Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2020 06:46 - АМЕРИКАНСКИ ЗАПИСКИ - 7
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1334 Коментари: 6 Гласове:
9

Последна промяна: 05.01.2020 20:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
    С посвещение  на ОК3223, на Овчекрушков, бивш министър на енергетиката и на Кури, заместничка на Овчекрушков

ЕНЕРГИЯТА ОТ ВЪЗСТАНОВЯЕМИТЕ ИЗТОЧНИЦИ – ВСЕ ПО-ПРИЛОЖИМА В БИТА НА АМЕРИКАНЦИТЕ

 

   Енергията, както и боклука - тези области винаги са били приоритет на мафията в страните с нисък интелектуален потенциал – страните примати и страните с богато, но опростачено население, които си избират кърмчии популисти. Причината мафията да „дръжи” тези два сектора е, че както  боклука, така и енергоносителите, могат да поставят на колене всяко правителство, като направят живота в страната невъзможен и хората гътнат правителството. За да не се случва това тези два „отрасъла” са най-привилегировани и печеливши в страните от двете категории, които посочих. Поради това каквото и да поискат стоящите начело на тези два сектора мафиоти, веднага им се дава. Посочвам примери:

     В Русия енергоносителите са не само под контрола на олигарсите, съвременните руски мафиоти, а според конституцията на страната, която по същество е олигархия начело с бащица шеф на олигарсите, те са и тяхна собственост.

     В Италия боклукът се държи от мафията и всички знаят какво се случва там, ако бъде отказано поредното повишение на цените за извозването и отработването му. По телевизията виждаме планините от боклуци в определени градове, а след ареста на ж. п. гара на боклук за България стана ясно, че те играят и с нашата боклукова мафия. Италианското популистко правителство не се намесва много-много в работата на мафиите, да се „пипа” там е много рисково, а вероятността част от приходите на кърмчиите на Италия да са по това перо е доста стопроцентова. Няма да си служа този път с прилагалелното, което тургам към популистките правителства, които наричам просташки. С това определение подсказвам, че опростачените в някоя богата страна са си избрали още по-прости от тях ръководители, поставяйки по този начин на руля на страната си кърмчия простакисимус.

    В България също има съмнения за цените на газа, на горивата, те се свързват с прикрита зад параван мафия, която нагушва вносителите на енергоносители от Русия и съратниците им тук, които вероятно похапват от енергийния гювеч. А за боклука у нас привеждам пример с един боклукчия с псевдоним Вълка, който по едно време се отказа и със спечеленото направи МОЛ-а в Лозенец. Сладка работа е боклукът, много пари има в него. С него проституират и общините, стремейки се да повишат приходите в хазната, косвено загатвайки, че не те, общинарите, а боклуковата мафия е виновна за поредното повишение на данъците. Не казват общнарите, че приходите не стигат за подръжане на града, а казват, ниски са таксите за боклука. Вдигайки цените за боклука, общините повишават допълнително приходите на боклуковите биринджии, богати като руските олигарси, но сдобили се с богатството не чрез газ, злато или диаманти, а от...боклука.

   В Америка не е точно така, както е в Италия, Русия или България. Боклукът в Америка –имам предвид битовите отпадъци – вероятно като обем и тегло е най-голям спрямо човек в тази страна в целия свят. Той се изхвърля в пластмасови контейнери с обем около 2 куб. м. със стандартна форма. Минава машина, хваща контейнерите и ги изтърсва в търбуха си. Има тенденция да се въвеждат  цветни контейнери с различни форми, за разделно събиране на локлука. Тези планини от боклуци заминават за заводи за преработката им. Заводите са големи колкото МК Кремиковци, от тях не илиза никакъв дим. Същото важи и за каналните пречиствателни станции, които са в най-ниската част на градовете. И те са толкова големи, също със сив цвят са. Във водата след тях, отиваща към морето има риби, жаби, птици, водорасли. А каква сложна е каналната система, колко помперни станции има, за това съм писал в блога си. Добре е да се види това от хората на Голямата страна, чиято столица няма канализация и се налага от болници, хотели, учреждения и квартали фекалната вода постъпва в ями, от които се изпомпва и транспортира някъде по тайгата им или в гората чрез говновози. Превозването на суравината обаче е рисково мероприятие, защото при гниенето се отделя метан и става така понякога, че пътувайки по проспектите, говновозите се експлоадирват при самозапалване на метана и изпроскават със суровината, която возят си коли, пътна настилка и сгради на стотици метри отстояние. Как маленкая ядерной бомбочкой. За тези страни не загатнах пробема ВЕИ, където също главната роля играе мафията, но той все още не е актуален за хората.

 

   По отношение на ВЕИ обаче в Америка се прави много. Затова има и условия, защото Америка е предимно едноетажна, благодарение на което американците имат много площ върху къщите, гаражите и върху стопанските пристройки, където те поставят фотоволтаици, които да работят за тях. Ето как:

  Фотоволтаикът превръща слънчевата енергия в електрическа постояннотокова, която постъпва в електронен преобразовател. Той я я превръща в променлив ток, макар синусоидалата форма на полувълните му да е попроменена и я връща в мражата за ниско напрежение, което тук е 120 в. Това се извършва чрез свързване към изходната страна на електромера, който измерва енергията двупосочно. И какво се получава. Работил докато е светло фотоволтаиикът, върнал в мрежата примерно 20 квтч. енергия, за отполение на вода или за климатика на собственика отишли напр. 40 квтч. Ако не се ползваше фотоволтаикът енергията за потп.ребление на абоната щеше да бъде 60 квтч. Която той тряваше да заплати.

   Виждайки огромния резерв за икономии на енергия, американците вече си поставят на всички възможно места по покрива фотоволтаици, с които покравят разходите на ел. енелгия за домакинствата им, влючително и за зареждане на електрическите им автомобили. Давам пример с познато наше семейство с пет фотоволтаика, след поставянето на които заплаща по 40 долара месечно консумация ва ел. енергия, вместо по 100, като на електричество са бойлерите им, климатика, когато ралоти в режим отопление, а на на газ са само печките им, защото затоплянето с с газ е ”безинертно”. Сега ще си поставят оше 18 фотоволтаика, с които ще затоплят и водата в басейна в двора си, а може и да се превърнат в производители на ел. енергия. След поставянето на тези фотоволтаици ще сменят автомобилите си с Тесла, 100% електрически.

   Подобно положение с фотоволтаиците съществува в Гърция, но в доста по-скромни мащаби.

    Обикновено се твърди от определени нетова изявяватори, че американците са кравари, тъпи, цитирам точно една такава изявяваторка, г/жа Радостиналасса, че американците не можели да направят ракета. Не вярвам в това твърдение, защото те могат да правят много различни техники и играчки, дори вибратори за жени, които вместо да сезират мъжете върху себе си и да преминат с някого от тях по същество, пишат по електронните медии до безсъзнаие и после отново.

   Темата за ракетите е пинис, който се заподмятва от страните примати, но те нямат никакъв интерес да правят ръкети, а да да развиват промишленост, да произвеждат конкурентни стоки, да въвеждат нови технологии. Давам един такъв пример с две държави много-много на изток. Южната прави всичко, хората са богати, но северната прави само бомби и като се сберат да снематнапрежението на полуострова разговорът започва така:

    Южната казва:

  - Ние станахме една от първите по стандарт държави в света.     

    Северната отговаря:

   - Ние само с една наша ракета можем да ви унищожим, а имаме хиляди. Народът ни ще победи гнилия ви капитализъм.

  А как живее този народ знаят тези, гледали филма „Корея отвътре”.

    Разговорът приключва...

 

    Този постинг написах за да сезирам бившия министър на етергетиката, путинофил, известен с псевдонима Овчекрушков, който поръча част от непотребно на страната ни оборудване за руска ядрена централа, на ниво 3000 години преди маймуните. Той го поръча, България го плати. Негова съратничка в поръчката бе Кури, тогава зам. министърка на Енергетиката. Аз съм чувал, че от с. Крушивица много разбирали от енергетика. Аз съм на друго мнение – разбират от приватизация на  сградите наТехноимпекс.

   Жалко е обаче, че тия хора не работеха за енергетиката на България, а за една чужда страна и поради това не разбираха, че инвестициите в енергетиката трябва да са предимно във ВЕИ и на последно място там, че да дават възможности на външна страна да ни рекетира енергийно. Ако имахме достъп до няколко източника на газ, нямаше да плащаве на Путин най-високата цена в света, но поуките и до днес на се взети – строим втори газопповод, по който от Турция в България пак ще влиза руски газ. Рожденните петна на братския интернационализъм остават...

  А Германия, Словакия, Чехия, Гърция, строят ВЕИ където може за да станат енергийно независими в ваксимална степен.

  Третият, на който посвещавам този енерегиен постинт е Товарищ ОК3223. В Центъра него сме поставили на първо място по пишене на социалистическа поезия. От колоноскопичвните резултати на неговите стихове ние виждаме, че той върви неизменно нагоре и ще стане още по пръв. Дано се вдъхнови от този постинг и напише стихотворение, химнословещо Овчекрушков, Кури и мен, който разбирам повече от социалистическа енергетика от тях двамата, взети заедно.

  И на тримата:

 С НОВыМ ГОДОМ!!!

 

 

  

   





Гласувай:
9



1. slavimirgenchev1953 - Товарищът ОК3223 е много просто момче. Не помня
04.01.2020 09:22
он ли се хвалеше, че синът му отишъл да учи при мужиците уж безплатнУ. Информацията, бай Коста, която привеждаш, силно ще заинтригува целия завалиат: черньо, венци, "икономиста" и останалите съветски бродяги.
ЧНГ!
цитирай
2. rosiela - Коста,
04.01.2020 09:26
много ми хареса този материал!
цитирай
3. planinitenabulgaria - Оставам с убеждение, че не цените майсторите на политическата поезия.
05.01.2020 03:01
slavimirgenchev1953 написа:
он ли се хвалеше, че синът му отишъл да учи при мужиците уж безплатнУ. Информацията, бай Коста, която привеждаш, силно ще заинтригува целия завалиат: черньо, венци, "икономиста" и останалите съветски бродяги.
ЧНГ!


Когато работех при нас в предпиятието изваше един поет на политическа поезия, който след работа трябваше да слушаме, а на откритите партийни сълрания той бе облигатен прсъственик. За закритите - не зная. Но какви глупости плещеше, още помня, да ти е драго да ме .беш майкята. И изведнаж он изчезнА! Оказа се, че бил шарлатанин и го окошарили.
Та от онуй време още, говоря за малко след 1969 г. такъв раздел, политическа поезия имаше. Явно в нея е имало поети политически честни, с протгресивно мислена, но ни натесоха шарлатанин. Каквито има и сега? Колоноскопията на стихотворчеството на ОК-ея го турга точно в този раздел. Колоноскопаторът се е престарла и изкарал сондата и през устата му...
цитирай
4. planinitenabulgaria - Имам доста такива мат.риали в главата си, но нямам време да ги напиша.
05.01.2020 03:08
rosiela написа:
много ми хареса този материал!


Сега тук се извършва промяна на мисленето на електората относно Тръмп след като той треснА втория по ранг иранец след айятоллаха Алтафанах Алтаебах. Ако тресне сега и Турция икономически, избирането му за още един мандат е сигурно. Ще изложа и други мотиви. Тук е много интересно - на такакава динамика един нормален човек ще откачи.
Поздрави от Л.А.
цитирай
5. wonder - ЧНГ!
05.01.2020 11:05
Няма шанс тъпоъгълник като ОК3223, който се изживява и като "поетичен" критик и оценител, а като цяло и като пенкилер, да вдене каквото и да било "енергийно", там няма горене, а само тлеене... на нискочестотни шитни, лош вкус и войнстваща простащина.

цитирай
6. planinitenabulgaria - Този "поет" е част от поколението, което опростачи Слави Трифонов. И не само Слави..
05.01.2020 20:50
wonder написа:
Няма шанс тъпоъгълник като ОК3223, който се изживява и като "поетичен" критик и оценител, а като цяло и като пенкилер, да вдене каквото и да било "енергийно", там няма горене, а само тлеене... на нискочестотни шитни, лош вкус и войнстваща простащина.



Това поколение не може да си направи самооценка, да изминава достойно земния път на естественото си Боже употребление. При досег с подобни, в случая "поет", то дрънчи като празна лейка. Неговото оръжие е войнстващата простащина, характерна за приматите, слезнали от дърветата, да търсят поминък по земята, с кол в предните си крака. На това ниво на мислене и социални контакти е и интелектуалното развитие на тези нещастници. ОК-ят е типичен пример за жертва на опростачването, от вируса на което лечение няма. Абсолютният нещастник!
Тези хора обаче имат бъдеще. Сега регистрират партия НТД, която със сигурност ще влезе в парламента, защото има много като тях. Това се случи преди нас в Италия и резултатът бе, че опростачените като ОК-еят си избраха държавен ръководител още по-опростачен от тях, простакисимус. Грешката постепенно се осъзнава, но пораженията ще останат много дълго, по-дълго от един човешки живот.
Забързани в ежедневието си, загрижени от излишно напрегнатия ни живот, малко от нас осъзават бедата, която такива хора могат да причинят на страната ни...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183876
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031