Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2020 08:45 - За състоянието на планетата и какво можем да направим!
Автор: bven Категория: Забавление   
Прочетен: 936 Коментари: 4 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                        продължение

Според Карлос Кастанеда, представата, че сме свободни, е илюзия и абсурдност. Той разяснява, че здравият човешки разум ни мами, защото обикновеното възприятие ни позволява да разпознаем само една част от истината. Традиционното възприятие не ни казва цялата истина. Трябва да има нещо повече от голото пребиваване на Земята, повече от яденето и размножаването. Здравият човешки разум е само едно споразумение, до което ние сме достигнали след един продължителен възпитателен процес, който ни натрапва обикновеното възприятие като единствената истина. Увереността в това, което “е” около нас и единственият аргумент за истинността на същото това “е”, е че всичко това функционира и има своята материална опора в илюзорния ни триизмерен свят. И тъй като живеем във века на технологиите, които скоро ще направят ползвателя им излишен, ние напълно забравяме търсенията, поместени извън рамката на възприятията, консумативизма (и в крайна сметка) паразитизма върху една планета, създадена със съвсем друга изначална цел.

Истината е, че новите технологии създават повече проблеми, отколкото решават. Медицината например има значителен напредък в технологиите, но цените нарастват правопропорционално. Медицината е достъпна само за богатите. Общественото здраве не се подобрява. А би се подобрило драстично, дори само ако променим хранителните си навици. Вместо това специалистите създават изкуствени сърца. Ако селското стопанство ни хранеше по-качествено (в световен мащаб), а не изсичаше тропически гори (на всеки 2 секунди се изсичат гори с размерите на футболно игрище!!! – сега..., и сега..., и сега...), за да строи животновъдни ферми, които да произвеждат все повече червено месо, което пък е една от главните причини за инфарктите, тогава нямаше да харчим толкова много пари за изкуствени сърца и т.н... Все примери за взаимна обусловеност!

Да се замислим и да променим светогледа си като цяло е рубиконът в случая!!! Някои от нас все още търсят подходящото парченце, за да оправят първо него. Всички проблеми са само фрагменти от една единствена криза – кризата на възприятието!!! В този именно свят ние достигнахме, най-меко казано, до отегчение от самите нас! Този свят ли искаме да оставим след себе си? В този свят ли искаме да живеем? Не? А защо търпим това? Може би не искаме да живеем в този свят, но определено ние сме тези, които го превърнахме в това, което Е!

Какво представлява програмирането и как се извършва то върху хората
Още древните тайни общества във Вавилон разбрали, че хората не могат да бъдат контролирани с физическа сила. “Тълпата” е прекалено голяма за това. Те стигнали до извода, че контролът трябва да бъде налаган чрез мисълта, така че самите хора да желаят това, което е угодно на Елита. По този начин една шепа хора контролира масата, защото не става с танкове по улиците и войници по вратите. Хората са прекалено много. Трябва да го направиш чрез съзнанието. Или чрез страх, или чрез внушение да се мисли по начина, по който ти искаш. Защото най-добрите роби са тези, които не осъзнават, че са роби. Удивителна е степента, до която сме се отказали от нашата сила, нашата духовна сила.




Гласувай:
10



1. morskipesni - Същността на всичко горенаписано може да се събере в три думи.
08.01.2020 10:52
Не сечете. Садете!
цитирай
2. bojo12345 - Това важи и днес с пълна сила. Няма големи и малки народи - контролът е пълен!
08.01.2020 19:40
Хората са прекалено много. Трябва да го направиш чрез съзнанието. Или чрез страх, или чрез внушение да се мисли по начина, по който ти искаш. Защото най-добрите роби са тези, които не осъзнават, че са роби.
Много актуален материал!
цитирай
3. bven - morskipesni, щом има заповед и изпълнение,
09.01.2020 21:48
има и контразаповед и противодействие. Закони!
цитирай
4. bven - както казва и авторът, bojo12345, на робите се заповядва.
09.01.2020 21:51
и по-точно,марксистите наливали в главите, че битието определя съзнанието. Само че е точно обратното - съзнанието определя битието. За който го може.
Лека вечер!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867415
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава