Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2010 20:24 - Духът на Рейки - част II
Автор: bven Категория: Други   
Прочетен: 1432 Коментари: 0 Гласове:
2



специалист по прераждането, специалист по НЛП* и гадател с карти таро. Докато живеех в Хавай, повече от една година живях и учих с един кахуна.

Всеки път, когато изучавах нов предмет, откривах, че предишното ми обучение и опит добавят нови моменти към моето разбиране, разширявайки по този начин познанието ми. Установих, че често мога да създавам уникални начини, по които да прилагам новите си умения, докато тези, които преподаваха само в една област, не можеха и да си помис­лят, че са възможни. Така например комбинирах моето поз­нание и опит от хипнозата, терапията с връщане към минал живот и НЛП, за да създам мощна техника, която ми позво­ляваше да връщам своите пациенти до първопричината на всеки проблем или заплашителна ситуация и да открия по какъв начин те са породили преживяването. След това се концентрирахме върху усвояването на урока, лекуването на причината и преобразуването на проблема в положително качество.

В процеса на моите учебни занимания научих много неща за жизнената сила и за важната роля, която тя играе за поддържането на живота. Жизнената сила или ки е фина енергия, която заобикаля и протича във всички форми на живот. Ки поддържа живота и здравето на всички живи съ­щества. Ако в дадено живо същество ки бъде прекъсната или силно намалее, то много скоро ще умре. Всички болести се причиняват от смущения и нарушения в лечебния поток на ки във фината енергийна система. Тази метафизическа енер­гия присъства навсякъде и притежава широк спектър от

* НЛП - Нервно-лингвистично програмиране, модерна дисципли­на, особено популярна в САЩ, възникнала на границата на неврология­та, психологията, лингвистиката, чийто предмет е свързан с предизвик­ването на определени емоционални и психически състояния в отделни индивиди, в по-малки и големи маси от индивиди чрез използването на определени езикови и други изразни средства. - Б. пр.

77


вибрации и нива на изразяване, в зависимост от вида на жи­вота и жизнения процес, който тя поддържа. Ки е енергията, която е необходима за всичко, което съществува, живо и не­живо, както в материалния, така и във всички духовни све­тове. При хората в аурата и чакрите съществуват няколко различни вибрации на ки. Има една основна ки, която е ан­гажирана с поддържане на физическото тяло, друга ки се за­нимава с нашите мисли и чувства, а една по-висша ки трябва да се справя с духовните ни преживявания. Ки е носителят на нашите намерения в света, където те се проявяват и ки, насочвана от ума ни, е тази, която привлича към нас всички наши преживявания. От казаното можем да заключим, че ки играе много важна роля във всеки аспект на живота. Ки е удивително нещо и за нея може да се пише много. Но за на­шата цел - разбирането на природата на енергията на рейки -трябва да се съсредоточим върху нейното функциониране във фината енергийна система на човека.

Усвоих няколко упражнения за развиване на ки и я из­ползвах за лечение. Обикновено упражненията включват медитация и дишане. Когато ги правя, мога да усетя натруп­ването на ки в моето тяло и енергийното ми поле и мога да движа енергията с помощта на моето намерение. Мога да я видя вътре в себе си и да усетя начина, по който ми въздейс­тва. Обикновено ки предизвиква едно много релаксиращо и приятно усещане.

Кахуна, с който работих, беше лечител и също можеше да създава и да използва ки. Думата кахуна произлиза от ха­вайските думи ка и хуна. Хуна означава "тайна", а кахуна оз­начава "пазител на тайната". Терминът е актуален, защото кахуните не предават често своите техники на други хора. Напротив, пазят ги в семейството или в група с много огра­ничен достъп, чиито членове почти винаги са с хавайски произход. Групата обикновено има само един ученик, на който се предава цялото знание. Обучението на този ученик

78




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14872841
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава