Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2015 20:09 - ЕДНА СЕДМИЦА ПОЧИВКА
Автор: djem Категория: Бизнес   
Прочетен: 6646 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                             МВнР  ПРЕДУПРЕЖДАВА




Външно министерство препоръчва да внимаваме при пътуване в Турция, ако то е между 19 и  27 септември. Тогава е обявена едноседмична почивка за празника Курбан байрям и се очаква значително усложняване на пътната обстановка в Турция и по граничните пунктове с България. .

 
Особено натоварване се очаква през съботните и неделни дни (19-20 и 26-27 септември). Трафикът в големите градове и основните пътни артерии е натоварен. В големите градове и по основните пътни артерии трафикът се контролира с видеонаблюдение, камери за скорост и червен светофар. Възможно е при съставяне на акт или електронен фиш, те да ви бъдат предоставени на излизане от страната през ГКПП.


Пътувайте само в краен случай до районите в Турция, разположени по продължение на турско–сирийската граница - провинции Шърнак, Мардин, Шанлъурфа, Газиантеп, Килис, Хатай, Сиирт, Тунджели и Хаккяри.


Демонстрациите са чести, особено в големите градове като Истанбул и Анкара. В Истанбул традиционни места за организиране на митинги и демонстрации са площад Таксим, бул. „Истиклял”, Бешикташ и Кадъкьой. Не са редки случаите, в които се стига до ескалиране на напрежението и сблъсъци.

 

Избягвайте всякакви демонстрации, митинги, улични протести и струпване на големи маси хора. В случай, че попаднете в подобна ситуация, напуснете района възможно най-бързо. Изпълнявайте указанията на местните власти.


Бъдете бдителни и с повишено внимание при посещения на туристически обекти, търговски центрове, пазари, гари, летища, пристанища и при движение с градски транспорт. Осведомявайте се предварително за актуалните събития в страната и местата, които ще посетите.


Нивото на престъпността в Турция е ниско. По-често срещано явление в Истанбул и големите градове е джебчийството и кражбите на пари, кредитни карти, мобилни устройства и лични документи.






Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031