Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2012 08:00 - Започва Годината на Водния Дракон
Автор: bven Категория: Забавление   
Прочетен: 20718 Коментари: 33 Гласове:
36

Последна промяна: 03.02.2012 23:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image
Драконът е петият знак в китайския хороскоп и означава късмет.

Според Източния хороскоп високосната 2012 г е година на Дракона, на черния воден Дракон. Тя ще започне на 23 януари 2012 и ще свърши на 9 февруари 2013 година.

Какво означава символът на годината? Черният цвят е цветът на космоса, на полярната нощ, цветът на водните дълбини. Според източния календар Драконът е първият от 12-те зодиакални знаци, затова според китайците. Годината на Дракона до голяма степен определя и какви ще бъдат следващите 12 години. „Според китайските вярвания драконът е пазител на богатството и дома, символ на могъществото, безгрижния живот и процъфтяващото бъдеще, казва Лиу Индзиъ. Отиващата си 2011 бе Година на заека, който носи късмет.
За Дракона като огнено животно се смята, че е непредсказуемо, и затова и годината най-вероятно ще е такава. Драконът символизира късмета, космическата сила и положителното планетарно влияние, живота и напредъка. Той носи богатство, добродетел, хармония и дълголетие. Драконът е митичен, той може да бъде огън, злато и вода, но може да бъде унищожен за секунди, след което да се възроди от пепелта.
Освен това годината е високосна – тоест начало на нов 4-годишен цикъл, което означава, че както подредиш живота си сега, то ще продължи и през следващите 3 години.

Мъжете, родени в годината на Дракона, имат труден, но материално обезпечен живот, а жените са сговорчиви и трудолюбиви.Черният Дракон носи стихията на водния поток, носи решителни промени.

Годините на Дракона са благоприятни, ако човек се стреми да върви напред, да проявява предприемчивост и целеустременост.
Тези години винаги са трудни, понякога уморителни, но винаги резултатни. Символът на 2012 година носи победи и награди, но заедно с тях, поражения и загуби. През годината са възможни природни катаклизми – земетресения, наводнения. В същото време, в годината на Дракона може да се наблюдава силен прогрес в областта на демократизацията на обществото, както и в енергийния сектор.

Драконът е същество емоционално, решително, енергично и успех в годината на Дракона могат да постигнат хора, проявяващи тези качества в стремежа си към целта. Символът на 2012 година е своеволен, но честен, той не обръща внимание на дребните неща. Точно за него са думите: „Виждам целта – препятствия не виждам.“
С други думи годината няма да бъде спокойна и лека, но въпреки това ще донесе успех на онези, които не седят със скръстени ръце.
За родените в годината на Дракона 2012 година ще бъде успешна, това е годината на техния успех и победа.


image
На родените под знака на Мишката (Плъх) се препоръчва да кротуват и да се занимават с добри, хубави неща.
Волът ще бъде най-добре да си работи спокойно, без да се съблазнява от пищност и безмислен блясък, тогава символът на годината ще бъде благосклонен към него.
Тигърът в годината на Дракона ще бъде абсолютно доволен, той обича блясък и сияние. Заекът е желателно да не се показва твърде много от дупката си и главното е да запази спокойствие.
Змията както обикновено ще се държи мъдро, мирно и спокойно.
За Коня годината ще бъде успешна, тъй като и тя обича шума, блясъка, пищността.
Няма да бъде лоша годината и за Козата. Използвайки суматохата наоколо, тя постепенно ще увеличава своя дял.
Маймуната в годината на Дракона се чувства като „риба във вода“. Символът на 2012 се нуждае от нея, затова ще благоволи към нея.
Петелът няма защо да се страхува, в годината на Дракона може да прави всичко, което поиска.
Кучето е по-добре да се държи настрана и да не се вживява твърде много в това, което се случва. Неговото време ще дойде по-късно.
За Глигана блясъкът и пищността са неприятните моменти в годината на Дракона, за него ще бъде по-добре през 2012 да си осигури приятелска подкрепа.

Като цяло, символът на 2012 година не е толкова страшен, колкото изглежда на пръв поглед. Запазвайте спокойствие и вървете напред. И Драконът ще бъде за вас само подкрепа.
В годината на Дракона преуспяват тези, които са дипломатични, мъдри и досетливи. Тази година ще е успешна за творческите личности и за тези, които умеят да пестят и умножават парите си, но не и за алчните.
Годината на Дракона изисква пълна себеотдаденост, ентусиазъм и преданост към всичко. Всяка постъпка, дума и жест трябва да бъдат проверени, премислени и пресметнати. Драконът ще „изяде главата“ на мързеливите и тези, които изпускат шансовете за успех, предложени от него. Бъдете артистични, подхождайте към решаването на проблемите творчески, търсете нестандартни решения. Само от онова, за което сте положили истински труд, ще пожънете успех. Не бъдете мнителни през 2012 г. Отървете се от безпокойството, то може да попречи на правилната ви преценка.

image
Според китайския календар зодия Дракон са родените през 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012 , 2024 г.
По-интересни факти за Дракона:
Зодиакален камък: аметист
Цвете: декоративен грах
Най-добри часове: 7-9
Сезон: пролет
Цветове: черно и златисто
Дракони са били: Сара Бернар,Патрик Суейзи, Жана д’Арк, Джон Ленън, Салвадор Дали, Йосип Броз Тито, Ернесто Че Гевара, Франсоа Митеран

В годината на Дракона се раждат решителни, целеустремени, емоционални и предани хора. Те се движат напред и нагоре, независимо от пречките, но винаги са готови да пожертват себе си заради близките си. Сред Драконите има много пълководци, мъдреци, творчески личности. Родените в годината на Дракона са честни и способни, никога не проявяват дребнавост и лицемерие. Стремежът към съвършенство ги прави взискателни както към другите, така и към себе си. Може да са раздразнителни и несдържани в думите си.

Притежават различни способности, интелигентни и великодушни са. Според азиатските народи, знакът на Дракона е символ на четирите благополучия – богатство, добродетел, хармония и могъщество.
Няколко дни преди новогодишната нощ в Япония вече казаха сбогом на изминалата година на Заека и се подготвят да посрещнат новата година на Дракона. За разлика от останалите държави в Азия, Япония чества Нова година според западния календар на 1 януари.

Посрещането на Новата година – годината на Дракона, трябва да бъде пищно, за да бъде късметът с вас през цялата следваща година. Драконът обича лукса и изобилието.
На празничната маса трябва да има само пресни продукти. Духът на Дракона ще се впечатли от разнообразието в ястията на трапезата, както и на красивия им вид.
Гостите ще са изненадани, ако част от ястията се приготвят пред тях. Добре е, ако на разположение има подвижно барбекю, което да позволи приготвянето на сочни пържоли пред гостите.
Ястията фламбе са препоръчителни за Новогодишната нощ, тъй като стихията на Дракона е огънят, въпреки че покровителят на 2012 година е Водният Дракон. Колкото по-малко е обработена топлинно храната, толкова повече късмет ви очаква през годината на Дракона. Препоръчва се изобилие от пресни салати.
Задължително на масата трябва да присъства десерт от тиква. Оранжевият цвят е цветът на Дракона. Запечени парчета тиква с мед са подходящ десерт.
На новогодишната маса Драконът очаква да има различни видове риба. Не са допустими рибите от консерви. В годината на Дракона се сервира само храна, приготвена преди няколко часа, не преди дни.

Цветовите варианти за тоалети, с които можем да посрещнем Новата година, могат да бъдат няколко:
На първо място са поставени т.нар. водни цветове – черното, разновидностите на синьото. Естественият „драконов“ цвят според китайския хороскоп е зеленият, затова акцентът в облеклото може да бъде поставен именно върху него. Допустими са обаче и различни съчетания – пъстрите, дори крещящи тоалети.

Драконът по принцип обича зрелищата и празненствата. За да решим с какво да посрещнем Новата 2012 година, трябва първо да определим приоритетите си. Ако искаме да имаме повече власт и влияние, трябва да изберем зеленото, но допълнено с оранжеви аксесоари.
Стремежът към пари трябва да ни подтикне да изберем тоалет в черно, съчетан със златно. За постигането на вътрешна хармония спомагат синьото и зеленото.

За да е достатъчно пищно посрещането на Новата година, за всеки от гостите трябва да има подарък, макар и съвсем символичен. Масата се украсява пищно.
Пищни украшения да има и по дамите, които празнуват Новата година. Драконът обича скъпоценните камъни и благородните метали.
image
Тази година не бива в никакъв случай да се посреща тихо и самотно пред телевизора. Колкото повече хора се съберят около празничната трапеза, колкото по-весело и оживено е общуването, колкото повече радост и смях има наоколо, толкова по-позитивна ще е годината. А тъй като Драконът е същество, обожаващо шумните и впечатляващи тържества, не забравяйте да отбелязвате всяка една своя победа, всеки (дори малък) успех, гръмко, весело и с вкус!

Огнените знаци винаги са агресивни и не търпят унижение и насмешка. В годината на Дракона най-добре ще бъде да не се шегувате със съдбата, да не рискувате и задължително да обмисляте своите действия. От друга страна, Драконът е щастлив символ според източните поверия. Смята се, че хората, родени през тези години, ще се радват на успехи. Поради тази причина годината на Дракона ще даде шанс на всички, не форсирайте нещата, защото успехът ви е гарантиран.

Много неща могат да се случат в годината на Дракона - и добри, и лоши. Тази година е непредсказуема, което е донякъде плашещо, но ако вярваме в своите сили, успехът ни ще е факт. Възможно е, през тази година да откриете своя партньор в живота, да завържете стойностни отношения с приятели, да укрепите семейния си живот. Годината на Дракона помага да се случат тези неща.

През 2012 година има голяма вероятност да осъзнаете себе си и да се изкачите по кариерната стълба. Това е ще важи особено силно за творческите професии. Всички ваши таланти задължително ще се разкрият през тази година и ще бъдат забелязани. Важно е да се отнасяте с внимание към хората около вас и да не си играете със съдбата през годината на Дракона.

- Метални Дракони - Родени през Години 1940 г. и 2000 година
Металът засилва това, че е силен знак. Металните дракони са по-решителни и те се борят за това в което те вярват. Те се радват на компанията на тези, които се чувстват достатъчно силни, за да отправят предизвикателство към своите убеждения. Те са истински лидери и обикновено ще намерят изобилие от хора, които ще желаят да ги следват.
- Водни Дракони - родени през 1952 и 2012 година
Водата успокоява огъня на Дракона. Водните дракони са в състояние да виждат нещата от други гледни точки. Не е необходимо винаги да бъде прав. Ако техните решения са добре проучени преди това, а обикновено са и другите хора около тях се включат.
- Дървени Дракони - родени през 1904 и 1964 година
Дървените Дракони също са готови да се забавляват и да чуят мнението на другите. Творческите им страна е силна, и те са креативни и иновативни. Те се разбират с другите, но винаги ще бъдат доминираща сила.
- Огнени Дракони - родени през 1916 и 1976 година
Огнените Дракони са емоционални. Те  поставят себе си на постаменти, защото  реагират бързо и безразсъдно, но понякога правят погрешни решения. Огнените Дракони трябва да намалят скоростта и да поддържат темперамента, тогава те се чувстват най добре.
- Земни Дракони - родени през 1928 и 1988 година
Те са вкоренени в земята, Земните Дракони имат по-добри решения, защото те действат по-рационално. Драконите на Земята са уравновесени и са в състояние да контролират тяхното поведение. Те повече стимулират другите, но и те предпочитат да се възхищават на другите.

image
Да се събудим вече, хора!
www.perunik.com/news/94897/%D0%A5%D0%9E%D0%A0%D0%90,%D0%9F%D0%9E%D0%9C%D0%9E%D0%A9!_%D0%92_%D0%9A%D0%AA%D0%A9%D0%98_%D0%A1%D0%90_%D0%9D%D0%90%D0%A5%D0%9B%D0%A3%D0%9B%D0%98_%D0%9F%D0%9E%D0%9B%D0%98%D0%A6%D0%90%D0%98_%D0%A1_%D0%9F%D0%98%D0%A1%D0%A2%D0%9E%D0%9B%D0%95%D0%A2%D0%98,_%D0%91%D0%98%D0%AF_%D0%98_%D0%A2%D0%9E%D0%A0%D0%9C%D0%9E%D0%97%D0%AF%D0%A2_%D0%A1%D0%95%D0%9C%D0%95%D0%99%D0%A1%D0%A2%D0%92%D0%9E%D0%A2%D0%9E_%D0%9C%D0%98#.TxsTONf0VU4.facebook



