Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2018 08:00 - загадъчният език на цветята
Автор: bven Категория: Забавление   
Прочетен: 2289 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


                                     ИСТИНСКИЯТ ЕЗИК НА ЦВЕТЯТА
                                 СПОРЕД ХЕРМЕТИЧЕСКАТА ДОКТРИНА

                            

                               „Българите да поемат своята страна
                                     в ръцете си и да започнат
                                          да засаждат рози



Ботанологията, т.е. науката за мистичния език на цветята, води началото си от самата Магия, тоест от Върховното познание, чиято тайна маговете тъй ревниво са
пазили в непроницаемите си храмове, които подслонявали религиозните им мистерии.
Невежото шарлатанство, което гледа благосклонно на човешките страсти и ги използва под прикритието на разпуснатите нрави, е опорочило прекрасния език на свещената флора.
Бяха публикувани трудове, които даваха едно подправено тълкувание на превъзходния символизъм на цветята; те превърнаха тези изящни и невинни дъщери на природата
в преносителки на понякога сладострастни чувства и в съзаклятички в разврата. Прелестните им цветове и сладкитеим благоухания бяха превърнати в лъжливи вещатели на низките страсти.

Цветето беше омърсено от тази донякъде светотатствена употреба.
Единствено Окултното знание съдържа тайната на мистичния символизъм и на загадъчния език на цветята.
Разкритията на херметическата флора, посвещаването в тайнствата, чиито изящни емблеми са цветята, познаването на магическите им свойства, методът на гадаене, за което могат да се използват те - това е целта на настоящия труд.

И именно едно цвете - кралицата на цветята - Магията е избрала за основна емблема на свещената доктрина.

Розата чрез сферичната си форма е най-съвършенният символ на единството. Многобройните сфери, очертани от заоблените й венчелистчета представляват мистичните цикли на неизброимите промени на небесните светове в
безкрайното пространство. Прелестната й красота е образът на красотата на божествените творения на съзиданието. Съвършената й форма, хармонията на строежа й, очертават възхитителната форма и хармонията на вселената,
подчинени на тайнствените закони, които Творецът им е наложил. Прекрасният аромат, най-сладкият от всички, който се разнася от чашката й е проява на живота, който се съдържа във всяко нещо.

И така Маговете са превърнали Розата в емблема на върховното посвещение.
Те я разположили в средата на един кръст, символ на Безкрая, защото продължените му до нескончаемост лъчи втрите измерения на височина, ширина и дълбочина, представят безкрайността на вселената.
Розата и кръстът били върховната емблема на Висшата магия.

Този свещен символизъм бил отличителен знак за посвещение в най-висока степен.
Короната на маговете, атрибут на върховната власт, била съставена от златни рози; тя съдържала шестолъчка, образувана от наслагването на два преобърнати триъгълника и била обкръжена от човешка глава, глава на бик, глава на лъв и на орел, които символизирали законите на херметическата доктрина.

Цветът на Лотоса бил символ на любов, плодовитост, поколение и живот.
В митологическата алегория, която маговете измислили за народа, за да запазят всички тайни на познанието, Лотосът бил свещено цвете. В йероглифите, бог Хор, божественото дете, олицетворяващо слънцето, извор на живота и на плодовитостта, бил представян да излиза от цвета на Лотоса. Храмовете и статуите на божествата били украсявани с лотоси.
Хората, които се хранели с Лотос, употребявали неговия вкусен корен, който притежава любовни и опияняващи свойства и чийто аромат носи забрава.

Върбинката била, при древните магове, най-свещеното от всички растения. Наричали я свещеното растение.Тя давала на пророците божествено вдъхновение. Свойствата й лекували многобройни болки и прогонвала лошите заклинания.
Служели си с нея, за да пречистват олтарите и да поръс­ват народа със светена вода, чиято сила прогонвала злите духове. Тя имала свое място в ритуалите на заклинанията, изричанията, на формули призоваването на духове и в мистериите на Кабала. Ароматът й съживява охладнелия любовен плам.

Имелът също бил свещено растение. Това била златната клонка, която Сибилата поръчала на Еней да откъсне, за да може да се вмъкне в Ада. Именно имелът бил тържествено обиран от друидите със златенсърп.
Имелът се използвал за амулети, които притежавали драгоценни свойства.
Той влизал в състава на тайни, чудодейни лекове, мълвата за които е преминала през вековете.

Много други цветя и растения се радвали на тайнствени и свещени свойства; ние ще ги изредим и ще разкрием магичните им свойства в отделна глава.

И така, какво е онова, което свързва земната флора със съществата от невидимия свят? Откъде идва това свойство на цветята, всепризнато още от най-дълбока древност и възхвалявано от философи и учени още от люлката на човечеството?
Какво ли загадъчно влияние действа върху цветята и откъде идва силата, която жизненият опит им вменява?

Цветята, както и всичко, което съществува в природата, са подложени на многобройни влияния на небесните тела, тайнствена мощ, която упражнява окултното си въздействие върху всяко нещо, всеобщ договор на живот, промяна и обновление.Тези ясно разграничими и определени от божествената мъдрост влияния са познати на онези, които са проникнали в тайнствата на посвещението - те са явни и всичко, което съществува носи техния йероглифен белег. Както човекът, чието вещество, природа и различните съставни части, които го изграждат, са изписани на лицето му, във формите на тялото му, по линиите на ръката му и т.н. така и загадъчните знаци, които изграждат нещото, наречено астрален подпис, цветята и растенията носят в безкрайно разнообразните си форми, в цветовете си, които обхващат най-пълната хроматична гама, в ароматите си, в различните си благоухания астрални подписи, присъщи и
особени, прости и съставни, в които могат да се прочетат влиянията, които преобладават в тях.

Разгледана от окултна гледна точка, флората се превръща, в очите на посветените и вярващите, в тълкувател на херметическото влияние, в истински вещател на небето.
И така, за да разберем емблематичното значение на растенията ние трябва да проникнем в тайните на езика на цветята, да опознаем природата на окултните влияния, които ръководят тяхното създаване и които им придават чудотворни свойства
.

 откъс от кн. Истинскиятезик на цветята според херметическата доктрина



Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14899497
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39056
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава