Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2019 09:02 - Най-мистериозните и опасни книги
Автор: bven Категория: Забавление   
Прочетен: 1628 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 04.04.2019 10:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Delomelanicon, книгата на Луцифер   image     SPCTTR: Да припомня, че Луцифер е всъщност RA.   Мистериозната книга „Delomelanicon“ е обект на диаболичния сюжет в романа „Деветата порта“ („Клубът Дюма“, 1993) на Артуро Перес-Реверте (екранизиран от Роман Полански през 1999 г.). Според романа книгата „Деломеланикон“ е необикновено произведение на окултната литература, писано от самия Луцифер. Тази книга позволява да „застанеш лице в лице със Светлината“, откъдето идва и второто й наименование „Книга на древната светлина“.   През 1666 г. във Венеция, съгласно сюжета на „Деветата порта“, печатарят Аристиде Торча (лат. Aristidem Torchiam) издал наръчник за призоваване на дявола – „Деветте порти на царството на сенките“ („De Umbrarum Regni Novem Portis“).

През 1667 г. всички екземпляри, заедно с печатаря били изгорени от Инквизицията, а от огъня дори „се чувало как пищи дяволът“. До ХХ в. са достигнали само три екземпляра от уникалното издание. Самото съдържание на книгата „Деветте порти на царството на сенките“ не е опасно, но интригата е в 9-те гравюри в нея (изобразени на стр. 89-107 в българското издание на романа), които носят инициалите на Луцифер. Копирани са от „авторската“ му книга „Деломеланикон“.  

В сюжета на екранизацията на Роман Полански книгата „Деломеланикон“ не е мит, а наистина съществува. Книга, написана от самия Сатана. Туркие (Торче – в превода на романа) се сдобил с нея по неизвестен начин, а гравюрите в издадената от него книга „Деветте порти на царството на сенките“ сам прерисува от „Деломеланикон“. Взети заедно, те представляват сатанински ребус. При вярно тълкуване на оригиналния текст и огромен вътрешен опит могат да призоват лично Княза на Мрака.   За книгата „Деломеланикон“ има следи още отпреди 3300 години в папируса от Турис. След това в своите съчинения я споменават пророк Даниил, Хипократ, Йосиф Флавий, Алберт Магнус и папа Лъв III. Вероятно един от екземплярите е притежавал и цар Соломон. Присъствала е и в каталозите на Александрийската библиотека, изгоряла през 48-47 г. пр.н.е. През I в. пр.н.е. е цитирана в „Corpus Hermeticum“. През XIII в. книгата е била в ръцете и на средновековния философ и изобретател Роджър Бейкън, който също я е цитирал. През XVI в. книгата е спомената и от Джордано Бруно, който прави етимологичен анализ и на заглавието (delos – ясен или явен; melas – черен) и уточнява, че „по пътя на хората, тръгнали към познанието, има девет тайни порти“.

Съществува хипотеза, че печатарят Аристиде Торча е фикционален образ на Джордано Бруно, който също заради книгите си е изгорен на клада. Ако днес „Деломеланикон“ реално съществува, рискът да бъде използвана за окултистки и сатанистки ритуали е твърде голям. За 88 $ може да бъде намерена в Amazon.com, ТУК.

копие от https://spectator-bg.blogspot.com/2014/08/blog-post.html


Тагове:   Луцифер,   торча,


Гласувай:
7



1. lexparsy - Благодаря и за тази информация Бвен!
04.04.2019 09:56
Искам само кратко да подсетя и ако мога привидно да „успокоя“ читателя, притежаващ „екземпляр“... :-)
bven написа:

...
Взети заедно, те представляват сатанински ребус. При вярно тълкуване на оригиналния текст и огромен вътрешен опит могат да призоват лично Княза на Мрака.
...

В такива екземпляри обикновено умишлено има грешни „букви в ребуса“, така че са само за посветени, които ги ползват за справочник.
За жалост все по-явни доказателства има че голяма част от управляващия и света „Елит“ е запознат с тези ритуали, и ги извършва не само в техните си кръгове, но и с нас.
По този начин често и в проповядването на най-разпространените религии, чрез безброй секти се вмъква изопачена ритуалност на вярата, и то по „алгоритъма“ описан в техните „справочници“...
А щом има издавани на български, просто ще е тъпо да не се замислите...
цитирай
2. bven - lexparsy, благодаря ти за тези уточнения. Всички тук на земята сме Едно -
04.04.2019 10:22
всяко действие или мисъл се разпространява мисловно за секунди, или по-малко. Затова нека информацията, че има такава книга, бъде повод за размисъл. А случващото се в момента у нас трябва да отвори очите на всички.
Поздрави!
цитирай
3. emelika - По пътя на сляпото следване ни е втълпено да призоваваме
05.04.2019 11:43
с най- популярния сега жест за селфита, концерти, при всяка екзалтация... - рогата на Дявола - вдигната ръка със свити палец, среден , безимен и вирнати показалец и кутре. Доколко е невинно?!
цитирай
4. bven - emelika, целият живот на хората се ръководи от едно общество - с различни имена.
06.04.2019 09:02
Един жест има значение, когато влагаш някаква мисъл в това, според мен. Както и малките деца правят "непозволени" жестове невинно. Другото е, когато човек харесва нещо и го използва, без да знае какво е вложено в това. Когато стане масово, както ти казваш, тогава явно се касае за промиване на мозъците. Все пак, всичко опира до съзнателното използване на жестовете. Както е подаването на ръка за поздрав или кимане с глава, а най- добре - с усмивка.
Благодаря за изказаното мнение.
Хубав ден!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868837
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава