Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2011 18:48 - Правила за младост и здраве
Автор: zelas Категория: Други   
Прочетен: 10425 Коментари: 14 Гласове:
15

Последна промяна: 12.06.2011 20:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Съвременият цивилизован човек е полуинвалид. Той се ражда в едно идеално тяло и почти през целия си живот прави неща, които са против тялото му.

Тук ви представям десет начина, които ще ви помогнат да сте здрави, да имате повече енергия и да не стареете толкова бързо. Поддържането на добро здраве става все по-важно тъй като качеството на докторските услуги се влошава с всеки изминат ден и освен това имаме нужда от енергия, за да се справяме в този забързан и луд свят.

1. СУРОВОЯДСТВО - За суровоядството има много посветени теми, само ще добавя, че никое друго животно не подлага храната си на топлинна обработка и са в много по-добра форма от хората. Домашните кучета и котки, които ядат купена и обработена страдат от подобни болести като човека. Преминаването към пълно суровоядство трябва да става постепенно. Суровоядството не означава вегетаринство. Прясно убито месо затоплено до температура не по-високо от 40 градуса, от време на време е полезно. Много интересна суровоядна диета е т. нар. Палеолитна диета или диетата на пещерния човек.

2. ВОДА  - В по-голямата си част човешкото тяло се състои от вода, така че е разбираемо защо водата е в този списък. Важното тук е не колко вода пием, а каква вода пием. Водата има способността да записва в памет външните влияния и затова водата, която водата, която поемаме трябва да е с "изтрита" памет или казано другоядче структурирана. Водата се пречиства чрез завихряне - вортекс. Има различни начини за завихряне на вода, проучете ги сами.

3. ЗАЗЕМЯВАНЕ - Заземяване означава контакт на тялото ви с повърхността на Земята. Тоест, да ходите боси навън или когато сте седнали, или когато спите вътре, доставяйки природно енергийно лечение на Земята в тялото си. Важността на заземяването се равнява с важността да приемаме вода, храна и въздух.

4. СЛЪНЦЕ - Слънцето, както всички знаем е много важно за производството на витамин Д, който от своя страна е важен за костите, имунната система, против рак, против сърдечно-съдовите заболявания и за дълголетие. Съвременния човек прекарва повече време вътре отколкото на слънце и затова се е превърнал в такъв полуинвалид.

5. СЪН - Сънят е като зимата в природата. Тялото има нужда да "умре" за определен период, за да се възстанови. Продължителността на съня не трябва да е фиксирана, слушайте какво ви казва тялото. Ако не спите достатъчно или твърде много, ще чувсвувате уморени след съня.

6. ОКИСЛЯВАНЕ НА КРЪВТА - Голяма част от физическата си енергия всъщност идва от кислорода в кръвта, а не само от калориите, които консумираме. Дихателни упражнения са най-добрия способ за окисляване на кръвта. Салати и зеленчукови супи са също много добър източник на кислород. Нивото на кислорода в градските райони е доста по-ниско от това в природата. 

7. БИЛКИ ВМЕСТО ЛЕКАРСТВА  - Билката е естествено лекарство, което има структура подобна на нашето тяло. Синтетичните лекарства са чужди за тялото. Подготвям списък от билки със случаите, при които се използват.

8. ЛЕКИ УПРАЖНЕНИЯ - естественото състояние на това тяло е покой. Бягането на два крака е изключително натоварване за тялото ви. Повечето от хората бягащи за здраве в парка повече си навреждат отколкото да си помагат, поради няколко причини - не бягат правилно, тоест тялото не е наведено напред и не бягат с големи крачки, ами се тресат и така набиват ставите си. Ако държите да бягате на два крака най-добрата стойка е със силно изнесено напред тяло и най-важното ръцете скръстени отзад на гърба. По този начин стойката ви е по-аеродинамична и има по-малко натоварване на вестибуларния апарат. Силните физически натоварвания за мускули в салоните също вредят на тялото и го състаряват.

9. ПОДДЪРЖАНЕ НА pH БАЛАНСА НА ТЯЛОТО - Всички болести се развиват на киселинна основа. Ако няма такава основа, няма болест. За поддържането на алкално-киселинновото равновесие в тялото чрез начина ни на хранене вече имаме посветена специална тема - Защо е важно алкално-киселинновото равновесие в тялото? 

10. НЕ СИ ПРИЧИНЯВАЙТЕ СТРЕС - Не гледайте телевизия или радио, най-добре ги продайте. Не се интересувайте от политика и не участвувайте в политическия процес. Не гласувайте на избори. Това ви стресира. Стреса произвежда най-много киселини и елиминира положителните ефектите от другите изброени.

11. НЕ СЕ ИЗНЕЖВАЙТЕ - Не се увличайте твърде много по-изящно изкуство. Това ви изнежва. Не слушайте музика продължително и силно, това убива слуха ви. Не носете пърфюм, това убива сетивата ви за мирис. Къпете се почти всеки ден без сапун.

12. КОСАТА - Косата е много важен орган в тялото ви. Тя е вашата антена и детектор на външни заплахи. Добре е да е по-дълга. Никога не използвайте шампуан или сапун за косата ви, те са вредни и скъпи. Най-доброто нещо е кокосово масло със жълтък от яйца - веднъж в седмицата. Хумата също е добра за миене на коса ако има голямо замърсяване.

13. ЗЪБИТЕ - Състоянието на зъбите влияе върху цялото здраве. Не използвайте голяма и твърда четка. Четката трябва да е голяма колкото грахово зърно. Не използвайте големите марки пасти за зъби, защото съдържат флуорид. Той е много вреден за здравето ви. Избягвайте топли напитки и храни, така сварявате венците си и един от най-големите фактори за отдръпване на венците. По възможност след всяко ядене си изплакнете устата с сода бикарбонат разрдена във вода. Това неутрализира киселиността в устата, което е причината за болестите по зъбите.

14. СЕКС - Сексът е болка за тялото, не прекалявайте и не мислете за него. Правете го само когато има истинска връзка с постоянен партньор и двамата го искате. Не изневерявайте, чувството за вина окислява тялото и така вреди на здравето.

15. ХОДЕНЕ ПО НУЖДА - Рак на дебелото черво се получава от неправилното ходене по голяма нужда. Правилната стойка е в клекнало положение, а не седнало! Пикаенето прав е също много вредно за мъжете, вреди на колянните стави и на простатата. Мъжете трябва да пикаят в клекнало положение.

16. СЛУШАЙТЕ ТЯЛОТО СИ - Плацебо лекарствата показват, че тялото си има собствена аптека и може да излекува всякакви болести само. Болката е начин на тялото да се справи с проблемите. Отстраняването на болката преждевременно пречи на тялото да се справи само.

Това е ...

Живи и здрави 




Гласувай:
15



1. анонимен - Я! Пламене ! Не мога да повярвам !...
10.06.2011 19:53
Я! Пламене ! Не мога да повярвам !
Какъв е тоя отявлен жизнеутвърждаващ постинг ?!
Да не би жена ти да е седнала зад компютъра ... )))
цитирай
2. milady - xaxax ..bravoo..
10.06.2011 20:41
Nesho polojitelno...Dobre 4e sme jenite..)))
цитирай
3. zelas - :)))
10.06.2011 21:09
:)))
цитирай
4. karambol5 - Ииии, добре, че ги написа тези неща. ...
10.06.2011 21:41
Ииии , добре ,че ги написа тези неща .
Ма никой не ме слуша като говоря за вредата от фитнеса и бягането :)
Леките упражения и ходенето са в пъти по-полезни .
цитирай
5. zelas - Ииии, добре, че ги написа тези неща. ...
10.06.2011 21:47
karambol5 написа:
Ииии , добре ,че ги написа тези неща .
Ма никой не ме слуша като говоря за вредата от фитнеса и бягането :)
Леките упражения и ходенето са в пъти по-полезни .


Ами то не е загадка, както пише в точка 10 - слушайте тялото си. Погледни им изражението на лицето на тези бягащите в парка и тези в джим салона. Какво виждаш? Изражение на болка, нали? Същото бе споменато и в темата "Болката наречена оргазъм". Гледай изражението на тялото за да ти подскаже.
цитирай
6. zelas - 10. НЕ СИ ПРИЧИНЯВАЙТЕ СТРЕС - Не ...
10.06.2011 22:15
10. НЕ СИ ПРИЧИНЯВАЙТЕ СТРЕС - Не гледайте телевизия или радио, най-добре ги продайте. Не се интересувайте от политика и не участвувайте в политическия процес. Не гласувайте на избори. Това ви стресира. Стреса произвежда най-много киселини и елиминира положителните ефектите от другите изброени.

11. НЕ СЕ ИЗНЕЖВАЙТЕ - Не се увличайте твърде много по-изящно изкуство. Това ви изнежва. Не слушайте музика продължително и силно, това убива слуха ви. Не носете пърфюм, това убива сетивата ви за мирис. Къпете се почти всеки ден без сапун.

12. КОСАТА - Косата е много важен орган в тялото ви. Тя е вашата антена и детектор на външни заплахи. Добре е да е по-дълга. Никога не използвайте шампуан или сапун за косата ви, те са вредни и скъпи. Най-доброто нещо е кокосово масло със жълтък от яйца - веднъж в седмицата.

13. ЗЪБИТЕ - Състоянието на зъбите влияе върху цялото здраве. Не използвайте голяма и твърда четка. Четката трябва да е голяма колкото грахово зърно. Не използвайте големите марки пасти за зъби, защото съдържат флуорид. Той е много вреден за здравето ви. Избягвайте топли напитки и храни, така сварявате венците си и един от най-големите фактори за отдръпване на веците. По възможност след всяко ядене си изплакнете устата с сода бикарбонат разрдена във вода. Това неутрализира киселиността в устата, което е причината за болестите по зъбите.

14. СЕКС - Сексът е болка за тялото, не прекалявайте и не мислете за него. Правете го само когато има истинска връзка с постоянен партньор и двамата го искате.
цитирай
7. diana12 - =
11.06.2011 11:42
:))
цитирай
8. zelas - 16. Тоалет Рак на дебелото черво се ...
11.06.2011 14:06
анонимен написа:
16. Тоалет Рак на дебелото черво се получава от неправилното ходене по голяма нужда. Правилната стойка е в клекнало положение, а не седнало! Най ми е добре да клекна над дупката в селския ми тоалет, отколкото да седна в цивилизаЦИОНния "Порцелановия трон".


Ей много ти благодаря за това. Бях го забравил, ще го добавя. Също така за мъжете ще добавя, че пикаенето прави е много вредно за нас, вреди на колянните стави и на простатата. Мъжете трябва да пикаят в клекнало положение.

15. ХОДЕНЕ ПО НУЖДА - Рак на дебелото черво се получава от неправилното ходене по голяма нужда. Правилната стойка е в клекнало положение, а не седнало! Пикаенето прави е много вредно за мъжете, вреди на колянните стави и на простатата. Мъжете, подобно на жените, трябва да пикаят в клекнало положение.
цитирай
9. zelas - Всеки е добре дошъл да добави неща, ...
11.06.2011 14:12
Всеки е добре дошъл да добави неща, които смята, че са били изпуснати в статията.
цитирай
10. zelas - Ако държите да бягате на два крака ...
11.06.2011 14:16
Ако държите да бягате на два крака най-добрата стойка е със силно изнесено напред тяло и най-важното ръцете скръстен отзад на гърба. По този начин стойката ви е по-аеродинамична и има по-малко натоварване на вестибуларния апарат.
цитирай
11. анонимен - Е да де, ама ако се пльоснеш с ръцете ...
11.06.2011 17:23
Е да де , ама ако се пльоснеш с ръцете на гърба , няма да е приятно . Освен туй , ако се наложи да бягаш или ходиш дълго време , добре е ръцете да са притворени в дланите и пръстите . Това задържа енергията в тялото .
цитирай
12. zelas - Освен туй, ако се наложи да бягаш или ...
11.06.2011 17:42
kentavur написа:
Освен туй , ако се наложи да бягаш или ходиш дълго време , добре е ръцете да са притворени в дланите и пръстите . Това задържа енергията в тялото .


Това е интересно, как се обяснава.

А няма да се паднеш - пробвай и ще усетиш разликата. Не ти пречи да си държиш ръцете притворени в пръстите когато са на гърба.



цитирай
13. анонимен - Това е интересно, как се обя...
11.06.2011 19:19

Това е интересно, как се обяснава.

Рецептата е на толтеките . Тяхното познаване на света и човека датира от хилядолетия и граничи с предходната цивилизация .




цитирай
14. анонимен - Вие сте всичко което става. Другото е отражение.
15.07.2011 08:45
Правете всеки ден медитация. Релаксирани и отпуснати, легнали по гръб си представете предстоящия ( утрешния ) ден или ситуация по начина , по който вие искате да станат. Не мислете възможно ли е или не е възможно това да се случи, просто си го представете че се случва. Ако сте прекалено "вкопани" в съмнението, разлигавете се, поставете цел , дайте мръсна газ на емоциите и на ташак си представете предстоящия ден или желана ситуация да става както вие искате, колкото и абсурдно и невъзможно да изглежда това. Така можете да преобърнете живота си в поне 80 % от случаите. А и упражнявате ума си. Цялата матрица на цивиизацията се стреми да ви затъпи до вдлъбване. А сед това да прави с вас каквото си иска. Ще добавя нещо важно - ако не правите "мислен преглед " на предстоящия ден или ситуация е възможно да се повлияете от външни, чужди нагласи, да вървите под командите на чужди "войводи", което едва ли, ама надали ще бъде във ваша полза. В природата нищо не се губи - ако вие не държите кормилото на живота си, ще го управлява друг. Всичко което ви се случва, е огледален образ на представата ви за вас самите, отражение на мнението ви какво представлявате и какво заслужавате. Както и какво е възможно и "невъзможно" да се направи и постигне . Какво представлявате ? Какво заслужавате ? Отговорите на тези въпроси са присъдата ви всеки ден.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zelas
Категория: Други
Прочетен: 5807829
Постинги: 820
Коментари: 7388
Гласове: 4981
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930