Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2020 08:12 - За пандемиите още преди 12 години
Автор: bven Категория: Други   
Прочетен: 707 Коментари: 3 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 


Пловдивска астроложка прозря пандемията още преди 12 г., когато Плутон влезе в Козирог. 

Муси Дачева определя себе си като инженер-астролог-психолог, един конгломерат от заложби и придобити знания и умения, скрит в меката обвивка на грижовния Стрелец с асцендент в Рак. Родена е на север, в китния Плевен, но намира пристан в артистичния град на тепетата – Пловдив. В работата си тя съчетава инженерния с психологическия стил на изследване, което разширява възможностите за ясен и разбираем изказ.Преди 12 години пловдивската астроложка и магистър-психолог Муси Дачева пише статия за пандемиите - в момента, в който Плутон влезе в Козирог - „Плутон и пандемиите“. Оказва се, че тезата й в нея се потвърждава от настоящето...

"Когато Плутон е в кардинален знак, вероятността от пандемия се увеличава. Още повече, когато далечна планета се присъедини към него. Силата и времетраенето на пандемията зависи от присъствието на Юпитер, Сатурн, Уран, Плутон, лунните възли в кардинален знак, както и от техните напрегнати аспекти – квадрати и опозиции. С излизането на тези планети от кардинални знаци пандемията затихва и преминава.

Досега, за тези 12 години, откакто Плутон се движи в Козирог, характеристики на пандемия имаха „свинския грип“, ебола, СПИН, зика, морбили, MERS и настоящият коронавирус", казва астроложката. Предлагаме ви статията й, вие си направете изводите:

Докато Плутон се движи през кардиналните Везни, между 1971-1984 г , се появява СПИН. В този период през кардиналните Везни преминават Сатурн, 1980-83 година, Юпитер от ноември 1980 до ноември 1981 г, а луните възли са в кардиналната ос Рак-Козирог 1981-83 година. Първите случаи на СПИН са констатирани в САЩ през 1981 година, когато Плутон, Сатурн и Юпитер са били едновременно във Везни, а л.възли в Рак-Козирог. Тогава, а и години след това, остава съмнението за изкуствено създаден причинител на заболяването.

Епидемията „свински грип“ започва през март 2009 година в Мексико и приключва до август 2010 г., по данни на СЗО. В този период Плутон е единствената планета от посочените в кардинален знак- Козирог.

Еболавирусът е описан за пръв път след епидемия в Судан и Заир през 1976 година, когато Плутон е бил в кардиналните Везни, Сатурн в Рак, а Юпитер в Овен. Регистрирани са 24 епидемични пика на ебола до сега. Най-силно проявление има епидемията в периода 2014-2016 година. Уран влезе в Овен окончателно през 2011 година, през 2012-2015 година са квадратите му с Плутон. През 2014 година, когато е пика на епидемията от ебола в кардинални знаци са,освен Плутон-Уран в Козирог-Овен, Юпитер е в Рак, Марс във Везни и лунните възли в кардиналната ос Овен-Везни (графиката горе). През 2016 година е открита ефикасна ваксина срещу треската, но въпреки прилагането и болестта не е овладяна и досега.

image

На приложената графика се вижда появата на епидемиите и разпространението им по години и райони. От 2008 година, откакто Плутон е в Козирог холера 2008-2010, свински грип 2009-2010, морбили 2010-2015. А в периода на квадратите Плутон-Уран 2012-2015 година се разгръщат няколко епидемии- зика вирус, ебола, чикунгуня, морбили, MERS, въпреки средствата хвърлени за разработка на ваксини и противоинфекциозни мерки.

Астрологични условия за възникване на нова епидемия от световен мащаб се появиха с навлизането и на Сатурн в Козирог в края на 2017 година. С навлизането на Юпитер в Козирог на 2 декември 2019 година пандемичният ефект се усили и резултата не закъсня да се прояви. Нулевият пациент в Китай е регистриран в началото на декември 2019 година.

image

Аналогията отпреди 40 години е очевидна. Както през 1980-83 година в кардинален знак се струпват няколко силни планети. Съвпадите помежду им в знака Везни бележат началото на три значими планетарни цикъла – на Юпитер-Сатурн, Юпитер-Плутон и на Сатурн-Плутон. Началото на всеки планетарен цикъл е свързан с прилив, силен импулс за промяна, който се проявява най отчетливо в първите 10 години. Всяко от трите планети има ареал на изразяване- Юпитер е разгръщане извън границите, Сатурн налага новите ограничения, а Плутон разрушава основите на старото, за да се освободи пространство за новото.

Епидемиите, още повече пандемиите, са като стрес тест за човечеството. Докъде ще стигнат възможностите за справяне, търпението, и способността за възобновяване. Мойсей е можел да изведе евреите на обетованата земя за няколко месеца, но ги е въртял в кръг 40 години, докато измрат старите с техните рождени наслаги, на които не са достатъчни промени, а трябва разрушение, изриване из основи.

Плутон е водещият играч в отбора. Освен всички други характеристики, Плутон е планета-фокус. Знакът, в който е, задава темата на това, в което ще бъде фокусирано масовото съзнание. Плутон във Везни преди 40 години се фокусира във взаимоотношенията, партньорството, баланса между противоположностите, премахването на преградите, за да видим какво има отсреща, при другите, какво има извън границите, които сме си поставили, отвъд ограниченията, дори с цената на саморазрушението.

През 2020 година играта се повтаря, но на нов терен - на Козирог. Сатурн е силен и във Везни и в Козирог, затова кармичният момент е подчертан. Сатурн руши стари граници и задава нови. Преди 40 години, през първите 10 години на циклите между трите планети се разрушиха едни граници, за да се балансират отношенията в полярността изток-запад. Сега началото на циклите е съсредоточено в 2020. През януари бе между Сатурн и Плутон. Между Юпитер и Плутон се разпределя на три зони – около 5 април, 30 юни и 12 септември. Между Юпитер и Сатурн е на 21 декември. Но всичко в рамките на една година.

Затова силата на стрес теста е по-голяма, по-концентрирана. Темата е контрол. Трите планети са свързани с масовото съзнание. Пандемията е проверка за това доколко и как могат да бъдат контролирани в поведението големи маси хора. Колко и какви ограничения могат да бъдат понесени. На какви похвати като страх, паника и безнадеждност, хората как реагират. Какви промени в начина си на живот могат да понесат при външен натиск. Няма квадрати на далечни планети в кардинални знаци, което да разсейва енергията, всичко е в Козирог и се развива по темите, които тоя обхваща- власт, контрол, граници, закони, ограничения, консерватизъм.

На 22 март Сатурн излиза от Козирог, което намалява силата и докато стане ретрограден на 11 май, ако не се поддържа изкуствено, епидемията трябва да приключи. На 5 май и ЮЛВ излиза от Козирог. Навлизайки във Водолей обаче, Сатурн застава в квадрат с Уран в Телец. В края на март и през април ще се проявят онези фактори, довели до кризата с коронавируса, тъй като тя не възникна случайно нито като време, нито като място. Че има намесени икономически и политически причини, това е ясно за хората. Все пак сме научили нещо от историята си и съпътстващите я кризи досега.

На 2 юли Сатурн се връща в Козирог и трите планети ще се съберат отново в стелиум, този път ретроградни. През юли Марс започва дългото си пътешествие през кардиналния Овен. През август са квадратите му с трите планети от Козирог, а между 10 септември и 14 ноември е ретроградната му фаза. Така в периода август - ноември е възможно възникване на нови огнища на коронавируса, които да се разраснат и приключат до края на годината.

Докато Плутон в Козирог ще продължава подмолно като подводна река да износва пластовете и да ни води по свлачището надолу, то Сатурн от Водолей и Юпитер от Козирог, който е съзвучие с Нептун от Риби, ще ни помагат да преформатираме някои страни от живота си. Оцеляването ни изисква търпение, разум и много Вяра. https://glas.bg/balgariia/plovdivska-astrolozhka-prozria-pandemiiata-oshte-predi-12-g-427714/
Гласувай:
9
01. bojo12345 - Много интересно...
31.03.2020 10:24
Още по-интересно ми е, че през 1976 година в руската преса говорят за вируси и споменават и този - коронавирус - както и дават препарати за лечение, повишаващи интерферона в организма при всички вирусни инфекции. Така намерих, че единият от тях - арбидол - може да се намери без рецепта за 160 лв!?
Може би всичко се повтаря в кръгова спирала - етап от развитието на човека, обществото, земята и вселената...
цитирай
2. bven - Благодаря за интересното мнение, bojo12345.
01.04.2020 20:33
Значи вирусите, в цялото им многообразие, винаги циркулират и зависят от много фактори. Всичко това става на нашата планета и съответното население в даден момент. Дадено е да се случи? А каква е готовността на властимащите за реакция и контрол на ситуацията? Източните държави издържат с чест изпита. Има думата българският кабинет и народно събрание /което се скри/.
цитирай
3. eva666 - :-))..точно така, е...
09.04.2020 19:38

Може би всичко се повтаря в кръгова спирала - етап от развитието на човека, обществото, земята и вселената...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 11776615
Постинги: 2473
Коментари: 12859
Гласове: 34921
Архив
Календар
«  Февруари, 2021  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава