Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2019 08:11 - За думите и за мислите
Автор: bven Категория: Тя и той   
Прочетен: 1079 Коментари: 4 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                    ДА ПОГОВОРИМ ОТНОВО ЗА ДУМИТЕ И МИСЪЛТА

Говорили сме много за огромното значение на мисълта и на думите. Те са силна енергия – тя може да гради и да разрушава. „В началото бе Словото“ не е случайна фраза. Тя ни разкрива една основна тайна – Словото е градивният материал на Творението. Да вникнем в тази истина е изключително важно. Словото е Свещено! Голяма отговорност е как боравим с него.

Благодаря на Людмил Егов, който ми изпрати материала за ефекта, който произвеждат думите върху човешката ДНК. Това е нов аспект, от който досега не бяхме разглеждали значението на Словото. След като получих това ново знание, реших, че то трябва да бъде споделено с всички хора. Алказар веднага даде съгласието си тази тема да бъде включена в книгата. Това, което следва да прочетете, е изключителна информация.

„ДНК възприема човешката реч. Една неправилна дума може да предизвика нелечима болест, ругатните водят до мутации.

Някога Пушкин писал на жена си: „Не цапай душата си с четене на френски романи…“ Дори мълчаливото четене стига до клетъчните ядра – един текст оздравява наследствеността, друг– я травматизира.

Учени доказаха, че думата има пряко влияние върху структурата на молекулите на ДНК, а следователно и върху човека като цяло. Каквато лексика има един човек, какъвто е речниковият му багаж, такъв е и животът му. От време на време в обществото се разгарят дискусии за това, дали трябва да се псува. Учени твърдят, че ругатните буквално се врязват в генетичния апарат, в резултат на което се извършват мутации, които от поколение на поколение водят до израждане.

Когато човек постоянно ругае, неговите хромозоми се късат и огъват, а гените сменят местата си. В резултат на това ДНК започва да изработва противоестествени програми. Така постепенно на потомството се предава постановката за самоликвидация. Експеримент с „облъчване“ на семена на растения с думи се провеждал много години. Почти всички семена загинали, а оцелелите се превърнали в генетични изроди. Тези чудовища пренесли много болести, които се предавали по наследство. След няколко поколения потомството им напълно се изродило. Интересен факт: мутагенният ефект не зависел от силата на звука – думата можела да се произнася силно или шепнешком.

Изводът на учените е следният: Определени думи имат не енергийно, а информационно въздействие върху ДНК.

Бил проведен и противоположният експеримент. Учените „благославяли“ семената, които били убити от мощно радиоактивно облъчване. В резултат, обърканите гени, разкъсаните хромозоми и спирали на ДНК се върнали на предишните си места и загиналите семена оживели.

Скептиците се отнасят с недоверие към тези изводи. Как могат обикновените думи да влияят върху наследствеността? Нашата представа за генетичния апарат като съставен само от химически вещества е остаряла. За да се изгради от ДНК жив механизъм, са необходими много по-сложни конструкции. Програмата на човека е закодирана във физическите полета, които се създават около хромозомите и имат холографски строеж. Цялата информация за миналото, настоящето и бъдещето на организма в концентриран вид се съдържа във всяка точка на вълновия геном. Молекулите на ДНК си обменят тази информация чрез електромагнитните вълни, включително акустичните и светлинните. Днес учените се научиха да зареждат ДНК с енергията на светлината и звука. Излъчвайки определени генетични програми, те стимулират резервните възможности на организма.

Изводът е еднозначен – ДНК възприема човешката реч. Нейните „уши“ са идеално приспособени за улавяне на звуковите вибрации.

Известният физик Пьотър Гаряев смята, че с помощта на словесни мислеформи човек създава своя генетичен апарат. Например детето наследява от родителите си деформираща програма и започва да псува и да ругае. Така то разрушава и себе си, и своята среда – както социална, така и психологическа. И тази „снежна топка“ се търкаля от поколение в поколение.

Така че на нашия генетичен апарат не му е безразлично какви книги четем. Всичко се запечатва във вълновия геном, т.е. във вълновата генетична програма, която променя в една или друга посока наследствеността и програмата на всяка клетка. Една дума може да предизвика неизлечима болест, а друга – да излекува човека. При това вашата ДНК не разбира дали вие общувате с живи хора, или с героите от телевизионния сериал.

Човекът прилича на паметна книга, в която записва своите отзиви и пожеланията на всички други, включително и своите. Тази информация не само го формира като личност, но и се запечатва в ДНК. От нейното съдържание зависи здравето на потомците му.“

„Много интересно и логично! Всички процеси и явления в Природата са свързани и зависими помежду си! Нищо грешно не остава без наказание!“ (Коментар на читател.)



Kaто продължение на темата ви предлагам да гледате лекцията на Бруъс Липтън The New Biology : Where Mind and Matter Meet

В тази лекция известният клетъчен биолог ще ви разкаже по научен начин, как мисълта отключва гените в клетките.

Също така, вероятно сте чували за експеримента на Масару Емото с трите буркана ориз: http://youtu.be/Wc-ZmvxfBxE



Идентични резултати получиха и други хора:

http://youtu.be/Is8FE0RQo8A

http://youtu.be/31shlv5Z71A

https://www.youtube.com/watch?v=DQig4Jwvh48&list=PLDF061C5522A178B7

« Последна редакция: юни 13, 2014, 09:23:16 pm от Людмил »
http://www.spiralata.net/kratce/index.php/predst-kniga/1061-bagrina7




Гласувай:
8



1. leonleonovpom2 - Здравей, Таня!
01.12.2019 08:47
Хората и от опит, без да са учени, са установили, че лошата дума убива Затова в Средновековието са горили магьосници на клада

Хубав ден!
цитирай
2. bven - Привет, leonleonovpom2!
01.12.2019 10:22
Съгласна съм, че хората са знаели винаги за въздействието на думите - затова съществува и понятието "проклятие" и "родово проклятие". Всеки, който е вярвал в Бог, внимателно е подбирал изразните средства. Но с вековете това знание избледнява и последиците остават за всички! Колкото до магьосниците - в повечето случаи това е било начин за разправа с неудобните на властниците - крале, папи и др., които са използвали суеверието на тълпата. За съжаление, в повечето случаи са си отивали хора без вина или надарени с екстрасензорни възприятия, които не са били обясними. Почти толкова, колкото и сега. Но важното е, като сме предупредени - да сме внимателни и с добри чувства към всичко, което ни заобикаля:)))
Желая ти хубав неделен ден!
цитирай
3. wonder - За енергийния отпечатък на думите, ...
01.12.2019 12:27
За енергийния отпечатък на думите, създаващ съдба, въздигащ или низхождащ духа, за жалост, много малко хора си дават сметка. Злословието е норма на поведение, а агресията в речта - константа в днешно време. Психосоматичните и ДНК-връзки са табула раза за ограничения човек и духовната слепота към днес е толкова голяма, че хората дори не разбират колко страшно за тях самите е да мислят и говорят лоши неща, за клеветят, лъжат и обиждат.
Много хубава статия, Бвен, благодаря!
цитирай
4. bven - Благодаря и аз за отзива, wonder.
01.12.2019 17:51
За съжаление в даден момент почти никой не си дава сметка нито за това, което говори, нито за мислите, на които разрешава да вървят в мозъка. А както се разбра от статията - енергията следва мисълта и всеки от нас оставя отпечатък в енерго-информационното поле, част от което е. Много се надявам, да прогледнем и да творим само благоденствие с инструментите, които ни е дал Създателят!
Светлина и Любов!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14903805
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39057
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава