Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2014 09:04 - ангелската сила на сезоните (тед андрюс)
Автор: bven Категория: Други   
Прочетен: 1205 Коментари: 0 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Пролетно равноденствие

Когато Слънцето излезе от знака на Риби (вода) и влезе в знака на Овен (огън), тогава това, което сме пречистили и създали през зимата, вече може да бъде по-добре изявено. Смяната на енергията върху Земята по това време на годината създава възможности за по-значително изразяване на мъжката енергия във всички нас. Това е време за мощно и продуктивно разкриване и изява на съзидателните ни аспекти и време за възкресяване на Женското начало от мрака.
Съзидателната сила във всеки от нас е насочена към по-голяма външна изява. Овенът е знак на творческия плам, на нови начала. На това време от годината се е придавало голямо езотерично значение - от възкресението на Таммуз в Шумерия до възкресението на Исус в християнската традиция.
Основното за този сезон е творчество и изява на новото. Той е прекрасно време за започване на нови начинания и за появата на възможности за тях в живота ни. (Това ще бъде по-подробно изследвано главата "Обредът на пролетното равноденствие".) Това е време, когато енергиите, които ни тласкат, са много благоприятни за създаване на нов ред в живота ни. Тези енергии укрепват и се развиват във физическото. Това улеснява започването на промени и балансирането на мъжкото и женското в нас.

По традиция за западното ортодоксално християнство това време от годината е свързано с тъга и скръб. Център на вниманието е станало "Разпятието" вместо "Възкресението", което отразява истинските енергии, влияещи в този момент върху планетата. Съществува импулса за възкресяване на живота ни - било то и само от унилостта на зимата. Това е време, в което да съсредоточим вниманието си в съзнателното претворяване на живота си. Живите води на живота (Риби) нахлуват с ново сияние (Овен) и, ако пречистването и подготовката са завършени благодарение на усилията ни през предишните два сезона, това ново сияние може да предизвика промени във всички аспекти на живота ни. То пробужда "Зеления огън на маговете" от галските легенди - алхимическата сила. Тази сила сега дори е по-мощна на планетата поради Христовото влияние.

Лятно слънцестоене

Лятното слънцестоене е най-високата точка в "Годината на душата"- За кратко време всичките четири нива на живота - Духовно, ментално, астрално и етерно – са изравнени с физическото. Поради това съществува по-пряк приток на духовна енергия, достъпна за нас във физичното. Това е време, което дава възможност да завършим една фаза в духовното си израстване. Време, когато отделността може да отстъпи пред единството във всички области на живота ни.
Лятното слънцестоене е време, когато природните сили стигат върха на годишния си цикъл и Христовата енергия насочва благоприятното им влияние върху живота ни. Основният смисъл е трансформация и претворяване, което открива пътя за по-голяма духовност. Достъпните ни по това време енергии благоприятстват комуникацията ни с нашите ангелски братя и тя става много по-лесна и по-задушевна.
Това е времето на съчетаване на мъжкото и женското в нас за по-голяма изява и висше раждане. Глифът на знака на Рак дава проникновение за езотеричното значение на това съчетаване. Зимата е време на стимулиране на женското в нас, а пролетта е време на мъжкото. Лятото свързва двете, за да дадат живот на Божественото дете, живеещо във всеки от нас. Ако оползотворим тези ритми, това е времето за постигане на нова форма на жизнена изява.
Това е времето на Тайния брак – свързването на мъжкото и женското, свързване на епифизата и хипофизата (теменна и челна чакри) - за да се отворим за ново осъзнаване на истинската си същност. Ако добре ги разберем и достигнем, тези природни импулси ще стимулират просветлението в значителна степен. Есента освобождава силите на пречистването и подготовката, а зимата - силите на любовта - Женското начало. Пролетта освобождава силата на волята - мъжката сила, а лятото - "Силата на светлината―. Това е време на Вътрешната светлина, появявайки се само при обновяване на мисълта. Светлината носи красота и проникновение, които са основния смисъл на лятото.
В търсенията си духовният ученик трябва да постигне съчетаване и съзвучие не само с енергиите на цялостната инкарнация, но и с тези на годишния цикъл. В Христовите тайнства съзвучието с този цикъл е необходимо за висшето посвещение. Всеки сезон, както ще видим в други глави на Част II, е съзвучен със специфични Христови тайнства и това помага да разберем, че християнството е било предвидено да бъде съвременна тайна школа. Като се стреми към съзвучие с тези тайнства и с ритмите им през годината, индивидът съгласува своите физически и духовни енергии. Тази енергийна съзвучност може да бъде използвана за просветление, откровение и истинско разгръщане.




Гласувай:
12



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867320
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава