Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05 08:46 - за планетата Земя
Автор: bven Категория: Тя и той   
Прочетен: 334 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Човекът първоначално не е имал нужда от животинска храна. Всичко необходимо той е получавал чрез разнообразната балансирана растителна среда. Не е съществувала необходимост от отглеждане на домашни животни. Говорихме за причините, които са довели до деградацията на човека и встъпването в технократичния път на развитие. С нарушаването на екологията се е стигнало до месоядството. Понижената вибрация на човека вече го е лишила от възможността да подчинява животните. Те започнали да се страхуват от него и да се защитават. Така са станали „диви зверове“, както ги наричате сега. Разбира се, това е един много продължителен период, в който процесите постепенно са нарушавани и Земята вече не е била в състояние да възстановява необходимото равновесие .

Ние говорим за вашата цивилизация, на която също е била предоставена една изцелена и напълно възстановена планета. През цялостното сложно развитие на тази цивилизация са внедрени множество помощни механизми за поддържане на планетата и на хората, за да не настъпи пълно унищожение. Сега вие бавно се връщате назад към истинското разбиране за смисъла на всичко в природата и зависимостта си от нея. Опитвате се да спасите изчезващите растителни и животински видове, осъзнавате необходимостта от хуманно отношение към животните. Все повече хора разбират необходимостта от общуването с природата и конкретно с животните. Болните и самотни хора осмислят и удължават живота си, като отглеждат домашен любимец. Животните ви дават любов и чрез енергиите си ви лекуват. Те неутрализират негативните енергии в жилището ви, лежат върху болното ви място, избавят ви от скуката и сивотата на всекидневието. Те са ретранслатори на космическата енергия и съобщителни станции както за вас, така и за по-висшите светове. Те приеха жертвата да живеят неестествен живот, затворени в домовете ви, за да ви помагат да оцелеете. Животните предизвикват отключването на добрите ви мисли и енергии и са съпричастни към вашите горчивини. Стараят се да ви разсеят и да ви освободят от тежките ви мисли. Енергията на любовта, с която ви обграждат, ви спасява от сривове на нервната и на имунната система. Домашните животни ви осигуряват храна и вълна и вършат тежката физическа работа. Те са били принудени да се приспособят към тези нови роли, за да може човекът да оцелее.

Ако се вслушвате в сигналите, които ви дават, щяхте да получите предупрежденията им за природни бедствия. Животните са много по-сензитивни от човека на този етап. Те излъчват информация към Космоса за състоянието на планетата и на хората. Животните са жив щит срещу вашето саморазрушение. Една част са приели съзнателна саможертва, за да ви служат за храна. Никога незабравяйте, че освен от храна и вода, животните се нуждаят от любов толкова, колкото и човекът. За да получат вашата любов, те са готови на всичко.

Няма как да отминем въпроса за месоядството и вегетарианството. Първо, трябва да кажем, че не упрекваме никого за нищо. И вие не правете това. Човек в настоящия етап идва на Земята с програма и в нея е определено дали да бъде вегетарианец, или не. В процеса на предаване на генната наследственост в днешния човек е заложена необ ходимост от месо, ако дълга верига от неговите предци са били месоядци. Има случаи на летални изходи на хора, които са си наложили на силствено вегетарианството. Резките промени в начина на хранене могат да предизвикат лоши последици. Месоядството може да бъде и кармичен проблем, т.е. да е пре дизвикано от ваши укори или подигравки спрямо други хора, които са употребявали за храна месо. Много често лекарите искат да ви убедят, че това, което се съдържа в месото, не може да се набави чрез растителна храна. Растителни протеини се съдържат в най-голямо количество в ядките.

Тревопасното животно преработва растителната храна, както и човекът. Не е необходимо да имате посредник. При умъртвяването на животните,клетките им се изпълват с негативна енергия от ужаса, който преживяват. В мъртвата плът няма жизнена енергия. Лошо е и това, че животните се угояват с вещества, вредни за човека. Прехваленият пилешки бульон е пълен с отрови. Водата, в която се вари пилето, пък и всяко друго месо, трябва да се изхвърли един или два пъти. Не казваме, че веднага трябва да станете вегетарианци. Далеч във времето е заложена причината голяма част от днешното човечество да има необходимост от животински протеини. Нищо във вашия свят не е отчетливо черно-бяло. Нюансите са безброй. Познавате много хора, които почти боготворят животните и имат по няколко до машни любимци, но в същото време консумират много месо и не могат без него. Когато физическото тяло иска месо, а му забранявате, мисълта ви е заета с месото. Вие изпълвате пространството с мисъл-форми за месо, което е дори по-лошо от това, да консумирате месо.

