Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2012 08:08 - Не пипай тази книга -Ян ван Хелсинг - 95ч.
Автор: bven Категория: Други   
Прочетен: 5711 Коментари: 6 Гласове:
14

Последна промяна: 07.08.2012 08:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


hatanasov.blog.bg/politika/2012/07/22/bylgari-pomognete-na-adelina.981617




ПРИНЦИПЪТ НА ЗАСМУКВАНЕТО

Какво означава Принцип на засмукването? Признавам си, че ми доставя удоволствие да Ви срещам с неща, които не знаете.

Много просто: съществува „Принцип на натиска" и „Принцип на засмукването". Почти всички хора живеят на Принципа на натиска, който може да се сравни с този на волята и своеволието, но не го забелязват.

Принципът на засмукването всъщност идва от областта на техниката, и то от гениалния австрийски конструктор на летящи дискове Виктор Шаубергер - пионер на хармоничните водни технологии1. Шаубергер наблюдава различни процеси в природата, по-късно ги преобразува в механични и създава различни апаратури. Например наблюдава как пъстървата плува срещу течението и прави скоци от по няколко метра срещу водопадите. Това, научно погледнато, е невъзможно. Въз основа на комбинацията от големина на перките, сила на мускулите и други компоненти един физик може да пресметне мощността на придвижване, но резултатът не обяснява чудовищните подскоци на пъстървата. Същото е и със земните пчели. Според науката земните пчели дори не трябва да могат да летят -
(1 Виктор Шаубергер (1885-1958) - лесничей, изследовател и откривател. Въз основа на интензивните си наблюдения върху природата, формулира собствени открития за водата и енергетичните природни процеси в т. нар. „имплозионни технологии" (обратни на горивните, на „експлозивните") - бел. прев.)
 но те все пак го правят, защото тайната на полета на една земна пчела се крие в създаденото анти-гравитационно поле, което се дължи на трептенето от замаха на крилата, формата и движението им.

Природната водовъртежна енергия (ци, ки, етер, од, оргон, врил, прана...) се свързва спираловидно с водата, като за целта използва противоположно въртящи се енергийни вихри - т.е. това е естествен пример, в който гравитацията е отменена. Външната страна на вихрушката привлича, респективно засмуква, към дъното на водовъртежа, а вътрешната засмуква нагоре - както при торнадо; принципът е същият. Торнадото засмуква предмети, които се намират на земята, нагоре - противно на закона за гравитацията. Ако обаче обектът е в центъра му, в „окото" - неутралното място, той става абсолютно безтегловен и спокойно се рее във въздуха, без да се върти. Същото е и с водовъртежите. Пъстървата знае това и го използва като катапулт - просто доплува до неговата долна част и вътрешната му смукателна сила я изстрелва нагоре. Така тя, без дори да е замахнала нито веднъж с перките си, е отпратена няколко метра нагоре срещу течението.

Шаубергер дълго време проучва „феномена" на пъстървата и през 30-те години използва същата техника за своя летящ пумпал. Този принцип е разработен от други учени и препратен към електромагнетизма, с което противоположно ротиращите енергийни полета отменят силата на гравитацията. Пилотът на т. нар. летящ диск се намира в неутралния център, в „окото" на диска, и е напълно изолиран от действащите сили. Не е никакво чудо, а копие на природни закони. Тези летящи пумпали днес са наричани НЛО.

Следователно и Принципът на засмукването се базира на Закона за резонанса. Ще го обясня накратко. Тези летящи чинии (в случая мога да говоря само за германските, "които не само лично съм виждал, но познавам и един техен пилот) създават изкуствено вакуумно поле пред себе си и са въвлечени в него - подобно на пъстървата във водовъртежа, с единствената разлика, че вакуумното поле на летящия диск се създава изкуствено и постоянно се произвежда пред диска Летящите дискове не притежават мотор на Ото или нещо подобно. Те не летят с „технология на експлозията", т.е. с реактивна сила, а се оставят да бъдат привлечени към целта, да бъдат засмукани. Прилича на файтон теглен от магаре, което следва закачен пред него морков. (Който иска да получи по-изчерпателна информация, с добавени инженерни планове и снимки, мога да му предложа книгата си „Проектът Алдебаран".)

Ще се опитам да го кажа още по-разбираемо: фино-материалният Принцип на засмукването, пренесен в живота, с прости думи означава: колкото повече бягам от нещо, толкова повече то ме настига, и колкото повече искам да имам нещо, толкова повече то се отдалечава от мен.

Още един пример от областта на личните отношения:
Имаме партньор. Колкото повече разпитваме партньора си къде ходи, кога най-накрая ще си дойде вкъщи, с кого е бил/а..., толкова повече го отдалечаваме вътрешно от нас. Защо? Защото се чувства насилен. Това е класическата тема на ревността: трябва да знаем, че колкото сме по-ревниви и съответно ограничаваме личното пространство на партньора си, толкова повече той/тя ще дава повод за ревността ни, и - защото е изнервящо - ще иска все повече свободно пространство за себе си. Партньорът ни се чувства притиснат.

Напротив, колкото повече свобода му даваме, толкова повече се чувства привлечен от нас, защото свободата е това, което се цени.

При мен е същото - почти всеки десети позвънил или написал писмо ме пита: как така успявам всеки път да открия горещия материал, описан в книгите ми. И всеки път отговарям: „Аз не стигам до информацията, а информацията идва до мен."

Не правя нищо по-различно от летящите дискове: създавам вакуум, който (вместо диск) привлича знания или хора. В енергийното си поле създавам вакуум и заявявам пред вселената, че тази празнота трябва да се запълни. Знаем това от часовете по физика, когато в някакъв съд създадем изкуствен вакуум. Отворим ли го, вселената има свойството веднага да запълва тази празнота. Аз правя същото. (В духовната наука това се нарича Принцип на компенсацията.)


Да, но как? Ами, пожелавам си нещо. Не само с главата, а и със сърцето. После се опитвам да не се занимавам повече с темата. Малко или повече я избягвам. Така да се каже, развивам контраволя срещу това, което всъщност желая, и се правя, че нямам нищо общо с него. Преведено: оставям го на мира! По-късно пожеланото съвсем автоматично идва при мен.


Вие можете да правите същото. Дори Ви се случва по-често, отколкото осъзнавате. Колкото повече се страхувате от нещо, толкова повече го привличате.
Да, Вие го знаете. Колкото повече някой ни притеснява (например често звъни на вратата), толкова по-малко желаем да имаме нещо общо с него... Разбирате ли какво имам предвид? Колкото повече някой упражнява натиск върху нас, толкова повече ние се отдалечаваме. С насилието винаги работим срещу творението. Трябва само да се оставим да бъдем привлечени от полето на резонанса, за да допуснем засмукване (и да оставим да се случи); тогава нещата стават автоматично.

Това, което исках да кажа, е, че през последните сто години ние бяхме абсолютно дезинформирани, и то съзнателно. Вселената работи според Принципа на засмукването, да, дори Бог работи според Принципа на засмукването, а не с Принципа на натиска. Бог не сграбчва нищо в творението, той го очаква да дойде.

Земята лети ли с експлозивен двигател през космическото пространство? Не, оставя се да бъде привлечена, и то от магнитни полета. Да сте чули Земята да има дизелов двигател?

Можем да преведем Принципа на натиска с: „Аз трябва, трябва, трябва..." А Пинципът на засмукването с: „Ще го оставя, оставя, оставя..."
В днешно време почти всеки се увлича по технологията, преди всичко по компютри и Интернет. За разлика от хората около мене, аз смятам това за перфектното изкушение. Със сигурност човек може да получи голямо количество информация, която е различна от тази на контролираните масмедии и е предлагана от политическите ъндърграунд формации. В този случай той е от полза. Аз виждам действителната заплаха в нещо съвсем друго!

Става дума за начина на мислене на повечето Интернет-потребители и за начина им на действие, който аз критикувам: „Искам тази или онази информация и ще си я намеря."

Човек кисне безброй часове пред тъпия сандък и изобщо не забелязва как всъщност се отдалечава от реалния живот и човешкото битие. Хората все повече са интелектуализирани и обременявани и начинът им на мислене лицемерно се променя. Това е точно противоположният на моя начин на действие, защото потреблението на Интернет се базира на Принципа на натиска.

Още веднъж: колкото повече искаме да притежаваме нещо, толкова повече то ни се изплъзва. Колкото повече бягаме от нещо, толкова повече то ни догонва. Колкото повече се страхуваме от нещо, трябва да сме сигурни, че то ще ни стигне. Толкова е ясно! Колкото повече търсим нещо, толкова повече пропускаме факти, които са непосредствено до нас, защото сме фиксирани в друго.

Важно е да преустановим търсенето, за да можем най-накрая да намерим. По-точно да се оставим да намерим, защото според Закона за резонанса съдбата изпраща нещо на всеки от нас. Ако обаче постоянно сме в процес на търсене, защото желаем еди-какво си, тогава лесно пропускаме решението на проблема, което обикновено е пред очите ни много отдавна.

Днес всички ние живеем в нова епоха, в ново хилядолетие с много рискове, но и с много възможности! На хората се казваше в какво да вярват и как да мислят. Що се отнася до вярата в „Бог", не трябваше да се съмняваме в това, на което учеха официалните църкви. Днес обаче живеем в друго време - време, в което моралът, традицията, културата вече нямат стойност.

От една страна, е голямо зло, защото едва ли не нищо не е в „ред", но, от друга - и голям шанс, защото старото си заминава и дава път на новото. Според стария кодекс на Шотландския ритуал в масонството, „ Оrdо аb сhао", възниква нов ред от хаоса. Ако новото се появява, старото си заминава! Състоянието на разпадане на стария свят би могло да е най-големият шанс, който тази планета някога е виж-дала, но би могло да е и абсолютният залез - зависи в коя посока ще бъде насочена свободната сила: в светлина или в тъмнина, в битие или в имане.

Ето защо е дошъл краят на дните за хора, залостени в традициите или религиозни съюзи, краят на ограничения им светоглед! Но това е начало на нов и свеж поглед към света!
Предъвкваното в миналото изчезва и новото поколение е изправено пред изпит. Ще използва ли шанса, че може свободно да решава само, и да отхвърли духовните окови? Или ще пропадне вдън земя?

Много от нас са се ръководили от различни религиозни представи, които са ни били имплантирани. Мнозина се опитаха да вложат в душите си ученията, които получавахме отвън. Сравнявахме ги едно с друго, противопоставяхме ги. Кое беше приятно, кое неприятно, кое лошо, кое добро? Това се нарича екзотерика - отвън навътре.

Днес все повече си пробива път един друг начин на мислене и чувстване - този на езотериката. Езотериката (няма общо с продаваното и предлаганото на „езотеричния пазар") учи точно обратното на това, което хората смятаха и приемаха за „истина", а именно: истината, любовта, сигурността и преди всичко онова, което наричаме „Бог", е във нас. Днес те се пробуждат и се проявяват във всички нас!

Настъпило е време да не подтичваме като агънца след една буквоядна вяра или да повтаряме ритуали, за които никой вече не помни как точно са възникнали; да не повтаряме наизуст текстове, да отслужваме молитви, да призоваваме неизпитани същества, за които никой не знае дали съществуват или са съществували.

Все повече трябва да вярваме в това, което чувстваме в душите си, вместо в онова, което ни се внушава отвън. Вие вече не искате да сте „добри граждани", „добри членове на обществото", никакво „колелце в социалната машина", никакви „агънца в стадото". Не, вие искате да сте само едно, и го желаете съзнателно: да носите отговорност.

Не молите нито някой да Ви спасява, нито някой да Ви контролира. Искате просто да сте съзнателни същества в човешки тела, които живеят колкото е възможно по-конструктивно, и то ежедневно - за да бъдете пример за другите, без разяждащо мисионерство!

Истинското учение идва отвътре. Бог говори чрез сърцата ни. Всички т. нар. световни религии са го забравили. Заради правилата и традициите те са забравили любовта. А децата ни показват любовта (и душите си) всеки ден по нов начин.




Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. yotovava - Изчетох с интерес. Дано повече хора го сторят.
07.08.2012 08:51
колкото повече бягам от нещо, толкова повече то ме настига, и колкото повече искам да имам нещо, толкова повече то се отдалечава от мен
цитирай
2. ivankalilova - Таня, благодаря, за интересното ...
07.08.2012 13:32
Таня, благодаря, за интересното четиво!
Да .......щом сме направили дори само една крачка напред, ще пристигнем!
Да мислим за желанието си!Да вярваме в способностите и силите си!На всеки му се дава толкова,колкото може да носи!Нека вярваме,че няма невъзможни неща!Просто някои от тях,за да се случат,изискват малко повече време и усилия!
Сърдечни поздрави!:)
цитирай
3. bven - На 1: Здравей, Валя. Аз подкрепям твоето желание - книгата е пълна с мъдрости.
07.08.2012 19:03
Време е да не се водим по чужди натрапени мисли и идеи, а сами да правим това, което харесваме! Нека истината, светлината и хармонията ни водят напред, а не цитати и внушения на някои корифеи. Време е да се обърнем към собственото си Аз, нали?!
Хубава вечер и прохлада към твоите владения:))
цитирай
4. bven - На 2: Привет, Ваня.
07.08.2012 19:07
Вярно е, че всекиму се дава, колкото може да понесе. Но освен това винаги човешките възможности нямат предел. Това, което вчера е било невъзможно, днес е вече добре познато. Мислите ни трябва да ни водят напред и да постигаме всичко с желание, без принуда. Да отмират старите норми и закони и да вървим напред заедно с нашите учители - децата!
Радвам се, че се отби. Желая ти лека вечер и приятно лятно ежедневие!
цитирай
5. kleopatra00 - Тази книга е уникална
13.08.2012 21:00
Препоръчвам горещо на всички ,да прочетат тази книга заслжава си !Дори и да не обичате да четете или го правите твърде рядко или се впечатлявате трудно от прочетените книги,уверявам ви ТОВА Е КНИГАТА!Ще добавя само ,че автора Ян ван Хелсинг е автор на който книгите му са изтеглени от Германия и Швейцария.Защо ли и аз незнам,но определено има страшно много информация в тази книга?! .Има я и он лайн в нета в сайт chitanka.info
цитирай
6. bven - На 5: Вярно , Клео!
13.08.2012 22:03
Освен това, което казваш, има и още други, негови хубави книги, както казват - разтърсващи!
http://www.book.store.bg/search?srchstr=%DF%ED%20%E2%E0%ED%20%D5%E5%EB%F1%E8%ED%E3&p=s&sinstore=2&sin=1 и още:
http://chitanka.info/text/15908

Благодаря за допълненията и хубав августовски месец!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868275
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава