Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2015 09:00 - Езотеричната астрология или Подвизите на тракиеца Херакъл
Автор: bven Категория: Други   
Прочетен: 2013 Коментари: 0 Гласове:
3




АНАЛИЗ НА ПОДВИГА


Първо ще разгледаме значението на числото 5 и защо при Лъва то е двойно.
Петият знак от Пътя на духовната душа се свързва винаги с лъвската кожа, която се е превърнала в личен отличителен знак на Херакъл. Тази чест му се дава, защото това е първият подвиг на героя, бележещ неговото първо служение към хората. Всички други съзвездия до този момент провокират или активират личната сила и находчивост на героя, за да отработи собствени качества. Сега от началото до края той върши услуга на непознати нему хора. Дори не е видял лицата им, защото жителите на Немея не смеят да се покажат на улицата. Това е посветената душа, която върши своите предназначения, без да познава хората и без да търси облаги. Душата-служител не се нуждае от благодарността на непрогледналите, дори не я интересува този факт.
Числото пет определя Лъва като символ на човека - Пентаграма. Езотерично Пенгарамът е свързан пряко с Небето - вече говорихме за това. Пет е съставено от Единица, която е Божественият символ в нас и
Четворката, която е символ на четвъртичната природа на човека, състояща се от ментално, емоционално, жизнено и физическо тяло. Предишните четири съзвездия отработваха качества именно в тази природа. Прибавената единица определя проявата на божественото в нас. В Лъва Божественото и човешкото се събират и проявяват като единно цяло. Да се отработи петицата означава да се прояви и отработи индивидуалността в нас.
Индивидуалността в Лъв едва тогава може да стане посвещение в Козирог, както и да прояви себе си като цялостно същество във Водолей.

Лъвът е един от знаците на Неподвижния кръст, на който винаги е разпънат Космичният Христос и Индивидуалният Христос. Разпятието има именно този исторически и космичен символ - мястото, където божественият и земен човек преоценява съдбата си и става служител - жертва за другите души. Тук космичният разум се проявява на индивидуален план като низш интелект, който успеем ли да го принесем в жертва, ще достигнем разшире- ние на съзнанието, обръщащо се към всеобщия ум.

Когато Зодиакът се е състоял от десет съзвездия (а много преди това само от две), Лъв и Дева са били приемани като едно съзвездие. От там може би идва дълбоката тайна на Сфинкса, който е Лъв с човешка глава. Ярката звезда Регул е един от Законодателите на нашата Вселена.Тя символизира мисълта, която човек счита сам за себе си като личен закон за
действие. Човекът се вслушва и е подчинен единствено на своите мисли. Затова душата Лъв най-често се самосъзнава като цар, управител и т.н.
Тук се намира и така наречената звездна група “Сърп”, което е жътва, придобивка, лична облага. Границата между самосъзнанието като цар и законодател, имащ правото на лични придобивки, много често отклонява Лъва от истинската цел на еволюцията му: управляващ чрез закона в себе си придобивките на божественото служение. В съзвездие Лъв душата или потъва в себичност и деспотизъм, или прогресира до разцвет да се превърне в служител, подчинен на закона на духовното.
Всичките 95 звезди в съзвездието дават свещеното предание на Египет за “разлива” на Нил - символ на изобилието, което душата Лъв носи в себе си като качества и може да развие като духовност.
Числото 95 можем да представим така: 9.10+5.
Числото 9 е символ на посвещението, 10 е на човешкото съвършенство, а 5 - на човека. Затова се казва, че съзвездие Лъв крие тайната на човечеството, т.е. цялата история на движението на душата по Пътя на еволюцията. Това заставя пробудената и вече обучена индивидуално душа (Херакъл) да се бори сама, с голи ръце със съзвездието, защото то безмилостно подлага душата на тези три типа проверки - 9,10 и 5.
Този изключително специфичен подвиг на душата се подпомага от три съпътстващи съзвездия: Хидра (Змия), Чаша и Врана. И трите третират проблеми в човека, свързани с неговите посвещения.

                                    image

     



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14927317
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39061
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава