат тежката физическа работа. Те са били принудени да се приспособят към тези нови роли, за да може човекът да оцелее.

Ако се вслушвате в сигналите, които ви дават, щяхте да получите предупрежденията им за природни бедствия. Животните са много по-сензитивни от човека на този етап. Те излъчват информация към Космоса за състоянието на планетата и на хората. Животните са жив щит срещу вашето саморазрушение. Една част са приели съзнателна саможертва, за да ви служат за храна. Никога незабравяйте, че освен от храна и вода, животните се нуждаят от любов толкова, колкото и човекът. За да получат вашата любов, те са готови на всичко.

Няма как да отминем въпроса за месоядството и вегетарианството. Първо, трябва да кажем, че не упрекваме никого за нищо. И вие не правете това. Човек в настоящия етап идва на Земята с програма и в нея е определено дали да бъде вегетарианец, или не. В процеса на предаване на генната наследственост в днешния човек е заложена необ ходимост от месо, ако дълга верига от неговите предци са били месоядци. Има случаи на летални изходи на хора, които са си наложили на силствено вегетарианството. Резките промени в начина на хранене могат да предизвикат лоши последици. Месоядството може да бъде и кармичен проблем, т.е. да е пре дизвикано от ваши укори или подигравки спрямо други хора, които са употребявали за храна месо. Много често лекарите искат да ви убедят, че това, което се съдържа в месото, не може да се набави чрез растителна храна. Растителни протеини се съдържат в най-голямо количество в ядките.

Тревопасното животно преработва растителната храна, както и човекът. Не е необходимо да имате посредник. При умъртвяването на животните,клетките им се изпълват с негативна енергия от ужаса, който преживяват. В мъртвата плът няма жизнена енергия. Лошо е и това, че животните се угояват с вещества, вредни за човека. Прехваленият пилешки бульон е пълен с отрови. Водата, в която се вари пилето, пък и всяко друго месо, трябва да се изхвърли един или два пъти. Не казваме, че веднага трябва да станете вегетарианци. Далеч във времето е заложена причината голяма част от днешното човечество да има необходимост от животински протеини. Нищо във вашия свят не е отчетливо черно-бяло. Нюансите са безброй. Познавате много хора, които почти боготворят животните и имат по няколко до машни любимци, но в същото време консумират много месо и не могат без него. Когато физическото тяло иска месо, а му забранявате, мисълта ви е заета с месото. Вие изпълвате пространството с мисъл-форми за месо, което е дори по-лошо от това, да консумирате месо.

Много хора, които не са потомствени вегетарианци, лесно се отказват окончателно от месото, но това още не значи, че това е лесно за всеки. Зависи колко дълго назад във времето предците са употребявали месо. Може програмата за този живот да включва такава опитност. Всяко убийство забавя развитието, а масовото убиване на млекопитаещи запълва енергийния фон на Земята с лоша енергия. Ако се отглеждат по-малко животни за месо, ще се освободят площи за растителна храна и ще се намалят кланиците. Вегетарианството е философия; то не е само начин на хранене. Вярно е, че някои хора, които консумират месо, са по-агресивни, но това не е правило. Има и много агресивни вегетарианци.

Какво да кажем за „астралните месоядци“, онези вегетарианци, които постоянно „ръфат“ себеподобните си, като непрекъснато ги критикуват и обсъждат в негативен план? Смятате (това го казват много учения), че вегетарианската храна спомага за отваряне на сетивата, за зареждане с добра енергия. И това е вярно, но не е задължително. Има пророци (такава е била и пророчицата Вангелия от България), които имат много отворени канали, без да са вегетарианци. Всеки един от вас е уникален и е вселена. Много информация остава скрита в предишните прераждания и за всяко нещо има обезателно причина.

Човечеството ще се върне към вегетарианството, но ще мине време. Ако ви е трудно да се откажете въобще от месото, преминете на пилешко и риба, разредете месната храна. Не изпитвайте постоянно чувство на вина. Това довежда до депресия. Животът не свършва никога. Не казваме да не полагате усилия за усъвършенстването си, а да не постигате нещата чрез насилие над себе си и над другите. Някой е постигнал едно, друг – друго. Важно е да имате желание за усъвършенстване и стъпка по стъпка да отивате към него. Това включва нещата от цялостния живот. Добре е да се започне от храненето и природосъобразния живот, т.е. с усилия за правилна грижа за физическото тяло. Телата, от които се състоите, взаимно си влияят. Природосъобразният живот помага както на физическото тяло, така и на останалите тела. Добрите мисли и положителните емоции помагат и на физическото тяло. Какво като вегетарианствате, а сте изпълнени с раздразнение и нетърпимост към останалите? Благородството се изразява в уважение и грижа за хората, животните и цялата природа, в преклонение пред Божественото.

Животните се жертват за вас, защото знаят, че човекът трябва да бъде опазен и че той е Божие създание като тях. Животните ви учат на преданост, на обич, на всеотдайност. Децата, които растат в контакт с животни, по-малко боледуват (разбира се, ако се спазва необходимата хигиена и за едните, и за другите).

Ако нямате домашен любимец, гледайте филми с животни. Това действа успокояващо. При заснемането част от енергията на природата и на животните се фиксира в кадрите и вие я получавате.

Измъчването на животни, както и тяхното убиване (ловът се смята за спорт!) е недопустимо и говори за низша природа. Истинското вегетарианство (освен консумацията на вегетарианс ка храна) включва любов към ближните, Бога и природата, милосърдие, взаимопомощ, смирение, некритикарстване, положителни мисли и чувства. Животните, както и вие хората, също желаят да се върне земният рай – хармонията между човека и природата.




Гласувай:
7



1. batogo - !!!:))) Поздравления и благодарности за това чудесно послание, Бвен!
21.05.2019 12:27
То е много полезно за осъзнаването на хората, защото е пълно с мъдрост и уважение към природата и нейните благодатни принципи.
цитирай
2. bven - Благодаря, batogo - и от мое име
21.05.2019 12:49
и от името на Багрина Кларк, която заедно с Барбара Марчиняк прие толкова послания за жителите на земята от плеядианците. Можем само да съжаляваме, че макар и отдавна дадени, те са пак актуални, даже повече отпреди! Космическите същества, преминали през нашите страдания, ни помагат с надежда и любов да преминем през трудния етап, в койт се намираме. От нас зависи ще повярваме ли, ще вземем ли правилните решения и искаме ли да се променим!?
Всеки ще даде отговор за себе си.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867581
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава