Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2019 08:11 - За думите и за мислите
Автор: bven Категория: Тя и той   
Прочетен: 266 Коментари: 4 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                    ДА ПОГОВОРИМ ОТНОВО ЗА ДУМИТЕ И МИСЪЛТА

Говорили сме много за огромното значение на мисълта и на думите. Те са силна енергия – тя може да гради и да разрушава. „В началото бе Словото“ не е случайна фраза. Тя ни разкрива една основна тайна – Словото е градивният материал на Творението. Да вникнем в тази истина е изключително важно. Словото е Свещено! Голяма отговорност е как боравим с него.

Благодаря на Людмил Егов, който ми изпрати материала за ефекта, който произвеждат думите върху човешката ДНК. Това е нов аспект, от който досега не бяхме разглеждали значението на Словото. След като получих това ново знание, реших, че то трябва да бъде споделено с всички хора. Алказар веднага даде съгласието си тази тема да бъде включена в книгата. Това, което следва да прочетете, е изключителна информация.

„ДНК възприема човешката реч. Една неправилна дума може да предизвика нелечима болест, ругатните водят до мутации.

Някога Пушкин писал на жена си: „Не цапай душата си с четене на френски романи…“ Дори мълчаливото четене стига до клетъчните ядра – един текст оздравява наследствеността, друг– я травматизира.

Учени доказаха, че думата има пряко влияние върху структурата на молекулите на ДНК, а следователно и върху човека като цяло. Каквато лексика има един човек, какъвто е речниковият му багаж, такъв е и животът му. От време на време в обществото се разгарят дискусии за това, дали трябва да се псува. Учени твърдят, че ругатните буквално се врязват в генетичния апарат, в резултат на което се извършват мутации, които от поколение на поколение водят до израждане.

Когато човек постоянно ругае, неговите хромозоми се късат и огъват, а гените сменят местата си. В резултат на това ДНК започва да изработва противоестествени програми. Така постепенно на потомството се предава постановката за самоликвидация. Експеримент с „облъчване“ на семена на растения с думи се провеждал много години. Почти всички семена загинали, а оцелелите се превърнали в генетични изроди. Тези чудовища пренесли много болести, които се предавали по наследство. След няколко поколения потомството им напълно се изродило. Интересен факт: мутагенният ефект не зависел от силата на звука – думата можела да се произнася силно или шепнешком.

Изводът на учените е следният: Определени думи имат не енергийно, а информационно въздействие върху ДНК.

Бил проведен и противоположният експеримент. Учените „благославяли“ семената, които били убити от мощно радиоактивно облъчване. В резултат, обърканите гени, разкъсаните хромозоми и спирали на ДНК се върнали на предишните си места и загиналите семена оживели.

Скептиците се отнасят с недоверие към тези изводи. Как могат обикновените думи да влияят върху наследствеността? Нашата представа за генетичния апарат като съставен само от химически вещества е остаряла. За да се изгради от ДНК жив механизъм, са необходими много по-сложни конструкции. Програмата на човека е закодирана във физическите полета, които се създават около хромозомите и имат холографски строеж. Цялата информация за миналото, настоящето и бъдещето на организма в концентриран вид се съдържа във всяка точка на вълновия геном. Молекулите на ДНК си обменят тази информация чрез електромагнитните вълни, включително акустичните и светлинните. Днес учените се научиха да зареждат ДНК с енергията на светлината и звука. Излъчвайки определени генетични програми, те стимулират резервните възможности на организма.

Изводът е еднозначен – ДНК възприема човешката реч. Нейните „уши“ са идеално приспособени за улавяне на звуковите вибрации.

Известният физик Пьотър Гаряев смята, че с помощта на словесни мислеформи човек създава своя генетичен апарат. Например детето наследява от родителите си деформираща програма и започва да псува и да ругае. Така то разрушава и себе си, и своята среда – както социална, така и психологическа. И тази „снежна топка“ се търкаля от поколение в поколение.

Така че на нашия генетичен апарат не му е безразлично какви книги четем. Всичко се запечатва във вълновия геном, т.е. във вълновата генетична програма, която променя в една или друга посока наследствеността и програмата на всяка клетка. Една дума може да предизвика неизлечима болест, а друга – да излекува човека. При това вашата ДНК не разбира дали вие общувате с живи хора, или с героите от телевизионния сериал.

Човекът прилича на паметна книга, в която записва своите отзиви и пожеланията на всички други, включително и своите. Тази информация не само го формира като личност, но и се запечатва в ДНК. От нейното съдържание зависи здравето на потомците му.“

„Много интересно и логично! Всички процеси и явления в Природата са свързани и зависими помежду си! Нищо грешно не остава без наказание!“ (Коментар на читател.)Kaто продължение на темата ви предлагам да гледате лекцията на Бруъс Липтън The New Biology : Where Mind and Matter Meet

В тази лекция известният клетъчен биолог ще ви разкаже по научен начин, как мисълта отключва гените в клетките.

Също така, вероятно сте чували за експеримента на Масару Емото с трите буркана ориз: http://youtu.be/Wc-ZmvxfBxEИдентични резултати получиха и други хора:

http://youtu.be/Is8FE0RQo8A

http://youtu.be/31shlv5Z71A

https://www.youtube.com/watch?v=DQig4Jwvh48&list=PLDF061C5522A178B7

« Последна редакция: юни 13, 2014, 09:23:16 pm от Людмил »
http://www.spiralata.net/kratce/index.php/predst-kniga/1061-bagrina7
Гласувай:
8
01. leonleonovpom2 - Здравей, Таня!
01.12.2019 08:47
Хората и от опит, без да са учени, са установили, че лошата дума убива Затова в Средновековието са горили магьосници на клада

Хубав ден!
цитирай
2. bven - Привет, leonleonovpom2!
01.12.2019 10:22
Съгласна съм, че хората са знаели винаги за въздействието на думите - затова съществува и понятието "проклятие" и "родово проклятие". Всеки, който е вярвал в Бог, внимателно е подбирал изразните средства. Но с вековете това знание избледнява и последиците остават за всички! Колкото до магьосниците - в повечето случаи това е било начин за разправа с неудобните на властниците - крале, папи и др., които са използвали суеверието на тълпата. За съжаление, в повечето случаи са си отивали хора без вина или надарени с екстрасензорни възприятия, които не са били обясними. Почти толкова, колкото и сега. Но важното е, като сме предупредени - да сме внимателни и с добри чувства към всичко, което ни заобикаля:)))
Желая ти хубав неделен ден!
цитирай
3. wonder - За енергийния отпечатък на думите, ...
01.12.2019 12:27
За енергийния отпечатък на думите, създаващ съдба, въздигащ или низхождащ духа, за жалост, много малко хора си дават сметка. Злословието е норма на поведение, а агресията в речта - константа в днешно време. Психосоматичните и ДНК-връзки са табула раза за ограничения човек и духовната слепота към днес е толкова голяма, че хората дори не разбират колко страшно за тях самите е да мислят и говорят лоши неща, за клеветят, лъжат и обиждат.
Много хубава статия, Бвен, благодаря!
цитирай
4. bven - Благодаря и аз за отзива, wonder.
01.12.2019 17:51
За съжаление в даден момент почти никой не си дава сметка нито за това, което говори, нито за мислите, на които разрешава да вървят в мозъка. А както се разбра от статията - енергията следва мисълта и всеки от нас оставя отпечатък в енерго-информационното поле, част от което е. Много се надявам, да прогледнем и да творим само благоденствие с инструментите, които ни е дал Създателят!
Светлина и Любов!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 10914564
Постинги: 2328
Коментари: 12427
Гласове: 33222
Архив
Календар
«  Юни, 2020  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930