Много хора, които не са потомствени вегетарианци, лесно се отказват окончателно от месото, но това още не значи, че това е лесно за всеки. Зависи колко дълго назад във времето предците са употребявали месо. Може програмата за този живот да включва такава опитност. Всяко убийство забавя развитието, а масовото убиване на млекопитаещи запълва енергийния фон на Земята с лоша енергия. Ако се отглеждат по-малко животни за месо, ще се освободят площи за растителна храна и ще се намалят кланиците. Вегетарианството е философия; то не е само начин на хранене. Вярно е, че някои хора, които консумират месо, са по-агресивни, но това не е правило. Има и много агресивни вегетарианци.

Какво да кажем за „астралните месоядци“, онези вегетарианци, които постоянно „ръфат“ себеподобните си, като непрекъснато ги критикуват и обсъждат в негативен план? Смятате (това го казват много учения), че вегетарианската храна спомага за отваряне на сетивата, за зареждане с добра енергия. И това е вярно, но не е задължително. Има пророци (такава е била и пророчицата Вангелия от България), които имат много отворени канали, без да са вегетарианци. Всеки един от вас е уникален и е вселена. Много информация остава скрита в предишните прераждания и за всяко нещо има обезателно причина.

Човечеството ще се върне към вегетарианството, но ще мине време. Ако ви е трудно да се откажете въобще от месото, преминете на пилешко и риба, разредете месната храна. Не изпитвайте постоянно чувство на вина. Това довежда до депресия. Животът не свършва никога. Не казваме да не полагате усилия за усъвършенстването си, а да не постигате нещата чрез насилие над себе си и над другите. Някой е постигнал едно, друг – друго. Важно е да имате желание за усъвършенстване и стъпка по стъпка да отивате към него. Това включва нещата от цялостния живот. Добре е да се започне от храненето и природосъобразния живот, т.е. с усилия за правилна грижа за физическото тяло. Телата, от които се състоите, взаимно си влияят. Природосъобразният живот помага както на физическото тяло, така и на останалите тела. Добрите мисли и положителните емоции помагат и на физическото тяло. Какво като вегетарианствате, а сте изпълнени с раздразнение и нетърпимост към останалите? Благородството се изразява в уважение и грижа за хората, животните и цялата природа, в преклонение пред Божественото.

Животните се жертват за вас, защото знаят, че човекът трябва да бъде опазен и че той е Божие създание като тях. Животните ви учат на преданост, на обич, на всеотдайност. Децата, които растат в контакт с животни, по-малко боледуват (разбира се, ако се спазва необходимата хигиена и за едните, и за другите).

Ако нямате домашен любимец, гледайте филми с животни. Това действа успокояващо. При заснемането част от енергията на природата и на животните се фиксира в кадрите и вие я получавате.

Измъчването на животни, както и тяхното убиване (ловът се смята за спорт!) е недопустимо и говори за низша природа. Истинското вегетарианство (освен консумацията на вегетарианс ка храна) включва любов към ближните, Бога и природата, милосърдие, взаимопомощ, смирение, некритикарстване, положителни мисли и чувства. Животните, както и вие хората, също желаят да се върне земният рай – хармонията между човека и природата.
Гласувай:
7
01. batogo - !!!:))) Поздравления и благодарности за това чудесно послание, Бвен!
21.05 12:27
То е много полезно за осъзнаването на хората, защото е пълно с мъдрост и уважение към природата и нейните благодатни принципи.
цитирай
2. bven - Благодаря, batogo - и от мое име
21.05 12:49
и от името на Багрина Кларк, която заедно с Барбара Марчиняк прие толкова послания за жителите на земята от плеядианците. Можем само да съжаляваме, че макар и отдавна дадени, те са пак актуални, даже повече отпреди! Космическите същества, преминали през нашите страдания, ни помагат с надежда и любов да преминем през трудния етап, в койт се намираме. От нас зависи ще повярваме ли, ще вземем ли правилните решения и искаме ли да се променим!?
Всеки ще даде отговор за себе си.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 10432373
Постинги: 2243
Коментари: 12164
Гласове: 32112
Архив
Календар
«  Декември, 2019  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031