Тагове:   дракон,   2012,   Воден,


Гласувай:
35



1. mt46 - Добро утро, Мария!
22.01.2012 08:47
Поздрав за богатия постинг!
Значи Драконът не бил толкова черен и страшен...
Дано не се стига до драконовски мерки!
ЧНГ на всички китайци!... :)))
цитирай
2. bojo12345 - Прочетох и реших....
22.01.2012 09:34
На първият срещнат днес Воден Дракон да поднеса подарък,
за да не изпуска огнени пламъци от устата през годината!!!
цитирай
3. stela50 - Здравей , Бвен ... Прочетох с интерес
22.01.2012 11:44
много приятно и мъдро поднесения материал .
Установих , че има и един член от семейството ми ,
който е роден в годината на Дракона ...
Чудесен пост ! Благодаря и хубава неделя !
цитирай
4. gocho52 - Ухааа!...
22.01.2012 13:07
И аз съм Дракон...
Пай съ ламьо!...
цитирай
5. panazea - Да ни е честит Черния дракон !
22.01.2012 13:23
Звездите са с нас ! Звездите на Дракона ще ни сочат пътя във Вселената !
цитирай
6. bven - На 1: Здравей и Честита Година на Водния Дракон!:)))
22.01.2012 14:41
Марине, не са важни мерките, а теглилките - ние трябва да решим и да действаме против драконските похвати! Честито и на всички, които се наричат българи, защото китайският календар и взаимстван от българите:)))
Да има много здраве, благоденствие и любов за всички!!!
цитирай
7. bven - На 2: Мъдро решение, Божо!:)))
22.01.2012 14:42
Дано драконът те гледа с добри очи, иначе....не ми се мисли какво те чака:)))
Честито и на цялото семейство тази хубава и щастлива година!
цитирай
8. bven - На 3: Честита Година на Дракончетата, Стела!
22.01.2012 14:44
Какъвто и да е Драконът - той е много хубав знак - само гледайте да не отваря много уста:)))
Весело посрещане и много късмет през тази година желая на всички у дома!
цитирай
9. bven - На 4 : Гошо, щом си 52 - няма начин, момче мъдро - драконче си:)
22.01.2012 14:46
Само хубави неща да мислиш, за да могат да се сбъднат!
Весел празник!
цитирай
10. bven - На 5: Тони, златни ти уста!
22.01.2012 14:49
Отдавна имаме нужда от Водач за Вселената, давай да се обличаме и да впрягаме дракона в каляската!
Много хубави случки и емоции ти желая през тази година (да не си случайно Драконка?:)))
цитирай
11. kalin8 - Интересно...
22.01.2012 15:51
Интересни неща разказваш, Мария!
Значи и според китайския календар започва нов дванадесет-годишен цикъл...
Поздрави!
Б.
цитирай
12. bven - На 11: Според Китайския-български календар ни очаква една хубава година, пълна с много изненади!
22.01.2012 16:17
Каква е тя, зависи от нас и нашите мисли, според мен, Борисе. Важно е да има движение напред, а не цикли. Нека решим приоритетите си и да работим сериозно.
Благодаря, че ми гостува.
Хубава вечер!:)
цитирай
13. panazea - Драконът носи справедливостта в сърцето си .
22.01.2012 16:25
Ще има бури , но това е пречистване .
Както винаги след стихия , природата е обновена.
цитирай
14. bven - На 13: Дано донесе късмет във всичко!
22.01.2012 16:41
А след буря се диша най-леко:)))
цитирай
15. mileidi46 - А ние каква зодия сме според кита...
22.01.2012 18:59
А ние каква зодия сме според китайците...
ние ,скорпионите де...:)))
цитирай
16. yotovava - Ми ще си трая
22.01.2012 19:30
и ще си кютам - Заек съм :))))))))))))))))

Валя
цитирай
17. tili - Очаквам хубава
22.01.2012 19:42
година за себе си и за тези, които обичам:)))
Пожелавам същото на всички! Каквото мислиш - това става, независимо от годината. Защото мисълта и въображението са първите стъпки към действието.
Честито на всички Дракони:)))
цитирай
18. goby3 - :)
22.01.2012 20:16
Аз,нали съм зодия ДРАКОН,много харесах поста и ти благодаря :)))
цитирай
19. divna8 - И такаааа. . . :))))))))))) Др...
22.01.2012 20:19
И такаааа... :)))))))))))
Дракончетата да започнат да черпят от утре, 09:00 ч. - та чак до 09.02.2013 г.
Преминалите Изпита на Петото Измерение ще освободим от задължението да черпят :)))
А и името е много показателно: Дра-Кон... Издръжливи като драки, като коне и... вниманиеее: драко на някои езици означава смок... И крилцата да вземем под внимание... Казано накратко, симпатични твари!
И не ме слушайте как се задявам с драконите - аз съм Петел, всичко ми е позволено тази година - да му мислят "потърпевшите"на закачките ми...
И така:
отворете сърцата си за Черния Воден Дракон - малко остана, идва :):):)

И браво и честито на Драконката Бвен,
която така добре е описала целогодишния си рожден ден :))))))))))
цитирай
20. kasnaprolet9999 - Точно така, откриването на Новата ...
22.01.2012 20:44
Точно така, откриването на Новата година трябва да е пищно и след броени часове ела да видиш какво съм ви замислила. Ще правя семинар на тема Водния дракон, какъвто съм и аз, и ще ти дам думата да изнесеш лекция по темата
цитирай
21. bven - На 15: Милейди, според годината на раждане - виж си сама:))
22.01.2012 20:44
Пък скорпионите - друга зодия няма такава. Където искаш - там се слагай:) Но с Дракони не се задявай!
цитирай
22. bven - На 16: Валя, това си е много добра стратегия:)))
22.01.2012 20:46
Стоиш си на топло и не си показваш носа навън!
Хубава вечер, но си намирай и време за снимане:)))
цитирай
23. bven - На 17: Тили, пожелавам ти само късмет и много добрини тази година Драконовска:)
22.01.2012 20:47
Щом Драконите са честити - другите ще бъдат сити и щастливи!:))
цитирай
24. bven - На 18: Гоби3, да ти е щастлива и с късмет годината!!!
22.01.2012 20:48
То, когато си го има късметът - какво друго му трябва на човек?!
Поздрави и на здраве!
цитирай
25. bven - На 19: Дивна8, и да щеш, и да не щеш - Дракон у дома ще гледаш!:)))
22.01.2012 20:54
Нека всички изпита си вземем с одобрение,
пък после ако трябва - да има угощение:)))
Драк - Кон и тем подобни нищо не значат
щом в живота трябва много да си значим!
А Драконката Бвен взе страха на едно куче
и сега й е добре:)))
Благодарност за вниманието днес -
с много любов и щастие да се срещнем
в подобаващ час и ден!:))))
цитирай
26. bven - На 20: То Драконовското семе и зъби и ти ги знаеш, защо трябва всеки да омаеш?
22.01.2012 21:04
Иначе с желание голямо
при теб ще погостувам,
речи няма да изнасям,
само с огън ще палувам:)
После ще му литна у дома
на крилата на еднорог един
и ще пожелая на света
с Мисъл и Любов
живота да твори:)))
цитирай
27. kasnaprolet9999 - Яйде идвай, че скоро ще почне сем...
23.01.2012 12:58
Яйде идвай, че скоро ще почне семинара и не забравяй да си донесеш линка към твоя постинг за да ни просветлиш по темата за Водния Дракон.
цитирай
28. bven - На 27: С удоволствие, Драконке мила!
23.01.2012 13:51
Благодаря за вниманието.
Хубав ден и нека да върви по драконовски на всички!:)))
цитирай
29. анонимен - Какъв елемент е Дракона?
23.01.2012 22:37
Днес срещам невероятни побългарени интерпретации какъв елемент е Дракона в диаграмата на стихиите...бил огън?-(може би защото бълва огън)-Змията и Коня са огън...бил дърво-дрън,дрън- Тигъра и Заека са-дърво....а Драконът си е бил и винаги ще бъде ЗЕМЯ.Така че тази година -на Водния Дракон е Вода и Земя разбира се и всичко това рефлектира при взаимодействието с всички останали стихии(елементи) и енергии. Малко повечко четете преди да пишете глупости.
цитирай
30. kiarasoto - Поздрави от Дракон 52
26.01.2012 09:40
Това, което съм разбрала от моят Дракон е, че трябва да го освободим от черните и мрачни чувства, защото водата е стихията им, а още повече и черна, би било страшно, ако им се поддадем.
Повече увереност, повече достойнство в собствените ни сили и действия за осъществяване на добронамерени проекти.
Не ми се иска да си представям как може черната вода да завлече онези, които използват духовната сила за налагане на безчовечността.
Бих искала хората да бъдат спасени от неверието, от безнадежността, от алчността и безхаберието. Да почустват онази сила, която вади от дъното бисерите си, за да покажат блясъка си, стойността си и да възстановят силата си.
Драконът пази словото на вечността. Това слово е и в нас самите. Който спаси бисера на времето, нека го запази в сърцето си. То е неговото богатство.
Драконът е господар и на венозната кръв. Онази кръв, онази сила на духа, която е преминала през нашите клетки, очистила ги е от ненужното и им е възвърнала силата. Нека не позволяваме кръвта ни да да се замърси толкова, че да загуби стойността си. Тя е носител на духовната същност на тялото ни, а то изнася тежестта на грешките ни. Да променим отношението си към него и да възстановим правото му на достоен храм.
Не мъртво и ненужно тяло, което мътната вода да завлече, а храм достоен, храм нерукотворен, понесъл силата на светове.
Небесен храм с песен се изгражда, а земния се ражда.
цитирай
31. анонимен - годината на дракона
03.02.2012 15:59
Чудномие каква статуя на дракон трябва да има човек във дома си че незнам ако някой знае да драсне един коментар
цитирай
32. bven - На 31: анонимен, веднага ти отговарям, а може и да потърсиш повече инфо:
03.02.2012 23:20
Фън шуй Драконът е едно от най-силните защитни символи/ амулети (feng shui cures). Той е символ на мощната ян-енергия. Ако пък в ноктите си Драконът държи перла или кристал, то той символизира богатство, сила и нови възможности.

Символът може да бъде намерен в най-различни вариации, размери, цветове и материали. Така например зеленият Дракон е отличен защитен символ за Източния сектор на Вашия дом (този на Здравето), докато златният Дракон е амулет за богатство и изобилие. Какъвто и да е Драконът, той носи щастие в дома, независимо в коя част от него е поставен.

Най-добре обаче избягвайте да го поставяте в сектори със слаба енергия – в банята, гардероба или гаража. Избягвайте и да поставяте твърде много фигурки на Дракон в дома си – максималният препоръчителен брой е 5, като на всеки от тях трябва да оставите достатъчно свободно пространство. Освен това не поставяйте символа твърде нависоко или твърде ниско спрямо нивото на погледа.


фън шуй дракон Ако искате да поставите Дракона в сектора "Любов и взаимоотношения", най-добре е да го съчетаете с друг фън шуй символ – този на Феникса, тъй като двата символа, събрани заедно, са превъплъщение на брачното щастие.

Има няколко начина да решите кое е най-доброто местоположение и начин на позициониране на Дракона в дома Ви:

● Най-подходящите посоки – дали Драконът ще изглежда хармонично, поставен в дома Ви, насочен към Вашата щастлива посока (според Вашия Куа номер), ако се имат предвид всички останали елементи в дома.
● Звездата на богатството през настоящата година – местоположението на Звездата се мени всяка година (през 2008 тя е в Източния фън шуй сектор), затова Вие ще трябва да сменяте посоката на Дракона спрямо тези промени.

Ако нямате информация къде по-специално да разположите Дракона, можете да го поставите по следния начин:

● близо до или в отворено пространство
● ако Драконът държи в ноктите си перла, тя не трябва да сочи към прозореца или вратата
● в посока към дома (за да внесе енергията на изобилието)
Фигурки се продават в магазините за подаръци и са с различни размери, цвят и материал.
Можеш да избереш това, което ти допада най- много:))
цитирай
33. анонимен - майка на дракон
03.10.2012 14:52
Някъде бях чела, че китайците кръщават по определен начин децата родени в годината на дракона.Някой знае ли коя дума, знак, буква или име трябва да присъства.Благодаря!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14832691
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39032
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава