Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2015 13:08 - Забележителности във Виена, които непременно трябва да посетите
Автор: bdmundo Категория: Туризъм   
Прочетен: 3720 Коментари: 0 Гласове:
2



Открийте очарователната Виена и се насладете на културното и историчекото й наследство

Ако сте планирали да посетите Виена или сте вече там, ще имате възможността да усетите  духа на Австрийската столица и да се насладите на приказна разходка из някои от дворцовите комплекси там. Виена наистина е необятна и за да посетите всичките й забележителности, ще Ви е необходимо повече от седмица. За това нека се спрем на няколко от тях, които се славят с най-голям интерес сред туристите.

Ратхаус  (Wiener Rathaus)

image

Снимка: Alexander Johmann | Flickr

Ратхаус (Wiener Rathaus) със своя готически архитектурен стил е една от най-емблематичните сгради във Виена.  В сградата, проектирана от Фридрих фон Шмид, се помещава кметството на Виена и строежът й е завършен през 1883г. На върха на  централната кула е поставена 3,5м статуя на Ратхаусман (Rathausmann) - символ на Виена. Към днешна дата, Виенското кметство е в процес на пълна реконструкция.

Испанското училище по езда

image

Снимка: Daniel Stockman | Flickr

Испанското училище по езда без съмнение е една от най-интересните атракции на Виена, а името му се дължи на факта, че конете са с испански произход. Не навсякъде ще намерите място, където може да наблюдавате изявите на ученици от школа по езда с вековни традиции и то с породисти бели Липициански коне. Училището е с богата история, датираща още от  1572 г. и предлага на посетителите си да се насладят на класически техники по обяздване и езда.

Дворцовият комплекс Белведере

image

Снимка: Kurt Bauschardt | Flickr

Бароковият дворцов комплекс Белведере е част от културно-историческото наследство  на Виена. В превод от италиански името на двореца означава „красива гледка“ ,  а панорамата към стария град, която се открива от комплекса е наистина невероятна. Дворцовият комплекс Белведере датира от края на 17 век, състои се от две сгради - „Долно Белведере“ и „Горно Белведере“. И докато в миналото това място е било дом на кралски особи, днес там се помещават картини и скулптури на  известни творци.

Дворецът Хофбург

image

Снимка: Dennis Jarvis| Flickr

Дворец Хофбург e използван в миналото като зимна резиденция на австрийското императорско семейство, днес той е музей и официална резиденция на австрийския президент. Дворецът е с голямо историческо значение, тъй като през вековете е бил дом на някои от най-могъщите кралски особи в Европа, включително и Хабсбургите - владетелите на австро-унгарските империи. Дворецът има около 2600 зали и стаи, претърпява много реконструкции и разширения и така се оформят отделните части на комплекса, изградени от различни кралски особи през вековете. Само три части са отворени за широката публика днес: императорските апартаменти; Музеят Сиси, посветен на Елизабет Баварска и Сребърната колекция - колекция от царски предмети за бита.

Паркът Пратер

image

Снимка: Alexandru Panoiu | Flickr

Много хора считат Пратер само за  един голям обществен парк, но там всъщност се намира един от емблематичните символи на Виена, известен на всички туристи – Виенското колело. То е една от причините Пратер да се смята и за един от първите увеселителни паркове в света.

Дворецът Шьонбрун

image

Снимка: Dennis Jarvis | Flickr

Сравним по своето величие единствено с Версай, дворецът Шьонбрун е една от най-големите забележителности във Виена – невероятен дворцов комплекс  с  1441 стаи, с който Австрия се гордее. Дворецът и прилежащите на негова територия паркове и градини са включени в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. При посещението си на двореца ще имате възможност да разгледате не само императорските покои, но и най-старата зоогическа градина в света. В комплекса на двореца се включват още панорамната площадка на Мария Терезия “Глориет”, Къщата на палмите, Къщата на пеперудите и императорският параклис във вътрешността на замъка.

Автор: Г. Данчева | Copyright 2015 Blacon del Mundo




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bdmundo
Категория: Туризъм
Прочетен: 24056
Постинги: 10
Коментари: 4
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031