Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2015 10:07 - Как да намерим своя духовен партньор
Автор: bven Категория: Забавление   
Прочетен: 1407 Коментари: 0 Гласове:
2




Въведение
Почти всички хора, които познавам или съм срещала някога - а вероятно и Вие - копнеят за един определен партньор, с когото да установят трайна връзка. Тайно или явно те се оглеждат за този човек, без в действителност да знаят кого именно търсят, къде ще го открият и по какво ще го познаят. Убедени са само в едно - че той или тя трябва да бъдат истинските.
Разбира се, ако искаме да намерим някого, най-напред следва да си изясним кой е той и какво представ¬лява. Как обаче да постъпим, щом дори не сме сигурни, че онзи, към когото се стремим, изобщо съществува?
Съвсем малко хора са наясно, че в изпълненото си с копнеж търсене са подтиквани от една дълбока неосъзната истина, която се отнася до техния духовен партньор. Още по-малко хора подозират за неговото съществуване. Поради това малцина са преживелите подобна среща.
Тъй като аз открих своя духовен партньор и изживявам с него щастието, за което съм копняла толкова много години, бих искала да споделя с възможно по-голям кръг заинтересовани, че желанието им да намерят подходящия за тях човек е осъществимо. Това е и мотивът ми да напиша настоящата книга.
От все сърце пожелавам на всички, които чуят и възприемат посланието ми, да поемат по пътя на саморазвитието, за да могат да срещнат духовния си партньор. Последното е особено важно,
доколкото духовни отношения между хората са възможни само при наличие на растеж и ние попадаме на истинския партньор най-често едва тогава, когато сме в състояние да поддържаме плодоносна връзка. А моят опит сочи, че една връзка бива плодоносна само ако и мъжът, и жената възнамеряват заедно да растат.
Наред със знанието, което ще ви предам, искам да ви вдъхна кураж и надежда, че и вие можете да намерите духовния си партньор. Освен това ще ви разкрия какви вътрешни нагласи са необходими, за да успее връзката ви да разцъфти.
Който не е търсил духовния си партньор, защото не е вярвал в неговото съществуване, ще узнае за нови възможности да си изгради по-щастливи отношения, така че да е в състояние да расте ведно с любимия човек, вместо с течение на времето и двамата да изгубят от енергията и чувствата си.
Онези, които са се отказали да търсят, тъй като вероятно са преживели разочарование, биха могли с помощта на книгата ми да прозрат по какъв начин сами са допринесли за него и да поемат своята отговорност. Така те биха придобили кураж за нови опити.
Чрез споделените тук мисли и чувствата, които те ще събудят у вас, вие ще получите шанса още повече да се приближите до себе си, да се приемете и обичате, както и да се заинтересувате от собственото си щастие.
Защото как инак бихте могли да намерите своя парньор, ако изобщо още не сте намерили себе си? И как ще бъдете щастливи с него, ако не сте щастливи със себе си? И как ще постигнете любовта му, ако изобщо не обичате себе си?
Не отлагайте собствения си растеж и не забравяйте, че сте основната личност във вашия живот. Осигурете си всичко, от което се нуждаете.
И една забележка за читателите-мъже. Тази книга е написана, разбира се, и за вас, макар в нея да се упот¬ребява само думата „партньор" и нито веднъж - „партньорка". Сметнах, че в противен случай гладкостта на текста би се нарушила.
Затова моля да не ми се сърдите и винаги да си добавяте, ако искате, наставката ,,-ка".
Гледната точка, от която написах тази книга

1. Любовта е единствената истинска енергия, която ни носи осъществяване и ни позволява да надраснем себе си. Силата й зависи от нашата откритост. За да й осигурим траен достъп до себе си или за да намерим отново път към нея, трябва постоянно да проявяваме съзнателно отношение. Колкото повече любов излъч¬ваме във всички сфери на живота си, толкова по-щаст¬ливи се чувстваме.
2. Дошли сме на този свят, за да опознаем битието в неговите най-различни форми и роли и да му се насладим като същевременно продължаваме да се развиваме. Най-сериозен растеж можем да претърпим, когато се присъединим към потока на любовта, превръщайки се по този начин в „прекрачили границите" хора, защото само тя преодолява всички граници и противоречия.
3. Отношения и най-вече партньорства, чиято цел е растежът на партньорите, са главните източници на човешкото самопознание и развитие. Те са опитни полета с голяма стойност - особено съюзът на мъжа и жената.
Ще дойде време, когато отново ще ги преоткрием в такава светлина и ще си изработим поведенията и нагласите, които позволяват двама души да учат заедно с радост и лекота.
4. Духовното партньорство е апогеят на отношението мъж-жена. То е най-голямото предизвикателство за нашия растеж и най-добрата възможност за нашето изцеление и развитие.
Това партньорство изисква от двамата определена зрелост и подготовка.



Тагове:   щастие,   енергия,   любов,   партньор,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14932461
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39061
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава