Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2018 10:34 - Откъс от “Шифърът на Мойсей” , Джеймс Туайман
Автор: bven Категория: Други   
Прочетен: 1411 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Представете си, че стоите в стая, в която има само една ярка лампа, насочена встрани. Светлината докосва тялото ви и хвърля сенки на пода приблизително с формата на вашето тяло. Ако останете дълго в стаята или се случи нещо, което да ви отнеме паметта, може да се изкушите да забравите за тялото си и светлината и изцяло да се фокусирате върху сянката, придавайки й нереален живот. Формата вече няма да е на вашето тяло, а на същества и чудовища, които всеки момент могат да ви нападнат. Щом се раздвижите, раздвижва се и сянката, макар че няма да можете да схванете връзката, понеже сте забравили, че тялото и сянката са практически едно и също. Така започвате да се страхувате от тялото, създало сянката и особено от светлината, която е сътворила и двете.

Тялото, което хвърля сянка, е вашата душа, по-осезаема и истинска от всички проекции, които егото вижда. А това ни отвежда до мястото, от което няма връщане назад. Така е и с Шифъра на Мойсей. Той ни води към нашата окончателна цел. Ако осъзнаете това, цялата действителност около вас ще се срути.

В действителност съществува само светлината, която прониква във всичко – това е божествената, вселенска сила. Вашата цел е да докосвате, прегръщате и попивате тази действителност, след като я проектирате във всеки аспект на живота си.

Духовното срещу религиозното

Каква е разликата между религиозния човек и духовния човек?


Като начало ще кажа това, което един приятел ми каза преди години. Думите му бяха: „Разликата е, че религиозният човек вярва в ада, а духовният човек вече е бил там.“ Може да звучи маниерно, но в определен смисъл е вярно.

Какви са другите възможни разлики?

Религиозните хора често вярват, че „Бог е някъде там“, обикновено на небето, докато духовните хора знаят, че няма разделение между тях самите и божествения източник.

Религиозните хора вярват, че трябва да умрат, за да влязат в рая, а духовните вярват, че Исус е прав, когато казва: „Царството божие е вътре в нас.“

Религиозните хора понякога смятат, че Бог е свят, а те не са, докато духовните знаят, че всичко създадено от бога (Вселената) е едно с бога (с Вселената).

Религиозните хора вярват, че божията любов е условна и всеки миг може да им бъде отнета, а духовните хора смятат, че божията любов е безусловна и вечна.

Бързам да уточня, че това са твърдени и добре съзнавам, че е възможно човек да бъде едновременно и духовен, и религиозен. Мойсей открива на човечеството възможността за интимен разговор с божественото.

Целта на Шифъра и 10-те ключа към проявление на всяко ваше желание

Целта на Шифъра на Мойсей е да престанете първо да идентифицирате себе си с егото и да прогледнете през очите на душата. Вие не сте нито егото, нито душата. Вие сте светлината, вие сте едно цяло с източника на светлината, вие сте част от твореца (Вселената).

Ето и най-важните 10 ключа, които ще ви помогнат да проявите всичко, което поискате да привлечете в живота си. Ще забележите, че всеки от тях започва с думата „бъдете“. Това е така, защото фокусът не е толкова върху това, което трябва да правите, колкото върху това какви трябва да бъдете.

Бъдете ясни. Ако мислите ви не са ясни, то и Вселената няма да знае какво да ви даде. Направете си списък с това, което бихте искали да притежавате. Яснотата означава и простота. Колкото по-простички са подробностите, с които описвате желанията си, толкова по-точни са и попаденията.
Бъдете отворени. Съзнанието е като парашут – работи най-добре, когато е отворено. „Да сме отворени“ означава да сме отворени за нови варианти – за всичко, което Вселената може да изпрати към вас и което може да укрепи или изясни желанията ви.
Бъдете решителни. Вашата решимост да наблюдавате, попивате и освобождавате всичко, което навлиза в съзнанието ви ще ви помогне да определите колко лесно идва то в живота ви. Започнете да наблюдавате онова, което желаете – ще ви послужи ли, ще можете ли да го почувствате със сърцето си.
Бъдете щастливи. Да си щастлив не е нещо дребно. Но ние често лесно жертваме щастието си, за да получим даровете, които егото иска и пренебрегваме простичките неща. Да нахраните човек в нужда може да удовлетвори повече от това, ако се нахраните в луксозен ресторант. Но душата не търси неща, които да напомпват чувството ви за достойнство. Душата е просто щастлива, когато давате този дар на други – тогава чувството ви за достойнство се разширява по начин, който умът не може да разбере.
Бъдете съсредоточени. Съсредоточете се върху това, което стои зад вашата цел (желание), а не върху самата цел. Запитайте се защо се стремя към този дар? Какъв е мотивът ми? Почувствайте го истински, опитайте се да разберете този ваш мотив.
Бъдете изпълнени с надежда. Винаги очаквайте най-доброто. Енергията ви ще тече в тази посока, в която насочвате вниманието си. Ако сте съсредоточени върху създаването на нещо, но мислите ви са фокусирани към провала, вие ще привлечете провала. Не мислете за нещата, които не искате да ви се случат. Мислете за тези неща, които искате.
Бъдете енергични. Колкото по-висок е импулсът, толкова по-енергичен е откликът. Вашата енергия се увеличава тогава, когато молите за нещо, което душата ви иска.
Бъдете позитивни. Ако се отнасяте с негативизъм към това, което искате да привлечете, то и Вселената ще изтълкува вашата енергия като нежелание и няма да постигнете целта си.
Бъдете честни. Честността е необходима.Вселената винаги се стреми да ви даде онова, което наистина искате. Но ако сте объркани какво желаете, Вселената също няма да е сигурна какво да ви даде.
Бъдете благодарни. Благодарността е активираща сила, а Вселената се прекланя пред сърцето, което е изпълнено с благодарност. Бъдете признателни за неуспехите си, но и за успехите. Склонни сме да научаваме повече от провалите си, отколкото от постиженията. Но не само провалите, но и успехите са нашите уроци.

10-те препятствия пред вашите желания

Те са:

Чувство за липса на достойнство. Всеки човек в един или друг момент се е чувствал недостоен да привлича благодат в живота си. Може би поради трудно детство или травмично преживяване. Ако обаче желаете да се преродите и да получите ново начало, което досега сте отказвали на самите себе си, то първата стъпка е да осъзнаете, че сте достоен, че заслужавате.
Липса на готовност. Даровете, които истински желаете са онези, които вече са във вас, а не извън вас. Егото се стреми да получава нещата, които възприема отвън, за да си осигури по-дълъг живот, докато душата (духът) ви се стреми да дава нещата, които наистина искате, разбирайки, че вече те са ваше притежание. Когато осъзнаете, че сте готови на това да служите и на другите, вие откривате истината за себе си и разбирате, че сте готови.
Неяснота. Едно от нещата, които могат да ви попречат да осъществите намерението на сърцето си, е да ви липсва яснота по отношение на вашите желания. Може да сте наясно за какво си мислите и се молите, но ако в живота ви се появи дрго, значи има проблем, който не съзнавате.
Липса на ентусиазъм. Ако не сте ентусиазирани за онова, което създавате, Вселената няма да ви възприеме сериозно. Важно е да се вълнувате за това което желаете. Даването и получаването са едно и също и колкото повече енергия отдавате, толкова повече ще получавате. Ако не сте отдадени, няма как Вселената да ви даде това, което желаете. Ентусиазмът е начин да се посветиш, така че подбирайте и се фокусирайте само върху онова, към което изпитвате истинска страст.
Липса на откритост. Невъзможно е да минете през затворена врата. По същия начин не е възможно да получите нещо, ако не сте открити към него. Например, не се подвеждайте да мислите, че вече всичко знаете и че сте недосегаеми за препятствията. Фактът, че сте научили нещо, не означава, че урокът е приключил.
Нездравословност. Здравето е равновесие и хармония. Ако желанието или вашата цел ви вадят от равновесие, по-добре е да се освободите и пренасочите към нещо друго.
Липса на желание. Ако не изпитвате желание да работите за целта, към която се стремите, най-добре ще е да се откажете и да си спестите неприятности. Отначало това може да ви се стори като проява на слабост, но всъщност е проява на мъдрост и сила.
Неподготвеност. За вас е важно да бъдете готови да получите даровете. Това налага да направите нужните действия. Набележете си ги, планирайте. Да бъдеш подготвен означава да поддържаш пространството за вливане в нова реалност.
Неуслужливост. Ето една страхотна идея: ако искате да усвоите изкуството на проявлението, първо помогнете на другите да го изучат. Понякога най-добрият начин да разберете нещо е да учите другите на него.
Нереалистичност. Този елемент е труден за обяснение. От една страна имаме свободата да привличаме всичко, а от друга има неща, които не можем да постигнем. Има неща, които не можем да постигнем, защото са нереалистични за нас самите. Затова винаги се вглеждайте в мотивацията за определено желание. Питайте се наистина ли желаете това, което желаете, или има нещо друго, което ще може да ви удовлетвори./край/




Гласувай:
7



1. barin - С интерес изчетох двете части на ...
14.04.2018 17:52
С интерес изчетох двете части на темата, Bven. Продължавай в същия дух с интересните публикации.
цитирай
2. bezistena - С благодарност и благословение на Татяна за синергитичното съекипничество!
19.04.2018 20:59
Разсекретени документи от и със Шифърът на Мойсей за светоустройството и тайните на живота и водещата се трета световна война
http://bezistena.blog/history/2018/04/19/.1604545
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14869882
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава