Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2020 07:23 - Как да учат децата ни?
Автор: bven Категория: Тя и той   
Прочетен: 1827 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


Техническият директор на eBay е изпратил децата си на училище без компютри. Същото се отнася и за служители в други гиганти на Силициевата долина – Google, Apple, Yahoo!, Hewlett-Packard, пише в. „Аргументи и факти”.

Руското издание коментира: „Нашите напредничави майки се хвалят една на друга: „Моята на 2 години знае как да играе с таблета“. Другата й отговаря: „Моят 7-годишен син си създаде профил в YouTube“. И всички колективно се стремят трескаво към най-компютризираните училища, казвайки: „О, защо да се учат да пишат с писалка, че това е толкова остаряло“, „О, защо заставят децата да учат поезия от миналия век, би било по-добре да направят по 6 компютърни презентации”. И така лъжат сами себе си.”.

Във времето, когато останалата част от света все повече се пристрастява към интернет и постепенно същото става и с техните деца, умните хора избират за децата си „назадничаво” образование.

Сега, сред работещите в Силициевата долина, на особена мода било училището „Waldorf of the Peninsula”. Класните стаи имат максимално старомоден стил: обикновени чинове; дъски, на които се пише с тебешир; библиотеки с най-различни книги, никакви таблети вместо учебници и тетрадки. Употребата на таблети и т.н. електронни устройства е забранена в класните стаи. Но и не се поощрява у дома.

Точно към такъв подход още преди 10-15 години са се придържали едни от най-известните компютърни гении. Трите деца на Бил Гейтс до 14-годишна възраст не са имали правото да имат смартфон. Но и след навършването на тази възраст бащата ограничавал „електронизацията им“, тъй като се опасявал от вредите, които може да нанесе на здравето им електрониката.

Привържениците на обучение без IT са на мнение, че компютрите потискат творческото мислене, междуличностните отношения и вниманието. 
Източник: www.24chasa.bg

В японските училища учениците не се явяват на изпити преди да стигнат четвърти клас /10 години/. Те правят само малки тестове. Смята се, че целта на първите 3 години в училище е не да оценява знанията и уменията на детето да учи, а да го възпитат и да развият характера му. Учителите учат децата да уважават другите хора и да бъдат нежни с животните и природата. Те също така се учат да бъдат щедри, състрадателни и съпричастни. Освен тези неща, децата се учат на качества като твърдост на характера, самоконтрол и справедливост.
Училищната година започва на 1 април.

В японските училища учениците трябва да си чистят сами класните стаи, лавките и дори тоалетните. Докато чистят, учениците се разделят на малки групички, на които се поставят задачи за цялата година. Японската образователна система вярва, че по този начин учениците се научават да чистят след себе си, да работят в екип и да си помагат. Освен това прекарвайки времето си в чистене, децата се научават да уважават труда си и труда на другите.

Обядът е по стандартизирано меню и децата ядат в класните стаи. Японците правят всичко по силите си, за да са сигурни, че децата се хранят здравословно и балансирано. В държавните начални училища и гимназии обядът се приготвя по стандартизирано меню, разработено от квалифицирани готвачи и диетолози. Всички ученици се хранят в класните си стаи заедно с учителите.

Почти всички гимназии изискват от своите възпитаници да носят училищни униформи. Въпреки че някои училища си имат собствен стил, традиционната японска униформа се състои от костюм във военен стил за момчетата и моряшки стил за момичетата. Целта на униформите е да премахне социалните различия между учениците и да създаде впечатление за работна среда. Освен всичко останало, униформите приобщават учениците и ги карат да се чувстват едно цяло.
В края на гимназията японските ученици трябва да положат един много важен изпит, който е решаващ за тяхното бъдеще. Ученикът може да избере само един колеж, в който иска да отиде, а влизането в него става чрез набирането на определен брой точки. Ако ученикът не успее да постигне този резултат, той просто не влиза в колеж. Съревнованието е много голямо – само около 76% от завършилите продължават образованието си след гимназията. Периодът на подготовката за влизане във висше учебно заведение не случайно се нарича „изпитен ад“.

Източник: https://lifestyle.framar.bg



Гласувай:
6



1. bven - лооп1 - много хубаво поощрение за мен:)
17.06.2020 11:00
Светлина и Любов!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868930
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава